Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Kriza ženske identitete

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5
deuce
Starost: 49Pridružen: 8. dec 2006Prispevkov: 642Kraj: medvodeStatus:Offline
Objavljeno: 3. okt 2007 15:54
Povezava do prispevka
včeraj sem po dolgem času spet obiskal največjo slovensko vas, ljubljano. peljal sem se s trolo in se domislil eksperimenta. pozabil sem si zapeti mednožno trgovino in med branjem knjige, skozi liste, kot kak detektiv skozi časopis, opazoval ljudi. nihče ni ne rekel, ne opazil ničesar. vsak je zrl v svoj brk. nekaj ženskic je bilo sramežljivo nasmejanih, vendar nisem ugotavljal zakaj. kar se slovenske wannabe buržoazije tiče, se s trolami danes vozijo pretežno dekleta, medtem ko imajo fantje avtomobile. lepo in prav, sem pomislil, čeprav sta imela moja starša oba šoferski izpit, pa se danes očitno spet vračamo v čas, ko dekleta, tiste, ki mislijo, da so meščanke, pa to niso zaradi majhnosti slovenstva, ostajajo nesamostojne in se primerjajo s srednjim razredom newyorčank, ki so, za razliko od njih, upravičene rabe taksijev in javnega prevoza od rojstva do smrti. ampak, v redu, pustimo pičkicam, da najprej naredijo faks, se zaposlijo, odplačajo vozniške ure, si kupijo avto in se osamosvojijo. toda pustimo to.
 
v enem svojih preteklih postov sem se dotaknil krize moške identitete, za katero so krivo izključno moški, ki so se vdali metroseksualnim zahtevam in kozmetični industriji. včeraj sem tako, naprimer, na eni postaj mestnega potniškega prometa videl dva dijaka, ki sta bila bolj urejena od njune kolegice. eden izmed njiju je imel biserno ogrlico, ženski uhanček, polizano in prebarvano frizuro, drugi pa ni kaj dosti zaostajal. še najbolj se mi je dopadel četrti dijak, boemski povprečnež, ki ni skrival trendovskih anomalij.
 
toda to je zgolj simbioza. če fantje postajajo pičkasti, bodo dekleta postajala kurčasta. to pa je že predmet krize ženske identitete, ki pa se ne kaže v urejanju, pač pa v obnašanju. dekleta, ki z vedenjem oponašajo fante, da bi postale kul, bodo težko našle srečo v razmerju, ker ne morejo postati ženske. namreč moškemu težko vstane, če se ženska vede po moško, razen če je prikriti homoseksualec in ga ženska dominacija vzburja. moški je tisti, ki si vzame žensko, jo prilepi ob steno ali drevo, ji skuštra lase, razmaže usta in obraz, jo naredi kaotično tako po telesu kot duši, ter jo pritiska ob hladen beton ali hrapav les, ta pa se nad tem ne pritožuje, saj je njena vloga v evoluciji modernega sapiensa še vedno nespremenjena.
 
razuzdane, hiperaktivne in zabavljaške ženske čaka kriza lastne identitete. meni osebno so mnogo bolj všeč pasivne, sramežljive in zmedene ženske, ker priznam, da sem bil vzgojen v patriarhalnem času in družbi, pa naj bom zaradi tega dejstva in osvobajanja od teh privzgojenih pomanjkljivosti, še tako nesrečen. vsi namreč živimo v klasični družbi, kjer je naloga ženske, da se uredi za moškega, mu da sok pičke in ga z njim ekskluzivno prilepi nase ter oslepi, da ne vidi in ne vonja njenih konkurentk. žal še vedno živimo v družbi, kjer je beseda 'kokoš' slabša od besede 'kurbir'. in, konec koncev, živimo v družbi, v kateri je rezanje popkovine moško opravilo, žensko pa vzpodbujanje in nikakor ne discipliniranje izrabljanja popkovinske povezave, saj je, v primeru tega, že prepozno. moški mora poskrbeti za kaznovanje otroka, tudi kakšen udarec ali zapiranje v prazen prostor kdaj ni odveč (kot odrasel bo podobno kaznovan), vendar mora biti zaslužen, da si otrok kmalu izoblikuje sliko o kršenju svojih dolžnosti, saj v zameno zanje njegove pravice niso kršene.
 
zato ženske, ki čutite, da vas možje ne ljubijo, poskusite jim pustiti aktivnejšo vlogo pri vzgoji otrok in ne bodite sitnobne frigidnice. poiskati moramo kompromis med klasično figuro ženske/moškega in njuno sodobnejšo, emancipirano varianto.
 
srečno pri osvobajanju med vožnjo med scilo in karibdo vam želi socialist in feminist duće!
vsaka podobnost z resničnim deuceom morda ni naključje.
0
Nazaj na vrh
armyBITCH
Starost: 38Pridružen: 17. maj 2006Prispevkov: 1678Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 3. okt 2007 16:29
Povezava do prispevka
Meni se zdi, da tole posploševane ni na mestu, je pa seveda jasno da pičkasti moški vse od pojava boy bandov ala New kids on the block palijo. Samo pogelj kakšen uspeh doživljajo razni James Blunti, ki cvilijo v mikrofon in obljubjajo da se bodo popolnoma poženščili, če bo le njihova ljuba dala noge narazen(dobr zdej mejčkn pretiravam). Seveda pa ima vsak pičkast moški svoj alter ego tigra, mačota, hi-mena, itd...ampak v tem primeru se meni tole ne zdi toliko kriza identitete, kot mogoče trend? 
Možače pa? Nevem...tudi to je OMHO prej dokazovanje deviance, drugačnosti...Kakopak je drugačnost trend.
Kljub temu, se nas večina žensk trudi ostati močne, emancipirane, jada jada jada, se vse (očitno:)) rade šminkamo in drugače lepotičimo za svoje moške, predvem pa za svoje tekmice, ter si s tem dokazujemo katera je bolj ženstvena, celo fatalna....
In seveda se tako rade zlomimo pred svojim moškim, in mu jokamo....tukaj pa pride na vrsto vaš alter ego imenovan mačo.
To se ti zdi kriza?
Jaz mislim, da je tako že od nekdaj.....le naglas tega nihče ne razglablja, ker je pač samoumevno, da če bo moški poženščen, bo njegova ženska avtomatično gospodovalna in obratno...gre za jing jang efekt in ne krizo identitete
Je pa seveda to le moje mnenje
 
 
Life begins at the end of your comfort zone
0
Nazaj na vrh
Veronika13
Starost: 38Pridružen: 21. jul 2007Prispevkov: 234Kraj: VsepovsodStatus:Offline
Objavljeno: 3. okt 2007 18:47
Povezava do prispevka

Deuce je napisal:

" poiskati moramo kompromis med klasično figuro ženske/moškega in njuno sodobnejšo, emancipirano varianto."

 
 
Ja, se strinjam treba je poiskati zlato sredino. Treba je s časom naprej in se prilagoditi, vendar do neke mere...Morali bi imeti toliko zdrave pameti, da ne bi pretiravali v nobeno smer in najbolje bi bilo ubrati vmesno pot.
Vse, kar želite, da bi ljudje storili vam, storite tudi vi njim.
0
Nazaj na vrh
Veronika13
Starost: 38Pridružen: 21. jul 2007Prispevkov: 234Kraj: VsepovsodStatus:Offline
Objavljeno: 3. okt 2007 19:08
Povezava do prispevka
armyBITCH je napisal/a
Jaz mislim, da je tako že od nekdaj.....le naglas tega nihče ne razglablja, ker je pač samoumevno, da če bo moški poženščen, bo njegova ženska avtomatično gospodovalna in obratno...gre za jing jang efekt in ne krizo identitete
 
 
 
 

Jaaaa Smile

Deuce je napisal:

"meni osebno so mnogo bolj všeč pasivne, sramežljive in zmedene ženske,"

Iz tega najbrž sklepaš tole:

Deuce je napisal:
 
"namreč moškemu težko vstane, če se ženska vede po moško, razen če je prikriti homoseksualec in ga ženska dominacija vzburja."
 
 
To 'kdo nosi hlače v razmerju' je najbrž res odvisno v večji meri od vzgoje v družini (kot praviš sam, pri tebi vpliv patriarhalne) in ne toliko od okolice (vpliv sodobnega časa). Sicer pa kot pravi armyBitch...že od nekdaj smo si bili različni (odvisno kakšen karakter si- samodejavnost, genska zasnova), le da sedaj, ko imamo ženske malo več veljave, lahko (si upamo) bolj pokažemo svoj karakter (ali smo dominatne ali ne).
 
Jaz osebno sem najraje podrejena, vendar včasih, ko se tako počutim s partnerjem tudi zamenjam vlogo. Najbolje je, če se osvobodiš predsodkov (homoseksulci itd.) in privzgojenih idej kakšni bi morali biti in sam v sebi poiščeš česa si zares želiš.
 
Lep pozdrav
 
 
Vse, kar želite, da bi ljudje storili vam, storite tudi vi njim.
0
Nazaj na vrh
mimika
Starost: 41Pridružen: 30. okt 2005Prispevkov: 6588Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 4. okt 2007 8:39
Povezava do prispevka
deuce je napisal/a
moški mora poskrbeti za kaznovanje otroka, tudi kakšen udarec ali zapiranje v prazen prostor kdaj ni odveč (kot odrasel bo podobno kaznovan), vendar mora biti zaslužen, da si otrok kmalu izoblikuje sliko o kršenju svojih dolžnosti, saj v zameno zanje njegove pravice niso kršene.

Deuce, večino tvojih umotvorov sicer "ignoriram" (v smislu, da jih preberem, si mislim svoje in se ne zapletam v debate, ker se mi to zdi nepotrebna izguba energije), ampak tukaj pa ne morem mimo in sem obenem zelo presenečena, da to nikogar drugega ni zmotilo. Nasilje, tako fizično kot psihično, ne more ustvariti čustveno zdravega, zrelega, stabilnega človeka, ampak bolj ali manj motene posameznike (z besedo "motene" nikakor ne želim kogarkoli užaliti, konec koncev danes že težko najdemo koga, ki ni vsaj v enem pogledu malo moten, torej čustveno, psihično, duševno neuravnotežen). Nasilje staršev nad otrokom ne prinese nič dobrega, razen če za dobro smatraš posameznike s poškodovano samopodobo, skoraj nikakršno samozavestjo, občutki krivde, jeze, strahu... (kar je v nekaterih primerih še najmanj), da ne omenjamo, kako se to prenaša naprej iz roda v rod, ne nujno v obliki nasilja, ampak vedno s škodljivimi posledicami. Več o tem si lahko preberete (priporočam vsem) npr. v delih terapevtke Alice Miller (Drama je biti otrok), toplo pa priporočam tudi knjigo Strupeni starši (avtorja Susan Forward & Craig Buck).

Pa da se razumemo, sem proti permisivni vzgoji, ampak represivna ni nič manj škodljiva, gre samo za dve skrajnosti (isto sranje, drugo pakovanje).

deuce je napisal/ameni osebno so mnogo bolj všeč pasivne, sramežljive in zmedene ženske, ker priznam, da sem bil vzgojen v patriarhalnem času in družbi, pa naj bom zaradi tega dejstva in osvobajanja od teh privzgojenih pomanjkljivosti, še tako nesrečen.

Meni so pa najbolj všeč aktivni, zdravo samozavestni, čustveno zreli ljudje, ne glede na spol.
“Be daring, be different, be impractical, be anything that will assert integrity of purpose and imaginative vision against the play-it-safers, the creatures of the commonplace, the slaves of the ordinary.” - Cecil Beaton
0
Nazaj na vrh
paisley
Starost: 41Pridružen: 18. maj 2005Prispevkov: 2025Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. okt 2007 10:28
Povezava do prispevka
Nekje pri odpetem šlicu si me zgubil. Imam slabo navado, da pri nekoherentnih sestavkih izgubim zanimanje za vsebino.

Na trolo se pa ne vsedem, če mi plačaš. Po mojih izkušnjah na trolah namreč ne prevladujejo dišeča dekleta, ampak smrdljivi albanski imigranti.
Women, not girls, rule my world. - Prince
0
Nazaj na vrh
ana25
Starost: 122Pridružen: 26. jan 2005Prispevkov: 9323Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. okt 2007 12:01
Povezava do prispevka
paisley je napisal/a

Na trolo se pa ne vsedem, če mi plačaš. Po mojih izkušnjah na trolah namreč ne prevladujejo dišeča dekleta, ampak smrdljivi albanski imigranti.
Paisley   
 
(se lotim odgovora, Don Ro§i, ko bo čas)
0
Nazaj na vrh
LoveMe
Starost: -14Pridružen: 14. maj 2007Prispevkov: 191Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. okt 2007 12:03
Povezava do prispevka
paisley je napisal/aNa trolo se pa ne vsedem, če mi plačaš. Po mojih izkušnjah na trolah namreč ne prevladujejo dišeča dekleta, ampak smrdljivi albanski imigranti.
 
Potem jih pa malček oplemeniti in priporoči tale forum Wink
0
Nazaj na vrh
samsara
Starost: 52Pridružen: 7. dec 2003Prispevkov: 4656Kraj: PtujStatus:Offline
Objavljeno: 4. okt 2007 22:00
Povezava do prispevka
Se strinjam, da obstaja kriza identitete na obeh straneh, ampak menim, da se vse skupaj v nekem doglednem času ne bo vrnilo na stare tire- pravzaprav upam, da sploh nikoli na način, kot je bil nekoč. Kar se tiče partnerstva in kar se tiče vzgoje otrok. Bi bilo pa lepo, če bi eni in drugi v procesu lahko obdržali in znali obdržati to, kar je dobrega: ženske svojo ženstvenost brez šibkosti, moški pa svojo možatost brez nadvlade.
Na žalost pa sem prepričana v to, da veliko moških preprosto ni zainteresiranih za to, da bi se globje ukvarjali s svojimi potomci, in da bi jim večina žensk to z veseljem prepustila, če bi imela to možnost.
 
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45018Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 4. okt 2007 22:33
Povezava do prispevka
mimika je napisal/a
Deuce, večino tvojih umotvorov sicer "ignoriram" (v smislu, da jih preberem, si mislim svoje in se ne zapletam v debate, ker se mi to zdi nepotrebna izguba energije), ampak tukaj pa ne morem mimo in sem obenem zelo presenečena, da to nikogar drugega ni zmotilo.
 
Mimika, zagotovo jih je, ampak, kolikor sem obveščena, gredo deucevi umotvori obiskovalcem tako na živce, da:
  • ne reagirajo več na njegove provokacije
  • ignorirajo njegove poste
  • se izogibajo tem, kjer piše
  • sploh ne hodijo več na forum odnosi

A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
deuce
Starost: 49Pridružen: 8. dec 2006Prispevkov: 642Kraj: medvodeStatus:Offline
Objavljeno: 4. okt 2007 23:06
Povezava do prispevka
drage bralke (in bralci),
 
tanja mi je v sporočilu napisala, da je prejela cel kup vaših pritožb čez moje pisanje in me prosila, da preneham pisati v podforum o odnosih in osebni rasti. v bistvu to pomeni, da bom prenehal pisati na forum nasploh, saj so drugi predeli neuporabni.
 
to bom tudi storil, vendar ne za nedoločen čas. predlagam, da bi bil odsoten kakšen mesec, da vidim koliko kaj več prometa bo v tem podforumu, ko me ne bo. takole med brati, so 'odnosi in osebna rast' en najbolj dolgočasnih predelov foruma, v katerem sem želel le napasti miselno dekadenco, razgibati debato, ponuditi nekakšen sodoben literarni pogled na problematiko v odnosih ter napasti neenakopravnost tudi med spoloma.
 
ana25, cenim tvojo pripravljenost h konstruktivnosti, vendar paisley ni mislila slabega s to pripombo. jo popolnoma razumem saj je iz mojih krajev.
 
zanimivo je tudi to, kar je ugotovila tanja. popolnoma enako bi lahko napisal za vse odgovore in razumevanja mojih prispevkov na forumu. če ne razumete rdeče niti mojih pisanj in jih nikakor ne morete prenesti v prakso, bi se na vašem mestu zamislil nad pristnostjo vaših življenj. in popolnoma enako, kot tiste (in tisti), ki so se pritožile (pritožili) nad mojim sodelovanjem na podforumu, bi lahko trdil tudi sam za druge teme, pa se nikomur ne pritožim. spregledam teme, ki se mi zdijo provokativne, nerealne, absurdne, nezanimive. vendar pa razumem demokratičnost in preprostost. večina prevlada nad manjšino, zato bom odložil tipkovnico za kakšen mesec. prav?
vsaka podobnost z resničnim deuceom morda ni naključje.
0
Nazaj na vrh
LoveMe
Starost: -14Pridružen: 14. maj 2007Prispevkov: 191Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. okt 2007 9:55
Povezava do prispevka
Deuce je viharni vrh (tj. prva liga ;)) tega foruma. Predlagam, da začne pisati za kak trendy forum v tujini, kjer se grebejo za takšne avtorje Wink
 
Zaskrbljujoče pa je, da je opazka o državljanih Albanije še na forumu.
 
Nazadnje urejeno 5. okt 2007 10:32; skupaj popravljeno 1 krat
0
Nazaj na vrh
Minnie
Starost: 36Pridružen: 8. sep 2006Prispevkov: 541Kraj: Blizu KranjaStatus:Offline
Objavljeno: 5. okt 2007 10:16
Povezava do prispevka
Deuce:Če sem iskrena do zdaj še nikoli nisem prebrala nobenega tvojega umotvora. Pravzaprav mi je tale forum nasplošno zelo dolgočasen pa še nisem ugotovila zakaj...Prebiram dve ali tri teme, ostalega pa sploh ne gledam. Mogoče me odbija sam izgled foruma, ker ni v mojih barvah - sploh. Vsak forum namreč na nek način vzamem za svojega tako ali drugače in si o njem ustvarim neko mnenje. Lahko bi jim dala kar osebnosti in človeško podobo.

Jaz samo čakam da bo padla bomba in se bo svet začel vrteti v drugo smer. Sama zelo rada sedim kje kjer je veliko ljudi in jih opazujem. Seveda je za to še najbolj primerno mesto železniška& avtobusna postaja Ljubljana ali pa kak kafič ob Ljubljanici. V slednje redko zahajam.

Zdi se mi, da neke prave definicije moškega med ljudmi skorajda ni več zaslediti. Vse več je ljudi, ki niti po 18. letu ne zapustijo subkulture, ampak se v njej izgubijo. Odkar se je pojavila emo varjanta subkulture na cesti videvam kup oseb, ki jim je praktično nemogoče določiti spol. Vse so oblečene podobno, a kot take prepričane, da so unikatne.Seveda niso.Kako le. Že jopico, ki jo imajo na sebi poseduje še najmanj 7 drugih, ki jih srečam na poti na faks. Ženske so prepričane da so poosebljena lepota ker imajo 10× preluknjan obraz in na obrazu mejkap, ki to sploh ni - bolj namreč spominjajo na otroka, ki se igra s koščkom oglja.

Možač videvam na cesti kar nekaj, ampak je njihova zastopanost lahko izražena v promilih, če jo primerjamo s številom "moških", ki so v bistvu "ženske". No ja, vsaj dokler med nogami ne preveriš pri čem si.

Čakam da bo svet spet preprost,da se bo na neki točki nekaj hudega zgodilo,da se bodo ljudje nehali preseravati, da ne bo več novodobnih diet in da bomo veseli, če bomo enrkat na teden namesto zelja in krompirja žvečili meso.
0
Nazaj na vrh
glista
Starost: n/aPridružen: 2. mar 2006Prispevkov: 6141Kraj: Na vrhu!!!Status:Offline
Objavljeno: 5. okt 2007 10:26
Povezava do prispevka
Postavljam se na deucevo stran.
 
Njegovi posti so zelo provokativni, nekateri tudi zadenejo mojo šibko točko kje kdaj. In to imam rada, saj me spomne na kake moje dele, ki bi jih rada ozdravila. In če mi jih on pomaga definirati in najti, jih potem laže ojačam. Ne strinjam se z vsem, kar napiše, ampak, mi je pa všeč, da ob njegovih močnih besedah pomislim včasih: uau, eni pa res drugače mislijo.
 
In ne želim, da spet izgine. Ne želim pa tudi, da povzroča prepire. Kaj lahko torej naredim? Jaz nič.
 
Paisley...
PL POWER!
0
Nazaj na vrh
ana25
Starost: 122Pridružen: 26. jan 2005Prispevkov: 9323Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. okt 2007 11:46
Povezava do prispevka
Seveda najbrž tudi že veste na kateri strani sem jaz. Rada imam debate (v živo ali na forumu) in ne motijo me drugače misleči, pravzaprav bi bilo debatiranje dolgočasno, če bi vsi mislili enako. Duće me je, kljub temu, da so najina mnenja največkrat in v mnogočem diametralno nasprotna, že kaj naučil. Upam, da se bo tudi njega počasi kaj prijelo, čeprav nisem najbolj optimistična glede tega. (Sploh, ko pravi, da razume Paisley. Upam, da jaz takih izjav ne bom nikoli razumela.)
 
Ne vem sicer, kaj je bil razlog, da se ga je po bannanju spustilo nazaj na forum, ker je to eden zelo redkih primerov povratka, vsaj odkar sem jaz tu. Gotovo ne (samo?) zato, ker bi zelo lepo prosil, če se lahko vrne? Odkar se ubada s pisanjem tu gor, se vsaj kreše. Nastavlja nam ogledalo in nov (za večino totalno zgrešen) pogled. Kaj točno je narobe s tem? Kje imamo toleranco do drugače mislečih?
 
 
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Kriza ženske identitete
Stran 1 od 5
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Kar nekaj zvezdnic se je odločilo, da se ne bodo podvrgle kirurškim popravkom temveč sprejele svoj naravni videz.