- Nega obraza &
telesaZadnje novice
Najbolj brano

- Make up &
ličenjeZadnje novice
Najbolj brano

- Moda &
stil - Rekreacija &
hujšanje - Zdravje &
odnosiZadnje novice
Najbolj brano

- Nosečnost &
starševstvo







Če želimo upoštevati zgornji dnevni cikel, se držimo naslednjih priporočil:
- Nikoli ne jej obilnih zajtrkov. To prekine naraven proces čiščenja odpadnih snovi iz telesa in po nepotrebnem obremeni telo s prebavljanjem hrane.
Od jutra do opoldneva jej samo sadje in/ali pij sveže sadne sokove.
- Po užitju sadja naredi premor 20 – 30 min, preden použiješ naslednjo jed. Če so sadje banane ali mandlji, naj bo premor 45 min.
- Nikoli ne jej sadja ali pij sadnih sokov skupaj z drugimi jedmi ali takoj po njih. Sadje se vedno je na prazen želodec. Če mešamo sadje s koncentrirano hrano to zelo zmoti prebavo obeh vrst hranil, kajti sadje se prebavlja drugače kot koncentrirana hrana.
- Če jemo…………………………………………………. počakamo
Solata ali surova zelenjava ……………………………….2 uri
Pravilno kombiniran brezmesni obrok ………………….3 ure
Pravilno kombiniran mesni obrok………………………..4 ure
Katerikoli nepravilno kombiniran obrok…………………8 ur
preden jemo sadje.
- Zelo nepriporočljivo je piti vodo med jedjo. V tem primeru voda razredči prebavne sokove in zmanjša njihovo učinkovitost.
- 70% hrane, ki jo pojemo naj bi bila sadje in zelenjava. Sadje in zelenjava vsebujeta veliko življenjsko pomembne vode. Ostalih 30% je lahko koncentrirana – dehidrirana hrana (to je vse razen sadja in zelenjave).
Energijska lestvica po Diamondu (Živeti zdravo str. 137)
ZJUTRAJ
Sveže sadje in sadni sokovi
Sveži zelenjavni sokovi in solate
Zelenjava (kuhana v pari), surovi oreščki in semena
Zrnje, kruh krompir, zelenjava
Meso, perutninsko meso, ribe, mlečni izdelki
ZVEČER
(A kaj omeni, kdaj naj bi se zjutraj vstalo po tem urniku?)

Balea BEAUTY EXPERT kremni gel za telo vsebuje 5 ...
Šampon za lase Elseve Extraordinary Clay je ...
Intenzivno vlažilna in hranilna krema z ureo, ...
S 5 % UREA regeneratorja in učinkovine proti ...
Lahkoten gel serum za prefinjeno polt Z ...