Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Čistilna olja za obraz

Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 17. jul 2015 12:42
Povezava do prispevka

Nadaljujem iz teme o azijski negovalni kozmetiki: vidim, da vas nekaj uporablja čistilna olja, namenjena prav čiščenju obraza. Tudi sama sem že večkrat pomislila na to, da bi kakega nabavila, predvsem zato, ker imam občutek, da zelo temeljito, a hkrati nežno očistijo kožo, sploh ličila. Imam prav?

Mi tiste, ki jih uporabljate, prosim, poveste, katere so prednosti, kakšen je postopek uporabe, koliko je koža mastna oz. izsušena po uporabi, ali je treba uporabiti gel preko ...?smiley

Se dobijo tudi pri nas (ne nujno azijska, katerakoli)? Znamke, cene?

Hvalasmiley

A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
whitemoon
Starost: 34Pridružen: 10. jul 2015Prispevkov: 7Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. jul 2015 17:19
Povezava do prispevka

Čeprav sem nova, se bom opogumila in prva odgovorila na tvoja vprašanja. Žal nisem ravno vešča pisanja o negi, pa vendarle upam da bom v pomoč.

Sama uporabljam japonsko "Kose Softymo Deep Cleansing Oil" in žal večinoma poznam le azijska čistilna olja, tako da ti težko dam več informacij, imam pa prijateljico, ki je navdušena nad oljem iz The Body Shop-a (mislim, da je kamilica... lahko vprašam za ime). Kolikor vem ima čistilno olje tudi L'Oreal ter L'Occitane.

Za Kose ponavadi plačam okoli 10€ (včasih manj, včasih več, recimo da se giblje 10-14€ za 230ml embalažo + poštnina). Verjamem, da je L'Occitane dražji.

Kot sem že omenila v drugi temi, olje nanesem na suho kožo ter ga s krožnimi gibi dobro vmasiram, posebej se posvetim tudi trepalnicam, sploh če sem uporabila vodoodporno maskaro. Nato dodam še malo vode. Olje se ob dodatku le-te rahlo speni in tako ga je mogoče tudi lažje odstraniti.

Če sem doma, olju sledi tudi čistilna pena (dvojno čiščenje obraza je "a must" v azijski negi, pa tudi meni ustreza), drugače to preskočim in za zaključek uporabim Biodermo, predvsem pri uporabi vodoodporne maskare. Načeloma to ni potrebno, ampak "zihr je zihr" smiley

Nisem expert, lahko pa povem, da sem zadovoljna z mojim oljem. Ni agresivno, mi pa zelo dobro očisti obraz (včasih sem po čiščenju porabila še ogromno čistilnih blazinic, ki so bile zelo umazane, tu tega ni) in ne povzroča kakšnih izbruhov mozoljev. Je že leto od kar sem ga začela uporabljati, tako da težko rečem, vendar mi kože ni ne izsušil, ne zmastil. Ko se spere, ga na obrazu ni več, za njim ne ostane "oljnati film".

Edina moteča stvar, ki mi trenutno pride na misel, je to, da se ti po čiščenju oči malenkost zamegli vid. Olja pač, je hitro mimo. Mi pa definitivno oči ne draži, četudi imam precej občutljive.

Verjetno so se na trgu pojavila tudi že boljša čistilna olja, a sem trenutno zadovoljna in se od njega ne ločim. Tudi na potovanja ga vedno vzamem s seboj in dvomim, da se bom kaj kmalu vrnila nazaj na čistilna mleka ipd.

0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 19. jul 2015 10:17
Povezava do prispevka

Whitemoon, najlepša hvala za izčrpno poročilo.smiley Vidim, da tudi niso tako draga, kot sem - ne vem, zakaj - mislila, da so. Je nekako tako, kot sem si predstavljala, le da sem mislila, da se ga nanese na vlažno kožo. Me namreč ravno zilijon iumazanih vatk moti, pa toliko drgnjenja kože (če si že tako nežen, moraš uporabiti pa več blazinic in večkrat potegniti, pa smo skoraj na istem).
Se pravi, da olje tako raztopi ličila, da gre potem vse skupaj z vodo dol in je vatka s tonikom potem čista?

Kje pa naročaš?
Mislim, da bo to moj naslednji nakup - katerega bom, bomo pa še videli.smiley

Če ima še katera kako priporočilo, se priporočam.smiley

A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
whitemoon
Starost: 34Pridružen: 10. jul 2015Prispevkov: 7Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. jul 2015 20:28
Povezava do prispevka

Kose je eno izmed cenejših olj, na trgu je veliko drugih znamk, ki imajo kar visoke cene. Tako da niti nisi bila v veliki zmoti smiley Npr. Shu Uemura je seveda še vedno pri vrhu po priljubljenosti (in učinkovitosti), ampak cene ima pa zame občutno previsoke...

Če naneseš čistilno olje na že vlažen, moker obraz ne bo imelo takega učinka kot ga pričakuješ. Ko si ga naneseš na suh obraz in malce vmasiraš, ti res kar raztopi sončno kremo, make up in ostalo, kar se je čez dan nabralo na tvojem obrazu, nato pa z rokami naneseš vodo, s katero olje reagira, spereš in voila, obraz je čist.

vir: shu uemura

No, vsaj pri meni, ne uporabljam pudra (le bb kreamo) in obstojnega eyelinerja. Nekatere za oči uporabljajo drug odstranjevalec. Fino bi bilo, če bi se mogoče oglasila še ana25 in povedala svoje mnenje. smiley

Naročam večinoma kar preko ebaya, za japonske izdelke sicer nimam stalnega prodajalca in kupim kar pri najcenejšem z dobrimi reviewi. Prej pa seveda preverim, da pošilja iz države iz katere izdelek izvira, torej v tem primeru iz Japonske.

Kolikor spremljam so poleg Kose-jevega olja dokaj priljubljeni DHC Deep Cleansing Oil, Leejiham Dr’s Care Cleansing Oil in Innisfree Apple Juicy Cleansing Oil. Izbire je ogromno, bodite pa previdne kot vedno, saj nekatera olja nekaterim povzročajo mozolje (Kose je npr. eden izmed njih).

Če imate čas, priporočam da mogoče preberete ta blog post, kjer Tracy na hitro opiše čiščenje z olji ter poda kratke reviewe nekaterih korejskih čistilnih olj (s slikami in sestavinami).

0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 20. jul 2015 13:18
Povezava do prispevka

Whitemoon, najlepša hvala, zdaj pa res vem vse.smiley

A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Čistilna olja za obraz
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Profesorica je razkrila, da je uživanje mesa nujno za duševno zdravje, saj veganska hrana ne vsebuje ključnih hranil.