Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

bushbaby, pomoč!!!

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
darya
Starost: n/aPridružen: 28. jun 2004Prispevkov: 770Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. jul 2004 15:48
Povezava do prispevka

Bushbaby (in seveda vsi ostali), ker vidim, da "se spoznaš" , te prosim za pomoč. Zaradi angine sem prejšnji teden dobila Ospen in posledično tudi glivice "tam dol". Pa sem dobila še Daktarin kremo, ki sem jo začela uporabljati včeraj. Danes zjutraj pa sem dobila alergično reakcijo. Najprej sem misla, da me je kak komar napikal, potem se mi je pa začelo delat po celem telesu in na očeh, ustnice sem imela malo otečene. Bili so izpuščaji nad nivojem kože različnih velikosti, naredilo se mi je pa v glavnem pri sklepih (kolena, prsti na rokah in komolci), in glutealno. In srbelo je za pop... Pa sem vzela 2 Claritina in se je po kaki uri umirilo. Zdajle imam samo še probleme na očeh, drugač je bp. In ful sem izmučena. Z Ospenom sem kr nehala. Sem pa pred 10 leti imela podobno reakcijo na Ospen. A misliš, da se mi lahko danes to še ponovi, ker grem v Avstrijo zvečer, pa ne bi glih, da me tam kje ... Bi lahko bila medsebojna reakcija zaradi Daktarina? Čeprav v lekarni niso točno vedli, al lahko oboje naenkrat, pa tudi v listkih v zdravilih ni bilo nikjer omenjeno medsebojno delovanje.


Hm, kaj misliš?


 

0
Nazaj na vrh
bushbaby
Starost: n/aPridružen: 4. apr 2004Prispevkov: 4438Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 1. jul 2004 21:26
Povezava do prispevka

Joj, Darya, boga! Jaz sem običajno šele takole proti večeru na forumu, upam, da ni že prepozno.


Če si nehala z Ospenom, in če ga ne jemlješ (tokrat) dolgo (ne več, kot kaka 2 dni), potem ni verjetnosti, da bi se ponovilo. So pa take generalizirane reakcije lahko tudi nevarne, in če sumiš Ospen, se jaz ničesar s penicilinom na tvojem mestu ne bi več pipnila. Daktarin gotovo ni bil, ker bi se težko v taki meri absorbiral ob lokalni uporabi.


Daktarin kot lokalno sredstvo, nekako niti ne pride "v stik" s penicilinom (Ospenom), če si ga uporabljala po navodilih. Glede na to, da so alergije na penicilin razmeroma pogoste in lahko tudi zelo hude, bi se mu jaz res ogibala. Proti glivicam pa lahko ukrepaš s probiotičnimi jogurti (ti tudi izničijo učinek Ospena, ki ga ima na prebavila v smislu pobijanja normalne črevesne bakterijske flore), lokalno pa s tamponom, namočenim v tak jogurt (za kaki dve uri naenkrat). Če bodo vztrajale (ker domnevam, da je angina zdaj že OK), pa lahko kak Diflucan (peroralno, samo enega) vzameš, samo najprej počakaj, da se ta alergija popolnoma umiri. Sicer je poleg kakega Claritina zelo dober tudi Aerius, ali pa ev. Telfast (ampak to nolj v bodoče).


A gotovo nisi bila v stiku s kakimi drugimi znanimi alergeni (kake jagode, morska hrana, oreščki)? MOžno je tudi, da je do te alergijske reakcije prišlo tudi ob povišanih zunanjih temperaturah - takrat je klinična slika hujša.


Poročaj in srečno!

[size=9:391e3108a4]Half a bee, philosophically
Must ipso facto half not be.
But half a bee has got to be.
A vis a vis its entity- d you see?
[/size:391e3108a4]
0
Nazaj na vrh
Malina
Starost: 41Pridružen: 15. jan 2004Prispevkov: 5137Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 1. jul 2004 21:33
Povezava do prispevka
tut jaz bi ti priporocala, da ospena v prihodnje ne jemljes vec, na alergijo pa opozori tudi svojega osebnega zdravnika in farmacevta v lekarni (zdravnika zaradi tebe, farmacevta pa zato, da bo vedel opozoriti druge paciente). je pa res, kot je povedala ze bushbaby, da so alergije na peniciline dokaj pogoste.
http://odglavedopet.blogspot.com/

"I live in fantasyland... and I have oceanfront property!"
0
Nazaj na vrh
Iree
Starost: 56Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 9321Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 1. jul 2004 22:09
Povezava do prispevka
Darya, za blago začetno obliko glivic ti priporočam boraksove svečke, ki si jih lahko sama kupiš v lekarni, naj bi imele podoben učinek kot Hygiea, samo da znotraj nožnice (tako mi je rekla ginekologinja). Svečko uporabi skupaj s tamponom (ponoči, preden greš spat), ker je zelo vodena, ko se stopi. Pri hujši obliki glivic pa ne pomagajo več.
0
Nazaj na vrh
Simona
Starost: 44Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 5512Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 1. jul 2004 22:49
Povezava do prispevka

Zelo pomaga pri jemanju antibiotikov, da vsak dan pojes vsaj 3 probioticne jogurte. Ce se tega drzim nikoli ne dobim glivic, ko sem na antibiotikih. Ce pa se ti ze pojavijo glivice, pa pomaga tampon namocen v jogurt ali namesto tega kar brizgni z eno brizgalko jogurt v noznico cez noc in vse na debelo namazi z jogurtom. Nasvet ginekologinje.


 

Lep dan,
:*: Simona :*:
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 1. jul 2004 22:53
Povezava do prispevka
Darya, kjerkoli že si, naj bo tvoja prva naslednja pot:POT K ZDRAVNIKU !!!
0
Nazaj na vrh
Taši
Starost: 41Pridružen: 21. feb 2004Prispevkov: 1031Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 1. jul 2004 23:45
Povezava do prispevka

Boga Darya,


jaz sem tudi alergična na penicilin..in sem ravno tako imela že 2x full močno reakcijo, sem bila cela otečena.

0
Nazaj na vrh
darya
Starost: n/aPridružen: 28. jun 2004Prispevkov: 770Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. jul 2004 20:37
Povezava do prispevka

EJ, NAJLEPŠA HVALA VSEM ZA NASVETE. Ospen sem itak že dala v odpis. Bushbaby, so mi delal Prick teste in sem mela poz. 4+ "samo" na travne pelode, pelin in pasjo dlako. Vem pa, da je lahk cel kup navzkrižnih reakcij. Sem zdajle ves čas jemala Zyrtec, pa je ok. Ampak glede na to, da sem že enkrat enako odreagirala na Ospen, je bilo verjetno od tega. Je pa zanimivo, da so mnenja deljena: namreč moja zdravnica je rekla, da če bi bila alergična na Ospen, bi prišlo do reakcije takoj, dežurna zdravnica mi je pa rekla, da pride do reakcije tudi, če že dlje časa jemlješ zdravilo. Ker obakrat sem bila z Ospenom že čisto na koncu. Največja ironija pa je, da me še vedno bolijo mandlji, ko požiram. Eh, bo že bolš.


Za nasvete glede glivic pa res hvala vsem.

0
Nazaj na vrh
bushbaby
Starost: n/aPridružen: 4. apr 2004Prispevkov: 4438Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 2. jul 2004 21:57
Povezava do prispevka

Pelin?


Glede Ospena, sploh, če je bila tista prva alergijska reakcija že pred leti, so lahko šla ta protitelesa deloma že v "odpis", in ni nujno, da se alergijska reakcija pojavi takoj (je bolj verjetno, nujno pa ni). Sploh v odsotnosti kakega drugega ofenzivnega alergena, in da je tale penicilin kar znan in agresiven alergen, je bil najverjetneje kriv Ospen. Bodi pa res pozorna v prihodnosti, ker imaš pa verjetno zdaj, pa vsaj še za naslednjih nekaj let, cel arzenal protiteles proti penicilinu, ki samo čakajo v zasedi, kdaj se bo kaka molekulca penicilina kje pojavila, da ga napadejo z vsemi silami, če malo ponazorim, in bi bila v tem primeru naslednja alergijska reakcija nanj bistveno hujša, in lahko življenjsko nevarna.


Na zdravstveno izkaznico si nalepi kako fluorescentno/žive barve malo nalepkico (ne čez čip) alergija na penicilin.


Alternativno zdravilo za angino je sladoled na 6 ur (ne v nekih blaznih količinah). Resno.


LP

[size=9:391e3108a4]Half a bee, philosophically
Must ipso facto half not be.
But half a bee has got to be.
A vis a vis its entity- d you see?
[/size:391e3108a4]
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 2. jul 2004 22:30
Povezava do prispevka

Grlo boli tudi od alergijske reakcije (oteklina od znotraj). Mene vedno boli grlo, kadar me napade alergija.


 Ko sem imela prvi anafilaktični šok, sem  jedla prej Ospene, tako, da so bili avtomatsko obtoženi, ko sem ga imela drugič, sem prej jedla Fromilid tablete, katere so bile spet avtomatsko obtožene, ko sem ga imela tretjič, sem prej jedla tablete Nalgesin in te so bile tudi avtomatsko obtožene. Po testiranju na Golniku so bili rezultati na vsa ta zdravila negativni.


Zakaj sem pojedla toliko zdravil? Zato, ker me je vedno prej neznosno bolelo grlo in zdravnica mi je v dobri veri pač predpisala vsa ta zdravila. V resnici me je pa že napadala alergija. Na kaj ?  Še danes ne vem. Testi so mi pokazali malo na belo moko, malo na pelode trav, malo na zdravilna zelišča (katera, ni napisano), na ostale substance nisem alergična.


Imam pa 10 krat več celokupnih (IgE), kot normalen človek, kar mi noben zdravnik ne zna pojasniti.


Darya, ti si verjetno podobna zagonetka.

0
Nazaj na vrh
darya
Starost: n/aPridružen: 28. jun 2004Prispevkov: 770Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. jul 2004 23:20
Povezava do prispevka

Ja, js mam tud IgE-je ful povišane, testi pa res niso bli bog ve kaj pozitivni. To je res zanimivo. Ravno prejle, ko sem bila tule gor, sem spet mela reakcijo, ampak v bolj blagi obliki. JE pa res, da imam tud familiarno an. pozitivno, moj oče je pred par leti dobil Quinckejev edem, je bil 1 teden hosp. na dermatol. odd., pa niso ugotovili zaradi česa. JE pa tud enkrat ful odreagiru na penicilinsko kremo, ko je  imel oko poškodovano.


Z mojim grlom je pa tak, da od konca leta 95 pa do tam nekje 2000 sem mela angino za angino včasih tud na en mesec. Brez vročine, samo gnojne tonzile. In mi je moja zdravnica pisala atb. en za drugim, nikol pa se ni spomnala bris vzet. In grem js na ORL, mi vzamejo bris in je bil popolnoma negativen in je ORL dr. skor kap, kolk atb. sem pojedla za prazen nič. Takrat sem dobila datum za tonzilektomijo in glej hudiča, dobim ravno takrat ful vročino in "ta pravo" angino. In potem sem tist datum kr prestavljala in nikol nisem šla na op. In zdej se mi je začel isto ponavljat. Tud zdej ko sem dobila Ospen, sem bla brez vročine. Ampak danes me pa že tak boli na desni strani, pa tud bezgavke na vratu, zdalje me pa tud že mal mrzlica, tak da bom verjetno šla lahk lepo nazaj dr. Možno pa tud, da sem se učiri prehladila u avtu, ko sem mela klimo prižgano.


Vprašanje pa je, če ne bi po tonzilektomiji mela še več infektov dihal. Ker potem le ni več tiste first line of defense.

0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 2. jul 2004 23:46
Povezava do prispevka

Jaz sem imela pri vsakem napadu alergije vedno tudi Quinckejev edem. In vedno na istem mestu - na levem očesu. Tudi meni so predlagali tonzilektomijo, pa nisem pristala. Ali je to pametno, ali ne, pojma nimam!


Darya, ali imaš morda kakšne kortikosteroide (Medrol ali kaj podobnega)? Vem, da me bo bushbaby zdajle kregala, če je na forumu, ampak mislim, da ti sedaj, v tej situaciji lahko edino to pomaga. Meni se tako stanje večkrat ponovi in v taki situaciji mi pomaga samo kombinacija antihistaminikov + kortikosteroidov (Medrol - za prvo pomoč). Treba pa je zraven spiti nenormalne količine tekočine - najbolje vode, da se zadeve hitreje sperejo iz organizma. In z medrolom je potrebno že drugi dan prenehati in nadaljevati samo z antihistaminiki.

0
Nazaj na vrh
darya
Starost: n/aPridružen: 28. jun 2004Prispevkov: 770Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. jul 2004 23:53
Povezava do prispevka
Medrola nimam, se je pa prejle po Claritinu spet umirilo. Pijem pa js vode itak ful veliko. Ja, alergije so res ... Mislim pa, da te Bushbaby ne bi kregala, ker imaš prav glede Medrola. Js sem zdej kr obakrat poskusla s Claritinom, ker ni blo tak huda reakcija. Ko sem enkrat mela hudo reakcijo zarad pelodov trav, sem dobila adrenalin, tist me je pa pol še bolj "vrgl". Ena taka "kontrareakcija".
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 3. jul 2004 0:11
Povezava do prispevka

Pri alergiji je zelo pomembno, da pravočasno odreagiraš, ker grejo zadeve zelo hitro lahko čez rob.


 In v takih primerih uporabijo adrenalin. Ko so ga meni dali, me je metalo pol metra po postelji (v bolnišnici), brez heca.


Zato sem se tretjič, ko sem ležala na dermatološki odločila, da ne grem več v bolnišnico zaradi alergije. In sem šla k zdravnici, zahtevala Medrol, tako, da lahko pravočasno odreagiram. Doma imam tudi adrenalin, samo, ne vem, če bi imela zadosti ja.., da bi si ga sama dala, če bi bilo nujno. Bi pa rajši kar rešilca poklicala.


Kaj naj ti rečem? Upam, da boš to noč mirno prestala. Jutri pa se posvetuj glede tega z zdravnikom. Mislim, da je bolje gasiti plamen, kot požar. Drži se ! Če se pa zadeve ne umirijo, pa ne odlašaj, ampak hitro po pomoč!

0
Nazaj na vrh
darya
Starost: n/aPridružen: 28. jun 2004Prispevkov: 770Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. jul 2004 7:21
Povezava do prispevka

Hvala za skrb, bo že. Sem pa najhitrejša danes . Zdej bom kr lepo cel vikend na žajblovem čaju, čokolinotu z medom in Panthol tbl. Alergije bom pa prespala, sem se odločla. Sej, zdajle se smejim, ko je vse ok, potem bom pa spet. Grem zdej mal nazaj zadremat.

0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
bushbaby, pomoč!!!
Stran 1 od 4
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zavedati se moramo ene pomembne stvari: eno so moda in trendi, ki pridejo in gredo; drugo pa je večna, ženstvena klasika.