quote:aa68c75c4a="Staša"Če lahko pripomnim... to, da bi se naj jedlo do npr. šeste ure zvečer, nato pa več ne, se ne strinjam. Ni toliko pomembno KDAJ ješ, amoak KAJ ješ. Če zvečer poješ puranji zrezek ali ribo na žaru ter skledico solate z žlico olivnega olja, si s tem kvečjemu koristiš. Če želiš, da se tvoj metabolizem ne poleni, moraš telesu konstantno zagotavljati majhne obroke hrane - da konstantno "dela". In če od šeste ure do naslednjega dne recimo do osme ali devete ure telo strada (dobesedno), lahko s tem povzročiš le to, da bo telo zaznalo primanjkljaj hrane, zaradi česar začne hitreje delati zaloge energije (v ovliki nalaganja špehca, seveda). Mislim, da je zadnji obrok najbolje imeti cca. 2-3 ure pred spanjem. Zvečer seveda niso priporočljivi ogljikovi hidrati (torej razne testenine, kruh, riž, kaj šele sladkor...), ampak kakšna skuta, tunina, riba, morski sadeži ali pusto meso ter kalorično revna zelenjava in žlica olivnega ali pa lanenega olja.
Se strinjam. Meni je to "od 17h naprej pa več ne jem" popolna bedarija...
Pa brez zamere...