Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Zurich

SaMa
Starost: 40Pridružen: 1. avg 2005Prispevkov: 2138Kraj: LjStatus:Offline
Objavljeno: 24. nov 2008 13:43
Povezava do prispevka
Ker v kratkem SAMA potujem v Švico- Zurich- bi potrebovala kaj koristnih informacij. Torej: ali je katera že obiskala to mesto? Kako je z letališčem- velikost, prijaznost, razumljivost (da se ne bom izgubila tam :)))), oddaljenost od centra? Pa taxiji in prevozi do hotela? Katero valuto imeti s seboj? Kako je s hrano? Pa trgovine? Varnost mesta? Ali ima katera kakšen zemljevid?
 
Grem namreč proti svoji volji- službeno- in še sama. Imam plačano letalsko vozovnico, rezerviran hotel, vendar nobenih konkretnih podatkov kje in kako nimam.
Lp, SaMa
0
Nazaj na vrh
madeira*
Starost: 41Pridružen: 16. apr 2007Prispevkov: 4877Kraj: Pri morjuStatus:Offline
Objavljeno: 24. nov 2008 18:14
Povezava do prispevka
Jaz sem bila že doooolgo časa nazaj, ene 10 let bo že. Ti lahko povem samo, da sem se jaz pri 16-ih letih sama vozila po mestu s tramvajem, tako da ni nič zakompliciranega. Pa tudi precej varno se mije zdelo. Ful mi je bil všeč stari del mesta, je veliko takih lušnih trgovinic. Takrat sem bila prvič v H&M  Aja, razumela sem pa glih vsako peto besedo, pa drugače govorim nemško... Glede ostalih vprašanj ti pa na žalost ne znam pomagat.
Vse, kar Kanibal napiše, + 1. :D
0
Nazaj na vrh
xtinax
Starost: 15Pridružen: 15. mar 2004Prispevkov: 4071Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. nov 2008 19:12
Povezava do prispevka
- letališče je sicer kar veliko, a preprosto, jaz sem se tudi mladoletna čisto komot znašla, slediš napisom in je
- v mesto se pripelješ z vlakom, ki vozi direktno z letališča, kakšnih 15 minut traja vožnja, postaja je v centru mesta, od nje vodi potem glavna ulica do jezera, to je nekje glavni center mesta
- glede varnosti ni treba posebej skrbeti, pač običajna pazljivost, kot vsepovsod
- švicarske franke lahko dobiš pri nas na bankah, drugače pa lahko tudi tam na letališču preprosto dvigneš denar iz bankomata, z menjalnicami se po mojem nima smisla ukvarjati
- za taxi in prevoz do hotela ti težko pomagamo, če ne vemo, za katerega gre
- trgovine so klasika kot vsepovsod, meni ni nič posebnega v oko padlo
- hrana: za poskusit sta seveda čokolada in sir moj izbor sta Cailler za čokolado in Gruyere med siri, tipične jedi so Rosti (pražen krompir s sirom), Geschnetzeltes (kosi puranjega ali telečjega mesa v omaki, nič posebnega) in Spatzle (jačni vlivanci), razne klobase in do neke mere podobna hrana kot v Avstriji ali Nemčiji;sicer pa je povsod polno picerij, kebabov ipd, če ti njihova hrana  ne sede
- če boš imela kaj viška časa, se greš lahko malo peljat s trajektom po jezeru - je poceni, ker je redna linija mestnega prometa vendar je (no vsaj takrat je bila) krožna in si imel fino turo po jezeru za malo denarja.
V mestu je veliko priseljencev z Balkana, tako da boš hitro našla koga, s komer se bo dalo kaj po "naše" zmenit. Kolikor se spomnim (nazadnje sem bila kakšnih 6 let nazaj) se mi je zdelo vse precej drago, sploh hrana v trgovinah, ampak od takrat se je tudi pri nas vse podražilo, tako da ne vem, kakšno je zdaj razmerje.
Lepo se imej!!
0
Nazaj na vrh
LiliMarlen
Starost: n/aPridružen: 29. nov 2008Prispevkov: 576Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 29. nov 2008 22:45
Povezava do prispevka
Zürich je zelo lepo mesto. Vredno ogleda. Sploh del med železnico in jezerom. Imajo pa tudi enkraten živalski vrt. Priporočam ogled.
Za letališče ti žal ne morm pomagat, saj sem sama potovala z vlakom.
Glede denarne valute. Priporočam menjavo eurov v franke v Sloveniji. Jaz sem menjala manjšo vsoto na menjalnici na železniški postaji in so mi zaračunali skoraj 1€ obresti za menjavo. Če boš dvigovala na bankomatu, se pozanimaj o obrestih in tečaju, ki jih zaračuna tvoja banka.
Sicer se mi zdi Švica varna država, da ni potrebno skrbeti bolj kot skrbiš za svojo varnost doma. Na cesti si še bolj varen, saj je vozniška kultura veliko višja kot pri nas. Švicarji so pa tudi zelo prijazni, pripravljeni pomagat. Zürich je na nemško govorečem območju tako da če znaš nemško ne bi smelo biti problema pri sporazumevanju, če izvzamemo njihov naglas. Ampak, ko govorijo s tujci se navadno zelo potrudijo in govorijo razumljivo. Sicer pa večinoma znajo tudi angleško. Zemljevide dobiš na turističnih točkah brezplačno.
 
 
0
Nazaj na vrh
sea
Starost: 42Pridružen: 12. mar 2006Prispevkov: 1217Kraj: neskončni oceanStatus:Offline
Objavljeno: 30. nov 2008 19:05
Povezava do prispevka
Oh, zakaj mene nikoli službeno ne prisilijo, da moram sama v Švico Smile

0
Nazaj na vrh
SaMa
Starost: 40Pridružen: 1. avg 2005Prispevkov: 2138Kraj: LjStatus:Offline
Objavljeno: 3. dec 2008 14:48
Povezava do prispevka
Hvala vam za vse informacije. Sem se kar malo potolažila, ko sem tele poste brala. U bistvu se sedaj že prav veselim tega "izleta". Prostega časa bo sicer bolj malo, ampak bi vsaj tisti dve uri na dan rada mal skočila naokol.
 
Sea: pridi k nam delat.....recesija se pozna samo na odpovedanih zabavah....ostalo laufa :))) tudi dragi seminarji v tujini :))))
Lp, SaMa
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Zurich
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zavedati se moramo ene pomembne stvari: eno so moda in trendi, ki pridejo in gredo; drugo pa je večna, ženstvena klasika.