Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Viktorji 2009 in Tadej Toš

AngelEye
Starost: 39Pridružen: 28. apr 2006Prispevkov: 3479Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 27. mar 2010 23:12
Povezava do prispevka
Res je že malo pozno za tole temo ampak vseeno. A je katera spremljala? Kako se ji je zdelo? Jaz sem naknadno pogledala Viktorje na spletu, ko sem izvedela, da jih je vodil Tadej Toš. Mislim, men je on res dober komik (sem si ogledala v Narodnem domu MB predstavi Zapufan.sn in Svobodni zakon z Natašo Tič Ralijan) in res kapo dol. Sicer je on akademski igralec in ne ''kr en'' amater in povrhu vsega še tapravi štajerc, a si lahko želimo še kaj več?  (hihihi, joke ;))

Sama sicer nisem nikoli teh Viktorjev spremljala tako, da ne morem primerjat z predhodnimi leti ampak vseeno...kako se vam je zdelo? So bili dobitniki upravičeni? Dobitnik nagrade za življ. delo, Dragan Bulič je lepo pokritiziral organizatorje glede glasbe. Moram pa priznat ne, mislim resno no...najbolj mi je bla všeč pesem Mala terasa - namenjena Z. Jankoviču. Mislim, da se Ljubljančani kar strinjajo z dragimi parkirišči v LJ, ostali pa še verjetno bolj, ker ni v celotni državi LJ standard. Wink Mogoče je ''my sense of humor'' čuden, ampak meni se zdi, da takšni humor prav manjka nam slovencem. Ko bi vedle, kako mi je bilo všeč slišati malo štajerskega naglasa na TV-ju Big smile

Vmesni vložki podeljevalcev so mi pa bili bolj tako - tako, eni so bili super, eni pa res brezveze in dolgočasni. ''Muzika'' ni bila nič posebnega, največ se je itq dalo na Plavi orkestar, namesto, da bi vsaj Sidharta kaj zaigrala. Da ne omenjam one bjonde, ki je v žiriji Slo. ima talent  - a se je meni zdelo, da usta odpira? Saj je pesem bila solidna, ampak mogoče mu dam prav. Na takšen večer bi morali imeti pravo slovensko glasbo, npr. Alenko Godec ipd.
Sicer pa še 1x pohvala povezovalcu programa.
All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them. (W. D.)
0
Nazaj na vrh
Tinka
Starost: n/aPridružen: 27. mar 2005Prispevkov: 2751Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 28. mar 2010 9:44
Povezava do prispevka
Sem se namenila gledati Viktorje, pa me je hitro minilo, ko sem videla/slišala, da voditelj na vseslovenski prireditvi "tolče" štajerščino/mariborščino . Tako da sem gledala bolj površno. Niti podeljevalci se mi niso zdeli prav duhoviti, s kakšno redko izjemo.
Voditelj pa Zrnecu izpred nekaj let ni segel niti do gležnjev.
0
Nazaj na vrh
Janamari
Starost: 55Pridružen: 19. jun 2007Prispevkov: 3064Kraj: MBStatus:Offline
Objavljeno: 28. mar 2010 11:07
Povezava do prispevka
AngelEye, jaz sem si tudi naknadno pogledala ravno zaradi Toša, ker mi je kot igralec zelo dober (sem si ogledala kar nekaj "njegovih" predstav v SNG Maribor in mi je res super igralec) in mislim da je tudi z Viktorji zelo dobro opravil. To, da je govoril po štajersko me ni niti malo motilo - to je bilo pač del šova. Kot že rečeno, Toša sem gledala v že kar nekaj predstavah (recimo Plešasta pevka, ko jo je režiral Samo Strelec) in v vseh je bila njegova slovenščina brezhibna.

Kar zadeva nagrajencev, ne bi komentirala (res sem si Viktorje ogledala zgolj zaradi Toša). Mislim, da Siddharta že ne vem katerič dobi tega viktorja ... ma lepo te prosim. Sploh ne vem, kaj so lani takšnega naredili, da so si tega vikotorja prislužili. Pa oddaja Na zdravje ... kot že rečeno, raje ne bom komentirala.

Komentar D. Buliča. Hmm, delno se z njim strinjam, delno pa ne. Izpadlo je tako, kot da je narobe zgolj in samo, če nastopijo izvajalci s področja nekdanje Jugoslavije. To, da določenim javnim osebam očita, da ne hodijo na koncerte slovenskih izvajalcev, mi je pa čisto mimo. Mislim, da je to povsem osebna izbira.

Kar zadeva podeljevalcev pa so mi v spominu ostali Katarina Čas in tist kitarist ter Slon in Sadež .

0
Nazaj na vrh
Lisa
Starost: -13Pridružen: 27. jan 2006Prispevkov: 927Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 28. mar 2010 14:38
Povezava do prispevka
Ja, tista pesem, ki jo je zapel, je bila ful smešna Všeč mi je bil štajerski naglas voditelja, da ni zmeraj ljubljanščina Ampak nisem spremljala vsega, nominiranci se vedno ponavljajo.
Mi je pa bil všeč Bulič
0
Nazaj na vrh
AngelEye
Objavljeno: 28. mar 2010 15:01
Povezava do prispevka
Tinka: to je malo hecno povedano, kot da imaš kaj proti štajercem in kot da ga nisi razumela, kar mi je malo čudno, ker je bil zelo razumljiv. Ampak eni preferirajo eno, drugi pa spet drugo. Jaz nimam proti nobenemu dialektu nič, morda me malo moti prekmurski, ker nekateri kolegi na faxu sploh nočejo lepo slovensko kaj povedati, tako da jih itq nihče ne razume.

Ja, to je bilo malo čudno, da je Bulič kritiziral vse, celo Kresalovo, hihi Big smile Nominiranci so itq vedno isti, saj se kar hvalijo kako se jim zbirka Vikijev povečuje - halo? Ampak to je Slovenija, v svoji majhnosti in ozkogledanosti. Moti me tudi, da ne komentirajo razlogov, tehntnih razlogov zakaj kdo dobi Viktorja. A velja samo glasovanje ali kako. Tega ozadja niti ne spremljam, kot sem že omenila, sem to gledala 1. v celoti (če sem že kdaj sem kakšen insert samo ali pa še to ne) in ne morem primerjat.

Janamari: mogoče se pa kje vidimo na kakšni Toševi predstavi Wink
0
Nazaj na vrh
Tikka
Starost: 43Pridružen: 11. maj 2005Prispevkov: 14022Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 28. mar 2010 15:42
Povezava do prispevka
Janamari je napisal/a
Komentar D. Buliča. Hmm, delno se z njim strinjam, delno pa ne. Izpadlo je tako, kot da je narobe zgolj in samo, če nastopijo izvajalci s področja nekdanje Jugoslavije. To, da določenim javnim osebam očita, da ne hodijo na koncerte slovenskih izvajalcev, mi je pa čisto mimo. Mislim, da je to povsem osebna izbira.

Word.

Meni se mr. Bulič  zdi zaplankan in zakompleksan, samo v Sloveniji s(m)o ljudje tako občutljivi, da se lahko na kaj tako absudrnega obesimo. Žalosti me, da smo si še vedno "različni" (mi vs. vsi ostali), saj smo vsi ljudje, glasba pa naj bo tista ki se jo posluša, ne tista, ki  ima ustrezno poreklo. Pop Design? C'mon no!

Per Aspera ad Astra
0
Nazaj na vrh
nuuush
Starost: 30Pridružen: 17. avg 2009Prispevkov: 982Kraj: Sevnica/LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 28. mar 2010 17:44
Povezava do prispevka
Iz mojega vidika je štajerski naglas deloval zelo osvežilno in za sproti malo sproščal atmosfero na Viktorjih, ki se mi je drugače dela malce vsiljena. Občinstvo se je večino časa smejalo bolj kot ne prisiljeno, čeprav je bilo nekaj for res dobrih - npr. pesmica o terasi. Drugače pa se Toša tudi drugače ne bi branila - trikrat hura za organizatorje, da si ni imel časa obleči srajce.
Še zmeraj pa se strinjam, da ga čez Zrneca ni.

Podeljevalci so pa itak cvetke. Vsi so imeli pripravljene neke štose, ki so se bolj kot ne vsi končali neposrečeno in so bili nasmehi, spet, prisljeni.
moonchild
0
Nazaj na vrh
inca
Starost: n/aPridružen: 11. jul 2004Prispevkov: 5593Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 28. mar 2010 19:39
Povezava do prispevka
Jaz sem bila letos na Viktorjih in mi je bilo ful zanimivo, ker sem bila pač prvič. Meni je bil voditelj kul. Nekaj dobrih for, sploh pa cenim to, da je vse skupaj teklo hitro in ni bilo razvlečeno. Podeljevalski pari so itak cvetke vsako leto. Tukaj se mi zdi, da preveč silijo k Oskarjem...zdi se mi nepotrebno, da morajo podeljevat "znani"

En velik minus za pevske nastope! Tak grozen plejbek in tista Lucienne al kaj je, čisti poden...nevem no, sploh mi ni sedla. Minus pa tudi Buliču in njegovemu moraliziranju o slovenski glasbi, kr neki res. In to da sam pozoveš občinstvo da vstane mi je tudi malo mino. Pač, Slovenci smo bolj pasivni in se nam ne da; get over it.
Plus pa za plesno skupino - kakšni carji res in plus tudi za Pižamo, ki nas je zabaval med reklamami. 
0
Nazaj na vrh
1A
Starost: 42Pridružen: 7. mar 2006Prispevkov: 2365Kraj: vedno nekje vmesStatus:Offline
Objavljeno: 28. mar 2010 20:35
Povezava do prispevka
Tinka je napisal/aSem se namenila gledati Viktorje, pa me je hitro minilo, ko sem videla/slišala, da voditelj na vseslovenski prireditvi "tolče" štajerščino/mariborščino . Tako da sem gledala bolj površno. Niti podeljevalci se mi niso zdeli prav duhoviti, s kakšno redko izjemo.
Voditelj pa Zrnecu izpred nekaj let ni segel niti do gležnjev.

V to se samo malo pičim, ko glih vedno in povsod poslušamo "lublanščino" in tudi do zdaj smo na tej "vseslovenski" prireditvi vedno poslušali lublansko slovenščino... Pa nisem štajerka. Drugače pa je Toš fajn igralec, sicer ne vem, če je samo besedilo vedno všečno, ko gledam...nisem videla dosti iger njegovih.
0
Nazaj na vrh
lilja4ever
Starost: n/aPridružen: 23. apr 2005Prispevkov: 2360Kraj: Somewhere around NothingStatus:Offline
Objavljeno: 29. mar 2010 0:05
Povezava do prispevka

Meni je Bulič všeč. Sicer so tiste njegove opazke o tem, kje je koga videl in kje koga ni, morda malo mimo pihnjene, ker na koncu koncev gre vsak gledat tisto, kar mu paše in za kar je plačal karto. Z ostalim se strinjam, menim, da sem dojela njegovo poanto, tudi sama imam pač določeno (za marsikoga ''skrajno'') stališče glede dojemanja glasbe ... tudi glede (ne)cenjenja slovenske kvalitetne glasbe in besnega oboževanja raznih Danijel in Grašotov (ki jih vsako leto, če ne drugje, poslušamo in gledamo v LJ na Silvestrovo). Ampak to je očitno stanje duha večinske populacije in pomanjkanja objektivnih kriterijev (ja, tudi v glasbi obstajajo) za kvaliteto glasbe. Slovenci še vedno hudo palimo na takorekoč vse, kar zasvira.

Kar se pa tiče tega, da je pozval občinstvo k stoječi ovaciji - glede tega bi moralo biti sram občinstvo (ki mu je očitno primanjkovalo bontona ... no ja, če bi malo analizirali, kdo je vse sedel tam, je logično, da so bili prilepljeni na stole vse do poziva), ne njega. Ob dobitniku za življenjsko delo se pač vstane, pa če je dobitnik po godu večini ali pa ne.

I think your whole life shows in your face and you should be proud of that. - Lauren Bacall
0
Nazaj na vrh
madeira*
Starost: 42Pridružen: 16. apr 2007Prispevkov: 4877Kraj: Pri morjuStatus:Offline
Objavljeno: 29. mar 2010 0:14
Povezava do prispevka
lilja4ever je napisal/aOb dobitniku za življenjsko delo se pač vstane, pa če je dobitnik po godu večini ali pa ne.

Buliča ne poznam dovolj, da bi ga lahko ocenjevala. Z zgornjim stavkom se pa ne strinjam najbolj. Moje mnenje je, da se vstane v znak spoštovanja in ne "ker je treba".
Vse, kar Kanibal napiše, + 1. :D
0
Nazaj na vrh
AngelEye
Objavljeno: 29. mar 2010 14:33
Povezava do prispevka
Če dobiš tako nagrado bi naj to pomenilo neko spoštovanje, ali ne?

Tika: pa ne samo Pop Design, Pidži Tongue Ta je bla dobra ja
0
Nazaj na vrh
Lai Ming
Starost: -13Pridružen: 11. jan 2005Prispevkov: 13584Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 30. mar 2010 22:16
Povezava do prispevka
Nisem gledala celotne prireditve, vsega skupaj nekaj minut, mi je pa v tem času voditelj bil zoprn in niti malo smešen. Podpis pod Tinko. Sicer pa na prireditvah vsekakor ne slišimo "lublanščine" temveč slovenščino, je razlika. "Lublanščina" je en mičken drugačna, smo pa o tem debatirali že v eni drugi temi.
0
Nazaj na vrh
madeira*
Starost: 42Pridružen: 16. apr 2007Prispevkov: 4877Kraj: Pri morjuStatus:Offline
Objavljeno: 30. mar 2010 22:28
Povezava do prispevka
AngelEye, pri meni ti dve stvari nista povezani. Ne spoštujem vsakega, ki dobi življenjsko nagrado 
Vse, kar Kanibal napiše, + 1. :D
0
Nazaj na vrh
lufchi
Starost: 41Pridružen: 3. jul 2005Prispevkov: 409Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 31. mar 2010 10:26
Povezava do prispevka
"prite parkirat na Ptuj - 1 evro za celi dan!" ahahaha Clown

toš je bil prav simpatičen, sem pa tudi jaz mnenja, da se ob nagradi za življensko delo občinstvo vstane.
Hvala vsem, ki ste pomagale pri pedenanju mercedesa - PL POWAH ;)
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Viktorji 2009 in Tadej Toš
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Koža je naš največji organ in prvi obrambni zid pred zunanjimi vplivi.