Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Informiranost o negativnih posledicah poroda in nosečnosti

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6
Simona
Starost: 44Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 5512Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 28. okt 2010 13:08
Povezava do prispevka
In misliš, da če si z vsem seznanjen, da se pa to potem tebi ne more zgodit? Malo morgen.
 
Res ne vidim smisla, da se na dolgo in široko razpreda kakšne so lahko posledice in kaj vse se lahko zakomplicira, ker to bodočim mamam nič kaj ne koristi, kvečjemu škodi. Ko boš sama noseča in tik pred porodom, boš razumela,  prej pa žal ne.

Citiram v ustrezno temo:
ana25 je napisal/aMeni je ta tema (op. m. 'Stranski učinki nosečnosti in poroda) že v osnovi ena bolj butastih na forumu,  verjetno zato, ker sem sama daleč od takega načina razmišljanja. Ampak dobro, v to debato o lepoti / nelepoti telesa se sploh ne želim spuščati.




Temo sem razdelila iz teme 'Stranski unčinki nosečnosti in poroda'
Tikka
Lep dan,
:*: Simona :*:
0
Nazaj na vrh
Katja
Starost: n/aPridružen: 20. okt 2003Prispevkov: 18114Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 28. okt 2010 13:16
Povezava do prispevka
Sinthija je napisal/a
Ana25, za moje pojme nisem šla nič OT, ker so  še bolj pomembne in problematične negativne čustvene posledice, ki jih nekateri doživljajo (eni ja, eni pa pač ne) kot pa lepotne posledice. Marsikatera fizična posledica se za moje pojme da odpravit s kakšno lepotno operacijo (sploh povešene prsi in npr. odvečna koža), čustvene pa niso tako nedolžne in včasih lahko vodijo do marsičesa hujšega.
Koliko tega je samo po tv-ju in časopisih.
 
In ne, ne mislim, da bi se o tem moralo govoriti zato, da bi se odvrnilo ženske, da bi imele otroke (to je želja in odločitev vsake posameznice in se mene ne tiče), ampak zato, da bi bile ženske bolj seznanjene s tem, kar jih čaka in da ni vse samo lepo. Da če si nekdo želi otroka, da se vsaj malo pripravi na to, kar ga čaka. Ne pa da potem vidiš živčne in histerične mame, ki se samo derejo na svoje otroke in iščejo načine, da se ne rabijo ukvarjati z njimi.
 
Žal poznam preveč takšnih staršev, da bi se mi zdelo opozarjanje na čustvene posledice butasto in nepomembno ter OT.
In se mi tiščanje glave v pesek in zatiskanje oči in ušes še zdaleč ne zdi rešitev.
 
 
 


No, tako bedarijo pa lahko samo nekdo napiše, ki še nima svojih otrok.
0
Nazaj na vrh
mimika
Starost: 41Pridružen: 30. okt 2005Prispevkov: 6588Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 28. okt 2010 13:22
Povezava do prispevka
Zakaj pa bi bila to bedarija, a mogoče ne obstajajo taki primerki?
“Be daring, be different, be impractical, be anything that will assert integrity of purpose and imaginative vision against the play-it-safers, the creatures of the commonplace, the slaves of the ordinary.” - Cecil Beaton
0
Nazaj na vrh
Sinthija
Starost: n/aPridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 9772Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 28. okt 2010 13:24
Povezava do prispevka
 
Ne, Simona, itak se ti lahko zgodi, ampak vsaj že prej veš, da ti ne bodo samo cvetle rožice. Oz., če veš, da nisi zato in da nimaš živcev, se v to sploh ne spuščaš.
 
 
 
 
 
"Najlepši okras ženske je ljubezen. Najlepša oblačila na ženski pa so roke moškega, ki ga ljubi."
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 28. okt 2010 13:25
Povezava do prispevka
Simona je napisal/aIn misliš, da če si z vsem seznanjen, da se pa to potem tebi ne more zgodit?

Sinthija je napisal/aIn ne, ne mislim, da bi se o tem moralo govoriti zato, da bi se odvrnilo ženske, da bi imele otroke (to je želja in odločitev vsake posameznice in se mene ne tiče), ampak zato, da bi bile ženske bolj seznanjene s tem, kar jih čaka in da ni vse samo lepo. Da če si nekdo želi otroka, da se vsaj malo pripravi na to, kar ga čaka.


galyka je napisal/aTo pa pišem zato (čeprav so zelo osebne stvari), ker se o tem še vedno premalo govori in v tej poplavi informacij (sploh po forumih, raznih portalih ipd.) se še vedno forsira neka super mama, ki takoj po porodu dela vse, ima otroka, ki samo spi in je, vmes seveda še dokonča študij ipd. Nismo vse enake in kar naenkrat si v situacijah, ki jih ne obvladuješ, ne moreš pomagat, in če si malo bolj kompliciran, se ti življenje še bolj zakomplicira.
Bolj bi rada dosegla, da ženske vidijo, da obstaja tudi druga stran - ki ni potica, to pa zato, da ko (če) se ti zgodi, se ne počutiš kot en čudak, ki je edini na svetu, ki se mu to dogaja.


Alena je napisal/aMe veseli, da je ta tema odprta, ker se o tem res nikjer nič ne prebere. Da je realno, da tudi tiste, ki še nimamo otrok vemo kaj nas čaka.
Ker ponekod je res vse tako pocukrano prikazano, če kakšna pojamra ni s tega planeta,...


Sydney je napisal/aSe podpišem pod Aleno! Res je priročno, ko takole napišete tudi slabe stvari tega. To, da je veliiiko dela, in da si nenaspan* itd mi je jasno...o teh telesnih zadevah pa nisem vedela. No, po pravici povedano nisem niti razmišljala.


tina34 je napisal/aMeni se zdi super, da sem par informacij izvedela iz prve roke. Mislim, da bi vsaki novopečeni mami zelo prav prišlo, če bi imela po porodu koga za pogovor tudi o teh nefajnih zadevah. Hvala za trud  !


tina34 je napisal/aŠkoda, če je katera vzela to temo kot pasenje neke čudne radovednosti. Povsod pač lahko zaslediš opevanje (kar ni nič slabega) in skoraj že idealiziranje materinstva, o teh bolj nefajnih zadevah pa zelo malo - vsaj o teh res intimnih spremembah. Ko bom enkrat tako daleč, se mi bo zdelo fajn, da bom vedela, da ni nič hudega, če moja tamala trenutno zgleda kot cvetača, da pa bo čez čas spet v stari formi.
Ne vem no, po moje večino ne-mam zanimajo tudi take stvari. Meni se zdi super, ker si odprla to temo, ravno zaradi občutljivosti le-te in da si imela dovolj jajc, da si to naredila.

Fajn ste tudi vse mame, ki se ne "skrivate" za idealiziranjem. Hvala.


DMS je napisal/aBom še jaz piskrček pristavila!
Predvsem se pridružujem galyki v vsem kar je napisala o psihičnem stanju novopečene mamice. Meni je že med nosečnostjo šlo blazno na k****, ker sem ugotovila, da zelo malo žensk pove resnico. Vse do zdaj so opevale nosečnost kot čas, ko se najbolj fantastično počutile, ko so bile prepolne energije, kako se nič niso zredile, blablabla. In potem se znajdem jaz s svojo tisoč in eno neprijetnostjo in se počutim, ko da sem edina na svetu, ki ji je
nosečnost naporna in kar nekako odveč na trenutke.
Zdaj sem v drugem zosu-materinstvo. Stalno poslušam neke bajke o dojenčkih ki samo spijo,
ki takoj po kupčku padejo v blažen sen, ki sami zaspijo v posteljici, o mamicah, ki se samo smehljajo...
Potem sem pa tu jaz, ki praktično spim po 5 ur na dan v obliki 2+2+1 in me to čist potre, ki imam otroka, ki za boga noče spat in se raje dere, ker se mi zdi, da ne ve kaj bi sam s sabo lahko še drugega počel kot se dojil al pa jokal. In jo morava z dragim nonstop prenašat naokoli in brisat bruhice. In misliva, da je kaj narobe. Pa ni. Samo o tem, o slabih rečeh, se pač ne govori toliko. In potem se vsaka mamica, ki se sreča s temi problemi, počuti ko da ni
vredna nič, da ne zna lastnega otroka umirit...


samsara je napisal/aEh, bom kar napisala, čeprav so to zelo intimne stvari, pa kaj, ima Tanja čisto prav, da je potrebno govoriti o tem. Mogoče pa bo komu pomagalo, da bo imel bolj realna pričakovanja.


samsara je napisal/aTea, jaz pa imam prav drugačen vtis- da se relevantne zdijo samo lepe zgodbe, o nosečnostih, ki so sanjske, herojskih mamicah, ki so rodile v eni uri brez vsakega stoka, in otrocih, ki že prvo noč celo prespijo... Zato se mi zdi prav, da se pove oboje, dobro in slabo. Ne samo dobro in ne samo slabo. Tudi glede možnih težav, ki se lahko zgodijo, tudi z otrokom.
Ampak to je pač samo moje mnenje.


galyka je napisal/aJaz sem si otroka želela in sem bila pripravljena, kolikor pač sem lahko, nisem pa bila pripravljena na vse kar je prišlo s tem, ravno na podlagi tega, kar je samsara napisala.
Težko je razložit občutke, ko smo se na sprehodu srečali z 'moževim' sodelavcem in ženo in je po nekaj standardnih vprašanjih, ki si jih izmenjaš, dobila velike oči, ma ne, kar obraz se ji je razsvetlil, ko smo našli skupne točke v - 'problemih', glede naju in otročkov - dejansko je tudi ona mislila, da se s tem ubada samo ona. Meni je to pač jasen pokazatelj, da si v težkih trenutkih še vedno velikokrat sam in  da ob vsej poplavi informacij ne najdeš tistega, kar v ustreznem trenutku potrebuješ, sploh pa pomoč, tolažilno besedo in misel, da nisi sam. Zato
menim, da je dobro, da se določene stvari povejo in da ni vse vedno potica, ampak da je lahko tudi dlje časa samo krompir in da s tem ni nič narobe.


quote:8e58448bb2="Jana J."Super tema. Sama še nisem mamica, a sem z zanimanjem vse prebrala.
Nazadnje urejeno 28. okt 2010 13:28; skupaj popravljeno 1 krat
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Sydney
Starost: 41Pridružen: 14. maj 2004Prispevkov: 6530Kraj: CeStatus:Offline
Objavljeno: 28. okt 2010 13:26
Povezava do prispevka
Sinthija...pomoje ne moreš vedet prej, kaka boš kot mama. Lahko, da si živča že prej...pa boš nad otrokom odreagirala čisto drugače...ali obratno.
0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 28. okt 2010 13:28
Povezava do prispevka
Simona je napisal/a
In misliš, da če si z vsem seznanjen, da se pa to potem tebi ne more zgodit? Malo morgen.
 
Res ne vidim smisla, da se na dolgo in široko razpreda kakšne so lahko posledice in kaj vse se lahko zakomplicira, ker to bodočim mamam nič kaj ne koristi, kvečjemu škodi. Ko boš sama noseča in tik pred porodom, boš razumela,  prej pa žal ne.

 

Nisem verjela, ko je kdaj katera rekla, da je drug človek v nosečnosti ali ko rata mama.
Pa je res! Jaz komaj čakam, da pride ven, da lahko začnem zares biti mama pa upam, da v najboljšem pomenu besede, karkoli to za koga že pomeni. Posledice fizične gor ali dol. Kar se tiče pa psihičnih pa je normalno in življenjsko, da se bomo soočale tudi s težavami in tesnobami.
 
To je res pa prisežem na vse, da pred zanositvijo (pa ni bila blazno planirana) sem se nosečnosti ma kar nekako bala pa upirala se mi je že misel na otroka in tudi nikakršne potrebe po otrocih nisem čutila.
Zdaj pa jooj, še tega nisem rodila pa razmišljam še o enem.
Sem blazno srečna in trenutek JE pravi. Zdaj in tukaj in ne prej in ne kasneje. Je tako kot je moralo biti in se veselimo vsega! Radosti, veselja, naporov pa tudi stresa in kakšnih žalostnih trenutkov. Vse to je del življenja in če smo mi vse prestali in ratali odrasli in samostojni ljudje, ni vrag, da ne bi zmogli tega naprej predajati.
Če ženska ne želi biti mama, razumem in podpiram. Vendar mislim, da si nobena ne izbere te poti iz razloga, ker se boji, da bi ji otrok prinesel depresijo in razvlečen trebuh!
 
Juuupppiiiiii za bodoče mamice in za mamice, ki to že so!
0
Nazaj na vrh
romy
Starost: -14Pridružen: 26. jan 2006Prispevkov: 11066Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 28. okt 2010 13:29
Povezava do prispevka
Simona je napisal/a
In misliš, da če si z vsem seznanjen, da se pa to potem tebi ne more zgodit? Malo morgen.
 
Res ne vidim smisla, da se na dolgo in široko razpreda kakšne so lahko posledice in kaj vse se lahko zakomplicira, ker to bodočim mamam nič kaj ne koristi, kvečjemu škodi. Ko boš sama noseča in tik pred porodom, boš razumela,  prej pa žal ne.
 
Meni se pa zdi prav, da se pripraviš na določene stvari in veš kaj lahko pričakuješ. Že tako obstaja miljavžnt stvari, ki te lahko presenetijo, zakaj se vsaj z nekaterimi ne bi seznanil.
 
Jaz sem tak človek, da raje v naprej vem kaj me LAHKO čaka. Vem, da za vse stvari ne gre, da bi jih lahko v naprej preštudiral ampak nekatere pa lahko in ni treba da sem popolnoma nepripravljena na določene šoke.
0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 28. okt 2010 13:34
Povezava do prispevka
romy kako pa se "pripraviš"? Bereš knjige za vzgojo, obiskuješ forume? Okkk, kakorkoli si že ženske pomagajo.
Kako pa se pripraviš na dejstvo, da je recimo tvoj otrok močno bolan?
A čem o tem razmišljati pred zanositvijo in med nosečnostjo in od trenutka, ko se rodi? Smile
0
Nazaj na vrh
romy
Starost: -14Pridružen: 26. jan 2006Prispevkov: 11066Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 28. okt 2010 13:36
Povezava do prispevka
Pripraviš = veš da se ti to lahko zgodi, se pozanimaš kaj lahko ukreneš ipd. Zame pri tej stvari ne velja rek: kar ne vem ne obstaja.
0
Nazaj na vrh
Sydney
Starost: 41Pridružen: 14. maj 2004Prispevkov: 6530Kraj: CeStatus:Offline
Objavljeno: 28. okt 2010 13:37
Povezava do prispevka
Romy...pomoje lahko prebereš vse knjige, se lahko pripraviš na vse možne zaplete, na radosti in tegobe. Ampak realno stanje vidiš šele potem, ko dejansko postaneš mama.

No, vsaj jaz tako vidim stvari. Trenutno imam še malo do rojstva najine štručke. V glavi si lahko predstavljam vsemogoče...kakšno bo pa realno stanje bomo pa videli. Odvisno od tega, kakšno bo dete, kakšna bova midva kot starša, kakšne bodo še druge okoliščine.

Marsikdo mi reče, da jaz bom itak vse to obvladala, ker delam v vrtcu in tak vse vem. Pa NI RES...imeti svojega otroka je nekaj čiiiisto drugega, kot delati v vrtcu in ne biti čustveno navezan na otroke. Seveda jih imaš rad, ampak otrok, ki je čisto tvoj...je tvoj pa pika Big smile
0
Nazaj na vrh
Katja
Starost: n/aPridružen: 20. okt 2003Prispevkov: 18114Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 28. okt 2010 13:38
Povezava do prispevka
Teoretično se ti lahko pripraviš 100% in potem pride ta mali palček, ki recimo joče in joče in ti enostavno ne veš, kaj hoče od tebe.
Ga nahraniš, previješ, on pa še kar joče. In potem po kakšnem tednu jokanja, postaneš živčen.

Pa kako lahko, če si se pa iz knjig 100% pripravil????

Jaz sem si tudi grozno želela biti mama in sem bila pripravljena, pa je prišlo do situacij, ko bi oba dala kar v posvojitev.

Ve teoretičarke najprej imejte otroke, potem pa se spravimo pisat o živčnih mamah in o nepripravljenosti na materinstvo.
Nazadnje urejeno 28. okt 2010 13:40; skupaj popravljeno 1 krat
0
Nazaj na vrh
Simona
Starost: 44Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 5512Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 28. okt 2010 13:38
Povezava do prispevka
Pa dajte si dopovedat no, da ni nič dobrega v tem, da se slabe, negativne stvari piše na dolgo in široko. Vsi vemo kaj se lahko zgodi, da včasih porod ni lahek, gre marsikaj narobe in z porodnico in z otrokom, vsi vemo, da se lahko pojavi poporodna depresija, da se lahko pri porodu čisto raztrgaš ali pa sploh nič. lahko, da dobiš nezahtevnega dojenčka, lahko izjemno zahtevnega. In kljub temu, da vse to vemo, še vedno ne moremo biti 100% pripravljeni na vse situacije, imet vse pod nadzorom ter vedet kakšni bomo kot starši.
 
In ko si enkrat v porodni sobi, ni nič dobrega da ti po glavi šibajo misli v stilu "kaj, če bo porod predolgo trajal, kaj če ne bo vse ok z otrokom, kaj če se bom čisto raztrgala,  kaj če se ne bom odpirala, kaj če otrok ne bo zadihal, kaj če....".
Negativne misli naredijo svoje, zato se raje osredotočite na pozitivno.
Lep dan,
:*: Simona :*:
0
Nazaj na vrh
romy
Starost: -14Pridružen: 26. jan 2006Prispevkov: 11066Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 28. okt 2010 13:46
Povezava do prispevka
Tanja je napisal/aSploh pa daleč od tega, da bi šlo le za (ne)lepoto telesa (vsaj jaz urinske inkontinence in hemoroidov npr. ne prištevam med lepotne 'napake').
 
Ammm, a ni bolje da veš kaj vse se ti lahko zgodi in to potem pričakuješ in ne gledaš kot tele v nova vrata ko pride do tega? Za vse pa itak ne moreš veet kaj se ti lahko zgodi, da ne boste spet rekle kaj v tem smislu.
 
In tu nihče ne govori o tem, da če bomo sedaj požrle vso pamet sveta, da bomo pa po porodu za vsako stvar našle rešitev prej kot rečeš keks.
 
Katja je napisal/a
Ve teoretičarke najprej imejte otroke, potem pa se spravimo pisat o živčnih mamah in o nepripravljenosti na materinstvo.
 
0
Nazaj na vrh
Tikka
Starost: 42Pridružen: 11. maj 2005Prispevkov: 14022Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 28. okt 2010 13:50
Povezava do prispevka
Ok če ni nič dobrega v tem, kaj pa je slabega?

Če nekoga slabe izkušnje oz. takšni in drugačni 'stranski učinki' odvrnejo od tega, da bi imel otroka, potem tako ali tako ne more in bolje da ni starš. Res ne štekam kaj je narobe z informiranostjo, Ignorance is bliss?

Se mi zdi da mame niste objektivne, ker izhajate iz sebe in svojega dobrega materinstva, svaka čast, ampak niso vse matere take, tudi zaradi posledic nosečnosti in poroda. Morda so se za otroka 'odločile', ker niso vedele da med nosečnostjo se ne sme kaditi, da ti lahko frčafelo malo zrežejo, da dobiš hemoroide in da otrok ni kot babyborn iz trgovine. Morda bi informiranost kakšno kvazi mamo odvrnila od tega, da ima otroke. MHO seveda, lahko pa vam napišem par zgobic neodgovornih mam - zaradi ene sem jaz dobila pri 16 posvojeno sestro, ena je zadnjič jamrala kako ji otrok kvari postavo in da če bi vedela da bo tako bi šla splavit - s čikom v ustih.

Mislim, saj ne obstaja samo ena plat, in poudarjam - tisto ki bo ta tema odvrnila od tega da ima otroke, BOLJE DA JIH NIMA.





Per Aspera ad Astra
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Informiranost o negativnih posledicah poroda in nosečnosti
Stran 1 od 8
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zvezdnice, kot so Jennifer Lawrence, Kate Hudson, Serena Williams in Emma Stone so na rdeči preprogi zažarele v (kot) poročnih oblekah.