mimika je napisal/a Sicer pa so po mojih opažanjih študentke v povprečju najbolj neurejen del populacije. Kavbojke, brezobličen pulover, zdrkana "poštarska" torba in kakšni unisex do moški čevlji, pa gremo. Meni se zdi kar žalostno, da mlade punce ne dajo toliko nase, da bi se vsaj minimalno uredile. Pa ne gre za to, da nimajo denarja, ker se dobijo tudi poceni cunje, s katerimi vsaj približno "izgledaš".
Tikka je napisal/a
Joj agree, grozota. Nobene feminilnosti, niti slučajno kakšne domišljije ali izvirnosti.
Braunkopf je napisal/aMimika tole je pa IMO čisto mimo. Sem načeloma proti nekim normam oblačenja, torej kaj velja za urejeno, kaj za "športnoelegantno" itd. Sploh pri študentih, oz. populaciji, ki še ni zaposlena, saj uživajo še zadnja leta, ko se nanje ne vrsti pritisk družbe na vseh plateh. Poznam še preveč primerov, ko so npr fantje ob prvi službi morali odstriči lase, ker pač tak imidž ne paše k resnemu človeku (pa se ni šlo za kak bolj ugleden položaj). Kolikor se Kokoška trudi bit moderna in v koraku z Zahodom, se vedno bolj kaže kako zelo zadaj je pravzaprav.
mimika je napisal/aBraunkopf, saj ne pravim, da naj bojo v nulo zrihtane, če jim to ne paše. Jih pa pač vsakodnevno vidim ogromno v takih cunjah, ki bi bile bolj primerne za v hlev. (ja, zanalašč karikiram
) Nimam nič proti bolj "uizi" oblačenju, grdo mi je pa videti totalno neurejenost oz. že skoraj zanemarjenost, kot sem jo opisala. Ko voli, nek izvoli, ampak meni to
izgleda prav yuck.
glili je napisal/a
Kar pa se tiče stila študentk...hmm, vsak naj se oblači kot njemu ustreza...Če se počutijo v redu v svoji koži...jaz vem da se najbolje počutim takrat, ko sem urejena..takrat zagotovo izžarevam največ samozavesti in ženstvenosti. Nosim stvari, ki jih znam nositi in v katerih se počutim dobro. Če nekaj ni zame, pa naj bo še tako moderno, ne bom kupila...
quote:b7ea8d08de="Jana J."
Ja, tukaj smo kar malo zgrešile temo (visoke pete), bi pa vseeno nekaj pripisala (da še jaz malo zaidem ven iz teme). Kar se tiče neurejenosti študentov, mene ne moti, saj je to eno zanimivo, divje obdobje v življenju. Kar nekaj študentov ne hodi v lokale, kamor zahajajo sami urejeni in lepi ljudje, ampak ti uživajo v lokalih kjer živi rock, rock & roll, punk in se glede na svoj stil življenja tudi primerno oblačijo ter se v teh oblačilih počutijo prijetno, zadovoljno, samozavestno
Hm mislim da je zgrešeno misliti da nam meni, Lai, Mimi ni všeč
nek stil (denimo rokerski punkerski, ipd.) gre za
NEUREJENOST, kar je nekaj popolnoma drugega - npr. vidno zmuckane, razvlečene cunje, umazane in znucane superge (katerih namen ni izgledati znucano!), napol polomljeni in poškrabani nohti, ipd. gre za celoten izgled, ne samo oblačila in zagotovo ne za nek stil oblačenja. Lahko vidim punkerico, ki je cela preluknjana in sama ne bi bila npr. nikoli taka, ampak mi je všeč če ni vidno neurejena.
Bom nalimala nekaj primerov, ker očitno mešate pojme