Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Motivacija za študij

Pojdi na stran 1 , 2 , 3
dekle
Starost: n/aPridružen: 18. feb 2009Prispevkov: 5Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. feb 2009 10:16
Povezava do prispevka
Živjo...
 
...ima katera problem z motivacijo...že nekaj let je kar sem nardila zanji izpit...vmes sem se zaposlila. Zdaj pa želim dokončati študij (samo še en izpit). Trenutno sem na porodniški...mama mi pazi 9 mesečno hčerko, dobila sem celo inštruktorco...pa še kar ne gre. Jutri se sicer prvič dobim z njo...pričakujem, da mi da mal elana in zagona. Ima katera podobne izkušnje?
 
LP
0
Nazaj na vrh
Bonanza
Starost: n/aPridružen: 11. feb 2007Prispevkov: 1084Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 18. feb 2009 11:46
Povezava do prispevka
Jaz imam podobne težave. Pišem diplomo že nakaj časa, vse izpite sem naredila že pred 3 leti. Vmes sem se tudi zaposlila. Najbolj me muči to, da mi mentorica non-stop vrača v popravke prvi, teoretični del naloge, ker ni nikoli dovolj dobro napisan, vedno poudarja, da je na prenizki ravni in da ne obvladam znanstvenega diskurza. Ne smem uporabljati ali navajati nobenih virov, ki so diplomske naloge ali pa knjig, ki smo jih študirali med študijem in mi redno črta vse, če vključim v diplomo (pri tem pa berem diplomske drugih pri isti mentorici, pa te vire lahko uporabljajo, meni pa jih črta). Vedno sem v iskanju nove literature, študiranja vseh virov v angleščini. Vedno sem slabe volje, izčrpana, samozavest imam na dnu, ker vedno dobivam signale, da nisem dovolj dobra oz. vse, kar naredim, ne ustreza standardom. Vse kar naredim, je slabo. In to pri prvem delu naloge, ne vem, kaj bo, ko pridem do empiričnega. Potem pa pa poslušam o ljudeh, ki jim uspe diplomirat v par mesecih. V glavnem, počutim se čisto nesposobno. Med študijem nisem imela težav, vse sem delala v roku. Če bi kdaj vsaj dobila kak spodbuden signal, v smislu "to si pa v redu naredila", bi bilo boljše, pa ga žal ne dobim.

Motivacije... nimam! Verjetno bi že davno vse pustila, če ne bi res imela samo še diplome. Vem samo, da moram, moram, moram! Edina svetla točka je moj fant, ki se edini spodbuja, pomaga, podpira. Ostali so že obupali nad mano, prav tako kot sem sama.
0
Nazaj na vrh
Mis
Starost: n/aPridružen: 16. sep 2005Prispevkov: 1707Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. feb 2009 12:17
Povezava do prispevka
Mislim, da je potrebno motivacijo najti v sebi. Drugi ljudje ti lahko stojijo ob strani, te vzpodbujajo, ti pomagajo, vendar to ni dovolj. Najbrž se nas je veliko že srečalo z zastojem pri študiju, ppomembno pa je, da se potrudimo, da je zastoj čim krajši. jaz sem si po opravljenih izpitih vzela leto pavze, preden sem začela pisati diplomo. Vse leto mi je diploma visela za vratom, kamorkoli sem šla, mi je v zavesti kljuvalo, da bi morala doma pisati diplomo. Po letu dni sem si v službi (študentski) vzela 2 tedna "dopusta" in začela pisati nalogo. Ker sem se takrat preživljala sama, sta mi ta dva tedna brez plačila bila dovolj velika motivacija, da sem se maksimalno potrudila. Ko je zadeva stekla, sem nalogo napisala v enem mesecu (prva dva tedna sem jo pisala 12 ur na dan, potem pa po nekaj ur in za vikende). Lahko napišem, da je bila opravljena diploma zame ena pomembnejših dosežkov v življenju - po eni strani sem se končno sprostila, poleg tega pa se je moje življenje obrnilo precej na bolje (dobila sem pravo službo itd...). Skratka, jaz vama svetujem, da se zazreta vase in ugotovita, ali si resnično želita diplomirati. Če je odgovor DA, potem ni dileme, malo discipline in bo.

Bonaza, zate me "ne skrbi", če imaš diplomo že v teku, potem sem prepričana, da boš stisnila zobe in dokončala svoje delo.

Dekle, verjamem, da je z otrokom vse težje, vendar če ti otroka čuva mama, ti je to lahko dodatna motivacija. Jaz bi čas, ko ga otrok preživlja z nekom drugim in ne z mamo, izkoristila maksimalno. V nasprotnem primeru bi me zelo pekla vest.

Veliko sreče!

0
Nazaj na vrh
dekle
Starost: n/aPridružen: 18. feb 2009Prispevkov: 5Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. feb 2009 14:57
Povezava do prispevka
OJLA...
 
Mis
Imaš prav. Motivacijo morva najti v sebi... Mal sm pretuhtala vse skupaj in sem ugotovila, da je problem tud v tem, ker je to zadnji izpit (in diploma)...in to mi predstavlja samostojnost ter, da vem, da sem sposobna sama živet ne pa po načelih mojih staršev. Tako, da mam zdaj v mislih eno fajn zadevo, k me vleče naprej. Vem, da mi uspe. Čez en mesec imam izpit...se bom javljala sproti. Upam, da ne bo prehudih padcev....
 
Bonanza
Kar korajžno...mogoče se pri tebi tud kaj druzga skriva za to diplomsko...
Piši kaj!
 
Srečno
0
Nazaj na vrh
sea
Starost: 42Pridružen: 12. mar 2006Prispevkov: 1217Kraj: neskončni oceanStatus:Offline
Objavljeno: 18. feb 2009 18:16
Povezava do prispevka
Ah, jaz sem v istem dreku. Študij bp, nikol ponavljala, vedno VSI izpiti narejeni junija, ocene dobre. Diploma -eno smer naredila, drugo pa mečkam in mečkam in mečkam, pa izpiti tudi že 3 leta pod streho vsi.
S tem da niti tipa, ki bi me podpiral, nimam več.:) In zdej jamram Confused kr neki.
Teorija mi je jasna, notranja motivacija, ampak praksa, ne znam se več zraven spravit:(
0
Nazaj na vrh
Braunkopf
Starost: 37Pridružen: 13. apr 2006Prispevkov: 602Kraj: LJStatus:Offline
Objavljeno: 18. feb 2009 19:08
Povezava do prispevka
Jaz pa razmišljam o menjavi študija...
 
Stvar je taka, da študij na katerem sem zdaj, je sicer zelo zanimiv in za moje pojme nekaj najboljšega kar lahko sploh študiraš, skrbi pa me kaj bo s službo. Namreč sam poklic me ne zanima toliko, pri vpisu par let nazaj, pa seveda nisem imela dobre predstave, kako poklic v tej stroki pravzaprav zgleda. Velik problem je seveda da je zelo težko dobit službo in si nekako ne morem privoščit, da bi službo iskala mesece, ali leta... Pa še to zgolj za obdobje parih mesecev.
 
Drug študij o katerem razmišljam ima precej visoko omejitev, tako da s svojim skromnim izkupičkom na maturi nimam šans, da bi se vpisala redno. Pravzaprav je skoraj edina možnost izreden študij, a žal ne vem, koliko je potrebno plačat za letnik.
Službo bi v tej stroki dobila hitreje, pa tudi bolj zanimiva bi bila, imam občutek da bi bila kar zadovoljna navkljub morebitnemu stresu.
 
Skrbi me, ker študiram že 4. leto, pa sem komaj v 2. letniku , tako da svojega študija skoraj ziher ne bi končala prej kakor v treh, štirih letih. Pa potem še enkrat vse znova. Malo me skrbi koliko motivacije bi imela za vse skupaj po tolikih letih na faxu, po rugi strani pa nisem ravno "quitter" in bi rada končala študij, ki sem ga vpisala.
Tudi prek vzporednega vpisa mi kaže slabo, saj se tudi v tem primeru upošteva matura...
 
Bi bilo super slišat kako tuje mnenje.
0
Nazaj na vrh
Mimi_M
Starost: 44Pridružen: 13. dec 2005Prispevkov: 2127Kraj: PrimorskaStatus:Offline
Objavljeno: 18. feb 2009 20:28
Povezava do prispevka
Alije ta "drugi" študij oz. poklic tako specifičen, da bi dobila službo le z ustrezno izobrazbo?
Poznam namreč ogromno ljudi, ki delajo v drugih poklicih, kot pa je področje, kjer sose izobraževali, ampak ne iz razloga, da drugega pač niso mogli dobit, pač so si želeli druge službe, pa jim je uspelo..
"Odločimo se, da je nekaj mogoče in da hočemo to storiti, pa bomo našli tudi način."
(A. Lincoln)
0
Nazaj na vrh
Braunkopf
Starost: 37Pridružen: 13. apr 2006Prispevkov: 602Kraj: LJStatus:Offline
Objavljeno: 18. feb 2009 20:54
Povezava do prispevka
Ja, gre za dve popolnoma različni smeri, prvi študij je družbosloven, drugi medicinski.
0
Nazaj na vrh
Lai Ming
Starost: -14Pridružen: 11. jan 2005Prispevkov: 13584Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. feb 2009 22:51
Povezava do prispevka
Braunkopf, jaz sem bila v podobni situaciji lani in sem se odločila za prepis, za kar mi ni niti malo žal. Tudi jaz bi morala že lani diplomirati, odšla sem pa po 2. letniku, ker nisem našla niti atoma več moči za to smer. Problemov je  bilo več - nezanimivost in slaba kvaliteta študija, potem pa še splošno nezadovoljstvo in nazadnje ugotovitev, da se v tem poslu ne vidim in tudi če grem naprej v naslednji letnik in do konca, tega poklica ne bom opravljala. Čim sem to ugotovila in se vprašala, če sem pripravljena žrtvovati še vsaj 3 leta za nekaj, kar ne bom opravljala (sploh), mi je potegnilo, da nimam več kaj iskat tu. Sicer sama nisem ena tistih, ki hitro odneha, pravzaprav se imam za eno bolj trmastih bitij pod soncem Wink in če sem si zapičila, da bom šla naprej, sem to tudi nameravala. Preden sem dokončno sprejela odločitev, da grem na drug faks, sem si rekla, ja kaj pa, če bi vseeno poskusila tole do konca speljat, zakaj bi pustila to, kar je narejeno, izgubljala sem čas pa grem čisto na novo ... blablabla. Ampak mi je bilo pomembnjše, kako sem se počutila na tistem študiju in to je bilo zanič. Avgusta sem poslala prijavnico za izredni študij,  septembra plačala dobrih 2000 € za letnik in zdaj sem na polovici 1. letnika, skoraj polovica izpitov je za mano. Zadovoljstvo na vrhuncu Wink in sem izjemno vesela, da sem to naredila, škoda le, da nisem že prej.

Če te zanima, če se v stroki trenutnega študija ne vidiš, če si želiš spremembe ... bi jaz na tvojem mestu to naredila.

Glede stroškov izrednega študija - na njihovi spletni strani nič ne piše koliko stane?
0
Nazaj na vrh
Braunkopf
Starost: 37Pridružen: 13. apr 2006Prispevkov: 602Kraj: LJStatus:Offline
Objavljeno: 19. feb 2009 0:06
Povezava do prispevka
Žal mi je da nisem mogla na informativce letos, bi ziher dobila eno množico koristnih informacij.
Tudi študij na katerem sem zdaj me zelo zanima, ampak nimam dobre predstave kaj bo po diplomi in če si res želim ostat v tej stroki (kolikor poznam možnosti zaposlitve mi ne bi bilo všeč).
 
Na spletni strani te druge fakultete pa sem našla edino podatek da je za izredni vpis v 3. letnik potrebno plačati cca. 3.400€. Za predhodnje letnike pa nič ne piše, kar mi je ful čudno. No, sklepam da mora bit višina zneska nekje ista, bi bilo pa vseeno fajn vedet če ni slučajno različna (nižja denimo ).
0
Nazaj na vrh
Braunkopf
Starost: 37Pridružen: 13. apr 2006Prispevkov: 602Kraj: LJStatus:Offline
Objavljeno: 19. feb 2009 0:50
Povezava do prispevka
Opa, na stranu Uni LJ sem zvedla da izrednega študija, ki ga hočem vpisat sploh ni...
0
Nazaj na vrh
paisley
Starost: 41Pridružen: 18. maj 2005Prispevkov: 2025Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. feb 2009 8:58
Povezava do prispevka
Probaj se vpisat na rednega, kaj te stane.
Women, not girls, rule my world. - Prince
0
Nazaj na vrh
Sydelle
Starost: 33Pridružen: 3. dec 2008Prispevkov: 1752Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. feb 2009 9:34
Povezava do prispevka
Braunkopf jaz sem bila na informativcih na medicini (zaradi sošolke :D) in je ena spraševala prav o tem, o čemer ti razmišljaš - prepis iz družboslovnega faksa na medicino. Tista gospa ji je povedala, da se v prvi vrsti gleda na sorodnost faksa =/ pa verjetno pol še kaka povprečna ocena in to ... mislim pa, da imajo tud ful mal mest za to možnost.
0
Nazaj na vrh
Braunkopf
Starost: 37Pridružen: 13. apr 2006Prispevkov: 602Kraj: LJStatus:Offline
Objavljeno: 19. feb 2009 12:34
Povezava do prispevka
Vem, da je ful malo mest, povprečje je pa fajn če imaš debelo čez 8. Hmmm, probat ni greh.
 
Paisley, redno ne morem več, sem že ponavljala, plus točk nikakor ne bi imela dovolj.
0
Nazaj na vrh
romy
Starost: -14Pridružen: 26. jan 2006Prispevkov: 11066Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. feb 2009 12:46
Povezava do prispevka
Punce, dajte se tu pogovarjat o motivaciji pri študiju. Kar se tiče ostalih stvari, prepisov, vpisov ipd. pa odprite novo temo, če že ni (ampak mislim, da je).. Da ne bo vse pobrkljano..

Zlatke ste, hvala
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Motivacija za študij
Stran 1 od 3
Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Pojdi na stran:

Preberi še


Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Profesorica je razkrila, da je uživanje mesa nujno za duševno zdravje, saj veganska hrana ne vsebuje ključnih hranil.