Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Genitalne bradavice

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6
neznanka
Starost: n/aPridružen: 14. jun 2007Prispevkov: 8Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 14. jun 2007 16:15
Povezava do prispevka
Sicer sem na PL prisotna pod drugim imenom, a sem se tokrat odločila, da bom kar neznanka. Upam, da ne zamerite. Rada bi vam opisala svojo izkušnjo in dala ven iz sebe to mojo nesrečo, žalost, ker sem zelo zelo zelo žalostna! Hkrati naj bo tole tudi vam v opozorilo, predvsem zato, ker KONDOM NI ZAŠČITA!


Stalnega partnerja imam kakšni 2 leti, pred nekaj meseci pa so se mi pri vhodu v nožnico pojavili trije mali izpuščajčki. Seveda sem takoj zagnala paniko in mi je kaj hitro bilo jasno kaj ta zadeva je. Ampak, žal moji ginekologinji ni bilo. Nisem štela, a v tem času sem najmanj trikrat šla pokazat te spremembe in ji govorila kaj imam, ona pa meni, da to ni to in jaz sem seveda vsakič srečna in pomirjena odšla od tam - brez zdravljenja. Ko me je imela poln kufer me je poslala k specialistu ginekologu v bolnico, pa je tudi on rekel, da niso bradavice, da je vnetje. Huh, lahko si prestavljate moje veselje, skoraj sem se mu tam zjokala od sreče, ko je
tudi on rekel, da niso bradavice. Ampak vse skupaj mi vseeno ni dalo miru. Želela sem vedeti kaj to vnetje je in ga seveda pozdraviti, pa seginekologinja temu ni več posvečala in sem jo zamenjala.

Nova ginekologinja me je postavila pred dejstvo in mi potrdila tisto, kar že sama dolgo vem. Da sem zapečatena, da imam bradavice. In kaj sedaj? Dobila sem eno kremico - Aldara, s katero se pridno mažem, a mi ne pomaga kaj dosti. Še več, vse skupaj se mi je v teh dveh tednih odkar vem za diagnozo poslabšalo (prej je bilo stanje 2 - 3 mesece isto), sedaj sem jih dobila še nekaj zraven - naključje ali je kriva moja psiha?

Predvidevam, da ima psiha tukaj marsikaj zraven, saj se ves čas sekiram, ves čas razmišljam o tem, gre mi na jok, najraje bi se zakopala nekam, sploh ne morem več normalno funkcionirati, sram me je. Čeprav bi lahko imela spolne odnose me je vse, res vse minilo, sem kot megla ki se vleče iz dneva v dan.

Fanta vse skupaj ne moti, pravi da me ima vseeno rad - ampak to me v tej situaciji res ne tolaži. Kje sem jih staknila nimam pojma! Pa se nisem "gonila" okoli, še več, lahko bi rekla celo, da sem bila kar se tega tiče pridna punca! Nikoli nisem seksala s kom kar tako, za špas,
nikoli nisem imela razmerja za eno noč. Pravzaprav sploh ne morem verjeti, da se je to zgodilo prav meni, ki tako zelo pazim.

Za tiste, ki ne veste: genitalne bradavice povzroča virus HPV, obstaja več tipov. Lahko, da ste tudi ve že okužene s katerim izmed njih ampak imate srečo, da vaš organizem ta virus drži pod kontrolo in se vam bradavice ne pojavljajo. Res škoda, da cepivo ni prišlo k nam že pred
leti, morda mi danes ne bi bilo potrebno tako zelo trpeti. Ne pozabite: tudi če partner nima vidnih bradavic / herpesa ima pa virus v sebi, vas lahko okuži!

Jaz upam, da se bo moj imunski sistem okrepil in opravil z virusom, ter da mi ne bo potrebno na operacijo - tudi če grem na operacijo, to še ne pomeni, da jih ne bom več dobila. Lahko dobim nove že naslednji dan.

Zato, preden se spuščate v spolne odnose z znanci ali neznanci, vedno imejte pred očmi, da vas tudi kondom ne ščiti pred okužbo s HPV, ki lahko povzroči genitalni herpes, bradavice, nakateri tipi (tudi tisti ki povzročajo bradavice) so kancerogeni. Test da bi odkrile ali ste
okužene s HPV ne obstaja, tako da lahko samo upate, da kdaj ne boste na mojem mestu.

Obstaja sicer tipizacija, ki določi ali je ta moj tip kancerogen ali ne. Poskušala si bom ta test izboriti na naslednji kontroli in potem močno držala pesti, da bom vsaj v tem primeru izvedela kakšno dobro novico. Moram jo, zato da bom dobila malce več volje, da se bom lahko
nekako spopadla z nastalo situacijo.

Če veste za kakšno čudežno zdravilo, tabletko ki okrepi imunski sistem ali celo pozdravi to nadlogo pa le z besedo na dan! Vam bom zelo zelo hvaležna!

Želim vam vse dobro!
Nazadnje urejeno 19. jun 2007 15:47; skupaj popravljeno 1 krat
0
Nazaj na vrh
ribica000
Starost: n/aPridružen: 29. maj 2007Prispevkov: 25Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 15. jun 2007 13:38
Povezava do prispevka
Ni vse tako hudo. HPV virus ima več kot 80% vseh spolno aktivnih ljudi. Nimaš ga samo ti.
 
 
0
Nazaj na vrh
inny
Starost: 44Pridružen: 25. avg 2006Prispevkov: 997Kraj: MedvodeStatus:Offline
Objavljeno: 15. jun 2007 14:16
Povezava do prispevka
Ja moja izkušnja tudi ni ne vem kako lepa....jaz pa se v življenju nisem ravno pazila, češ saj se nič ne more mni zgoditi. Preden sem spoznala mojega sedanjega partnerja, sem bila kar nekaj časa brez sexa, nato pa se mi je malo utrgalo in sem bila z enim tipom. Seveda tudi nisem pazila in posredi ni bilo kondoma.... No nekaj dni za tem pa sem spoznala sedanjega fanta, vendar že od začetka je bilo BUM. Sam je videla na sebi neke pikice in me vprašal, če kaj vem o tem....do takrat nisem posvečala pozornosti neki mali izboklinici, ki me je kak teden srbela, verjetno sem mislila, da bo izginila. Pa me je postavil fant na realna tla, sem letela k ginekologu in mi takj pritrdil HPV virus. Obup, bila sem žalostna in razočarana nad seboj. Seveda je to 2 leti nazaj in hvala bogu od takrat se ni nič pojavilo, bris pa mi noče več nazaj na PAP1, imam zdaj PAP2 in redno hodim na kontrole.
Res je ta virus ima 80% punc in od tega se jih 70% pozdravi, kakih 1 ali 2 % pa je možno, da se ti pretvori v PAP3 in je potrebno na odščip materičnega vratu.... Jaz si niti ne upam pomisliti, da se mi vrne bradavica ali da se mi poslabša bris...... me je res tega strah ampak do sedaj kaže uredu. Ne vem zakaj kondom ne bi bil dobra zaščita Jaz sem ravno dobila zaradi tega, ker ga nisem uporabila....zdaj pa ima moj težave, ker vedno zahtevam da si umije roke, in pazim na higijeno recimo vedno suho in čisto brisačo, nikamor se ne usedem, recimo če grem v savno si dam zmeraj brisačo spodaj....... ne se tolko sekirat, prvo ti priporočam da greš to odstranit, ker kakor vem kreme ne pomagajo, ni pa dobro če se ti razširijo, ker gre lahko v notranjost ( PA NE SE SPET VSTRAŠIT), kasneje pa boš vidla, če se ti bo zopet pojavilo, vendar sprosti se ker psiha res vpliva. saj vem sama kako je to, sem bila na istem in prestrašena.

p.s. Ena punca, ki je bila isi čas v bolnici je že 3 x dala to čez, kakor vem je zdaj z njo že 2 leti dobro... Kar pogumno
0
Nazaj na vrh
Nikka
Starost: n/aPridružen: 11. jul 2004Prispevkov: 169Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. jun 2007 12:52
Povezava do prispevka
Mislim, da se dosti dosti prevec sekiras. Ni vse tako crno kot zgleda. kar se tice kreme sploh ni res, da ne pomaga. vendar ce si dobro prebrala navodila, si verjetno zasledila, da se v toku zdravljenja se lahko pojavijo nove bradavice. torej nic se ni gotovo. kolikor sem jaz zasledila na internetu in kar mi je povedala ginekologinja, navadno traja najmanj stiri tedne, lahko pa se dosti dlje, da izginejo.
 
Najpomembneje je, da se ne obremenjujes toliko s tem. S tem samo oviras svoj imunski sistem, da jih prepozna kot "sovraznike".
0
Nazaj na vrh
neznanka
Starost: n/aPridružen: 14. jun 2007Prispevkov: 8Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. jun 2007 15:44
Povezava do prispevka
Najprej: hvala vsem za odgovore!

Ribica000 drži, da ima HPV 80% populacije, vendar obstaja več kot 100 tipov HPV in samo določeni tipi povzročajo bradavice in samo določeni tipi so kancerogeni.

Inny kondom ni dovolj dobra zaščita, ker ne pokrije celotnega področja spolovil. Pri moških se lahko pojavljajo bradavice npr. ob korenu penisa ali celo na modih in jih je tam kar težko opaziti - kondom tega področja namreč ne pokrije in kot sem že rekla, tudi če ni vidnih bradavic lahko pride do okužbe. Če jih ima ženska npr. ob vhodu v nožnico se tudi to okuženo področje drgne ob kožo partnerja. Znano je, da se HPV prenaša preko dotikov, kože, sluznice.

Me pa kar malo žalosti, da ta tema nima več ogledov in da moje opozorilo da pazite in da se to lahko zgodi tudi vam ne bo doseglo dovolj ljudi. Žal.

Žalosti me, da niso v preteklosti začeli opozarjati, da kondom ni dovolj dobra zaščita, mogoče bi namesto 2x pomislila raje 3x preden bi se spustila s kom v odnos. Pozabljamo, da ko z nekom seksamo, seksamo tudi z vsemi njegovimi bivšimi partnerji in njihovimi boleznimi.
Na možnost okužbe s HPV kljub uporabi kondoma so začeli opozarjati šele sedaj, ko se je pojavilo cepivo proti HPV. Res ne vem kje so bili prej, pa verjemite, da sem prebrala ogromno o spolno prenosljivih boleznih.

Sicer sem se sedaj že malo pomirila. V meni je tudi malo več veselja in ne gledam več tako zelo črno. Res držim pesti, da imunski sistem čimprej opravi svoje! Bila sem ponovno na pregledu in ginekologinja pravi, da ti dodatni izpuščaji menda niso bradavice, pač pa reakcija zaradi kreme. Oh, da bi le bilo res! Žal jih imam tudi v nožnici, tam se pa Aldara ne sme uporabljati tako da ne vem kako bo s temi nebodijihtreba. Nanašam si v nožnico neko tekočino, ki jo imajo ginekologi sicer za razkuževanje sluznice in upam, da bo pomagalo.

Še dobro, da nisem fasala genitalnega herpesa - ta bi mi šele dal vetra! Da vas še malo poučim o njem: v nasprotju z genitalnimi bradavicami (ko imunski sistem s časom opravi z virusom in se le-te ne pojavljajo več), pa pri genitalnem herpesu ne gre tako. Lahko se pojavlja celo življenje - tako kot na ustnicah, vendar pa na splovilu povzroča veliko hujše posledice. Oteženo je lulanje - menda peče kot 300 hudičev, včasih je celo potrebna hospitalizacija, ker je potrebno uvesti kateter za lulanje. Pojavljajo se pekoče razjede, mehurčki, kraste. Ob pojavu herpesa je včasih potrebno uporabljati tudi neke precej močne tablete, ki jih uporabljajo tudi pri tistih bolnikih, ki imajo presajene organe.

In pozor če prakticirate oralni seks vam lahko partner prenese tudi navadni herpes na spolovilo.

Če vas zanima kako izgledajo genitalne bradavice in genitalni herpes vam priporočam, da prek googla poiščete slike, kot geslo vpišite genital warts in genital herpes. Boste videli nekaj nagravžnih primerkov. Še dobro, da moje težave niso v tako hudi obliki kot je to prikazano na teh slikah.

Hvala za pozornost in da ste prenašali moje jamranje. Se še oglasim kaj, da sporočim kako napredujem.
0
Nazaj na vrh
inny
Starost: 44Pridružen: 25. avg 2006Prispevkov: 997Kraj: MedvodeStatus:Offline
Objavljeno: 20. jun 2007 9:27
Povezava do prispevka
To je res, da bi morali dati večji pomen genitalnim bradavicam že leta nazaj....zdaj nimamo kaj so začeli pa vsaj sedaj opozarjati na to. Hmmmm jaz ne vem, če bi mi bil recimo v preteklosti nekdo res všeč in da bi imela zato strah, ker je pač imel nekaj punc in bi zato raje šla proč od te osebe. Mislim, da ni to rešitev, strah lahko naredi več problemov kot koristi. Se pa strinjam, da je treba z glavo iti v spolne odnose in se zaščititi. Ampak kot mi je rekel ginekolog nimaš kaj, pol bi bilo najbolje da vsi nehamo sexsati.  Medtem, ko me je ginekologinja, ki me je pripravljala na majhno operacijo gledala, kot da se z vsakim "dam dol" ki pride mimo. Joj ko bi ona vedla, da je bila pred tem suša več kot 2 leti se ji bi verjetno zasmilila pa še nisem šla kar z enim..... pač ene dobimo, ene ne.....saj pravim mene je bilo od začetka tudi zelo strah, sedaj ko se mi ni po več kot 2 letih nič prikazalo sem čisto mirna, vendar veliko bolj pazim in tudi fant je pazljiv na moje prošnje oziroma zahteve. Čistoča je na prvem mestu, da preprečiš ponovni nastanek... Tako da vse bo dobro.
0
Nazaj na vrh
Barbi5
Starost: n/aPridružen: 17. nov 2005Prispevkov: 715Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 20. jun 2007 13:32
Povezava do prispevka
Pozdravljena!
 
O tej temi kaj dosti nevem, vendar me zanima ali povzročajo nastanek teh bradavic isti vzroki kot druge "navadne" bradavice?
 
Se mi pa res smiliš in ti popolnoma verjamem, ko govoriš, da te je zdravnica poslala domov... Obup je ponekod v zdravstvu! 1x sem šla k svoji osebni zdravnici, ker sem se tam spodaj hotla raztrgat, tak me je srbelo, pa sem mislila, da je kaj z mehurjem ali ledvicami...kaj vem. In kaj je rekla? "oh, te mlade punce, nikoli ne veste kdaj je dovolj seksa in da kao preveč seksamo in me zato vse peče in srbi, pa da kar menjujemo partnerje ipd... Skoraj sem jo mahnila! Namreč nisem taka. Pol sem šla h ginekologinji in ona je odkrila tako močno vnetje mehurja, da sem se zelo dolgo zdravila... mislim!
 
Veš, vse bo še dobro, stvari se odvijajo tebi v prid, verjemi! Samo zaupati moraš, da bodo izginile! Fant pa zaradi tega že ne bo odšel, če te ma rad! Bosta že potem nadoknadla
0
Nazaj na vrh
beybika84
Starost: 39Pridružen: 1. maj 2005Prispevkov: 1999Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 22. jun 2007 9:01
Povezava do prispevka
neznanka ne sekiraj se. Take stvari se pač dogajajo in nisi edina, ki se ji je kaj takega zgodilo. Potrebno je le malo neprevidnosti pa si že tam.
 
Jaz se z bradavicami hvala bogu nisem srečala, se mi je pa dve leti nazaj pojavilo grozno vnetje  in sem se tako blazno obremenjevala s tem, da se kar ni in ni hotelo izboljšati. Skoraj vsak mesec so bila na sporedu vnetja in sem vsak dan razmišljala kaj se bi lahko naredila, da ta zadeva izgine. Bris mi je 1x pokazal PAP B (2) in dvakrat PAP C (3).  Bila sem ekstra previdna, da nism bila dolgo v vodi, pazila kaj jem, non-stop razmišljaja kaj vse mi škoduje -  pravo obsedeno stanje - motilo me je vse, zdelo se mi je, da imam premočan beli tok, da je vonj čuden in ne vem kaj še vse. Kaj psiha dela
 
Enkrat sem prebrala post od MegWhite, ki je nekako govoril o tem, da moramo žesnke  s svojim spolnim organom vzpostaviti prijateljski odnos in ne ragirati na čisto vsako mini spremembo, ker je logično, da se glede na obdobje v ciklusu to stanje spreminja. Tkarat sem si rekal, da se bom nehala sekirat in sm začela spet normalno delat vse stvari, čisto sem pozabila na to. Čez pol leta sem šla bris ponoviti in končno po dveh letih PAP A oz 1.
 
Zdaj dol vse štima, ne sekiram se in jemljem vse spremembe skozi mesec kot nekaj normalnega in logičnega.  Uporabljaj redno zdravila, ki ti jih ginekologinja predpiše, vendar pa naj to ne postane obsedeno stanje. Je kar je. Sčasoma bo zginilo, čez nekaj časa se bo spet ponovilo - pač telo tako funcionira. Ne obremenjuj se s tem in uživaj v življenju, ker s sekiranjem bodo stvari samo slabše, sprememb na boljše pa ne bo.
 
Srečno
Smeh je pol zdravja :)
0
Nazaj na vrh
ribica000
Starost: n/aPridružen: 29. maj 2007Prispevkov: 25Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. jun 2007 9:16
Povezava do prispevka
Neznanka, če imaš bradavice, le-te ne bodo zginile s kremo. Treba jih je odstranit - skurit. Ampak, to ne pomeni, da se boš rešila virusa. Enkrat ko fašeš virus, je konc.
Tipi 16, 18, 31 in 33. Zdravijo se pa - s tekočimi kemikalijami (Kondiloks, Imikvimod, Podofilin), s krioterapijo (bradavico zmrznejo), elektrokoagulacijo (skurijo), vbrizgajo interferon v vsako bradavico (protein ki ustvari imunost proti virusu), laserski tretman ali kirurški poseg.
Obstaja tudi cepivo proti tem virusu - Gardasil. Za naše področje naj bi bilo Silgard.
0
Nazaj na vrh
ribica000
Starost: n/aPridružen: 29. maj 2007Prispevkov: 25Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. jun 2007 9:30
Povezava do prispevka
Tipi 16, 18, 31 in 33 povzročajo maligne spremembe - v končni fazi rak maternice.
0
Nazaj na vrh
sea
Starost: 42Pridružen: 12. mar 2006Prispevkov: 1217Kraj: neskončni oceanStatus:Offline
Objavljeno: 22. jun 2007 10:37
Povezava do prispevka
Kako zanesljivo pa je cepivo in ali se je katera že dala cepit? Izkušnje?
Ob takih zgodbah se seveda tudi takoj poraja vprašanje, kaj lahko sami naredimo, da do tega ne pride? Poleg kondoma še kaj?
0
Nazaj na vrh
Nikka
Starost: n/aPridružen: 11. jul 2004Prispevkov: 169Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. jun 2007 12:05
Povezava do prispevka
ribica000 je napisal/a
Neznanka, če imaš bradavice, le-te ne bodo zginile s kremo.
 
Zakaj že ne bi mogle izginiti s kremo?
0
Nazaj na vrh
ribica000
Starost: n/aPridružen: 29. maj 2007Prispevkov: 25Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. jun 2007 13:20
Povezava do prispevka
Poleg kondoma, lahko pošlješ partnerja na testiranje. Drugače pa ne vem. Informacije sem dobila na internetu hr.wikipedia - HPV.
 
0
Nazaj na vrh
Lena
Starost: 122Pridružen: 6. jul 2004Prispevkov: 3778Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. jun 2007 16:49
Povezava do prispevka
Te bradavičke sem pred mnogimi leti imela, in so mi jih v bolnici požgali. Potem so se mi čez mesec dni ponovile in mi je dal ginekolog antibiotike, nakar so same izginile. Po tistem nisem imela nikoli več nobenih težav. Bradavice je imelo ogromno deklet, ki jih poznam in so se vse pozdravile, tako, da ne metati puške v koruzo.
Je pa seveda treba biti skrajno previden.
Pozdravček, Lena

http://lena1.moj-album.com/
0
Nazaj na vrh
Ushy
Starost: 39Pridružen: 1. feb 2006Prispevkov: 764Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. okt 2007 12:06
Povezava do prispevka
no, tudi sama sem jih dobila Unhappy sedaj pa sem čisto zmedena, imam sto vprašanj, upam da mi bo katera lahko odgovorila..

1.
moja ginekologinja jih je samo pogledala, rekla da so bradavice (imam
samo zunanje), ni pa naredila nobenih drugih testov, niti bisa, da bi
ugotovila pap spremembe..nasploh se je obnašala, kot da so to SAMO
bradavice in nič ni govorila o virusu HPV...je potem sploh 100% da imam
virus?

2. ko sem rekla, če ne ostane virus za vedno v človeku,
mi je rekla da samo v 10% primerov..potem sem malo brala o tem in baje,
da virus res izgine v obdobju 6-12 mesecev, isti tip pa se ti ne more
več ponoviti. ali se to obdobje začne šteti, ko ti bradavice izginejo
ali od okužbe?

3. dobila sem kremo Aldara, v primeru da mi
bradavice ne izginejo, pa mi je ginekologinja rekla, da se naročim na
pregled k dermatologu. ampak, ker že iz prejšnjih izkušenj z njo vem,
da se njej nikoli ne da izgovarjat dermatovenerološka in tudi za tisto
reče dermatološka - kam naj bi torej šla, na dermatološko ali
dermatovenerološko, saj HPV je spolna bolezen, bradavice so resda
kožna, ampak vseeno, kam naj grem?

4. tiste, ki ste uporabljale
Aldaro, so vam bradavice izginile? v kolikšnem času? jaz sem dobila
samo eno škatlo kreme, se pravi 12 zavojčkov, kar pomeni za 24 dni
zdravljenja. najhitreje kar pa se bradavice lahko pozdravijo, naj bi
bilo 4 tedne. ali se torej učinki kreme kažejo tudi po prenehanju
mazanja, se pravi, 24 dni se mažem, potem pa čakam in bradavice
izginjajo..ali bi morala iti še po eno škatlo, da se bom lahko mazala
vsaj 4 tedne??

5. kremo naj bi se mazalo samo v oko bradavice..kar je zelo težko...kako lahko škoduje, če si jo mažeš tudi po zdravi koži?

6. na kakšen način naj bi bradavice izginile po tej kremi? odpadle/se zmanjšale/..?

7.
glede na to, da imam stalnega spolnega partnerja, je najbrž okužen tudi
on. vendar mi ginekologinja zanj ni ničesar predpisala. bi mi morala?

hvala za pomoč.
Kupiti ali ne kupiti..?
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Genitalne bradavice
Stran 1 od 8
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Usnjena krila obožujejo tudi zvezdnice – od Meghan Markle do Olivie Palermo.