Jaz pa sploh nimam zamišljene neke meje, ki bi določala, kdaj je dobro imeti otroke. Je čisto odvisno od tega, kako živiš, kaj so tvoje prioritete, kako si vzgojen, kako in kje živiš, kakšnega partnerja imaš. Se mi pa zdi, da je fino, če imaš otroka takrat, ko si ga želiš, ne pa da ga imaš takrat, ko se kar zgodi.
Jaz bom stara 26, ko bom rodila, zanosila sem pri 25 letih. Je pa res, da leta tukaj ne štejejo, ampak je važno to, da čutiš, da si pripravljen na veliko odgovornost.
Meni se pa zdi, da bo enostavno treba tudi otročke načrtovat, tako kot na primer kariero. Ker če bom jaz čakala na to, da bo "prišel čas", pol ne bo nič s tem .
Jaz sem bila stara 26 ko sem zanosila, sedaj sem 27-ko bom rodila. Moj partner je star 34. Oba sva se odločila za otroka zato ker sva ugotovila da si to želiva in je bilo popolnoma načrtovano (kljub temu da bova letos skupaj komaj 2 leti-ampak to sploh ne igra nobene vloge). Mislim da leta pri odločitvah za naraščaj niti niso bistvena, važno je da v sebi začutiš oz. začutita oba s partnerjem željo po otroku. Nisem zagovornik principa-"če se zgodi se bomo potem ukvarjali s tem." Je pa danes kar težko-najprej študij, potem zaposlitev, ki je ponavadi za določen čas ali pa je sploh ni, stanovanje.... in na žalost so večkrat materialni dejavniki tisti mejniki, ki željo po otroku lahko kar za nekaj let potisnejo nekam v ozadje.
Noseča še sicer nisem, bi bila pa zelo vesela če "bi se zgodilo"
željo imava imet otrokeca v naslednjih dveh-treh letih, to bi pomenilo da bi bila stara 23-24 let. Kasneje pa ne, ker se mi zdi za bi že bila prestara, rada bi bila mlada mamica.