Citiram iz zaklenjene teme:
alessia je napisal/aPozdravljene. Če pišem pod napačno temo se že v naprej opravičujem. Imam sicer vprašanje oziroma dva, tri glede pudra. Do sedaj sem uporabljala samo puder v kamnu in sicer Manhattan Cleanface Compact Powder, ki ga uporabljam že 100% več kot 5 let, ah kje, že veliko dalje, saj ne vem natančno. Ta puder sem začela že uporabljat kot najstnica za prekrivanje mozoljev in »zdravljenje« mozoljev, ker je puder tudi antibakterijski (tako vsaj piše). Sedaj nimam več pretiranih problemov s kožo, ker jemljem KT Diane in imam koliko toliko »čisto« kožo, no tu in tam se mi še pojavi kakšen mozoljček imam pa kar nekaj ogrcev po nosu in razširjene pore. No, do sedaj sem uporabljala samo puder v kamnu in korektor za prekrivanje mozoljčkov in sedaj bi rada začela uporabljat še mogoče tekoči puder. Sprobala sem že kar nekaj tekočih pudrov, nisem pa še našla pravega, ker so se mi vsi pudri zarili v gubice in jih še bolj poudarili. Zato me zanima kateri puder bi mi predlagale ve. Naj povem, da imam občutljivo in včasih suho kožo. Zanima pa me tudi ali je obvezno, da uporabljam tekoči puder ali je morda dovolj puder v kamnu ali pa mineralni puder (doma imam Vichy in Lorealov mineralni puder) + korektor za prekrivanje mozoljčkov. Sem si prebrala članek Postopek ličenja in še ostale članke, ampak vseeno vprašam. Res me moti pri tekočih pudrih, da se mi zarijejo v gubice in tako se mi zdi, kot da mi tako suho kožo na izgled okrog oči, nimam pa tega občutka in še nek čuden občutek imam, ko uporabljam tekoči puder, zdi se mi kot, da se mi puder preliva po koži, tak občutek imam, kot, da bi se namazala z zelo mastno kožo, prav nervozna sem no. Razmišljala sem, da bi morda tekoči puder nadomestila z obarvano kremo, kaj pravite na to? No odločila sem se tudi, da bom prenehala z uporabo Manhattnovega pudra, ker nimam več nekih problemov z kožo, čeprav sem zadovoljna s tem pudrom. Bom začela z uporabo mineralnih pudrov, ki jih imam doma.
Naj povzamem: prosila bi vas za nasvet glede tekočega pudra in obarvane kreme. In, če je morda dovolj, da uporabljam samo puder v kamnu ali pa mineralni puder.
Še enkrat se opravičujem, če sem pisala pod napačno temo in, če sem se preveč razpisala

quote:497e144c05="_*Shaheena*_"
Mogoče ti bosta kaj v pomoč temi:
alessia je napisal/aSem pogledala predlagani temi, pa nisem zasledita, da bi se pisalo o podobi "situaciji" kot je moja. Zato vas lepo prosim za pomoč.
anamarija je napisal/aČe si zadovoljna s svojo kožo in če ti puder v kamnu/prahu zadostuje, ne vidim razloga zakaj bi uporabljala še tekočega. Sploh pri sočasni uporabi mineralnega bi to znalo zgledati over the top. Če se ti tekoči vsedajo v gube je pa to samo še en minus več. Pri kakšnih podočnjakih ali mozoljčkih pač uporabiš korektor. Za obarvano kremo pa poglej na KMM (npr. Alverde je zelo pohvaljena).
alessia je napisal/aHvala za odgovor. Sem si že prebrala glede obarvane kreme, grem še danes malo v Mullera pogledat, če imajo še katero drugo obarvano kremo za katero še ne vem. Saj mogoče bi imela tekoči puder, samo da bi bil tako tekoč in imel mogoče malo večjo prekrivnost, kot obarvana krema ;). Obstaja mogoče tak puder?
Obarvana krema