Mojc, za pregled sem dala 75EUR, z UZ (zunaj in znotraj s "paličnim") + bris. Prvi pregled je 35E, ultrazvok je 35 EUR, odvzem brisa pa 5EUR. Vsak naslednji pregled pa je le 15 EUR. Cenik sem linknila na temi Ultrazvok.
Skratka kljub razmeroma velikem izdatku (+22EUR za zdravila, čeprav mi je dr. priporočila naj grem zamenjati k svojemu g. za zeleni, sem kupila ker se želim čimprej začeti zdraviti) sem zelo zadovoljna, saj sva z ginekologinjo vse lepo preklepetali in sem dobila še nasvete in napotke + prevdsem obilico razumevanja, kar mi je bilo v danem trenutku zelo pomembno.
Alena, zamenjava KT ker se mi menjava ravno sovpada z večjo pojavnostjo vnetij, pa ker je dokazano da vplivajo na vnetja (čeprav bo marsikateri g. morda to zanikal) saj dejansko dodajaš hormone, ki lahko pri posameznici tako vplivajo v odvisnosti od ogranizma. Dejansko so se mi vnetja začela pojavljati po začetku jemanja Yasminelle, zato sva se po pogovoru odločili da se vrnem na ene pra tablete za katere se spomnim da so mi bile super (Tri Stedril), čeprav imajo večjo vsebnost hormonov. Pač rekla je da je vredno poskusiti, daj je lahko to celo eden izmed temeljnih razlogov, da se mi vnetja ponavljajo.
Hvala za lepe želje

NNa na osnovi moje izkušnje bi vsekakor priporočila da greš po drugo mnenje, čeprav se mi zdi da se tvoj ginekolog vsaj malo zavzame (moj mi je samo garantiral da sem zdrava, medtem ko je ta dr. videla diagnozo že po stanju zunanjem spolovilu).
Ninat meni je g. predpisal Vagisan, pa mi je pomagalo kar se tiče blaženja simptomov, je pa po m. vse butnilo ven še 1x huje. Mislim da tele Vagisan, Betadine ipd. so bolj nekakšni pomočniki pri zdravljenju, kot da bi dejansko nekaj ključnega popravili. Meni je nekoliko pomagala tudi vaginalna prha, takojšen blagodejni učinek, ampak to je spet preventiva ali nekakšno saniranje posledic, ni pa neko učinkovito zdravljenje. Vitagyn še ne poznam, bom pa nabavila in si takoj po zdravljenju s Canesten 3 vstavljala še nekaj dni, da se vse skupaj normalizira.
Kar se pa tiče stroškov pa no comment sploh, najmanj 100EUR sem v teh mesecih dala za razne Multygine (you name it I've got it) ipd. pa še sedaj za pregled...obup.