Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Akne, mozolji, mastna koža

Pojdi na stran 8 , 9 , 10 , 11 , 12 , 13 , 14 , 15 , 16 , 17 , 18
Sydelle
Starost: 34Pridružen: 3. dec 2008Prispevkov: 1752Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. jul 2009 19:20
Povezava do prispevka
Ah, masla kar ne dajaj na mastno kožo. Glede mašenja por - saj si jih lahko lepo sama izstisneš, nekje na strani je cel članek o tem. Jaz si jih skoraj vsak dan po nosu, ker se mi mašijo tudi če ne uporabljam nobene kreme oz. recimo ko delam z lepilom (a tako pištolco, ki ga razprši, nekaj celo tako na drobno da gre v zrak in v pore 0.o) ... anyway vsake toliko časa uporabim Garnierjevo masko z glino (tista, ki se segreje)in po njej je stiskanje preprosto.

Drugače pa redno čiščenje z nežnim milom, mogoče kak tonik (punce priporočajo ponavadi Garnier fresh), občasno nežen piling (tudi po tem se lažje izstisnejo pore, jaz bi ti priporočala recimo Alverde marelico - če ti pusti film pa ga pač spereš še z milom) in pa mogoče res obisk pri dermatologu. Pa zadostna zaščita pred soncem, o kateri je že tudi mnogo napisanega.
0
Nazaj na vrh
soncnica19
Starost: 123Pridružen: 9. dec 2007Prispevkov: 596Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. jul 2009 20:28
Povezava do prispevka
Se strinjam s Sydelle... omisli si kakšno masko, nato pa si sama stisni ogrce. Neprestano obiskovanje kozmetičnega salona res ni poceni. Tudi sama imam probleme z ogrci...na nosu imam ogrce pri ogrcu. Občasno tudi sama obiščem kozmetičarko...nekaj dni je res ok koža, potem pa se začnem lupiti po nosu...grozno. Kakšen piling, tonik ti ustreza boš najboljše ugotovila kar sama, ker kar nekomu ustreza ni nujno da bo tudi tebi. Tudi moja sestra ima probleme z aknami, ogrci tako po obrazu kot po hrbtu...obiskovala je dermatologinjo. Ta ji je predpisala Roucotane. Po teh tabletah ima čisto izsušene ustnice, izredno suho kožo, stanje pa se ji je samo minimalno popravilo. Tako da ji je žal, da je jemala te hormonske tablete, ki verjetno niso glih najboljše za telo oz. zdravje.

A po laserju v Cat res ni bilo čisto nobene spremembe?

Če pa boš našla kakšno sredstvo, da bi se znebila ogrcev pa tudi meni javi :).  
0
Nazaj na vrh
jurejarh
Starost: 41Pridružen: 24. avg 2007Prispevkov: 1012Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. jul 2009 21:11
Povezava do prispevka
če so tezave hormonske ga ni laserja da bi pomagal ,,,,,men se R ni tko kot bi moral,,,,,obisci dermatologa in ce si pripravljena na R u jesenskem casu potem ne odlasaj ,,,,,,more pa bit tvoje zdravje ok  da ti bo uvedel R..

bolje R kot pa cez cas brazgotine od aken
0
Nazaj na vrh
minb
Starost: n/aPridružen: 1. jul 2009Prispevkov: 32Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. jul 2009 22:59
Povezava do prispevka
jure se strinjam, da je boljši R kot brazgotine od aken, samo zame je pa malo že prepozno, (mam namreč full brazgotin po hrbtu in nekaj tudi po obrazu) sedaj pa itak še dojim in potem planiram še kakšnega dojenčka, pa odkrito priznam, že kontracepcijske tbl so mi ubijale željo p seksu, kaj bi mi šele tako močan hormonski pripravek na redil pa ne samo z željo, ampak tudi z jetri, tukaj so kot sem brala dolgoročne posledice..me je preveč strah...hvala za idejo, je to verjetno res edina stvar, ker gre za hormonske težave in to dobro vem.

Zanima me kakšen optimalen sistem nege kože bi bil zame primeren brez tablet. Imela sem zeleno jabolko, pa se mi posvaljka dol iz kože, glede stiskanja ogrcev je pa tko: ne vem kaj naj naredim ker vsakič ko si jih iztiskam, se mi jih ziher 5% vname in potem sem en teden vsa vneta in gnojna in je še slabše, drugače pa, ko se mi pore čist nafilajo me pa ful srbi in si jih spraskam -začaran krog.

Trenutno uporabljam Clinique linijo za mastno kožo pa tud  ni bogve kaj...

Kaj menite o THALGO za mastno kožo. Kozmetičarka mi je priporočila tudi Neodermo in biopilinge.

Kaj pa je od Avene kaj zame? Cleanance K ali Cleanance?
Pa katero milo? Tonik? Piling?

Ok maska kot sem razumela Garnierjeva topla za probat!

Res želim konmčno najt nekaj kar bo vsaj kolikor toliko. Sem mislila kupit Murad pa sem prebrala same negativne kritike, tko da ne bom...

0
Nazaj na vrh
minb
Objavljeno: 1. jul 2009 23:05
Povezava do prispevka
Pa tudi zarad ipovečane rdečice ne vem kaj naj še uporabljam. Se da to kako zmanjšat?
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45030Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 2. jul 2009 0:04
Povezava do prispevka
Minb pozdravljena in dobrodošla na Planetu Lepote.

Kot prvo, kot so omenile že predhodnice, je nasvet, da na tako kožo, kot jo imaš, nanašaj maščobo, popolna neumnost.
Kot drugo: tale članek si že prebrala?

Kozmetičarka jasno, da ne more izboljšati stanja, ker le iztiska obstoječe mozolje in akne (enako laser), ne preprečuje pa nastanek novih.
Thalgo kozmetika je blažev žegen, precenjena in s povprečnimi sestavinami.

Sicer pa ti priporočam, da poskusiš s kombinacijo salicilne (Neutrogena krema) ter glikolne + retinala (=Diacneal (lekarne)). Za čiščenje kakšen nežen čistilni gel ali pena (lahko tudi Neutrogena peno iz iste linije), tu že skoraj težko sfališ, ker je večina zelo kakovostnih.

Poskusi za začetek eno en večer, drugo drugi in če bo koža ok prenesla, začni eno zvečer, drugo zjuraj. In seveda UV zaščito, razen če nisi nič zunaj.

Kako iztisniti ogrce in mozolje.

Rdečica bi morala tudi izginiti, ko se ti koža malo v red spravi.
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
minb
Objavljeno: 2. jul 2009 12:08
Povezava do prispevka
Hvala Tanja za tako ekspresen dogovor.

Seveda sem članke že vse prebrala, že zdavnaj, pa ne enkrat in glede iztiskanja bi se najbrž tudi lahko zaposlila kot visokaokvalificirana kozmetičarka z veliko prakse (na sebi ), se hecam.

Ok od krem bom poizkusila te, gel bom že nekak izbrala, kaj pa TONIK - ga ne rabim?
pa KREMA za sončenje sundance nebi - ali je še kera nekomedogena, pa jo veste iz glave.

Aja, a od pilingov je za mastno kožo dober še kateri, razen Alverdejeve marelice ?

Masko sem pa že danes kupila! Garnier.

Hvala ker mi toliko pomagate -vem, da je bilo na forumu že vse napisano, predebatirano ene 1000 krat ampak teh stvari je toliko da jaz potem stopjim pred polico in tuhtam,  mož me pa nadira, kje tolko časa hodim, da je on že cel BTC obdelal - lucky him, ma lepo kožo.

Prijazne pozdrav vsem!

Nazadnje urejeno 2. jul 2009 12:45; skupaj popravljeno 1 krat
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45030Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 2. jul 2009 12:35
Povezava do prispevka
Tonik niti ni nujen, sploh če ne uporabljaš ličil - razen če kupiš kakšnega s salicilno, ampak ti imajo ponavadi tudi alkohol. Za vlaženje ga pa ne potrebuješ, ker imaš že dovolj izdelkov za nego, ki jih moraš uporabljati zaradi preprečevanja in odpravljanja nečistoč.

Za zaščito obraza pred soncem si kupi kakšno lahko, nemastno matirajočo emulzijo; na KMM je ena od Avene dobro ocenjena, pa Eucerin ima eno novo mat, La Roche Posay tudi ... Vrhunsko zaščito nudijo tudi Vichy, Garnier, SunDance, Lidl ... ampak ne vem, če oz. katere so nemastne oz. mat.

Piling, hm ... omenjeni je krasen, zagotovo je še kakšen, ampak jaz jih bolj malo uporabljam in težko svetujem, ker že leta (!) nisem kupila novega. Trenutno imam še Avon Anew Clinical Micro Exfoliant in Bottega verde za telo, ki pa mi je dovolj nežen tudi za obraz.
0
Nazaj na vrh
minb
Objavljeno: 2. jul 2009 13:21
Povezava do prispevka
Pa glede rdečice - enkrat mi je ena kozmetičarka v lekarni rekla, da imam mal kuperoze (če sem prav razumela) Kaj pa je to. Predvidevam da ni ozdravljivo, ampak ali se da kako blažiti?
0
Nazaj na vrh
armin
Starost: n/aPridružen: 29. dec 2006Prispevkov: 95Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. jul 2009 15:04
Povezava do prispevka
minb je napisal/a

Sem bila v CAT salonu na laserju, zagonila 180.000 pa pomagalo čisto nič!

Še dobro da sem sam takoj po prvih treh posegih spoznal, da je vse nateg in da dejansko ne pomaga nič. Če so tvoje težave hormonske, potem boš z raznimi izdelki in negami mogoče samo malo omilila stanje, ker v tem primeru je edina rešitev R oz. počakati, da se vse umiri(če se sploh kdaj umiri)... Če pa slučajno tvoje težave niso hormonskega izvora, potem bi jaz na tvojem mestu sprobal še s kakim laserskim posegom pri DCP, kjer imajo dejansko usposobljene osebe za delo z laserjem, je pa seveda to vse zelo drago in pri marsikomu ne pride v poštev, da bi kar tako razmetaval z denarjem in je možnost da ne bo pomagalo dosti. Je pa še tretja rešitev, ki je vsaj pri meni ogromno pripomogla pri izboljšanju kože in to je morje in ne le za kratek čas, ampak mi je dejansko izboljšalo stanje neverjetno Smile

Lp
Nikoli ne reci nikoli !
0
Nazaj na vrh
jurejarh
Starost: 41Pridružen: 24. avg 2007Prispevkov: 1012Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. jul 2009 15:23
Povezava do prispevka
No js sm za laserje zagonu cez 230 tisoč sit...............( bm studio )
0
Nazaj na vrh
minb
Objavljeno: 2. jul 2009 17:31
Povezava do prispevka
Ja sej ..laserji - meni je celo Fašinkova govorila vsakič kok je boljše in hecno, človek je tko narejen, da če si nekaj želi verjeti, kar verjame in sploh ne more ostati objektiven, plus, da mi je z umetnimi dolgimi nohti stiskala mozolje, kar vsak laik ve, da ni kul in še bolelo je kot sv****. Cene ma pa vrtoglave za vse svoje izdelke in storitve. Reklama se vedno dobro prodaja, bi rekla. Jaz sem se takrat ravno poročila oz. bila tik pred in sem si res želela kožo v čimboljšem možnem stanju...sej me lahko razumete, ne.

drugač pa morje ja, meni je zakon in je tudi opazit izboljšanje zaradi obojega morja in sonca, čeprav se zdaj ne sončim več dosti, malo pa, ker pri meni ne pridejo v poštev samoporjavitvene kreme (preveč ogrcev, ki se potem tudi na črno pofarbajo).

A kaj pomaga proti kuperozi -trajni rdečici na obrazu?

0
Nazaj na vrh
MuiMui
Starost: 41Pridružen: 3. jul 2009Prispevkov: 1Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. jul 2009 10:50
Povezava do prispevka
Jaz imam podobne težave s kožo. Probala že skoraj vse izdelke za problematično kožo ( Vichy-Normaderm, Le Roche-Posay, ...).  Trenutno pa se mi je stanjo izboljšalo s kombinacijo salicilna +glikolna. Sem kar zadovoljna Smile
Moja trenutna nega:
gel: Dr. Scheller (melisa+limona)
tonik: Garnier Fresh (zeleni)
krema: Avene diacneal + neutrogena acne stres control
piling: Garnier Pure Activ piling
maske: Garnier pure, Balea (blato Mrtvega morja)
krema za sončenje: le roche posay (nisem ravno zadovoljna z njo)

Opazila pa sem tudi izboljšanje kože s pravilno prehrano: 6-8 kozarcev vode na dan, ogromno zelenjave, nič bele moke, skoraj nič sladkorja, konzervansov, ...

Vso srečo k izboljšanju stanja kože.

Lp

0
Nazaj na vrh
Tanja
Objavljeno: 3. jul 2009 12:55
Povezava do prispevka
minb je napisal/a... plus, da mi je z umetnimi dolgimi nohti stiskala mozolje, kar vsak laik ve, da ni kul in še bolelo je kot sv****.

A kaj pomaga proti kuperozi -trajni rdečici na obrazu?

Ojojoj, tole z nohti je pa kriza.

Kuperozo si si najverjetneje pridelala sama s sončenjem. Izogibati se moraš 'šokov' za kožo, torej vročini, mrazu, začinjeni hrani, tudi športanje in znojenje lahko poslabša stanje. Se pa da stanje kar dobro popraviti z laserjem - najbolje, da pokličeš kakšnega dermatologa, ki dela z laserjem in se pozanimaš.
0
Nazaj na vrh
flamingo123
Starost: -13Pridružen: 2. sep 2008Prispevkov: 430Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. jul 2009 15:03
Povezava do prispevka
 IPL odstranjevanja mozoljev ne poznam,samo za kuperozo oz. žilice pa je v Sloveniji edini laser,ki je dejansko najbolj uspešen glede žilic na obrazu Versa Pulse Nd-yag laser ki ga uporabljajo na Dermatološki kliniki Parmova in pa laserski center oz. poliklinika Zambelli na Reki (Hrvaška),ki imajo pa še več izbere in kvalitetnih laserjev.
Kozmetičarke in njihovi IPL-i ne Laserji in to je VELIKA razlika pa so pravljica za lahkonoč in metanje denarja skozi okno.
Pa še mimogrede lahko si na strani  WWW.RealSelf.com kaj so kozmetičarke z IPL aparati delale ljudem oz. njihove slike in mnenja o IPL-ih v rokah kozmetičark.
Ene imajo take obraze,ko da bi se jim nekdo z traktorjem čez zapeljal .

0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Akne, mozolji, mastna koža
Stran 13 od 100
Pojdi na stran 8 , 9 , 10 , 11 , 12 , 13 , 14 , 15 , 16 , 17 , 18
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Kate se je vedno upirala pravilom hitre mode in cikličnim trendom, saj daje prednost klasičnemu slogu