Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Polnejše ženske

Pojdi na stran 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10
diakana
Starost: n/aPridružen: 6. sep 2006Prispevkov: 994Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. okt 2006 15:33
Povezava do prispevka
hvala Smile (srce v prsnem košu, glavo pa na vratu Wink ). morva midve res enkrat na tortico, ker si drzneva Big smile Wink
0
Nazaj na vrh
amorella
Starost: n/aPridružen: 16. mar 2006Prispevkov: 1229Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 7. okt 2006 17:02
Povezava do prispevka
Če pogledam mojo težo in velikost (163 cm, 53-55 kg) in 174 cm, 53 kg, se počutim res debelo pa čeprav nisem...
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Online
Objavljeno: 7. okt 2006 17:13
Povezava do prispevka
blondy je napisal/a
Vam se 53 kg na 174 cm ne zdi malo?!
 
Ja, ali pa ne - vse je odvisno od posameznika (kar bi bilo za pričakovati, da bo nekdo z medicinske stroke vedel). Sama višina in teža povesta bore malo, saj nam ne dajeta podatka o kosteh osebe, % maščobe in količini mišične mase. Torej, lahko ena oseba pri tej višini in teži izgleda popolnoma normalno, lahko pa zelo suho.
 
Sem že večkrat pisala primer mene in moje kolegice, s katero sva imeli enako višino in težo - pa je ona izgleda suha kljub temu, da ni imela mišic, jaz pa normalna in z mišicami. Ali pa Alja, ki se je oglasila na tej temi pa jaz: imava enako višino, pa ona zgleda pri 55 kg hudo dobro, jaz pa s precej oblogami, kljub telesni vadbi. Torej, ITM ne pove nič.
 
Tudi tole ni nepomembno:
**barby** je napisal/a:
... ne vem  od kdaj naj bi bilo "vitko in malo
mičičasto" telo enako anoreksičnem, poleg tega tudi SUHO ni
enako ANOREKSIČNO. 

In suho tudi ni enako vitko.

Pa ko nekatere že tako "skrbi" za tiste, ki niso preobilne, ampak normalne, vitke in celo suhe (ampak ne anoreksične!) - kaj pa dejstvo, da je čedalje več predebelih ljudi, to pa ni problem? Meni se zdi veliko večji od suhosti in ima tudi hujše posledice. In mislim, da je telo MM zelo zdravo in hudo daleč od kakšne suhosti v stilu Nicole Ritchie, Lare Flynn Boyle in po novem Kate Bosworth.

diakana je napisal/a:

včasih so bili ideali lepote povsem drugačni ...

Saj so tudi danes - različni. Meni so pač všeč taka telesa, kakršno sem nalepila (btw., gre za eno in isto osebo) in za moje pojme ni suha, ampak vitka (tudi dvomim, da bi ena suha reva brez mišic lahko surfala vsak dan po par ur skupaj - kdor misli, da lahko, naj proba), drugim so suha (tipična manekenska), tretjim zaobljena (Bellucci), četrtim še bolj in petim ekstremno debela. Pa tako je bilo od nekdaj in vedno bo, ne glede na trende in lepotne ideale.

Me pa še to čudi, da je bila tema odprta s stavkom "žal nisem suhica", kar jaz razumem, da bi rada bila vitkejša, sledeči odgovori na to temo pa dajejo vtis, da je popolnoma zadovoljna, da ni. Pa še ena druga punca (je ne bom izpostavljala) je enkrat na eni temi pisala, da bi rada suhe rokice, ne mišičastih, ko sem ji priporočila telovadbo z utežmi, tukaj pa piše v popolnoma kontra smer ...

Suho:

image file name: 2k671446e564.jpg

 

Vitko, zdravo, športno:

image file name: 2k3fc15339ac.jpg

 

Pa nikogar nič ne prepričujem, moj okus je pač tak - pa če bi bil posledica vpliva "lepotnih idealov", bi najbrž nalepila sliko Hane Soukupove, Geme Ward ali zgornje modelke, ne pa MM (ki je btw. tudi model za športne izdelke in revije - najbrž ne zato, ker bi bila nezdravo suha).

In za konec: se mi zdi, da je tale tema bolj kot zaskrbljenost pohoditev na žulja nekaterih - nobena, ki bi bila sama vitka, ni napisala, da je s tem kaj narobe, ampak to prikazujete kot slabo samo tiste, ki same niste ravno vitke (s čimer pa ni nič narobe, kam bi pa prišli, če bi bili vsi enaki). In potem na koncu dobim občutek, da le same sebe farbate in so izgovori o anoreksiji (ki je resno bolezensko stanje, ne le pretirana suhost oz. stradanje za vitkost) metanje peska v oči.

Amorella: pomembno je, kako se ti počutiš. Sama teža in višina ne povesta nič.

Sicer pa (vsaj zame) ta tema ni namenjena primerjanju naših višin in tež in temu, katera je bolj suha, pa tudi raznim obtoževanjem ne, ampak le izmenjavi mnenj, kateri je kaj všeč. Morda sem pa narobe razumela

A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Alja
Starost: -14Pridružen: 19. okt 2003Prispevkov: 3759Kraj: NaokoliStatus:Offline
Objavljeno: 7. okt 2006 18:00
Povezava do prispevka
Tanja je napisal/a
Ali pa Alja, ki se je oglasila na tej temi pa jaz: imava enako višino, pa ona zgleda pri 55 kg hudo dobro, jaz pa s precej oblogami, kljub telesni vadbi. Torej, ITM ne pove nič.
 

Suho:

image file name: 2k671446e564.jpg

 

 
Tanja najlepša hvala za kompliment, čeprav zase ne bi ravno rekla, da pri 55 kg zgledam hudo dobro, ker izgledam bolj podobna suhici na zgornji sliki (s precej manjšim oprsjem) kot tisti, ki ima lepo izoblikovano telo na spodnji. Moram pa priznat, da je meni tudi suhica všeč, čeprav se nekaterim zdi presuha.
Kar te ne ubije, te okrepi!
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Online
Objavljeno: 7. okt 2006 18:16
Povezava do prispevka
Alja, jaz sem te videla samo oblečeno in si zgledala . Kdaj se najboljše počutiš, pa zagotovo sama najboljše veš. In ravno midve sva tipičen primer oz. dokaz, da ITM ni noben pokazatelj, ker jaz bi, da bi zgledala kot tale (sicer luštna) suhica, morala imeti cca. 48 kg.
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Sinthija
Starost: n/aPridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 9772Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. okt 2006 18:40
Povezava do prispevka
Ok, okusi so različni,enim so nam všeč bolj vitke postave z lepo okroglo ritko in prsmi tam nekje b, c košarice, enim so všeč zaobljene postave, enim suhljate. Vse lepo in prav.
Ampak takšnekot vidiš ene manekenke na pistah (ne bom rekla vse, jih je pa ogromno), čisto shujšane do kosti, ko je gor še samo malo kože in mesa, ko imajo stegna bolj suha kot jaz roko in jih je žez pas glih za pešičko, to je pa že re too much in je očitno, da imajo velike probleme z anoreksijo. In se mi zdi čist prav, da so v Španiji naredili neke omejitve za manekenke glede suhosti. In ni res, da so upoštevali samo ITM, ampak so določili neko normalno kilažo (rekli so kot primer, da npr. manekenka visoka 170 cm, naj ne bi imela manj kot 50 kg.)
"Najlepši okras ženske je ljubezen. Najlepša oblačila na ženski pa so roke moškega, ki ga ljubi."
0
Nazaj na vrh
blondy
Starost: 46Pridružen: 11. avg 2006Prispevkov: 563Kraj: tržičStatus:Offline
Objavljeno: 7. okt 2006 21:01
Povezava do prispevka
Diakana, velja. Potem pa na trebušni ples
0
Nazaj na vrh
Talita
Starost: n/aPridružen: 24. nov 2005Prispevkov: 989Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. okt 2006 23:03
Povezava do prispevka

Zame je najlepše žensko telo tako:

- vitko, vendar ne koščeno in tudi ne mišičasto
- v obliki peščene ure, torej vitek pas in poudarjeni boki 
- nekoliko manjše prsi 
- lepo oblikovane, ne predolge in ne presuhe noge 


Skratka, ženstveno telo človeških, normalnih dimenzij.

Primera (meni) lepega telesa sta telo Sanje Grohar in telo Barbare Mori.








 

Nazadnje urejal/a Talita 5. maj 2013 17:54; skupaj popravljeno 2 krat
0
Nazaj na vrh
diakana
Starost: n/aPridružen: 6. sep 2006Prispevkov: 994Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. okt 2006 23:21
Povezava do prispevka

tanja?ja, raje bi bila bolj suha, ampak kot se že povedala, tiste slikice mi enostavno niso všeč in sem že rekla, da ne bi rada bila taka. ne morem pomagat, pa če me križate, meni taka postava enostavno ni všeč. ne vem, ali je z mojim ekranom kaj narobe, ampak meni izgleda švoh, ne morem pomagat.

 

ne vem, s čim naj bi izpadla zadovoljna s svojo težo, če pa sem že takoj na začetku in kasneje povedala, da NISEM.

 

jaz o anoreksiji niti nisem govorila, rekla sem nekaj o procentu telesne maščobe, ki je zame edino merilo zdrave teže (šele sekundarno nekaj pove o videzu osebe). anoreksičnost sem omenila le toliko, da bi se videlo, da se z navedbo o anoreksičnosti ne strinjam. naj sedaj to pojasnim. jaz mislim, da tista ženska ni anoreksična iz teh razlogov: o anoreksiji ne gre sklepati po videzu osebe, ker je anoreksija PSIHIČNA bolezen, ekstremno nizka teža pa je zgolj posledica te bolezni. lahko bi sicer bila tudi ona v začetnih fazah ampak to je čista špekulacija, saj niti pri ekstremno suhih ženskah ne more laik reči, da ima anoreksijo, če ne drži v rokah psihiatrične diagnoze. bulimičarke pa sploh zelo redko izgledajo shirano.

 

o moji

0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 8. okt 2006 10:09
Povezava do prispevka
blondy je napisal/a
Vam se 53 kg na 174 cm ne zdi malo?!
 
NE!
0
Nazaj na vrh
Mimi_M
Starost: 44Pridružen: 13. dec 2005Prispevkov: 2127Kraj: PrimorskaStatus:Offline
Objavljeno: 8. okt 2006 10:27
Povezava do prispevka
Meni se pa 53kg/174 zdi malo, in to zato, ker imam prijateljico, visoko okrog 165cm in tehta 50kg, pa ima zame  - čeprav je za moj okus premajhna - idealno postavo, z izrazito ritko in prsmi.
In si ne morem sam 3 kilce več predstavljat na 10cm večjem telesu, to mi pa deluje absolutno premalo, verjetno bi taka ženska izpadla preveč koščeno za moj okus.
Sama bom zadovoljna, ko bom pri svojih 176 cm imela nekje 65-67 kil. Zdej jih imam nekaj več in se mi vse nabirajo  okrog pasu in na trebuhu
"Odločimo se, da je nekaj mogoče in da hočemo to storiti, pa bomo našli tudi način."
(A. Lincoln)
0
Nazaj na vrh
Talita
Starost: n/aPridružen: 24. nov 2005Prispevkov: 989Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 8. okt 2006 12:16
Povezava do prispevka
Meni se tudi zdi malo, to je verjetno taka zelo manekenska potava, no tako si jaz predstavljam to razmerje kg in cm...
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Online
Objavljeno: 8. okt 2006 12:19
Povezava do prispevka
Diakana - nesporazum. Razen citiranega in komentarja glede začetka teme, moj post ni bil namenjen tebi, temveč Blondy, ki je bila žaljiva in obtožujoča. In se popolnoma strinjam s tabo; sama nisem nikogar obsojala, tudi ti in ostale (razen omenjene) ne, ampak smo si izmenjale mnenja. Meni je to zanimiva tema in me zanima, kakšne poglede imate ostale na to, ne vem pa, če mu je zraven potrebno napadanje, obsojanje in žaljenje s strani nekaterih? Ker se pač ne strinjamo, sem zdaj jaz in ostale, ki imajo podoben okus, skorajda krive za vse anoreksične tega sveta? No comment.
Pa še enkrat ponavljam: še sreča, da nismo vse enaki in da nimamo enakih okusov, ker bi bilo v tem primeru vse skupaj blazno dolgočasno. Kar je bilo moteče (pa očitno ne samo meni), je bil napadalno obtožujoč odziv že omenjene.
 
Tanja je napisal/a:
Sicer pa (vsaj zame) ta tema ni namenjena primerjanju naših višin in tež in temu, katera je bolj suha, pa tudi raznim obtoževanjem ne, ampak le izmenjavi mnenj, kateri je kaj všeč. Morda sem pa narobe razumela

 

Mimi, ravno malo višje smo govorile o tem, da sta lahko dve osebi z enako kilaži in višino popolnoma različni.

A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
blondy
Starost: 46Pridružen: 11. avg 2006Prispevkov: 563Kraj: tržičStatus:Offline
Objavljeno: 8. okt 2006 12:47
Povezava do prispevka
Tanja, še enkrat poudarjam, da nisem hotela biti žaljiva. Sploh pa ne prizadeti kogarkoli. Ampak očitno opravičilo ni dovolj...
0
Nazaj na vrh
beybika84
Starost: 39Pridružen: 1. maj 2005Prispevkov: 1999Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 8. okt 2006 12:51
Povezava do prispevka
Tanja je napisal/aIn za konec: se mi zdi, da je tale tema bolj kot zaskrbljenost pohoditev na žulja nekaterih - nobena, ki bi bila sama vitka, ni napisala, da je s tem kaj narobe, ampak to prikazujete kot slabo samo tiste, ki same niste ravno vitke (s čimer pa ni nič narobe, kam bi pa prišli, če bi bili vsi enaki). In potem na koncu dobim občutek, da le same sebe farbate in so izgovori o anoreksiji (ki je resno bolezensko stanje, ne le pretirana suhost oz. stradanje za vitkost) metanje peska v oči.


Tanja zelo dobro napisano .. tud jst dobim pri takih temah občutek, da nekatere polnejše ženske, s neumestnimi komentarji o anoreksičnosti in podobnem, same sebe tolažijo in slepijo.
Smeh je pol zdravja :)
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Polnejše ženske
Stran 7 od 10
Pojdi na stran 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Mirno lahko rečemo, da je dogodek Met Gala največja modna noč!