Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Moji laski - foto prej in potem

Pojdi na stran 1 , 2 , 3
andreyka
Starost: n/aPridružen: 24. maj 2005Prispevkov: 2339Kraj: okolica LjubljaneStatus:Offline
Objavljeno: 2. apr 2006 16:33
Povezava do prispevka
Evo, pa se je moj šestmesečni eksperment zaključil!
 
Naj na začetku povem, za kaj gre: odločila sem se, da preverim učinkovitost izdelkov za krepitev las. Svoje po naravi zelo švohcane lase sem prvič slikala pred šestimi meseci (zač. oktobra 05). Od takrat sem vse do danes uporabljala naslednje preparate:
  • FITOVAL šampon za krepitev lasnih korenin,
  • KLAS silikon proti cepljenju lasnih konic,
  • FIDIVAL prehranske dodatke v obl. tablet za zdravo lasišče in rast las.

Vse izdelke sem ves čas redno uporabljala, las si nisem ne strigla ne barvala (razlika v barvi je zgolj posledica drugačnega kota senc) . Rezultat lahko vidite sami na spodnjih dveh sličicah:

image file name: 2k69186d8fb8.jpg
2. oktober 2005
 
 
image file name: 2ked9f55665a.jpg
2. april 2006
 
No, kako se vam zdi? Če vprašate mene, se stanje las ni niti za kanček izboljšalo! Na drugi fotki so le malo daljši, a redkejši in zato še toliko bolj grozni!
 
Toliko v vednost in ravnanje, kaj lahko pričakujete od izdelkov za krepitev las. Kljub slabemu rezultatu moram pohvalit Fitovalov šampon - čeprav po uporabi lasje niso nič krepkejši, so vseeno zelo mehki in svetleči. Balzama mi sploh ni treba več uporabljat.
 
Hkrati moram še povedat, da še nisem popolnoma obupala in bom test podaljšala še za nekaj časa, v primeru, da 6 mesecev ne bi bilo dovolj časa za obnovo las.
 
No, zdaj si pa končno lahko grem ostričt te smotane konice! Zadnjih par tednov sem že kar težko živela z njimi - kaj vse se dela za znanost...
 
Vse kritike so dobrodošle!
If you are arguing with some idiot, he is probably doing the same.
0
Nazaj na vrh
Ninyka
Starost: 39Pridružen: 19. jan 2006Prispevkov: 76Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 2. apr 2006 16:42
Povezava do prispevka
Hm....
Meni se zdi, da imaš na prvi sliki zelo lepe lase, na drugi pa se mi zdi, da imaš zelo zelo tanke konice. Najprej sem mislila, da imaš mokre
Poskušaj še dalje s temi izdelki(čeprav nevem, če delujejo), mogoče pa imaš nove laseke(pri korenini) bolj zdrave in se bo to komaj kasneje poznalo...
0
Nazaj na vrh
Tikka
Starost: 42Pridružen: 11. maj 2005Prispevkov: 14022Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 2. apr 2006 17:07
Povezava do prispevka
Andreyka saj imaš lepe laske (kravžlčki na koncu so BBB!)
 
Težko je pričakovati da bo katerikoli izdelek izboljšal kvaliteto las. Lasje so namreč mrtev keratin in ko so enkrat poškodovani je v bistvu "end of story" - enako kot pri nohtih, za razcepljen noht ni več pomoči, treba ga je pravilno negovati in nato počakati da zraste nov, z upanjem na boljše rezultate. Skratka, noben izdelek ne more zlepiti skupaj scepljenih las, za vedno zgladiti skrepane lase, razni "regeneratorji" so pa itaq najboljša floskula ever - kako regenerirati mrtev keratin, ki je že poškodovan?? To namreč ni koža, živ organ ki se neprenehoma obnavlja, ko las enkrat uničiš se nima kaj obnavljati, saj nima živih celic.
 
Regeneratorji, šapomponi ipd. zagotavljajo le instant učinek nekoliko lepših las. (ko spereš izdelek je spet "end of story". Silikon pa je sploh samo instant "lepilo" za scepljene konice, slednje je treba vedno odstiči.
 
Najboljši recept za zdrave lase je preventiva oz. PREDnega Kar pomeni nežni in dobri izdelki, čim manj toplotne in kemične obdelave, odlična krtača in zdrava prehrana, ki vključuje tudi vse snovi za doseganje naravne kvalitete las. Lasje ki so že uničeni so le za "odstrel" treba počakati da zrastejo novi in s pravim pristopom bodo veliko lepši in kvalitetnejši kot sedanji.
 
Andreyka, jaz bi rekla da je 6 mesecev vrh glave časa in denarja za 0 rezultatov. Raje sistematično in po sistemu preventive.  
Per Aspera ad Astra
0
Nazaj na vrh
andreyka
Starost: n/aPridružen: 24. maj 2005Prispevkov: 2339Kraj: okolica LjubljaneStatus:Offline
Objavljeno: 2. apr 2006 17:18
Povezava do prispevka
Hmm Tikka, saj imaš prav...moram povedat, da ravno zaradi mojih tankih in hitro cepljivih las ne hodim k frizerju, se ne barvam, ne uporabljam želejev, lakov itd, da ne bi las še dodatno obremenjevala. Tudi s prehrano ne bi smelo bit nič narobe - dokaz zato vidim v svojih nohtih, ki so nasprotno od las zelo močni.
Problem je v tem, da se je težko sprijaznit z neljubo gensko pogojenostjo, ki jo posameznik ima. Veliko lažje je kupit žavbico, ki obljublja rezultate, in upati, da ti bo ta res pomagala.
If you are arguing with some idiot, he is probably doing the same.
0
Nazaj na vrh
majchika
Starost: 37Pridružen: 5. apr 2005Prispevkov: 1932Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. apr 2006 22:54
Povezava do prispevka
K frizerju bi definitivno morala hoditi in to pogosteje, če se ti hitro
cepijo. Za moje pojme imaš zelo lepe nežne in verjetno mehke lase..
0
Nazaj na vrh
beybika84
Starost: 39Pridružen: 1. maj 2005Prispevkov: 1999Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 3. apr 2006 12:05
Povezava do prispevka
meni se zdi da imaš na prvi sliki ful bolj goste in zdrave lase. sem celo mislila da je prva slika AFTER in druga lsika BEFORE, dokler nisem prebrala datumov spodaj
Smeh je pol zdravja :)
0
Nazaj na vrh
Vanni
Starost: 12Pridružen: 29. apr 2005Prispevkov: 4903Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 3. apr 2006 15:05
Povezava do prispevka
andreyka je napisal/a
moram povedat, da ravno zaradi mojih tankih in hitro cepljivih las ne hodim k frizerju, se ne barvam, ne uporabljam želejev, lakov itd, da ne bi las še dodatno obremenjevala.
 
Ostalo je zelo OK, da ne obremenjuješ las po nepotrebem, to da pa ne hodiš k frizerju, ker se ti hitro cepijo lasje, je pa velika napaka. Razcepljene lase je potrebno odrezati, ni več druge pomoči.
Sicer je pa Tikka že vse zelo dobro napisala .
Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno. (Antoine de Saint-Exupery)
0
Nazaj na vrh
andreyka
Starost: n/aPridružen: 24. maj 2005Prispevkov: 2339Kraj: okolica LjubljaneStatus:Offline
Objavljeno: 3. apr 2006 18:12
Povezava do prispevka
Joj, se oproščam, sem bolj površno napisala...konice si seveda strižem, a doma (imamo ta prave frizerske škarje, oreng nabrušene). Samo za moj test jih nisem strigla, ker sem hotela ugotoviti, koliko se mi bodo naknadno scepili.
 
Pri striženju konic mi ni všeč le to, da če jih redno strižem, jih moram odstričt ravno toliko, kolikor so laski zrastli in tako sploh ne morem met dolgih las.
If you are arguing with some idiot, he is probably doing the same.
0
Nazaj na vrh
Tikka
Starost: 42Pridružen: 11. maj 2005Prispevkov: 14022Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 3. apr 2006 20:55
Povezava do prispevka
Ja žal je nekaj tudi v genih Z DNK se pa pač ne moreš spričkat.
 
In konec koncev nimaš slabih in nekvalitetnih las, meni so zelo všeč, lepo nakodrčkani in taki puhasti, tako da mislim da se nimaš kaj preveč sekirati. Le drži se vsega tega kar se že sedaj držiš, nič fena, nič likalnika, nič agresivnih proizvodov in nežna (lesena! ali iz naravnih ščetin) krtača. Krtača je namreč izredno pomembna reč. Glede na to da si skrtačimo lase vsaj 1 X dnevno, je dobra krtača a must! Saj plastične oz. nekvalitetne potrgajo lase (zato so spodaj lahko redkejši), poleg tega se potrgani lasje hitreje scepijo in so bolj dovzetni za "škodljive" vplive iz okolja.
 
Pa veliko korenčka papat! 
Per Aspera ad Astra
0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 3. apr 2006 20:57
Povezava do prispevka
korenčka? Smile
0
Nazaj na vrh
Tikka
Starost: 42Pridružen: 11. maj 2005Prispevkov: 14022Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 3. apr 2006 20:59
Povezava do prispevka
Mnjah, tako pravijo naši predniki, čeprav ne vem če je to ravno taprava reč za lase. Vem da je kar nekaj živil ki naj bi vplivala na to, ampak ne vem točno katera, ker me to ni nikoli preveč zanimalo, ker je bil moj DNK pridkan v tem primeru.
 

Tole sem nekje prebrala in skopirala:

For good hair health, try wholemeal products, eggs, liver, kidneys, vitamin D, herrings, salmon, carrots, green vegetables, and vitamin C.

No, pa je le korenček vmes

Per Aspera ad Astra
0
Nazaj na vrh
alecia
Starost: 36Pridružen: 22. jul 2004Prispevkov: 701Kraj: okolica PtujaStatus:Offline
Objavljeno: 3. apr 2006 21:02
Povezava do prispevka
Ko sem zagledala tvoje slike,sem mislila,da gledam svojo sestrico.Od zadaj po laskih sta popolnoma enaki.In nimaš slabih laskov,predvidevam,da so zelo gladki.Moja sestra je že tudi preizkusila milijon zadev,nič ni pomagalo,baje pa nima tako redkih las,kot ima tanke,zelo tanke in potem nanese manjši volumen.Na žalost sedaj več nimam tako zelo lepih,ker si je že pred časom dala delati blontne pramene in je vsa ta lepa valovitost skoprnela.Še naprej lepo skrbi za njih,so vseeno zelo lepo valoviti.
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 4. apr 2006 11:03
Povezava do prispevka
Punce, kakršne lase imate, jih imate (geni, geni in samo geni), in v kolikor ne gre za oslabljenost oz. poškodbe zaradi kakšnih agresivnih zunanjih vplivov (trajna, barvanje, beljenje, vročinske obdelave), ne morete narediti NIČ. Razen da nehate zapravljati za izdelke, polne praznih obljub in si namesto tega raje kupite kaj, od česar boste res imele kaj koristi.
 
Kvalitete las (debeline, gostote) pa ne morete spremeniti z ničemer.
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Tea1
Starost: 50Pridružen: 4. feb 2004Prispevkov: 2803Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 4. apr 2006 12:52
Povezava do prispevka
Morda katera ve.
Pred porodom sem imela super goste, lepe, valovite lase. Po porodu je nastala ravna suha slama. Predvidevam (upam), da so na dalu še vedno hormonske spremembe, četudi je od takrat že eno leto.
Se zadeva kdaj povrne v prvotno stanje? Kakšno upanje ?
0
Nazaj na vrh
Ic3PrIncZ
Starost: 39Pridružen: 9. okt 2004Prispevkov: 3133Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 4. apr 2006 14:50
Povezava do prispevka
andreyka;
če boš test nadeljevala ti predlagam da se ostrižeš poslikaš in se nato v obrobju testa redno strižeš in neguješ. Potem ko se boš spet slikala poskušaj imeti nekako podobno dolžino las in mislim, da bodo razlike bolj realno vidne.
Glede na to, da ti preparati res ne morejo popravit že uničenega, verjamem da lahko le pripomorejo k manjšemu uničenju, če gre za zdrave lase. Tako, da bi trajalo kar dolgo preden bi se zadeva opazila, bi bilo pa potrebno redno striženje in odstranjevanje uničenih konic.
 
Jaz imam tudi tanke lase, moji so sicer ravni, ampak nikoli nisem imela lepih dolgih. Ponavadi do brade dlje je bilo pa že grdo za videt (razcepljene konice, redki lasje...). Sedaj se je pa stanje izboljšalo, čeprav ne vem točno zakaj. Začela sem s KT (pred enim letom), poleg tega pa jemljem tudi biotin in vitaminske tablete. Lasje so se zboljšali, tudi cepijo se ne več toliko, pa milslim da mi ne izpadajo več toliko in zgledajo zato gostejši. Mogoče poskusi uvesti še kakšne vitaminske dodatke.
Drugače mi pa zgledajo tvoji lasje čisto vredu in so na teh slikah prav lepi.
Light travels faster than sound! This is why some people appear bright until you hear them speak.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Moji laski - foto prej in potem
Stran 1 od 3
Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
S čokolado obloženi malinovi grižljaji z arašidovim maslom so božanska poslastica, ki bo potešila željo po sladkem.