Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Široko stopalo

trowblee
Starost: n/aPridružen: 6. mar 2011Prispevkov: 11Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. mar 2011 20:15
Povezava do prispevka
upam,da te teme še ni.nisem gledala nazaj..
me samo zanima, ker mam tisti del na stopalih pred prsti zelo širok, ker nosim samo superge...to mi je zelo grdo..ker mi res naredi tako čolnasto nogo. a je možno, da če začneš nosit normalne čevlje, da se ti to kaj zmanjša. a za vednomaš skos tko? a se to, če ne prenehaš s supergi vedno bolj in bol "širi" a se pač ustavi enkrat?

se opravičujem za neumno vprašanje. :$$ samo res mi je grdo pa nevem kaj bi se dalo narest
0
Nazaj na vrh
KrvavaMeri
Starost: 37Pridružen: 5. nov 2007Prispevkov: 7853Kraj: Zagorje ob SaviStatus:Offline
Objavljeno: 7. mar 2011 20:43
Povezava do prispevka
Trowblee, lepo te prosim, da prebereš pravila portala PL in jih upoštevaš. Ko odpreš temo, naj bo na primernem podforumu, naj ima natančen naslov z veliko začetnico. In prosim, piši pravilnejše, da te lažje razumemo in hitreje preberemo tvoje objave. 
Hvala. Saj vem, da se boš potrudila in upoštevala resnično dobronamerne nasvete.

Zdaj še k tvoji težavi.

Koliko si stara? Verjetno ne 40? Če si še v razvoju, je povsem možno, da tvoja noga raste in se ti zaradi tega zdi, da se kar širi.
Sicer je čisto mogoče, da se stopalo razširi zaradi superg. Ampak žal nobeni ozki čevlji ne bodo zožili stopala. Lahko ti pridelajo zgolj kakšen žulj, neudobje in bolečine. Po mojem mnenju ni vredno mučenja, saj rezultatov ne bo.
In nikakor se ne morejo stopala širiti kar v nedogled. Enkrat se bodo morala ustaviti, sicer bi vsi v supergah in japonkah imeli stopala kot palačinke, če bi se tako razširila. Šalim se.

Imajo še kdo v tvoji družini široka stopala?
mejkap - blog o ličenju
0
Nazaj na vrh
trowblee
Objavljeno: 7. mar 2011 20:58
Povezava do prispevka
se opravičujem. bom upoštevala od zdaj naprej Smile

ne. mami ima zelo "suho" stopalo.čevlji so ji prej preširoki kot ozki. tudi babice imajo zelo majhne.oče pa pač normalno(lepo oblikovano stopalo).
samo kot vem za njih, niso nosili ravno superg...

oprostite če sem odprla brezvezno temo.samo res me je zanimalo če bi se dalo kaj narediti.ali pa če se da preprečit, da se ne "širi" naprej...
in hvala KravaMeri Tongue
0
Nazaj na vrh
flafi
Starost: 36Pridružen: 31. okt 2005Prispevkov: 2017Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 7. mar 2011 21:10
Povezava do prispevka
trowblee je napisal/a
in hvala KravaMeri :P

A pa si prepričana, da imaš tako stopalo zaradi superg? Jaz že celo življenje skoraj živim v supergah, pa mi je še vedno večina čevljev preozkih.
Jaz bi se kar strinjala s KravoMeri (), da se ti to le zdi, ker si še v razvoju.

Ima pa tudi moj fant zelo zelo široka stopala, ampak kakor sva nagruntala je to najbrž zato, ker so imeli včasih vikend na morju in je dejansko večino mladosti preživel v vodi... Pa se nama nekako zdi logično, da so se mu stopala razširila v plavutke Sicer vprašanje koliko je resnice v tem, ker potem bi verjetno moralo imeti 3/4 obmorskega prebivalstva široka stopala, je pa vseeno zabavna misel
Everything you’ve ever wanted is on the other side of fear.
0
Nazaj na vrh
trowblee
Objavljeno: 7. mar 2011 21:53
Povezava do prispevka
Shocked :o se opravičujem.spet neznam brati očitno.ali pa še očala rabim....
Krvava*Meri Thumbs Up
meni vsi govorijo da zaradi superg ipd. neprimerne obutve. sej vem, da stopala niso ravno najpomembnejša.samo hudo je ko si hočeš vsaj za poleti kupit kakšen luškan čevel pa ti ni nič prav.. ker ti je vse preozko.ali pa ti gleda čez.pa še nemoreš si sposodit od koga ki ma bolj ozko nogo, ker potem se raztegnejo.in potem sem še naprej "na supergah", ali pač navadnih natikačih...
0
Nazaj na vrh
bubica10
Starost: n/aPridružen: 23. okt 2007Prispevkov: 5179Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. mar 2011 21:59
Povezava do prispevka
Pa sej stopala imaš, kakršna imaš, al ne? Vem, da se ti lahko spremenijo/pokvarijo zaradi neprimerne obutve - npr. Victorija Beckham ima baje čisto zdeformirana stopala zaradi visokih pet.
Ampak pri tebi pa gre verjetno za prirojena stopala, takšna so, ne verjamem, da se je zaradi obutve tisti del med prsti razširil ...
Lots of people want to ride with you in the limo, but what you want is someone who will take the bus with you when the limo breaks down. (Oprah Winfrey)

A ustvari se samo trebaš napiti, pa sesti na bicikl, jer na sreću ćeš pre naleteti nego je pronaći.
(Balašević)
0
Nazaj na vrh
KrvavaMeri
Starost: 37Pridružen: 5. nov 2007Prispevkov: 7853Kraj: Zagorje ob SaviStatus:Offline
Objavljeno: 7. mar 2011 22:14
Povezava do prispevka
Kolikor sem jaz seznanjena s problemom (bolj malo, ker imam zelo ozko stopalo ), je mogoče, da se zaradi širše obutve ali bose hoje razširi stopalo.
S tem naj bi se soočili delavci, ki so v prejšnjem stoletju hodili delati v Irak. Tam so seveda bili v japonkah, natikačih ali sandalih. Ko so se vračali domov, niso več mogli obuti svojih čevljev, ker so jim bili preozki.

Trowblee
, ne skrbi glede mojega nicka. Nisi edina.  
mejkap - blog o ličenju
0
Nazaj na vrh
irmica
Starost: 123Pridružen: 15. feb 2006Prispevkov: 730Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 15. mar 2011 19:26
Povezava do prispevka
Stopala se gotovo preoblikujejo v tesni obutvi, deformacije pa praviloma niso lepe in so lahko boleče, tudi ko imamo noge že spet na svobodi.
Mene je že večkrat mikalo, da bi si navlekla kompresijske nogavice, kadar si obujem ožje, špičaste čevlje z visokimi petami. Mezinci namreč usnje grdo razvlečejo, pa še stopalo potem ne more otekati. Med nosečnostjo je to dobro delovalo, tudi zdaj bi lahko.
Povprašati bi bilo treba še kakšno prosto plezalko, baje se tistim, ki dosti nosijo plezalne čevlje, noga zmanjša.
Trowblee, rada imej svoje tačke, da jih ne zmučiš preveč 
Preveč dobrega je lahko... čudovito. (Mae West)
0
Nazaj na vrh
Pikca
Starost: 38Pridružen: 3. avg 2006Prispevkov: 4480Kraj: everywhere aroundStatus:Offline
Objavljeno: 15. mar 2011 23:15
Povezava do prispevka
Ne razumem točno, ali imaš na splošno zgolj širša stopala ali v bistvu govoriš o valgusni deformaciji palca (če sem pravilno pogooglala)? "Sklep med prvo stopalnico in prvim členkom palca se močno izboči, pogosto ob sklepu nastane tudi kostni izrastek." (vir: vizita.si) Stopalo je potem (pre)široko samo v tem predelu in je ful težko kupovati kakršnekoli zaprte čevlje itd.

No, v glavnem, če je slučajno to to, se zadevo da odpraviti z operacijo. Poznam punco, ki je imela lani poleti to operacijo, se mi zdi da ti da tvoj osebni zdravnik napotnico oz. njemu moraš pač "pojamrat" da te moti (nekatere tudi zelo boli), da te potem pošlje naprej. Tudi moja stara mama je imela s tem težave celo življenje oz. jih še vedno ima, ampak včasih glede tega kot kaže niso nič ukrepali, danes pa se to da lepo odpraviti ali vsaj omiliti.
To believe in your choice you don't need to prove that other people's choices are wrong. (P. Coelho)
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Široko stopalo
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Pomanjkanje spanja izčrpa duševne sposobnosti, poslabšuje duševno zdravje in resno ogroža telesno zdravje.