**barby** je napisal/a: |
... ne vem od kdaj naj bi bilo "vitko in malo mičičasto" telo enako anoreksičnem, poleg tega tudi SUHO ni enako ANOREKSIČNO. |
In suho tudi ni enako vitko.
Pa ko nekatere že tako "skrbi" za tiste, ki niso preobilne, ampak normalne, vitke in celo suhe (ampak ne anoreksične!) - kaj pa dejstvo, da je čedalje več predebelih ljudi, to pa ni problem? Meni se zdi veliko večji od suhosti in ima tudi hujše posledice. In mislim, da je telo MM zelo zdravo in hudo daleč od kakšne suhosti v stilu Nicole Ritchie, Lare Flynn Boyle in po novem Kate Bosworth.
diakana je napisal/a: |
včasih so bili ideali lepote povsem drugačni ... |
Saj so tudi danes - različni. Meni so pač všeč taka telesa, kakršno sem nalepila (btw., gre za eno in isto osebo) in za moje pojme ni suha, ampak vitka (tudi dvomim, da bi ena suha reva brez mišic lahko surfala vsak dan po par ur skupaj - kdor misli, da lahko, naj proba), drugim so suha (tipična manekenska), tretjim zaobljena (Bellucci), četrtim še bolj in petim ekstremno debela. Pa tako je bilo od nekdaj in vedno bo, ne glede na trende in lepotne ideale.
Me pa še to čudi, da je bila tema odprta s stavkom "žal nisem suhica", kar jaz razumem, da bi rada bila vitkejša, sledeči odgovori na to temo pa dajejo vtis, da je popolnoma zadovoljna, da ni. Pa še ena druga punca (je ne bom izpostavljala) je enkrat na eni temi pisala, da bi rada suhe rokice, ne mišičastih, ko sem ji priporočila telovadbo z utežmi, tukaj pa piše v popolnoma kontra smer ...
Suho:
Vitko, zdravo, športno:
Pa nikogar nič ne prepričujem, moj okus je pač tak - pa če bi bil posledica vpliva "lepotnih idealov", bi najbrž nalepila sliko Hane Soukupove, Geme Ward ali zgornje modelke, ne pa MM (ki je btw. tudi model za športne izdelke in revije - najbrž ne zato, ker bi bila nezdravo suha).
In za konec: se mi zdi, da je tale tema bolj kot zaskrbljenost pohoditev na žulja nekaterih - nobena, ki bi bila sama vitka, ni napisala, da je s tem kaj narobe, ampak to prikazujete kot slabo samo tiste, ki same niste ravno vitke (s čimer pa ni nič narobe, kam bi pa prišli, če bi bili vsi enaki). In potem na koncu dobim občutek, da le same sebe farbate in so izgovori o anoreksiji (ki je resno bolezensko stanje, ne le pretirana suhost oz. stradanje za vitkost) metanje peska v oči.
Amorella: pomembno je, kako se ti počutiš. Sama teža in višina ne povesta nič.
Sicer pa (vsaj zame) ta tema ni namenjena primerjanju naših višin in tež in temu, katera je bolj suha, pa tudi raznim obtoževanjem ne, ampak le izmenjavi mnenj, kateri je kaj všeč. Morda sem pa narobe razumela
Suho:
Zame je najlepše žensko telo tako:
- vitko, vendar ne koščeno in tudi ne mišičasto
- v obliki peščene ure, torej vitek pas in poudarjeni boki
- nekoliko manjše prsi
- lepo oblikovane, ne predolge in ne presuhe noge
Skratka, ženstveno telo človeških, normalnih dimenzij.
Primera (meni) lepega telesa sta telo Sanje Grohar in telo Barbare Mori.
tanja?ja, raje bi bila bolj suha, ampak kot se že povedala, tiste slikice mi enostavno niso všeč in sem že rekla, da ne bi rada bila taka. ne morem pomagat, pa če me križate, meni taka postava enostavno ni všeč. ne vem, ali je z mojim ekranom kaj narobe, ampak meni izgleda švoh, ne morem pomagat.
ne vem, s čim naj bi izpadla zadovoljna s svojo težo, če pa sem že takoj na začetku in kasneje povedala, da NISEM.
jaz o anoreksiji niti nisem govorila, rekla sem nekaj o procentu telesne maščobe, ki je zame edino merilo zdrave teže (šele sekundarno nekaj pove o videzu osebe). anoreksičnost sem omenila le toliko, da bi se videlo, da se z navedbo o anoreksičnosti ne strinjam. naj sedaj to pojasnim. jaz mislim, da tista ženska ni anoreksična iz teh razlogov: o anoreksiji ne gre sklepati po videzu osebe, ker je anoreksija PSIHIČNA bolezen, ekstremno nizka teža pa je zgolj posledica te bolezni. lahko bi sicer bila tudi ona v začetnih fazah ampak to je čista špekulacija, saj niti pri ekstremno suhih ženskah ne more laik reči, da ima anoreksijo, če ne drži v rokah psihiatrične diagnoze. bulimičarke pa sploh zelo redko izgledajo shirano.
o moji
Tanja je napisal/a: |
Sicer pa (vsaj zame) ta tema ni namenjena primerjanju naših višin in tež in temu, katera je bolj suha, pa tudi raznim obtoževanjem ne, ampak le izmenjavi mnenj, kateri je kaj všeč. Morda sem pa narobe razumela![]() |
Mimi, ravno malo višje smo govorile o tem, da sta lahko dve osebi z enako kilaži in višino popolnoma različni.
Balea BEAUTY EXPERT kremni gel za telo vsebuje 5 ...
Šampon za lase Elseve Extraordinary Clay je ...
Intenzivno vlažilna in hranilna krema z ureo, ...
S 5 % UREA regeneratorja in učinkovine proti ...
Lahkoten gel serum za prefinjeno polt Z ...