Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Uničeni oz. zažgani lasje

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
Lady_fLame
Starost: 122Pridružen: 10. mar 2007Prispevkov: 320Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. feb 2009 21:39
Povezava do prispevka
Iskala sem pod besedami "poskodovani, uniceni, skrepani... lasje" a nisem nasla taksne teme, zato jo odpiram. Smile

Sem se odlocila da vas vprasam za mnenje, ker sem cisto na koncu z zivci. Lani sem imela lase dolge do sredine hrbta z precko na sredini. Okoli junija sem sla v Avstrijo k frizerki da si postrizem konice, pa tudi zlikala mi je lase...Tu pa je nastal problem. Ko mi jih je likala, je nekako "zazgala" en del las po vrhu. Ker so lasje dolgi, in tezki, se to niti ni precej opazilo, sploh ker sem jih sama likala se ni nic videlo. Septembra sem sla frizerju (tu v Sloveniji) da si postrizem konice normalno, pa sem se odlocila se za frufru. Takrat se je sele opazila njena napaka - frufru mi je stal normalno le dokler sem prisla od frizerja, ko pa sem sama oprala lase so se sele opazili tisti skrepani in uniceni lasje, ker so bili krajsi in niso bili vec tako "tezki", tako da se je vse "dvignilo v zrak" kljub mojem poskusu ravnanja las, frufru nikoli ni stal kot bi moral. Cisto so leteci in strenasti. Malo sem to stanje tudi poslabsala z mojim blanziranjem in barvanjem las, a to je nekaj kar ze dolgo delam, pa sem dobro skrbela za lase tako da je bilo vse OK, dokler mi jih ni ta frizerka "zazgala".
Sem hotela nazaj iti, da se pritozim, ze konec leta 2008, pa ta frizerka vec nima tega salona.

No, tu nastane drug problem. NEGA taksnih las. Ker imam goste in debele lase, je le se slabse, ker brez peglanja las izgledajo moji lasje kot levja griva. Cisto so skrepani po vrhu.
Kar je se hujse, je zadnjic, ko sem si hotela speglati ta frufru, mi se je naenkrat malo zakadilo in mi je dobesedno odpadel sop teh poskodovanih las. Tudi ko si cesem lase, se stalno cepijo in masovno odpadajo delcki las, ki so uniceni.
Hvala Bogu imam goste lase, zato se kljub odpadanju ne opazi bistvena razlika..
Vsakic ko si operem lase se jokam zraven, ker res nevem vec kaj naj naredim. Cisto sem na koncu z zivci, ko vsaj ne bi bili po vrhu ti lasje skrepani, frufruja pa tudi ne morem odstrici saj ne morem hoditi po svetu z 2cm dolgim frufrujem..

Sedaj uporabljam Guhlove sampone in pa Oatmeal&Honey od Tigija. Ampak po O&H so moji lasje le se bolj trdi. Ce pustim masko (Imam tisto 1min od Garniera - melt in) na laseh okoli 15 minut, so lasje zelo mehki, ampak se tisti poskodovani le se bolj cepijo po tej maski. Ce z roko malo pocukam te poskodovane lase, se kar odtrgajo.

Nevem vec kaj naj naredim, upam da mi bo kdo znal vsaj malo svetovati...
Se opravicujem ce je tema ze bila, sama je res ne najdem..

Prosim za uporabo šumnikov vsaj v naslovu. Tudi pri iskalniku pomagajo šumniki Moderatorka Tikka
0
Nazaj na vrh
Daemia
Starost: 37Pridružen: 19. avg 2007Prispevkov: 1603Kraj: LAStatus:Offline
Objavljeno: 22. feb 2009 22:23
Povezava do prispevka
To je pa zelo hud problem
Nočem te strašit vendar teh uničeni las ne bos mogla vec spravit v normalno stanje.
Lasje so zažgani kot si omenila in to je trajna poškodba lasu,ki je ni možno več popraviti.
Ne vem kaj lahko narediš, vendar z raznimi maskami in balzami stanje ne bo nič boljše.

Bojim se da pomagajo le škarje
LP, Mateja
Under the bridge downtown
Is where I drew some blood
Under the bridge downtown
I could not get enough
Under the bridge downtown
Forgot about my love
Under the bridge downtown
I gave my life away
0
Nazaj na vrh
Lady_fLame
Starost: 122Pridružen: 10. mar 2007Prispevkov: 320Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. feb 2009 23:09
Povezava do prispevka
Sicer vem...hocem pa le omiliti tezave dokler mi ne zrastejo vsaj malo se..da jih odstrizem..saj frufru je dolg le okoli 5-8cm...zdravih je pa ze zrastlo vsaj 2-3cm..
Iscem kakrsnokoli resitev..razmisljala sem ze da odstrizem ta unicen del pa si podaljsam lase od tistih zdravih kar je ostalo..
Najbolj bi pa bila vesela kaksnega izdelka ki bi vsaj malo obtezil lase, da mi ne letijo tako..cisto puhasti so..

ah.
0
Nazaj na vrh
DiLeMa
Starost: 37Pridružen: 2. okt 2005Prispevkov: 1218Kraj: CeljeStatus:Offline
Objavljeno: 22. feb 2009 23:28
Povezava do prispevka
Ti se, kot veliko deklet, vrtiš v začaranem krogu. Ker so lasje
uničeni, so leteči, krepasti in frizzy, zato jih likaš in jih s tem še
bolj kuriš in uničuješ. Pri tako uničenih laseh ne pomaga več nič,
ampak res čisto nič, verjemi. Jaz bi si na tvojem mestu omislila kakšen
sexy moderen paž in se tako dokončno znebila uničenih las.

Meni so sicer dolgi lasje čudoviti (jih imam tudi sama), ampak samo če
so res lepi in kar sijejo od zdravja. Ni mi gršega, kot skurjeni dolgi
lasje, ki so že davno odslužili svoje, ampak se lastnica nikakor ne
more ločit od njih, čeprav ji dobesedno razpadajo v rokah, vsakič ko se
jih dotakne.Takih primerov vidim vsak dan veliko in vedno me prime,
da bi v roke vzela škarje in kar strigla ... in strigla. 
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.
0
Nazaj na vrh
1A
Starost: 41Pridružen: 7. mar 2006Prispevkov: 2365Kraj: vedno nekje vmesStatus:Offline
Objavljeno: 22. feb 2009 23:46
Povezava do prispevka
Če se gre samo za kaki šop las in ne vse lase, se odločiš ali boš šop odstrigla oz naredila neko krajšo frizuro ali pa da nekak skušaš improvizirati da malo zrastejo pa jih pol malo po malo strižeš stran. Vse je odvisno od tega koliko las in kje, pa kako zelo se vidi-ker če se ne opazi da so ful uničeni ampak samo nekak dopolnjujejo dolžino oz. gostoto jih po mojem nekak pusti pa maži z voskom ali nečim da se ne opazi.
0
Nazaj na vrh
Lady_fLame
Starost: 122Pridružen: 10. mar 2007Prispevkov: 320Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. feb 2009 6:14
Povezava do prispevka
Saj bi jih odstrigla, ker vem da so uniceni in ne bi mi jih bilo tezko odstrici,
ampak se ta precejsnji sop las nahaja ravno na podrocju celega frufruja, in okoli njega. Torej cisto na vrhu lasisca.
Lasje spodaj so pa popolnoma zdravi in svetleci. Zaradi tega sopa las pomeni da se moram odstrici na 3cm dolge lase..
Hvala vsem v glavnem. Smile Pomoje mi ne preostane drugega kot da se malo experimentiram z kaksnimi geli, voski, whatever dokler ne zrastejo zdravi se vsaj malo, pa da odstrizem ta sop las, navsezadnje frufru rabi tako ali tako se ene 4 mesece da mi zrastejo novi lasje, pa bo ze vse ok.. I hope so.
Edini problem ki me je skrbel ker se mi ti lasje cepijo, jaz bi lahko zivela se nekaj casa z taksnimi lasmi, saj ne izgleda TAKO ZELO grozno, ampak se bojim da si bom enkrat oprala lase in ugotovila da se mi je ob feniranju izpulil cel sop las.. Kar bi posledicno izgledalo grdo...

Hvala Smile
0
Nazaj na vrh
Tikka
Starost: 42Pridružen: 11. maj 2005Prispevkov: 14022Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 23. feb 2009 17:36
Povezava do prispevka
Joj revca Kaj pa če si spneš frufru dokler ne preraste zdrav las? Ali pa si res ostrižeš le fru-fru oz. druge problematične predele na 2-3 cm in doštukaš podaljške dokler ne preraste? Pametnejše ideje nimam, izdelka ki bi to omilil/popravil pa tudi ni tako učinkovitega.
Per Aspera ad Astra
0
Nazaj na vrh
anarkia
Starost: 42Pridružen: 31. maj 2007Prispevkov: 15Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. feb 2009 18:26
Povezava do prispevka
Za nego ti priporocam karseda blage naravne izdelke. Probaj tudi z kaksnim bio olji - namestu maske (masko vsekakor odsvetujem!!!), ekstradevisko olivno olje ali kaj podobnega. Pusti delovat cez dan, cez noc, ali samo dve uri. Jaz sem zasledila dobra olja na primer tukaj: www.arstrade.si , v l'occitanu imas nekaj cudovitih preparatov za nego mocno poskodovanih las pa samponi z dodatki olj. Ce ti lasje mnozicno izpadajo pa res samo otroske, za dojencke blage sampone. Probaj se cimmanj obremenjevat. Sicer pa ce si odrezes lase bos, v to bodi prepricana, tudi super. Cez nekaj casa, ce ti ne bo vec vsec kratka frizura, pa ti tako ali tako lasje zrastejo.
Pa feniranje tudi ni fajn, razen ce imas kaksnega specialnega.
Gru-gru
0
Nazaj na vrh
Lady_fLame
Starost: 122Pridružen: 10. mar 2007Prispevkov: 320Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. feb 2009 19:55
Povezava do prispevka
Hvala punce, zakon ste ! 
Sem iskala po angleskih forumih, itd... So res vsi priporocali olivno olje. Eno glupo vprasanje - ampak nikoli nisem uporabljala olj - a to je lahko tudi tisto olje ki ga uporabljamo pri kuhi ? Pac devisko oljcno olje? Ali ga moram kupiti v trgovini, taksnega prav namenjega lasem?

Sama vem, da slej ko prej moram odstrici tole polomijo na laseh, a ker se nahaja res na vrhu glave, torej predel frufruja in okoli njega, je res nemogoce da si samo to odrizem, ker ostali lasje spodaj so zdravi in dolgi do sredine hrbta. Gre le za precejsen sop las na vrhu glave ( na najbolj vidnem mestu..).

Tikka, sem razmisljala o podaljsanju frufruja, da ga odstrizem na 2-3cm in dam podaljske, dokler ne zraste frufru, to je pomoje okoli 4-5 mesecev.. Do takrat pa drzijo podaljski tudi ;)  Samo nevem, a ni 2-3cm prekratka dolzina za podaljske? Se mi zdi da sem brala nekje da morajo lasje ki jih zelis podaljsati biti dolgi vsaj 5cm..

Anarkia, zakaj odsvetujes masko? Je res, da ko sem dala masko in jo pustila 20 min, so lasje bili zelo mehki (dokler so bili mokri) in ce sem jih pocukala so se kar na polovici dolzine odtrgali..
Feniram si pa lase z ionovim susilcem, a ce je zelo skodljivo, raje to opustim, pa si jih bom raje naravno susila Wink

Hvala res vsem.. Tako za moralno podporo, kot z drugimi predlogi.. Big smile Mi veliko pomeni, ker imam ze prav nocne more kako se zbudim enega jutra brez vseh las.. in ni prijetno :S 
0
Nazaj na vrh
catwomen
Starost: 122Pridružen: 16. okt 2008Prispevkov: 2182Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. feb 2009 20:05
Povezava do prispevka
Seveda, da lahko tistega za kuhinjsko rabo pa tudi dosti cenejši je glede na vsebino, od tistega, ki je prav namenjen negi kože in las! Vbistvu je čisto isto!
For beautiful eyes, look for the good in others; for beautiful lips, speak only words of kindness; and for poise, walk with the knowledge that you are never alone.

Audrey Hepburn
0
Nazaj na vrh
soncnica19
Starost: 122Pridružen: 9. dec 2007Prispevkov: 596Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. feb 2009 20:33
Povezava do prispevka
Najboljš, da za mnenje vprašaš kakšnega dobrega frizerja, če ti on ne bo znal prav svetovati, pol ne vem kaj in kako.
0
Nazaj na vrh
Lubenica
Starost: n/aPridružen: 10. jul 2006Prispevkov: 6018Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. feb 2009 20:42
Povezava do prispevka
Lady_flame, za nahranitev res suhih las priporočam svoj recept: spacaš skupaj jajčni rumenjak, olivno olje, Tigijev O&H regenerator in Balein ribezov balzam (če ga mogoče imaš), lase malo zmočiš, naneseš to domačo mešanico in pustiš gor čim dlje. Jaz recimo pustim to na laseh kako uro ali celo dve, če le gre. Lasje so po tem sijoči, vidno nahranjeni, mehki in ubogljivi, pa še dišijo krasno.
0
Nazaj na vrh
Tikka
Starost: 42Pridružen: 11. maj 2005Prispevkov: 14022Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 23. feb 2009 22:41
Povezava do prispevka
Lady o podaljških nimam pojma, lahko pa povprašaš. Sicer pa super kot so punce svetovale - olivno olje, kar kuhinjsko (jaz si z njim še obraz mažem in je "dabest"). Ko sem se barvala na blond sem redno uporabljala olivno olje in je zelo pomagalo, ni pa učinek trajen, bo pa vseeno najbrž vsaj malo omililo tvoje težave. Če dodaš še kar lubenica doda, najbrž tudi ne bo škodilo.

Glede baby šamponov...sestavinsko niso bogvedi kako drugačni od kakih "navadnih" blagih šamponov - le-ti so ponavadi celo boljši in primernejši za določene tipe (odraslih) las/lasišč. Jaz (pa še marsikatera) sem imela dodatno izsušene lase od teh šampončkov, tako da ne nasedati Johnsons reklamam, ko mamice pa ateki kradejo šampone, večini namreč sploh ne ustrezajo + če primerjate sestavine ni prav ničesar revolucionarnega ali posebno drugačnega v njih. Obstaja cela zbirka kvalitetnih in blagih šamponov, ki so primernejši od otroških. (Hint: check KMM)
Per Aspera ad Astra
0
Nazaj na vrh
pupa83
Starost: 40Pridružen: 3. dec 2007Prispevkov: 97Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. feb 2009 8:39
Povezava do prispevka
Lubenica je napisal/aLady_flame, za nahranitev res suhih las priporočam svoj recept: spacaš skupaj jajčni rumenjak, olivno olje, Tigijev O&H regenerator in Balein ribezov balzam (če ga mogoče imaš), lase malo zmočiš, naneseš to domačo mešanico in pustiš gor čim dlje. Jaz recimo pustim to na laseh kako uro ali celo dve, če le gre. Lasje so po tem sijoči, vidno nahranjeni, mehki in ubogljivi, pa še dišijo krasno.


Potem samo spereš ali še šamponiraš? Me mika da bi sprobala.
0
Nazaj na vrh
catwomen
Starost: 122Pridružen: 16. okt 2008Prispevkov: 2182Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. feb 2009 9:24
Povezava do prispevka
Jaz ti priporočam, da si po tej maski umiješ lase in daš še za kake 5. min bogat balzam gor! Potem pa kake dve kapljice olivnega olja na vlažne lase, seveda na poškodovane dele! 
For beautiful eyes, look for the good in others; for beautiful lips, speak only words of kindness; and for poise, walk with the knowledge that you are never alone.

Audrey Hepburn
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Uničeni oz. zažgani lasje
Stran 1 od 4
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Usnjena krila obožujejo tudi zvezdnice – od Meghan Markle do Olivie Palermo.