Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Transport

N-girl
Starost: 45Pridružen: 26. mar 2005Prispevkov: 239Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 15. feb 2007 19:27
Povezava do prispevka
Pozdravljeni,

spodnji link mi je poslala prijateljica, ki se ze vrsto let v okviru organizacije Animal Angels ukvarja s transporti zivali, ki so namenjene v klavnice. Ce ze opravicujete ubijanje zivali za hrano, pa nikar ne opravicujte sredstva s katerimi to pocnejo dobicka pohlepni in zeljni ljudje - naj cilj ne opravicuje sredstva. Vsi skupaj se borimo vsaj za to, da zivali do trenutka zakola prezivijo zivljenje brez trpljena.


Redko vam pošljem karkoli v zvezi s svojim delom, največkrat zato ker takih filmov ne dajemo v javnost. Na spodnjem linku si lahko pogledate kaj smo skupaj s kolegi počeli lani poleti. To se dogaja nedaleč od nas v Italiji. Prosim pošljite naprej.

Animals Angels

www.animals-angels.de

http://canali.libero.it/affaritaliani/milano/lavB0802.html
0
Nazaj na vrh
Dina
Starost: 43Pridružen: 12. jun 2004Prispevkov: 3221Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 15. feb 2007 21:59
Povezava do prispevka

Mogoče kot mesojedka (sicer ne pojem veliko mesa), nimam kaj veliko za govorit, sploh ker zaposleni v klavnicah "opravijo umazano delo zame", ampak jaz bi mogla biti vsak dan ornk drogirana, da nebi vedla zase,  da bi lahko počela to, kar morajo delati zaposleni v klavnicah. Sem pa prepričana, da ko bi lahko vsak dan razparala na desetine/stotine živih živali in vmes še šla na malico, takrat mi verjetno tudi ubiti človeka nebi bil kakšen hud problem (to pravim izključno zase, da ne bo kdo mislil, da delavce v klavnicah označujem za potencialne morilce ). Sicer menim, da je človek vsejed, ampak bi si moral pa vsak sam "ubiti svoj zrezek". žal ja za kaj takega naš planet že preveč poseljen in civiliziran. V starih časih je bilo dobro, ko so meso jedli ob posebnih priložnostih, takrat so pač ubili prašiča, ampak vsaj ni bilo masovnega klanja in tega groznega transporta živih živali.
0
Nazaj na vrh
Tejčka
Starost: 36Pridružen: 25. sep 2006Prispevkov: 43Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 15. feb 2007 22:58
Povezava do prispevka
Zaradi takšnih in drugačnih stvari sem pa jaz vegetarijanka oz. pol veganka....rajši o tem ne bom govorila ker je prehudo govorit o takih zadevah ker res bolijo ko jih vidiš
0
Nazaj na vrh
evjana
Starost: 42Pridružen: 18. mar 2006Prispevkov: 391Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 15. feb 2007 23:18
Povezava do prispevka
To je obup! Mislim, pa kaj so čist ponoreli al kaj, saj delajo z zivim bitjem in ne z omaro!
A to ste posneli v Italiji? Pa kaj se da ukrenit proti taksnim ........... ne najdem tako hudega in okrutnega izraza za taksne ljudi.
Upam, da se na nasih klavnicah ne dogajajo taksne nepopisne tragedije in mucenja. In to bi morali prepercevati veterinarja, saj so oni prvi, ki izdajo zdr. spricevalo, da je zival zdrava in gre sploh lahko v klavnico (po novem veljajo določeni zakoni, npr. se konja s tetanusom ne sme vec posiljat v klavnico, kar so delali prej itd.) in nato pred izkladanjem in med mora biti prisoten veterinar in vse zivali pregledat, sele nato dovoli klanje, ce je vse ok. In to kar sem videla tukaj, bi rekla, da veterinar ni pravilno postopil- najbrz krava zaradi nepodrezanih parkljev ni mogla hoditi in da ni druge patologije, vendar taksni kravi, ki tezko stoji, bi morali doma podrezat parklje in sele nato poslati v klavnico, kajti med transportom zival trpi in se muci. Na klavnico pa mora priti žival spocita, drugace je potrebno živali namestiti v klavniske hleve, jih pregledati- napojiti in nahraniti ter sele potem, ce je vse v redu z njo, zaklati.
N-girl, upam, da se da kej ukreniti proti temu. Kaj je bilo potem?
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Transport
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Gillian je bila stara komaj sedem let, vendar je bila njena prihodnost že ogrožena.