Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Strah pred bivanjem v pritličju

Sinthija
Starost: n/aPridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 9772Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. mar 2012 9:18
Povezava do prispevka
Mene pa zanima, če ima tudi katera od vas strah pred življenjem v pritličju oz. tudi v samostojnih hišah, ki imajo seveda že okna v pritljičju?
 
Mene zagrabi kar panika, če samo pomislim, da bi morala živeti v pritličnem stanovanju in takoj vidim že vse črne scenarije, kako bi mi bilo, če bi videla, da mi kdo zvečer stoji ob oknu in gleda v stanovanje ali scenarije, da bi sigurno kdo vdrl v stanovanje, ko bi bila sama.
 
Ko sem živela še pri starših, kjer imamo nekatere sobe v nizkem pritličju, sem bila vedno "presrana", ko sem bila npr. poleti sama doma. In sem raje spala zgoraj na kavču z enim očesom odprtim in se nikoli nisem počutila res varno.
 
Zato nikoli nisem hotela imeti stanovanja v pritljičju. Ko sva se selila drugam, je bil to prvi pogoj, da je stanovanje dovolj visoko, da ne more nihče prilesti čez balkon, po samostojni hiši tudi zaradi zgoraj omenjenih zadev sploh nimam nobene želje. Se v več stanovanjski hiši počutim veliko bolj varno.
 
Kjer sva sedaj, mi je super. Sva sicer v prvem nadstropju, ampak je prvo nastropje v takšni višini, kot je ponavadi že drugo nadstropje.
 
Ima še katera od vas ta strah? In kako varno se počutite tiste, ki živite ali v pritličjih ali v samostojnih hišah?
Nazadnje urejeno 22. mar 2012 11:09; skupaj popravljeno 1 krat
"Najlepši okras ženske je ljubezen. Najlepša oblačila na ženski pa so roke moškega, ki ga ljubi."
0
Nazaj na vrh
armyBITCH
Starost: 38Pridružen: 17. maj 2006Prispevkov: 1678Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 22. mar 2012 9:29
Povezava do prispevka
Midva sva preden sva si kupila stanovanje živela v najemniškem stanovanju, ki je bilo v pritličju in priznam da sem potrebovala kar precej časa da sem se navadila, da praktično vsak ki gre mimo vidi direktno v spalnico.
Ne morem sicer temu reči strah, ampak bolj nek neprijeten občutek, ki pa je s časoma minil (sem se navadila).
Definitivno pa sva pri nakupu tudi gledala v katerem nadstropju je stanovanje in zdaj sva v 7. nadstropju 8.nadstropnega bloka (spalnico imava celo v 8. nadstropju). Je zakon, ker nam nihče ne skače po glavi in imamo občutek kot da smo v bloku sami Smile Edino okna pomiva moj, ker so ogromna in je treba splezati na stol, to pa mi je pri odprtem oknu malo neprijetno (oz.je dober izgovor, da jih ni treba meni, haha Approve )
Life begins at the end of your comfort zone
0
Nazaj na vrh
magrateja
Starost: n/aPridružen: 19. okt 2008Prispevkov: 2577Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. mar 2012 9:50
Povezava do prispevka
Jaz živim v visokem pritličju bloka in mi je OK, bi pa verjetno tudi imela probleme z nizkim pritličjem, še posebej brez travnika vmes in direktno ob poti, kjer ljudje mimo hodijo. Confused


Bi že zaradi razgleda bila raje višje, dodatna zasebnost pa tudi ne škodi, hehe.
0
Nazaj na vrh
mimika
Starost: 41Pridružen: 30. okt 2005Prispevkov: 6588Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 22. mar 2012 10:56
Povezava do prispevka
Meni so tudi nizka pritličja rahlo scary, sploh ob cesti. 10. nadstropje rulz Big smile
“Be daring, be different, be impractical, be anything that will assert integrity of purpose and imaginative vision against the play-it-safers, the creatures of the commonplace, the slaves of the ordinary.” - Cecil Beaton
0
Nazaj na vrh
Orion
Starost: 37Pridružen: 3. mar 2010Prispevkov: 857Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. mar 2012 11:03
Povezava do prispevka
Jaz imam sobo v nizkem pritličju, ampak me ne moti, sem se že čist navadila  imam pa na oknih take okrasne rešetke pa žaluzije imam večinoma zaprte (so svetle, tako da vseeno pride dosti svetlobe skozi). Za oknom oz. blokom je neka zelenica in res ne hodi dosti ljudi mimo okna, tako da ni težav s pomanjkanjem zasebnosti  je pa res, da je na začetku malo čudno, ampak se navadiš. Bi pa tudi jaz raje živela v višjem nadstropju, če bi lahko izbirala
0
Nazaj na vrh
eye
Starost: 42Pridružen: 4. okt 2011Prispevkov: 832Kraj: ZasavjeStatus:Offline
Objavljeno: 22. mar 2012 11:14
Povezava do prispevka
Midva sva prej živela v pritličnem stanovanju in sicer skrbelo me ni nič, edino tako kot je že rekla armyBITCH je takšen neprijeten občutek, da ti vsak, ki gre mimo vidi v stanovanje. Tako da sem imela v spalnici vedno rolete dol Smile Pa na balkonu tudi nisem rada sedela...saj če bi bil zaprt, vsaj delno, bi mi bilo verjetno lažje, tako pa ga sploh nisva uporabljala. Zdaj pa sva precej višje v bloku in mi tudi bolj ustreza.
V hiši sem pa od malega živela, vendar precej na samem, tako da meni je bilo super. Vem pa da marsikdo od tistih, ki so vedno živeli v bloku, pravijo, da jih pri hišah ven iz naselja, ob kakšnem gozdu, najbolj motijo razni neznani zvoki ponoči. Se pa spomnim sestre, da je imela obdobje tam v srednji šoli, ko jo je res vse skrbelo in če je slučajno kdaj zvečer ostala sama doma, je vedno vse zaklenila in prižgala vse luči v hiši, da se je bolje počutila.
Življenje je lepo :)
0
Nazaj na vrh
romy
Starost: -14Pridružen: 26. jan 2006Prispevkov: 11066Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. mar 2012 12:50
Povezava do prispevka
Mi na kraj pameti ni prišlo, da je nekaterim ob tem res tako zelo neprijetno. Mogoče zato, ker sama že celo življenje živim v hiši. Prej v hiši ob glavni, zelo prometni cesti (smo imeli zavese (ob prižgani luči neprosojne), zdaj v hiši v mirni ulici (skoraj brez zaves in žaluzij). Žaluzije spustim samo če sem zvečer sama (imamo precej firbčno, starejšo sosedo).
Mogoče bi mi bilo bolj neprijetno, če bi živela sredi mesta, ko se mimo okna sprehaja res ogromno ljudi, drugače pa ne.

Ta "strah in zoprnost" se mi zdita itak pisofkejk, če pomislim, na vrt, kjer lahko v toplejših mesecih preživim celo večnost.

Drugače mi je pa zoprnio, če sem sama doma, samo to ni odvisno od nadstropja Smile
0
Nazaj na vrh
KrvavaMeri
Starost: 36Pridružen: 5. nov 2007Prispevkov: 7853Kraj: Zagorje ob SaviStatus:Offline
Objavljeno: 22. mar 2012 13:07
Povezava do prispevka
romy je napisal/aMi na kraj pameti ni prišlo, da je nekaterim ob tem res tako zelo neprijetno.


+ 1

Jaz že celo življenje živim v pritlični vrstni hiši in zgolj redko pomislim, da bi kdo vdrl skozi okno ali balkonska vrata na terasi. Ponavadi po kakšni kriminalistični seriji ali filmu. Big smile V zadnjih letih sem pogosto in dlje časa sama doma, ampak me ni strah.

Mogoče je razlika v tem, da imamo spalnici in dnevno na strani, kjer imamo vrt in nihče razen nas ne dostopa do njega. Na strani, kjer je prehod pred hišo, imamo samo kuhinjo. Malo zoprno je, da nekateri firbčni sosedi veselo gledajo skozi okno not, ampak nimam zaradi tega spuščenih rolet čez dan. Zavesa je zaenkrat čisto dovolj. Smile
mejkap - blog o ličenju
0
Nazaj na vrh
Sinthija
Starost: n/aPridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 9772Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. mar 2012 14:19
Povezava do prispevka
Jaz sem tudi 29 let živela v hiši na vasi, kjer je bil zunaj vrt in mi tuji ljudje nikoli niso hodili mimo oken (razen, ko smo sdobili obiske), pa sem se vseeno vedno počutila zaradi teh nizkih pritličnih oken neprijetno. Starejša sem bila, bolj mi je bilo neprijetno. Pa nam nikoli ni nobeden vlomil v hišo ali kaj podobnega.
 
"Najlepši okras ženske je ljubezen. Najlepša oblačila na ženski pa so roke moškega, ki ga ljubi."
0
Nazaj na vrh
cookiesncream
Starost: 40Pridružen: 6. avg 2011Prispevkov: 162Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. mar 2012 0:44
Povezava do prispevka
Jaz sem imela pred leti tak strah, ko sem gledala nek film, kjer je nekdo vlamljal v hise in pobijal druzine. Vec mesecev nisem mogla normalno spat, ker sem ponoci slisala vsak sum in sem bila cela prestrasena, ce sem kaj zaslisala, ter seveda takoj pomislila, da nekdo vlamlja. Se spomnim, da sem rabila kar dolgo casa, da sem premagala ta strah.

Zdaj me je strah samo, kadar sem sama doma in je tema. Moz gre od doma vedno zgodaj zjutraj, ko je se temno in se vcasih bojim, da bi ga kdo videl, da odhaja in potem vlomil. Ce se zbudim takrat ko gre on od doma, mi je potem kar tezko nazaj zaspat, sploh ce slisim, da se kaj dogaja zunaj. Confused Drugace pa se pocutim kar precej varno (size=7:cd98c26c44priznam, da k temu pripomore tudi to, da ima moz pistolo). Moz ponoci slisi vse, tako da ce bi kdo kaj poskusal, bi se on sigurno zbudil Smile (posledica let prezivetih v vojni v Iraku, kjer je moral biti cel cas na prezi, tudi, ko je spal). Imam bolj strah, da bi kdo vlomil, ko naju ne bi bilo doma in naju okradel.
0
Nazaj na vrh
kokola
Starost: 23Pridružen: 13. feb 2008Prispevkov: 3747Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. mar 2012 7:47
Povezava do prispevka
Že 15 let bolj ali manj živim v hiši -dejansko v 2.in 3. štuku (ker je spodaj,tj.1 štuk garaža). Tudi živet v 1.štuku me ne bi motilo, in me ni, ko smo živeli v prejšnji hiši oz.ko sem med študijem živela v stanovanju, ki je bilo v 1.nadstropju in tik ob cesti Smile
Nisem občutljiva na to oz.nisem prestrašena, ne ukvarjam se s tem, kaj bi se lahk zgodilo. Je pa vsekakor preventiva dobra stvar.
Doma sigurno k občutku varnosti recimo pripomore dejstvo, da imamo psa, ki je pravi čuvaj in mu ne uide nič  Pa moj oče ima rahel spanec kar je plus, ker ponoči sliši velik več kot jaz+moj+mama skupaj..Je pa tud ex policist in lastnik črnega pasa v 2 različnih borilnih veščinah, tako da no, je naš varuh
 
Če bi živela sama, bi si pa verjetno mogla omislit še kaj poleg psa, ker spim zelo globoko in močno in me sred noči res redkokaj uspe prebuditi.  Včasih imam občutek, da bi lahk odnesli mene in bajto, pa bi jaz vse prespala.

All I've learned from my mistakes is that I can't stop repeating them.
0
Nazaj na vrh
katkoc
Starost: 39Pridružen: 1. nov 2008Prispevkov: 1509Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. apr 2012 19:14
Povezava do prispevka
Hu, zanimiva tema.
Trenutno živim v prvem nadstropju, imam okna čez celo dnevno (francoska+balkon) in mi tudi ni preveč fajn. Imam stalno rolete zagrnjene. Zvečer se precej noter vidi, če so luči prižgane Confused
Me je pa fant enkrat sredi noči na smrt prestrašil, ko mi je butal na okno v spalnici, ker je enkrat od doma nenapovedano prišel in ni mogel priti v stanovanje (ker sem imela ključ v ključavnici). Sem mislila, da me je kdo prišel ukrast. Not funny.
Coo-coo :)
0
Nazaj na vrh
Katrin
Starost: 47Pridružen: 21. jul 2004Prispevkov: 1762Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 8. apr 2012 21:06
Povezava do prispevka
Zanimivo, meni ni nikoli ne kraj pameti padlo, da bi lahko kdo prilezel not čez okno in doma v hiši temu nisem posvetila niti ene misli. Mogoče zato, ker še nikoli nisem slišala za kaj takega, pri vlomih so vedno zlomljene ključavnice na vratih. Doma nikoli nismo imeli nič razkošnega, še sedaj imamo mali katodni tv in nisem si predstavljala vlomilca, ki se ne bi pozanimal, ali se sploh splača vlomiti.
Tudi glede zasebnosti nimam težav. Ne prenesem zaves in če koga zanima moja barva kavča, naj si ga pač ogleda.
0
Nazaj na vrh
Binas
Starost: 36Pridružen: 17. nov 2011Prispevkov: 1239Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 10. apr 2012 10:23
Povezava do prispevka
Meni je pritličje super, s psom si takoj zunaj, sploh, ko se navaja na sobno čistočo in mladički veeeeliiiikoooo lulajo/kakajo. Da ne omenim luksuza, da ni potrebe po dvigalu, kadar karkoli tovoriš, če imaš še kak atrij, malo zelenja-bingo!

Če ima kdo namen vlomit-se dajo tudi ključavnice enostavno odpreti, tako da...ne, nimam problemov s tem.
100% predanost, 100% zagnanost.....vmesne poti ni!
http://tecem26.blogspot.com/
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Strah pred bivanjem v pritličju
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
V razvitih državah se pomanjkanje vitamina B12 običajno pojavi pri dojenih otrocih, katerih matere so vegetarijanke ali veganke.