Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Služba, obveznosti, otroci, pomanjkanje spanja, izčrpanost

Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Tikka
Starost: 42Pridružen: 11. maj 2005Prispevkov: 14022Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 28. okt 2010 19:10
Povezava do prispevka
1A je napisal/aJaz sem tudi vedno hodila pozno spat polnoči ali čez. Ko pa sem začela delat sem se začela vstajati ob 6 in sem ugotovila, da ni šans da zdržim delovni dan do 17. pri zdravi pameti, če grem tak pozno spat. Zato je zdaj moja ura za spanje 22. Sem mislila, da ni šans, da bi mi to uspelo, ampak zdaj mi. Poskušam, da sem ob 20 ali 21 najpozneje doma in 21.30 v postelji, da se umirim.


Jaz imam točno tak problem - da od 15ih naprej sploh nisem več pri zdravi pameti, ker preprosto ne grem spat pred polnočjo. Ne gre in ne gre, časovno mi ne znese Domov pridem okoli 16,30 - 17:00 (ali kasneje če imam še kake opravke) pol se pa začne, rekreacija, pospravljanje, kuhanje, hranjenje, osebna nega, še kaj za službo in PL pa je ura polnoč, še preden se umirim v postelji ipd. Kako naj vse opravim do neke normalne ure? Saj se ne pleteničim vmes

Kako je šele če imaš ob vsem še otroke, res mi ni jasno, al sem totalno nesposobna organizacije ali je kakšen trik? Res bi rada odspala dnevno vsaj tistih 8ur ker sem določene dele dneva totalno neuporabna, da ne govorim, da se počutim kot izžeta cunja od 14ih dalje.

No, to je v bistvu že za drugo temo, bom naknadno razdelila, samo da se spomnim en pameten naslov.
Per Aspera ad Astra
0
Nazaj na vrh
Akasha
Starost: n/aPridružen: 12. okt 2004Prispevkov: 7649Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 2. nov 2010 18:53
Povezava do prispevka
Meni ne gre ne vstajanje, ne odhod v posteljo pred 24h...

Stalno sem crknjena...v službi sem tudi že kar dolgo, pa se na tempo še vedno nisem navadila oz. se z njim sprijaznila....

Povsem odpočijem (psihično in fizično) se nikoli

Kako je pa na vse to imeti še otroke pa..... *no comment* 

THE SPIRIT OF FIRE !!!
0
Nazaj na vrh
mimika
Starost: 41Pridružen: 30. okt 2005Prispevkov: 6588Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 2. nov 2010 19:47
Povezava do prispevka
Akasha je napisal/aKako je pa na vse to imeti še otroke pa..... *no comment* 

Ha, podpis. Jaz sem se že sprijaznila, da sem med tednom večino leta (poleti je precej bolje) pač zombi in se naspim med vikendom. Aj hejt it, ampak kakšne alternative žal ne vidim.
“Be daring, be different, be impractical, be anything that will assert integrity of purpose and imaginative vision against the play-it-safers, the creatures of the commonplace, the slaves of the ordinary.” - Cecil Beaton
0
Nazaj na vrh
Tikka
Starost: 42Pridružen: 11. maj 2005Prispevkov: 14022Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 2. nov 2010 20:36
Povezava do prispevka
Zdaj sem nekaj dni bolje - redna rekreacija je feno/nenormalen 'energy boost', ampak še vedno mi ni jasno, kako vse ratuje ko si še mati. Čisto konkretno jaz imam še vedno poletne čevlje v omari, prav tako cunje, za zlikat cel kompost, oprat še večji kompost, omare bi morala na splošno pospraviti ker je kup krame,in vse to kljub temu da sem praktično skozi v pogonu (no, za vikende priznam, da se ne vsaj 1 dan ne pustim motiti in delam reči, ki me sproščajo, če ne bi se mi sfuzlalo).

In zdaj res ne vem, ali sem preprosto premalo učinkovita (kar se mi ne zdi), ali kaj?


Per Aspera ad Astra
0
Nazaj na vrh
Janamari
Starost: 53Pridružen: 19. jun 2007Prispevkov: 3064Kraj: MBStatus:Offline
Objavljeno: 2. nov 2010 20:47
Povezava do prispevka
Jaz se "bodem" s podobnimi vprašanji. Ne folgam doma in očitno ne folgam tudi v službi, če pa sem kar naprej v pisarni. Sprašujem se, kaj sem jaz res tako zelo nesposobna, da prebijem skoraj vsak dan v službi 12+ ur pa je še vedno ogromno dela (recimo, danes sem šele zdaj "zaključila" in se že sprašujem, če bi še doma malo delala). Odkar delam mi ne ratuje čisto nič. Nimam časa za nič .
 
Ne vem, ali si ne znam časa zorganizirati, ali sem počasna ali sem nesposobna? Ni mi jasno. In, kot pravi Akasha, na vse to še imeti otroke ... bogi moji otroci .
 
Občudujem tudi punce s foruma, ki v svoj dan spravijo službo, rekreacijo, tri obroke, kuhanje, "dekorativna opravila" (lakiranje nohtov&co) ... brez sarkazma ali cinizma. Res vas občudujem, ker meni ne rata .
0
Nazaj na vrh
romy
Starost: -14Pridružen: 26. jan 2006Prispevkov: 11066Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. nov 2010 20:58
Povezava do prispevka
Čisto možno je, da imate v službi preveč dela (ki bi najbrž, če niste same, lahko opravil kdo, ki nima toliko dela). Ali si lahko privoščite, da prosite za pomoč in priznate, da imate preveč službenih obveznosti? Ali bi bilo potem bolje ko bi splezale na zeleno vejo in podelale stvari za nazaj? Delate več stvari hkrati? Si lahko same razporedite nujne in ne nujne stvari in si določite datum do kdaj mora biti delo narejeno? Vem ful vprašanj (ampak se mi to zdi zelo pomembno za razrešitev problema), ampak jaz v službi opazim kako smo si različni, kako eni delajo več stvari hkrati pa so potem total neučinkoviti ali obratno, pa kofetkajo vmes itd.itd. Ali pa imajo res preveč obveznosti.

Doma pa je druga pesem. Jaz si striktno rečem, da med tednom ne bom delala generalne in slavnostnih pojedin. Pospravljam sproti za sabo. Likam v nedeljo dopoldne (ali zvečer). V soboto dopoldne malo pomijem, posesam ipd. Kaj pa ve delate med tednom? Jaz včasih po službi še kak večji projekt opravim (pospravim kako omaro ali grem v trgovino) in to je to. Preostali čas počnem kar mi takrat paše. In to mi pomeni ogromno.

Je pa res da sem malo čez 16.00 doma in bi bila res nekaj časa znervirana, če bi iz službe hodila ob 6ih, 7ih zvečer.
0
Nazaj na vrh
Nadine
Starost: 41Pridružen: 13. nov 2003Prispevkov: 1498Kraj: Maribor-BresternicaStatus:Offline
Objavljeno: 2. nov 2010 21:31
Povezava do prispevka
Pri meni je bilo tako pred drugim otrokom(zdaj imam porodniško):
Ura ob 5.30, tuš ipd, se zrihtala, pripravila zajtrk, zbudila sina in ga zrihtala za v vrtec, in potem že šibala v službo, ker ob 7.uri začnem, tako da ga je večinoma mož vozil v vrtec, ker ima sam svoj delovnik.
Delam uradno do 15.ure, vendar ko so roki za projekte, se krepko potegne v večer, drugače pa po službi po otroka v vrtec, domov kuhat kosilo, ko se najemo, pa se najraje ukvarjam s sinom. Mož velikokrat še popoldan dela. Tako da pospravljam, likam in se pripravljam za drugi dan ter se izobražujem- to vse po 20.uri. Spat hodim nekje 23.30.
 
Sprijaznila/navadila sem se, da nimam več tipi topi v stanovanju (včasih sem pa bila res čisto preveč pedantna), ker vem,da bo itak vse počakalo. ::)
Čez vikend pa hodimo še k mojim staršem, da jim pomagamo na turizmu. Tako da mene kup za zlikat včasih čaka kar nekaj časa. In se tudi več ne sekiram.
Mi imamo kar pestro.
No, kaka bodo pa jutra, ko bo še drugi sin začel z vrtec drugo leto in vso ostalo organizacijo...pa vam povem septembra 2011 :)).
 
Sem pa se letos hotela še vpisat na mag. Pa sem preložila na drugo leto. Bom pač ponoči študirala. Mislim,da če si vse organiziraš, ni panike.
 
 Je pa res, da sem kronično utrujena :),čeprav oba sina prespita celo noč (edino 3-mesečnik še občasno 1x ponoči je). Ampak se čez dan nabere toliko stvari, da zvečer pa res samo padem v posteljo...

[img]http://lbdf.lilypie.com/9e0Op2.png[/img]
0
Nazaj na vrh
Tikka
Starost: 42Pridružen: 11. maj 2005Prispevkov: 14022Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 2. nov 2010 21:35
Povezava do prispevka
Jaz ne delam 12 ur, samo ob izrednih priložnostih, tako da Janamari ni nenavadno da ne najdeš časa niti zase - kaj pa lahko človek stori ves zmatran v preostalih 4 urah budnega dneva?

Kar se tiče dneva, jaz pridem okoli 16,30 ali 17ih domov, pospravim (postelja, cunje, posesam ker zver pušča pesek za seboj kot Janko in Metka + kar ni na svojem mestu, tudi kuhinjo počistim, če je kuhal moj, ker le napol pospravi), pol je že rekreacija ali kuhanje (kuhava vsak 1 dan), pol še pospravljanje kuhinje ali dam kaj prat ipd. Pospravljam više-manje sproti, ampak vseeno je vedno kaj za pospravit. Likam pre-redko, enostavno mi zmanjka energije, v petek po službi pa še malo natančneje pospravim, po dnevni rutini pa seveda še tuš in vse kar spada zraven, malo PL, mogoče kaka nanizanka in to je to. In to vse brez opravkov (čevljar, špecerija, in drugi nujni nakupi, menjava gum, ipd. vedno se kaj najde) in kakšnih malce bolj družabnih zadev.

Najbolj me baše likanje no, pa tiste stvari, ki jih je treba res porihtat v nulo (npr. omare kjer se večino časa samo nalaga in jih je treba po določenem času reorganizirat in pospravit).

Madona, ko preberem zveni kot da sem histerična gospodinja

Kar se tiče same službe ni take panike, tistih 8 do 9 ur je napornih, ampak službo na srečo lahko puščam v službi, razen občasno, ko je kaj nujno, ampak si je treba tako vzpostavit - delo je vedno, vedno je kaj za narediti in vse se rabi včeraj, ampak treba postaviti meje, sploh če traja daljše obdobje.

Nadine wow
Per Aspera ad Astra
0
Nazaj na vrh
Nadine
Starost: 41Pridružen: 13. nov 2003Prispevkov: 1498Kraj: Maribor-BresternicaStatus:Offline
Objavljeno: 2. nov 2010 22:00
Povezava do prispevka
Tikka, nič ni wow, ker frizerja sem zdaj že 2x preložila , pogrešam aerobiko, zase si res premalo vzamem čas. Ampak, saj bo...enkrat. Smile hehe

[img]http://lbdf.lilypie.com/9e0Op2.png[/img]
0
Nazaj na vrh
st
Starost: 11Pridružen: 24. apr 2005Prispevkov: 1859Kraj: SlovenijaStatus:Offline
Objavljeno: 2. nov 2010 22:17
Povezava do prispevka
Služba, obveznosti, otroci, pomanjkanje spanja, izčrpanost - z eno besedo Lifesucks - to pa je! dober naslov.
Sorry T., mal sem najezana. Bo bolš...samo ne vem kdaj...ko bo takega ali drugačnega life-a konc, I guess.


Kdor ne govori, kar misli, tudi ne bo delal, kar govori.

We are masters of unspoken words and slaves of the ones we spoke of.

;-{)
0
Nazaj na vrh
Tikka
Starost: 42Pridružen: 11. maj 2005Prispevkov: 14022Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 2. nov 2010 22:27
Povezava do prispevka
Nadine, frizerja jaz prestavljam nonstop, še dobro da se mi +-1 mesec ne pozna na glavi, sem vedno 'dolgolaso dolgočasna' LOL

Kar ni nujno ponavadi prestavljam do nezavesti

st, tragikomično ane? Hugec

No, koliko je že ura! Zdajle bi morala že pol ure spati, če bi hotela spati 8 ur
Per Aspera ad Astra
0
Nazaj na vrh
st
Starost: 11Pridružen: 24. apr 2005Prispevkov: 1859Kraj: SlovenijaStatus:Offline
Objavljeno: 2. nov 2010 22:31
Povezava do prispevka
Hugec...pa ne ta... right back your way. 

Lepe sanje...2 me 2.

Kdor ne govori, kar misli, tudi ne bo delal, kar govori.

We are masters of unspoken words and slaves of the ones we spoke of.

;-{)
0
Nazaj na vrh
Sinthija
Starost: n/aPridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 9772Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. nov 2010 7:51
Povezava do prispevka
Prej, ko sem živela sama, sem prišla domov načeloma po četrti uri, pol pa kuhat, pospravit, pa vedno sem si vzela kakšno uro vsaj za vegetiranje, če ne drugega, zvečer pa učit za faks.
 
Zdaj trenutno delam od doma, od 7.-15., tudi, če se kaj potegne, sem do štirih konec, potem pa kaj skuham (glede na to, da moj pride po peti domov, je logično, da čez teden jaz kuham), pa malo izkoristim čas za učenje, ko moj pride pa naju čakajo ta prijetne in sproščujoče aktivnosti (šport itd.), včasih pa tudi kakšne nujn eprivat stvari za rešit. Občasno tudi kaj popoldan naredim za službo, ko je nujno, a sem si zadala cilj že zdavnaj, da delo ne bo uničevalo mojega privatnega življenja. Je pa res, da včasih pač ne gre drugače, kot da kaj izredno narediš.
Pospravljava sproti za sabo, opravila imava pa pravično razdeljena, tako da veliko časa za čiščenje ne porabiva.
Likava pa samo kar je res potrebno in vsak sam zlika sproti kar trenutno rabi. Sicer pa s sušilcem vse razen redkih stvari, izgleda, kot da je bilo že zlikano.
Čas za učenje pa najdem vmes, pred izpitom pa pač razkiram malo več prostega časa zato.
"Najlepši okras ženske je ljubezen. Najlepša oblačila na ženski pa so roke moškega, ki ga ljubi."
0
Nazaj na vrh
Janamari
Starost: 53Pridružen: 19. jun 2007Prispevkov: 3064Kraj: MBStatus:Offline
Objavljeno: 3. nov 2010 8:06
Povezava do prispevka
O, Nadine, uau .
 
st,. Meni tudi velikokrat "lifesucks" pa sploh še nimam tolikšnih obveznosti, kot jih imaš, na primer, ti.
 
romy je napisal/aČisto možno je, da imate v službi preveč dela (ki bi najbrž, če niste same, lahko opravil kdo, ki nima toliko dela). Ali si lahko privoščite, da prosite za pomoč in priznate, da imate preveč službenih obveznosti? Ali bi bilo potem bolje ko bi splezale na zeleno vejo in podelale stvari za nazaj? Delate več stvari hkrati? Si lahko same razporedite nujne in ne nujne stvari in si določite datum do kdaj mora biti delo narejeno? Vem ful vprašanj (ampak se mi to zdi zelo pomembno za razrešitev problema), ampak jaz v službi opazim kako smo si različni, kako eni delajo več stvari hkrati pa so potem total neučinkoviti ali obratno, pa kofetkajo vmes itd.itd. Ali pa imajo res preveč obveznosti.
 
To, da imamo pri nas veliko dela, je popolnoma res. Ne samo jaz. Vsi. Lahko tudi rečeš, da imaš preveč dela in prosiš za pomoč pa če je direktor dobre volje, se smehlja in kima in neki napleta, če je slabe, dobiš odgovor "zorganiziraj se". Čez dva dni pa nov projekt. Tu so vsi 150% obremenjeni, pa še takrat lahko dobiš dodatno delo. Tako da "zelena veja" sploh ni dosegljiva (da bi (se) podelala (na) vse skupaj, me pa velikokrat prime ). Ker, če hodiš, bog ne daj, po 9-10 urah domov, se že sprašujejo, če nimaš nič za dela in 'bamf' imaš že nov projekt, ki ti bo "pojedel" še vikend.  In potem, ko sem res na dnu in nisem več prepričana vase, se sprašujem, pa kaj jaz sem malo butasta al kaj, da rabim toliko časa za določeno nalogo? Pa pogledam okrog sebe in ugotovim, da so tudi ostali na istem. Samo, da so njihove zadolžitve in odgovornost še večje. Ampak to je zdaj že druga tema.
 
Da ne bom OT - kljub temu ugotavljam, da mi manjka nekaj organizacije in ugotovila sem, da sem bolj efektivna in produktivna, če imam napisano "to do" list in potem delam kljukice. Kar me moti pri meni je to, da ko mi rok za dokončanje ne "diha" toliko za ovratnik, rada včasih kar malo "zabušavam". In itak me to potem še dodatno tepe. Kako ve poskrbite, da ste čim bolj produktivne? Kako opravljate delo, ko se vam na primer ne mudi zelo? Se lotite dela takoj, ali rade vmes skočite kaj po internetu pobrskati ali podobno?
 
In ker sem res velikokrat obremenjena s to službo posledično, ko imam fraj dan, ne delam ničesar . Prav nič se mi ne da. Rada bi se pripravila, da se vsaj takrat malo rekreiram, kaj preberem (včasih sem tako zelo rada brala, zdaj nimam volje), preizkusim kakšen nov recept, preizkusim nov lak ... Imate kakšen nasvet, kako se motivirati?
 
 
Nazadnje urejeno 3. nov 2010 8:08; skupaj popravljeno 1 krat
0
Nazaj na vrh
Katja
Starost: n/aPridružen: 20. okt 2003Prispevkov: 18114Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 3. nov 2010 8:08
Povezava do prispevka
Pri nas je pa tako:
ob 7. uri vstanem, se zrihtam, zbudim otroka, ju zrihtam, zajtrk, ob osmih odhod v šolo. Potem delam do štirih, včasih še dalj. Če sem doma skuham kosilo, če ne, kuham zvečer za naslednji dan.
Ob štirih se pa začnejo naloge, razvoz na treninge, v glavnem sta šefa otroka, pa trgovina.  Čas zase si vzamem občasno, enkrat na teden grem na jogo. Frizerja obiščem na dva meseca.

Pri meni je super, ker sem sama svoj šef in lahko kakšen dan mirno zabluzim in si ga vzamem zase.

Punce, saj prideš v formo in vedno manj rabiš počitka in poležavanja. Je pa fino, ko otroci zrastejo in se čez vikend lahko popoldan počiš na kavč in eno kitico oddremaš.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Služba, obveznosti, otroci, pomanjkanje spanja, izčrpanost
Stran 1 od 3
Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Profesorica je razkrila, da je uživanje mesa nujno za duševno zdravje, saj veganska hrana ne vsebuje ključnih hranil.