Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Sestavine

Pojdi na stran 106 , 107 , 108 , 109 , 110 , 111 , 112 , 113 , 114 , 115 , 116
.:sonja:.
Starost: 43Pridružen: 21. okt 2004Prispevkov: 7366Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 29. avg 2006 19:51
Povezava do prispevka
Tanjin članek. Smile Antioksidanti so snovi, ki preprečujejo prostim radikalom prosto pot do kože. Prosti radikali so pa tisti, ki starajo kožo. Napisano na hitro in poljudno.
0
Nazaj na vrh
AngelEye
Starost: 39Pridružen: 28. apr 2006Prispevkov: 3479Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 29. avg 2006 21:14
Povezava do prispevka
Aha, morem malo prebrskati in najt tale članek... Upam, da ne bo tale tonik me preveč postaral, je tak fajn, sploh ne rabim s kremo se namazat dalje, ker mi zelo navlaži kožo...samo preden nanesem make-up, vseeno dam kremico spodaj.
All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them. (W. D.)
0
Nazaj na vrh
romy
Starost: -13Pridružen: 26. jan 2006Prispevkov: 11066Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 29. avg 2006 22:51
Povezava do prispevka
AngelEye, preberi si Resnico o kozmetiki(2 dela), ki ju dobiš tukaj LINK.
Veliko koristnih informacij boš našla in ti bo lažje pri pregledovanju sestavin!
0
Nazaj na vrh
evjana
Starost: 43Pridružen: 18. mar 2006Prispevkov: 391Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 29. avg 2006 23:43
Povezava do prispevka
Clinique Acne Solutions Body Treatment Spray
Mogoče katera pozna sestavine tega preparata Clinique Acne Solutions Body Treatment Spray ??? To ni enaka zadeva kot sem jo našla na njihovi strani, kjer je le Anti-Blemish Solutions (Back and Chest Spray)???

0
Nazaj na vrh
foto
Starost: 47Pridružen: 1. mar 2006Prispevkov: 15Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 30. avg 2006 7:29
Povezava do prispevka
Mene pa zanima kakovost teh sestavin v tekočem pudru:

Active Ingredients: Octinoxate 4% w/w

Inactive Ingredients: Water,
Isostearyl Palmitate, Butylene Glycol, C12-15 Alkyl Benzoate,
Dimethicone, Oleic Acid, C12-20 Acid PEG-8 Ester, Glycerin, Polysorbate
40, Triethanolamine, Dimethicone Copalmer, Magnesium Aluminum Silicate,
Phenyl Trimethicone, Sodium Hyaluronate, Retinyl Linoleate, Tocopherol,
Glyceryl Stearate SE, Sucrose Laurate, Trehalose, Lecithin,
Phospholipids, Tridecyl Salicylate, Behenyl Alcohol, Decyl Glucoside,
PEG-40 Stearate, Sorbitan Palmitate, Sorbitan Stearate, Carbomer,
Xanthan Gum, Disodium EDTA, Koalin, Silica, Cyclopentasiloxane,
Dimethiconol, Fragrance, Methylparaben, Phenoxyethanol, Propylparaben,
Iron Oxides, Titanium Dioxide

Hvala
antitalent za kozmetiko, ampak se trudim in pridno učim
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 30. avg 2006 15:27
Povezava do prispevka
Ta puder je nekaj srednjega. Kar se tiče UV zaščite, ta ni zanesljiva - samo UVB filter, tako, da bi bilo vseeno, če ga sploh ne bi bilo. Ima nekaj antioksidantov, ki se pričnejo šele s 15. mestom na spisku sestavin.
Primeren je za suho kožo in "zna biti potencialni mašitelj" por:

palmitates. Generally these are forms of fatty acids used in cosmetics as thickening agents and emollients. As is true for any emollient, they can potentially clog pores, depending on the amount used in the product. See fatty acid.
Količina v izdelku pa verjetno ni majhna, ker je že na drugem mestu spiska sestavin.
------------------------------------------------------------------------------------

Answer, tvoja Nivea je v redu, ampak je bolj primerna za nego suhe kože.

0
Nazaj na vrh
Travica
Starost: 13Pridružen: 19. mar 2006Prispevkov: 7403Kraj: NeverlandStatus:Offline
Objavljeno: 30. avg 2006 15:54
Povezava do prispevka

Prosim image file name: 2k5c6b9dac58.png, naj kdo pokomentira še te sestavine:

travica je napisal/a

Prosim za vaše komentarje in priporočila za 4 Matisove kremice:

Reponse jeunesse Essential firming cream: Aqua, butylene glycol, ethylhexyl palmitate, dimethicone, ceteareth-20, ethylhexyl methoxycinnamate, hexyldecyl stearate, glyceril stearate, peg-100 stearate, cetyl alcohol, hydrolyzed soy flour, polianthes tuberosa, gevuina avellana oil, oryza sativa, coriandrum sativum...

Reponse jeunesse Vital moisturising cream: aqua, butylene glycol, ethylhexyl palmitate, ceteareth-20, ethylhexyl methoxycinnamate, hexyldecyl stearate, glyceryl stearate, peg-100 stearate, cetyl alcohol, aloe barbadensis, zea mays, helianthus annuus, glyceryne soja, polianthes tuberosa, gevuina avellana oil...

Reponse jeunesse Oxygenating energy gel serum: aqua, propylene glycol, glycerin, mel, mimosa tenuiflora, bombyx, glycogen, boswellia carterii, hypericum perforatum, rosa canina, vitis vinifera, polyacrylamide, c13-14 isoparaffin, laureth-7, methylparaben...

Contour des yeux Eye contour balm a shield against time: aqua, cetaryl ethylhexanoate, glycerin, biosaccharide gum-1, methylsilanol mannuronate, ruscus aculeatus, centella asiatica, helianthus annuus, alpha-glucan oligosaccharide, methylsilanol hydroxyproline aspartate, phospholipids, trilaurin, polyacryllamide, octyldodecanol, c13-14 isoparaffin...

Napisala sem za vsako kremico po 15 sestavin, naštetih je še več. Pa saj so pomembne tiste na začetku, kajne?

Te kreme mi je svetovala prodajalka, rekla je, da so zame boljše kot Clinique SD??? Imam testerje (ki pa jih še nisem preizkusila, rada bi prej vaše mnenje).

Pa še to: v kateri cenovni razred se uvrščajo kreme Matis? Jih uporabljete?
Tudi pot, dolga tisoč kilometrov, se začne z enim korakom.
0
Nazaj na vrh
juki
Starost: n/aPridružen: 13. jul 2004Prispevkov: 867Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 30. avg 2006 16:35
Povezava do prispevka
Jerca bi hotela pogjedat še tele sestavine od Revlonovih pudro, ki jih pri nas še ni.
Revlon Age Defying Makeup, with Botafirm, SPF 20, Normal/Combination Skin - pri nas imamo le varianto za suho kožo
Active Ingredients: Titanium Dioxide 8.0%, Zinc Oxide 3.0%
Inactive
Ingredients: Water, Cyclomethicone, Dimethicone, Propylene Glycol,
Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, Polyglyceryl-4 Isostearate, Magnesium
Sulfate, Methyldihydrojasmonate, Boron Nitride, Acetyl Hexapeptide 3,
Nylon 12, Stearic Acid, Polyglyceryl-6 Polyricinoleate, PEG/PPG-18/18
Dimethicone, Triethoxycaprylylsilane, Aluminum Hydroxide, Alumina,
Glycine Soja Protein (Soybean), Retinyl Palmitate, Tocopheryl Acetate,
Panthenol, Hydrolyzed Glycosaminoglycans, Sodium Ascorbyl Phosphate,
Aloe Barbadensis Leaf Juice, Salicylic Acid, Hydrolyzed Soy Protein,
Macrocystic Pyrifera (Extract), Hydrolyzed Wheat Protein, PVP, Fomes
Officinalis Extract (Mushroom), Anthemis Nobilis Flower Extract,
Saxifraga Sarmentosa Extract, Vitis Vinifera Fruit Extract (Grape),
Morus Bombycis Root Extract, Scutellaria Baicalensis (Root) Extract,
Methoxypropylgluconamide, Laureth 7, Glycerin, Silica, Methicone,
PEG/PPG-20/15 Dimethicone, Dimethiconol, Tribehenin, PEG 10
Dimethicone, Butylene Glycol, Sodium Hyaluronate, Tetrasodium EDTA,
Methylparaben, Propylparaben, May Contain: Iron Oxide, Mica, Titanium
Dioxide, Zinc Oxide

Revlon Colorstay for COMBINATION/OILY Skin Makeup with SoftFlex SPF 6 - novi original
Active Ingredients: Titanium Dioxide 7.3%
Inactive
Ingredients: Aqua Eau (Water), Cyclomethicone, Trimethylsiloxysilicate,
Butylene Glycol, Boron Nitride, Dimethicone, SD Alcohol 40B,
PEG/PPG-18/18 Dimethicone, Nylon 12, Tribehenin, Isododecane,
Polyisobutene, Sodium Chloride, Cetyl PEG/PPG - 10/1 Dimethicone,
Bisabolol, Serica (Silk Powder), Tocopheryl Acetate, Retinyl Palmitate,
Malva Silvestris Extract (Mallow), Lilium Candidum Bulb Extract (Lily),
Lactobacillus/Eridictyon Californicum Ferment Extract, Cymbidium
Grandiflorum Flower Extract, Alumina,
Polydimethylsiloxane/Polymethysilesquioxane Copolymer, Ethylene
Brassylate, Methicone, Trisiloxane, Sorbitan Sesquioleate, Tetrasodium
EDTA, Methylparaben, Propylparaben, May Contain: Mica (CI 77019),
Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491, 77492, 77499)

A misliš, da sta kaj podobna revlonu cs natural in negovemu stranskemu učinku nastajanja mozoljev...
1000x hvala.
Stoj zravnano, veselo se nasmehni, in pusti, da razmišljajo, zakaj si vedno dobre volje.
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 30. avg 2006 18:03
Povezava do prispevka
Travica, te Matisove kremice sicer ne vsebujejo nič škodljivega, koristnega pa bolj malo- še tisto proti koncu spiska sestavin. Primerjava s SD odpade - prodajalka ima smisel za humor.  Menda je Matis kar v višjem cenovnem povprečju. Ne poznam cen teh krem, ampak za nobeno ne bi plačala več kot 2000 SIT, pa še za ta denar bi raje kupila karkoli od Garnier-a.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Juki, jaz sploh ne vidim dramatične razlike med starimi in novimi Revlonovimi pudri. V novih je samo naveden % titanovega dioksida, če so pa zmanjšali količine, se pa ne vidi. Meni Revlonovi pudri mašijo pore (tudi  Age defiing) in imam na sumu titanov dioksid, ki ga vsebujejo tudi novi pudri.

Revlon Age Defying Makeup, with Botafirm, SPF 20, Normal/Combination Skin - pri nas imamo le varianto za suho kožo
Active Ingredients: Titanium Dioxide 8.0%, Zinc Oxide 3.0%
Inactive
Ingredients: Water, Cyclomethicone, Dimethicone, Propylene Glycol,
Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, Polyglyceryl-4 Isostearate, Magnesium
Sulfate, Methyldihydrojasmonate, Boron Nitride, Acetyl Hexapeptide 3,
Nylon 12, Stearic Acid, Polyglyceryl-6 Polyricinoleate, PEG/PPG-18/18
Dimethicone, Triethoxycaprylylsilane, Aluminum Hydroxide, Alumina,
Glycine Soja Protein (Soybean), Retinyl Palmitate, Tocopheryl Acetate,
Panthenol, Hydrolyzed Glycosaminoglycans, Sodium Ascorbyl Phosphate,
Aloe Barbadensis Leaf Juice, Salicylic Acid, Hydrolyzed Soy Protein,
Macrocystic Pyrifera (Extract), Hydrolyzed Wheat Protein, PVP, Fomes
Officinalis Extract (Mushroom), Anthemis Nobilis Flower Extract,
Saxifraga Sarmentosa Extract, Vitis Vinifera Fruit Extract (Grape),
Morus Bombycis Root Extract, Scutellaria Baicalensis (Root) Extract,
Methoxypropylgluconamide, Laureth 7, Glycerin, Silica, Methicone,
PEG/PPG-20/15 Dimethicone, Dimethiconol, Tribehenin, PEG 10
Dimethicone, Butylene Glycol, Sodium Hyaluronate, Tetrasodium EDTA,
Methylparaben, Propylparaben, May Contain: Iron Oxide, Mica, Titanium

Dioxide, Zinc Oxide

Age defiing , ki je v Sloveniji (za suho kožo):
Water/Aqua, Cyclomethicone, Dimethicone, Propylene Glycol, Titanium Dioxide, Zinc Oxide, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, Polyglyceryl-4 Isostearate, Magnesium Sulfate, Methyldihydrojasmonate, Boron Nitride, Acetyl Hexapeptide-3, Nylon-12, Stearic Acid, Polyglyceryl-6 Polyricinoleate, PEG/PPG-18/18 Dimethicone, Triethoxycaprylylsilane, Aluminum Hydroxide, Alumina, Glycine Soja (Soybean) Protein, Retinyl Palmitate, Tocopheryl Acetate, Panthenol, Hydrolyzed Glycosaminoglycans, Sodium Ascorbyl Phosphate, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Salicylic Acid, Hydrolyzed Soy Protein, Macrocystis Pyrifera (Extract), Hydrolyzed Wheat Protein, PVP, Fomes Officinalis (Mushroom) Extract, Anthemis Nobilis Flower Extract, Saxifraga Sarmentosa Extract, Vitis Vinifera (Grape) Fruit Extract, Morus Bombycis Root Extract, Scutellaria Baicalensis Root Extract, Methoxypropylgluconamide, Laureth-7, Glycerin, Silica, Methicone, PEG/PPG-20/15 Dimethicone, Dimethiconol, Tribehenin, PEG-10 Dimethicone, Butylene Glycol, Sodium Hyaluronate, Tetrasodium EDTA, Methylparaben, Propylparaben. May Contain +/-: Mica, Iron Oxides (CI77491/CI77492/CI77499), Titanium Dioxide (CI77891), Zinc Oxide (CI77947).

Revlon Colorstay for COMBINATION/OILY Skin Makeup with SoftFlex SPF 6 - novi original
Active Ingredients: Titanium Dioxide 7.3%
Inactive
Ingredients: Aqua Eau (Water), Cyclomethicone, Trimethylsiloxysilicate,
Butylene Glycol, Boron Nitride, Dimethicone, SD Alcohol 40B,
PEG/PPG-18/18 Dimethicone, Nylon 12, Tribehenin, Isododecane,
Polyisobutene, Sodium Chloride, Cetyl PEG/PPG - 10/1 Dimethicone,
Bisabolol, Serica (Silk Powder), Tocopheryl Acetate, Retinyl Palmitate,
Malva Silvestris Extract (Mallow), Lilium Candidum Bulb Extract (Lily),
Lactobacillus/Eridictyon Californicum Ferment Extract, Cymbidium
Grandiflorum Flower Extract, Alumina,
Polydimethylsiloxane/Polymethysilesquioxane Copolymer, Ethylene
Brassylate, Methicone, Trisiloxane, Sorbitan Sesquioleate, Tetrasodium
EDTA, Methylparaben, Propylparaben, May Contain: Mica (CI 77019),
Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491, 77492, 77499)

Stari Colorstay original
Aqua, Cyclomethicone, Titanium Dioxide, Trimethylsiloxysilicate, Butylene Glycol, Boron Nitride, Alcohol Denat., Nylon-12, Dimethicone Copolyol, C10-11 Isoparafin, Tribehenin, Dimethicone, Sodium Chloride, Isododecane, Polyisobutene, Glyceryl Rosinate, Cetyl Dimethicone Copolyol, Tocopheryl Acetate, Serica, Oleyl Alcohol, Bisabolol, Sorbitan Sesquioleate, Ethylene Brassylate, Methicone, Propylparaben, Methylparaben, Tetrasodium EDTA, +/- Mica, CI 77491, CI 77492, CI 77499 0488

Natural:
Aqua, Cyclomethicone, Titanium Dioxide, Trimethysiloxysilicate, Butylene Glycol, Dimethicone, Cetyl Dimethicone Copolyol, , Polyglyceryl-4 Isostearate, HDI/Trimethyloyl Hexylacetone Crosspolymer, Nylon-12, Zinc Oxide, Phenyl Trimethicone, Methicone, Boron Nitride, Magnesium Sulfate, Isododecane, Laureth-7, Tocopherol Acetate, Retinyl Palmitate, Ethylene Brassylate, Tribehnin, Bisabolol, Silica, Alumina, Isohexadene, Dimethicone/Cyclomethicone Copolymer, Polysorbate 20, Polysorbate 80, Ammonium Polyacryloyldimethyl Taurate, Sorbitan Sesquioleate, Tetrasodium EDTA, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Phenoxyethanol, +/-MICA, CI 77491, CI 77492, CI 77499, CI 77163.

Če primerjamo sestavine, ni bistvenih razlik, kar pa je dobra novica za ljubiteljice teh pudrov.
0
Nazaj na vrh
Travica
Starost: 13Pridružen: 19. mar 2006Prispevkov: 7403Kraj: NeverlandStatus:Offline
Objavljeno: 30. avg 2006 18:23
Povezava do prispevka
Jerca je napisal/a
Travica, te Matisove kremice sicer ne vsebujejo nič škodljivega, koristnega pa bolj malo- še tisto proti koncu spiska sestavin. Primerjava s SD odpade - prodajalka ima smisel za humor.  Menda je Matis kar v višjem cenovnem povprečju. Ne poznam cen teh krem, ampak za nobeno ne bi plačala več kot 2000 SIT, pa še za ta denar bi raje kupila karkoli od Garnier-a.

Jerca, ti me pa nasmeješ!

In hvala, ker si potrdila moje sume.  
Tudi pot, dolga tisoč kilometrov, se začne z enim korakom.
0
Nazaj na vrh
juki
Objavljeno: 30. avg 2006 18:31
Povezava do prispevka
Vidiš to pa mi ni padlo na pamet, da bi primerjala s starimi sestavinami, kokoš jaz.
Hvala Jerca za pomoč, verjetno da  potem tudi zame odpadeta te dva pudra, ker mi je Natural naredil prevč škode in ne bi šla še enkrat čez to.
Stoj zravnano, veselo se nasmehni, in pusti, da razmišljajo, zakaj si vedno dobre volje.
0
Nazaj na vrh
ana25
Starost: 123Pridružen: 26. jan 2005Prispevkov: 9323Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 31. avg 2006 9:30
Povezava do prispevka
Malo off topic, se opravičujem. Juki, kaj pa uporabljaš sedaj za kožo (negovalna in puder me zanimata), ker imaš zelo lepo?  Sama sem spet v obdobju obupovanja...
0
Nazaj na vrh
juki
Objavljeno: 31. avg 2006 15:15
Povezava do prispevka
Ana pa veš da brez pudra sploh ni lepa, imam namreč orgomno majčkenih mozoljev in v okolici brade tistih belih ogercov (whitehead-ov), da niti ne govorim o popokanih kapilarah pod nosom, in vse to s pudrom uspešno skrijem, puder imam MYB wonder finish, MUF korektor in Nivea puder v kamnu z rižom (ta res super matira).
Se pa mi je koža zdaj spet zboljšala, ker sem 4 mesece nazaj začela jemati yarino (mi je ginekolog kar zagrozil da jih moram spet jemati, ker imam "sumljive" cikle), ampak izboljšanje ni bilo tako drastično kot po diane par let nazaj. Bila sem pri kozmetičarki 2 tedna nazaj, ki je imela oreng dela, pa pridno se mažem z Paulinim bha 2% liquidom in s tem mi (ultra) počasi zginjujejo tudi lise od starih mozoljev. Vse to isto pa delam tudi na hrbtu, kjer pa čisto nič ne pomaga, tako da razmišljam o uporabi b.p. ampak le za hrbet (ki je pa res eno poglavje zase).
Nega obraza pa je standardna pl-jevska (Garnier gel, tonik in krema, SD za čez dan, ravno pa sem začela še uporabljati Lekov serum za ponoči).
Kaj več pa ne znam povedati
0
Nazaj na vrh
ana25
Starost: 123Pridružen: 26. jan 2005Prispevkov: 9323Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 31. avg 2006 15:38
Povezava do prispevka
Hvala.   Kateri odtenek Wonderfinisha pa imaš?

Jaz imam tudi 2% liquid od Paule in mi je ok, Differin, pa Avon Alternative, potem pa malo "kolobarim" med temi. Saj večino časa je še kar, samo med menstruacijo je katastrofa.No, bomo že, počasi se daleč pride...
0
Nazaj na vrh
juki
Objavljeno: 31. avg 2006 16:20
Povezava do prispevka
Prvo sem vzela ivory, ker sem mislila da sem rumena, potem sem pa bila res rumena - prerumena, in sem ga menjala za cameo, ki pa je veliko bolje zame, ampak še ni čist to to ... Saj jaz nisem niti roza niti rumena, sem tko zelo prozorna, ker pa imam toliko rdečih flekov od starih mozoljev pa zgledam včasih kar rdeča, skratka adijo pamet, zdaj ko iščem drug puder pa se mi kar malo meša, vse mi je pretemno.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Sestavine
Stran 111 od 116
Pojdi na stran 106 , 107 , 108 , 109 , 110 , 111 , 112 , 113 , 114 , 115 , 116
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
To sezono ni ene same barve, ki bi prevladovala, ampak je na voljo celotna mavrica barv, iz katere lahko izbirate.