Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Razstava mačk v Ljubljani 9. in 10. 2. 2008

Pojdi na stran 1 , 2
nota
Starost: 63Pridružen: 10. avg 2004Prispevkov: 210Kraj: Ljubljana/MariborStatus:Offline
Objavljeno: 20. dec 2007 12:45
Povezava do prispevka
Ker je leto že skoraj naokoli je sedaj že čas, da Vas znova povabim na tradicionalno ljubljansko razstavo mačk.
Morda malce zgodaj ampak tako boste imeli dovolj časa, da se vi in vaše mačje lepotice na razstavo pravočasno pripravite.

VETERINARSKE ZAHTEVE
0
Nazaj na vrh
Lai Ming
Starost: -13Pridružen: 11. jan 2005Prispevkov: 13584Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 30. jan 2008 21:53
Povezava do prispevka
Malo obujam temo, ker se razstava že nevarno bliža Smile

Tam bodo pa tudi stojnice DZZŽ Lj., zavetišča Horjul in društva Mačjelovka.

Nekaj osnovnih info:

Za obiskovalce odprto:

sobota 10.00 - 19.00

nedelja 10.00 - 18.30

Vstopnina:

odrasli 3,50 EUR

otroci 2,00 EUR

razstavni katalog 2,50 EUR

Več TU.
0
Nazaj na vrh
nota
Starost: 63Pridružen: 10. avg 2004Prispevkov: 210Kraj: Ljubljana/MariborStatus:Offline
Objavljeno: 5. feb 2008 17:58
Povezava do prispevka
Takole ...
.... dobrih 19o mačk vsak dan ... prišli naj bi tudi somalijci iz Finske, pa ocicata ... mainecoonov čez 30, britancev tudi ... burma, devonci .. perzijci, eksoti, norvežani, ragdolli, birmanke, rusi, kartuzijci, siamci, orientalci .. . sem verjetno še kaj spustila  
Kvaliteta prijavljenih mačkonov zelooo visoka ... bo tole prava paša za oči ...

color=darkred:d73d16962ePosredujem še prošnjo Društva Mačjelovka info@macjelovka.org , 040 212 797 ... ).
0
Nazaj na vrh
iza
Starost: 123Pridružen: 17. jan 2007Prispevkov: 4988Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 10. feb 2008 14:21
Povezava do prispevka
Jaz sem bila danes tam...blo kar fajn. Velik lepih muck, še posebej perzijk in main coon. Zelo malo domačih muc. Joj kakšne so imele ene muce kletke...roza, s povšterčki...so bile kot princeske Smile 1
Če se nimate danes kam dati, pojdite na razstavo. In še kakšno srečko lahko kupite al pa kakšno majco pri stojnici Horjula in pa Mačjelovke.
0
Nazaj na vrh
Eowyn
Starost: 41Pridružen: 8. jan 2005Prispevkov: 1214Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 10. feb 2008 18:47
Povezava do prispevka
Jaz sem bila na razstavi v soboto. Občutki so precej mešani...bilo je ogromno lepih muc, sploh main cooni so mi bli všeč. Po drugi strani pa so se mi mucki smilili, tako da me po vsej verjetnosti  nadaljnih 10 let spet ne bo na mačje razstave. Redke so bile mačke, ki se niso stiskale v kakšnem kotu, za pregrinjalom ali v hiški. Nekatere so tudi mijavkale (sploh en mladiček, ne vem koliko časa je mijavkal, lastnika pa od nikoder  ). Nekaterim so lastniki celo naštimali čipkaste ovratnike okoli vratu, katastrofa. Skratka, po mojem mnenju bi morali vse te razstave z zakonom prepovedati. Zame je to mučenje živali, cel dan morajo biti v kletkah, niti normalno ne more it na wc, brez da bi jih nekdo opazoval... Potem pa lastniki še razpravljajo, da vedno z razstave prinesejo domov čist wc...halo, že to precej pove o tem koliko mačke "uživajo" na razstavah. Da ne govorim iz kje vse mačke vozijo in koliko časa morajo biti na poti, da jih potem lahko lastniki razkazujejo na razstavah. Tako kot pravijo da nekateri starši prenašajo svoje neizživete ambicije na otroke, se očitno nekateri obnašajo tako tudi do svojih mačk.

Sem pa kupila par stvari na stojnici od Mačjelovke (med drugim tudi Streline uhančke).
0
Nazaj na vrh
Tinchka
Starost: n/aPridružen: 28. okt 2007Prispevkov: 770Kraj: CaliforniaStatus:Offline
Objavljeno: 10. feb 2008 21:33
Povezava do prispevka
Jaz sem pa tako slabe volje že cel vikend, ker nisem mogla na razstavo 
0
Nazaj na vrh
bigbubbler
Starost: 41Pridružen: 5. okt 2007Prispevkov: 31Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 10. feb 2008 22:10
Povezava do prispevka
nekaj utrinkov z razstave, za tiste ki niso mogli priti:

aja pa še kar se tiče uživanja na razstavah. nekateri muci jih res ne marajo ampak moj (rdeč maine coon) na njih zelo uživa, pa če verjamete ali ne ker je zelo rad v centru pozornosti in mu cel dan sedeti na kletki ne predstavlja nobenega problema.
kar pa se tiče wc-ja med razstavo: ne drži da muce ne gredo na stranišče po cel dan. muce gredo na razstavi brez problema na wc, razen nekaterih ki na razstavah enostavno na stranišče ne morejo in take med razstavo tudi jedle in pile ne bodo.
0
Nazaj na vrh
Tinka
Starost: n/aPridružen: 27. mar 2005Prispevkov: 2751Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 11. feb 2008 8:25
Povezava do prispevka
Tudi jaz sem bila v soboto na mačji razstavi in za večino muckov ne bi rekla, da so uživali. Razen nekaj maine coonov, ki so ležali na vrhu kletke in so izgledali res skulirani, so se bolj kot ne skrivali v hiškah, za zavesicami, eden se je celo stiskal v naročju lastnice in se skrival za svojim repom, pa tisti revček nasproti stojnic je jokal in jokal, da bi ga najraje kar iz kletke vzela. Skratka, mene ne prepričate o ne vem kakšnem uživanju kosmatincev, verjamem pa, da uživajo lastniki, zlasti tisti, ki se okitijo s kakšno trofejo.
To je pač moje videnje in moje mnenje.
0
Nazaj na vrh
Eowyn
Objavljeno: 11. feb 2008 9:11
Povezava do prispevka
bigbubbler je napisal/a
aja pa še kar se tiče uživanja na razstavah. nekateri muci jih res ne marajo ampak moj (rdeč maine coon) na njih zelo uživa, pa če verjamete ali ne ker je zelo rad v centru pozornosti in mu cel dan sedeti na kletki ne predstavlja nobenega problema.
kar pa se tiče wc-ja med razstavo: ne drži da muce ne gredo na stranišče po cel dan. muce gredo na razstavi brez problema na wc, razen nekaterih ki na razstavah enostavno na stranišče ne morejo in take med razstavo tudi jedle in pile ne bodo.

Ja ravno rdečega oz. oranžnega main coona sem opazila, da je bil čisto skuliran, in se ni kaj dosti oziral na ljudi.
Tisto da mačke ne gredo po cel dan na wc, pa ni zraslo na mojem zelniku, ampak sem slišala od lastnika ene od mačk, ravno na tej razstavi. 
Kljub temu pa sem prepričana, da če bi mačke lahko izbirale ali bodo cel dan sedele v kletki (in vse kar spada zraven), ali pa bodo ostale doma, da bi  99% razstavnih mačk raje izbralo 2. varanto.
0
Nazaj na vrh
bigbubbler
Objavljeno: 11. feb 2008 9:39
Povezava do prispevka
oprosti če sem te užalila, saj nisem rekla da je to z wc-jem zraslo na tvojem zelniku. hotela sem samo povedati da je to ali gre muca na razstavi na wc ali ne odvisno čisto od nje same in ne od lastnika.
jaz lahko govorim samo za svojega muca, ki kadar koli kam gremo (na razstavo ali pa samo na sprehod) na wc nikoli ne more, pa ga imamo vedno sabo (manjšega). seveda če gremo kam za dalj časa vzamemo sabo njegov velik wc in potem normalno opravi vse potrebe.

glede uživanja na razstavi pa tudi ne trdim da vse muce uživajo, ker nekatere sigurno ne. to se vidi takoj, se v tem popolnoma strinjam.
tudi jaz v začetku nisem bila prav navdušena nad razstavljanjem svojega rdečka, ampak sem se lansko leto odločila, da bom enkrat probala in če ne bi prenesel razstave bi bilo to zanj konec. ker pa je bil na razstavi čisto sproščen in vesel samo da je z menoj sem z razstavljanjem nadaljevala.
0
Nazaj na vrh
gita
Starost: 42Pridružen: 28. nov 2004Prispevkov: 17636Kraj: t.Status:Offline
Objavljeno: 11. feb 2008 9:51
Povezava do prispevka
joj kako lepi muci  takoj bi imela kakšnega
0
Nazaj na vrh
Eowyn
Objavljeno: 11. feb 2008 11:25
Povezava do prispevka
bigbubbler, brez skrbi nisi me nič užalila. Sicer pa najbolje da pustiva to temo, vsak ima pač svoje mnenje.
Imaš pa zelo lepega mačkona. Me zanima če lahko poveš koliko si zanj plačala. Sem gledala na spletnih straneh in se cene gibljejo kar tam okoli 600€, se mi zdi kar drago, kljub temu da so to res krasni mačkoni.
0
Nazaj na vrh
mimika
Starost: 42Pridružen: 30. okt 2005Prispevkov: 6588Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 11. feb 2008 11:45
Povezava do prispevka
Iiii, kok lepe mace! Sicer se pa meni tudi smilijo, se spomnim, ko sem bila na razstavi enkrat pred leti, pa jih je bila večina prestrašenih, stisnjenih v kot kletke, ali pa čisto apatičnih.

bigbubbler je napisal/a

Haha, mačkon ima večjo glavo kot gospa
“Be daring, be different, be impractical, be anything that will assert integrity of purpose and imaginative vision against the play-it-safers, the creatures of the commonplace, the slaves of the ordinary.” - Cecil Beaton
0
Nazaj na vrh
KiLLyKa
Starost: 38Pridružen: 13. avg 2007Prispevkov: 2390Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 11. feb 2008 11:53
Povezava do prispevka
kere mucice 
You know you`re awesome when people you don`t even know hate you.
0
Nazaj na vrh
bigbubbler
Objavljeno: 11. feb 2008 11:54
Povezava do prispevka
eowyn seveda lahko povem zanj sem plačala 500EUR kot hišnega ljubljenčka in razstavno mačko. cena je res slišati visoka, v ceni pa je poleg same mačke bilo všteto še: kastracija in vsa potrebna cepljenja, ter vsi testi ki jih ta vrsta mačk potrebuje (za srček in kolke).
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Razstava mačk v Ljubljani 9. in 10. 2. 2008
Stran 1 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zveza potrošnikov Slovenije je danes napovedala kolektivno tožbo proti dobavitelju Gen-I.