Nisem upala dati pod Zdravo prehrano Btw., Sinthija, to je spet nekaj za tebe, je brez moke.
Biskvit:
8 beljakov
200g mletih mandljev
100g sladkorja v prahu
Iz beljakov naredimo sneg, vmešamo sladkor (z miskerjem), nato z leseno lopatko še mandlje, pečemo v največjem pekaču na papirju za peko 15 minut. Odstranimo papir za peko (toliko, da biskvit nanj ni dobesedno zalepljen) in ga nato položimo spet nazaj nanj, po dolžini razrežemo na štiri enako široke trakove, prekrijemo s še eno plastjo papirja in zvijemo kot rolado (spet po dolžini))
Kokosova krema je narejena po spodnjem receptu (dvakratna količina):
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=1699&besede =kokos%20med%20smetan
Trakove enakomerno premažemo s kokosovo kremo (nekaj žlic je prišparamo). V "polžka" zvijemo prvi trak, postavimo ga na "glavo" (dobimo valj) na sredino pladnja, kjer bo torta. Previdno dvignemo drugi trak in ga zavijemo okoli prvega zvitega traka (sistem spirale), nadaljujemo še s tretjim in četrtim. Pazimo, da trakove dobro stisnemo skupaj. S preostalo kremo zapolnimo morebitne vdolbine po površini torte. Prelijemo z belo kuverturo.
Če se ravnate po liniji najmanjšega odpora, enostavno specite tri okrogle biskvitne plošče in imate klasično obliko (in manj dela).
Torta je dokaj majhna, za veliko torto je treba sestavine podvojiti.
Torta pa izgleda takole: