Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Probiotični jogurti

Hrca
Starost: 34Pridružen: 22. okt 2010Prispevkov: 863Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. dec 2011 8:59
Povezava do prispevka
Aralyn je napisal/aAha, omenila si še probiotike: za probiotike se zadnje čase navdušujem nad grškim jogurtom, bojda je tudi boljši od naših navadnih, bo ta ok? Ali moram prav probiotične jogurte kupovati? Pri njih me moti to da imajo precej sladkorja/sladil, pa se jih poskušam izognit. Glede na KS prehranjevanje naj ne bi pretirano veliko mlečnih izdelkov jedla, ampak se jogurtu zelo težko uprem, ker ga imam zelo rada.

Kolikor vem, ima grški jogurt samo več B in manj OH, da bi imel kaj več mikričev, ne bi vedela. Po logiki bi rekla, da jih ima manj, če ima manj OH, ker so enostavni OH poglavitni vir energije za njihovo rast in razmnoževanje.

Če ješ navaden jogurt (se pravi tisti, na katerem ne piše, da je probiotični), je povsem kul. Vsebuje mlečnokislince, predvsem Lactobacillus thermophilus in Lactobacillus delbrueckii sp. bulgaricus, ki imata predvsem tehnološko funkcijo, zaradi njiju ima jogurt tipičen okus, na katerega smo navajeni. Če pa vzameš probiotični jogurt, ima pa poleg teh dveh, ki sta itak alfa in omega pri proizvodnji jogurta, še druge mikriče, ki so dodani z namenom, da delujejo probiotično v našem organizmu.

Če poskušaš omejiti mlečne izdelke in pojesti manj jogurta (to bi bila zame smrtna obsodba, čeprav sem nula, se požvižgam), potem raje izberi probiotične jogurte, kot prehransko dopolnilo pa lahko jemlješ prebiotike, ki v črevesju delujejo kot hrana za koristne mikriče in s tem tudi izboljšaš pogoje za njihovo delovanje in svoje superkul počutje.

Če se izogibaš sladkorju in sladilom - pač ne kupuj sadnih jogurtov. Tudi navadni so zelo dobri, meni najljubši. Čeprav mi občasno kaka brusnica in višnja zašibita kolena (njam!). Če ti ni dober okus navadnega jogurta, si lahko, če si doma vanj zmiksaš nekaj sadja ali ga "osladkaš" s cimetom.



Tema je bila naknadno razdeljena od teme Prehranska dopolnila - vitamini, aok.
Tanja

There are clubs you can't belong to, neighbourhoods you won't live in, schools you can't get into. But the roads are always open.
0
Nazaj na vrh
Aralyn
Starost: 36Pridružen: 2. jan 2010Prispevkov: 1297Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 5. dec 2011 19:08
Povezava do prispevka
Tudi jaz obožujem jogurt, zato  se mu tudi zelo težko uprem. Smile Hvala za razlago, superfajn, da lahko goljufam z navadnimi jogurti. Big smile Ti so mi še najboljši, sadnih sem se mičkeno prenajedla (čeprav, madoniš, zdajle ko si višnjo omenila, mljask!). Grški mi je dober, ker je tak kremen, zdi se mi kot podvrsta navadnega jogurta, ko ga jem, nov okus. LOL Je pa jogurt zame super, če me zvečer spet popade želja po sladkem (kar je itak skorajda vsako noč), ene par žlic hitro umiri željo.
People listened instead of just waiting for their turn to speak. (C. Palahniuk, Fight Club)
0
Nazaj na vrh
Hrca
Starost: 34Pridružen: 22. okt 2010Prispevkov: 863Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. dec 2011 20:18
Povezava do prispevka
Pa saj jogurt je prav dobra lahka večerja, če ga imaš rada. Jaz ponavadi z žlico napadem nutelo. 
There are clubs you can't belong to, neighbourhoods you won't live in, schools you can't get into. But the roads are always open.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Probiotični jogurti
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
V razvitih državah se pomanjkanje vitamina B12 običajno pojavi pri dojenih otrocih, katerih matere so vegetarijanke ali veganke.