Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Povečanje prsi brez vsadkov: Macrolane in Celution

Amneris
Starost: 44Pridružen: 11. avg 2009Prispevkov: 10Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 11. avg 2009 12:03
Povezava do prispevka
Lep pozdrav vsem! Sem nova na forumu, pisem iz Italije.

V zadnjih dveh letih se je tu pri nas razsirila uporaba alternativnih metod za povecanje prsi, brez uporabe vsadkov. Verjetno ti metodi ze poznate. Ena je celution: z liposukcijo pridobljeno mascobo se vbrizga v prsi, potem ko so mascobi bile dodane staminalne celice (stem cells). Ena moja prijateljica si je to dala naredit letos aprila na Dunaju. Placala je sicer precej (15000 evrov), a rezultat je naraven in po mnenju kirurgov naj bi bil stalen (mascoba s staminalnimi celicami naj bi se ne resorbirala). Druga varianta je Macrolane: v prsi se vbrizga hialuronsko kislino. Ta operacija pa ni permanentna, saj se h. kislina resorbira po 8-12 mesecih. Poznam stevilna dekleta, ki so naredila tovrstno operacijo. Videla sem slike: tudi tu so rezultati zelo dobri in naravni, toda cena se giblje okoli 3500/4000 evrov.
Zanima me, ali sta tidve metodi (Macrolane in Celution) razsirjeni tudi v Sloveniji. Predvsem me zanima, ali kak kirurg izvaja Macrolane in kako je s cenami.

Najlepsa hvala vsem vnaprej! lep dan vam zelim!
0
Nazaj na vrh
Tikka
Starost: 42Pridružen: 11. maj 2005Prispevkov: 14022Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 11. avg 2009 12:35
Povezava do prispevka
Možnost obstaja, a nihče od naših kirurgov tega ne izvaja, saj v večini primerov poročajo o slabih rezultatih - baje da cca. 70% žensk ima težave v obliki granulomov, tvorb, asimetrije in iznakaženosti prsi, pogosta so tudi lokalna vnetja, hematomi, seromi in hude bolečine, razen tega je zaradi nstanka raznih tvorb zelo otežkočeno diagnosticiranje morebitnega raka na dojkah. . Skratka zaenkrat mislim da v Sloveniji ni kirurga ki bi se ukvarjal s tem (vsaj za tiste vem ki sodelujejo kje na netu in odgovarjajo pacientom), saj so na splošno "ziheraši" in ne bodo dajali v paciente nekaj za kar ne morejo vsaj v določeni safe meri predvideti posledic, tako na zdravje kot estetskih. Staminalne celice in njihovo rast namreč ne moreš "obvladovati" oz. nadzorovati, torej so rezultati lahko zelo nepredvidljivi (že samo z estetskega vidika, kaj šele zdravstvenega).

Jaz bi raje malce počakala s temi rečmi - to so nove in neraziskane metode, sploh pa me "strašijo" odstotki komplikacij. Pri vsadkih sicer tudi niso najnižji, ampak se da veliko preprečiti s pravim pristopom do takih posegov in so še vedno veliko nižji kot pri teh metodah. Se pa priporočam, če ve prijateljica, ki si je to privoščila kaj več o tem. Predvidevam, da se je konkretno podučila o tem preden je šla na tak poseg? Jaz sem to pobrala malo po netu, nisem se pa prav poglobila v raziskavo tega področja, so me že naši kirurgi odvrnili.

Aja, EDIT: za Macrolane pa nič ne vem Bom malo pobrskala.

OK, še ena stvar ki je premalo raziskana, not for me torej:
Članek; Macrolane My Big Boob Jab Disaster.


Per Aspera ad Astra
0
Nazaj na vrh
Amneris
Starost: 44Pridružen: 11. avg 2009Prispevkov: 10Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 11. avg 2009 14:55
Povezava do prispevka
Draga Tikka, ne vem, kje si dobila te informacije o celution, vkljucno s tako zastrasujuocimi odstotki! Metoda je dobro vpeljana, testirana ze vec let, odobrena je od Evropske Unije in veliko jo uporabljajo na pacientkah, ki so imele karcinom na dojkah (post-mastektomija). Skratka, sploh ne gre za kako eksperimentalno stvar z dvomljivimi rezultati. Videla sem prsi moje prijateljice, super so, bodisi na videz kot na dotip. Sama sem bila na pregledu pri dveh kirurgih, ki uporabljajo celution, a se moram se malo zredit, preden bi lahko naredila operacijo. Upam, da oktobra bom lahko izpeljala stvar.
Nekaj informacij o celution: www.ddrheinrich.com (to je dunajska klinika, kjer se je operirala moja prijateljica).
Glede macrolane pa:

http://www.q-med.com/Sites/QMEDcom/Templates/Page.aspx?id=24767

0
Nazaj na vrh
Tikka
Starost: 42Pridružen: 11. maj 2005Prispevkov: 14022Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 11. avg 2009 15:12
Povezava do prispevka
Saj ne trdim da 100% drži (sem uporabila izraze kot so baje in domnevno), samo posredujem kar sem prebrala, kar so kirurgi kot so dr. Božikov, dr. Testen, dr. Fabjan, dr. Leskovšek zapisali pri svetovanju pacientom (če bom utegnila bom poiskala + skopirala citate), resnično ni potreben pokroviteljski ton.

Bom še pogledala navedene vire in povprašala strokovnjaka.
Per Aspera ad Astra
0
Nazaj na vrh
Amneris
Starost: 44Pridružen: 11. avg 2009Prispevkov: 10Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 11. avg 2009 15:24
Povezava do prispevka
Oprosti, ne vem, kje si cutila pokroviteljski ton. Ce sem se slabo izrazila, se opravicujem, ni bil moj namen. Pac ze dolgo casa iscem informacije predvsem o celution-u, kot sem napisala sem direktno govorila s kirurgi, ki uporabljajo to metodo, in osebno poznam dekleta, ki so to poskusila. Samo prinasam svoje izkusnje oz. to, kar sem zvedela, v upanju, da je lahko komu koristno. Pa brez zamere! Smile

PS: verjetno ni cudno, da kirurgi, ki ne uporabljajo celution in izvajajo samo klasicno aditivno mastoplastiko, odsvetujejo druge metode...
0
Nazaj na vrh
Tikka
Starost: 42Pridružen: 11. maj 2005Prispevkov: 14022Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 11. avg 2009 15:36
Povezava do prispevka
Khm malce sem alergična na "Draga"  No hard feelings

Bom pogledala malce več o tem čim utegnem (te dneve me malo baše čas). Možno seveda, da je nekaj tudi na tem da vsak  preferira "svoje" in je v vsakem mnenju zagotovo nekaj subjektivnosti. Vseeno se mi zdi (kolikor sem v tem kratkem času uspela pogledati), da te metode niso primerne za ženske, ki bi rade večje oz. konkretno povečanje? Glede na slike before after je seveda razlika opazna, ampak če bi npr. želela imeti košarico in pol oz. dve košarici večjo številko, bi se obneslo? Prav tako je cena precej visoka, za ta denar si lahko privoščiš augmentacijsko mamaplastiko "de luxe" - jasno je tu posredi stresna operacija (velik minus I must say), ampak če želiš konkretno povečanje, najbrž ta način ne pride ne finančno ne po rezultatih v poštev.

Imaš še kakšen link do kakšne neodvisne raziskave glede tega? No še kakršnekoli dodatne info so dobrodošle


Per Aspera ad Astra
0
Nazaj na vrh
Amneris
Starost: 44Pridružen: 11. avg 2009Prispevkov: 10Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 11. avg 2009 16:04
Povezava do prispevka
Ja, s temi metodami je pac tako: res obcutnega povecanja prsi, kot je mozno z vsadki, ni mogoce izvesti. Kirurgi govorijo o povecanju tudi do dveh kosaric, za kar sem jaz videla, pa bi rekla, da je po navadi povecanje za eno kosarico / eno in pol, nic vec. Vsaj z enim samim posegom. Mozen pa je dodatni poseg, za dodatno povecanje.
Za tovrstne metode se odlocajo zenske, ki bi rade imele zmerno povecanje, predvsem pa se zelijo izogniti stresnemu kirurskemu posegu in vnosu implantatov v lastno telo. Dobro se obnese tudi za povrnitev volumna prsi, npr. po dojenju. Velik plus je tudi popolnoma naraven rezultat (ni moznosti, da bi prsa po posegu zgledala nenaravno ali "fake").
Gre pac za to, kaj si posamezna zenska zeli. Jaz osebno vem, da s celution ali macrolane ne bom dobila velikih prsi, v smislu cup C ali kaj podobnega, bom pa vseeno izboljsala dekolte in to predvsem brez uporabe implantatov.
Glede neodvisnih studij o celution bom poiskala, svojcas sem o tem veliko prebrala, povecini v italijanscini, a tudi v anglescini.
Ce vas zanima se kaj slikic before after:
http://www.cellport.jp/english/example/list_bust.html
0
Nazaj na vrh
evva
Starost: n/aPridružen: 29. jul 2009Prispevkov: 71Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 11. avg 2009 17:15
Povezava do prispevka
Nekako bi se vseeno strinjala s Tiko. Ne vem no, jaz sem razno razne metode raziskovala, ampak ta metoda z lastno maščobo se tudi meni zdi še precej v preizkušanju. Kolikor je meni znano jo šele nekaj let  uporabljajo v Ameriki in na Japonskem, tale Dr. z Dunaja se je  pa šele lani proslavil s to metodo. Vsaj pri nas ni bil znan še do lani. Tudi jaz sem precej slišala o fibrozi, granulomih, asimetriji ipd. v povezavi s to metodo. Ne vem no, mene ni prepričalo. Ne vidim pa razloga zakaj bi naši kirurgi (nalašč) govorili proti tej metodi, saj je menda logično, če je stvar zanimiva pacientom, da bodo tudi sami preizkusili to zadevo in si povečali zaslužek s tistimi pacienti/pacientkami, ki so do zdaj niso upale vstaviti silikonov. Poleg tega pa sodeč po teh slikah, razlika v velikosti niti ni ne vem kako opazna, je skoraj isti učinek kot pri kontracepsijskih tabletkah, pač malo bolj polne zgledajo, ampak to je zame osebno res zanemarljiva razlika. Poln dekolte s to operacijo ne vem kako boš dobila. Sploh pa ni nujno, da povečanje s silikoni izgleda fake, samo pravega kirurga moraš najt, ki ti bo znal narest tako kot je treba. Sej pravim, kakor komu odgovarja, jaz sem samo svoje mnenje povedala. Mislim, da ne bi dala tolko denarja samo zato, da mi bojo prsi za milimeterček večje, pa še vprašanje kako dolgo bojo tudi za ta mm večje...
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 11. avg 2009 17:20
Povezava do prispevka
Amneris je napisal/aVelik plus je tudi popolnoma naraven rezultat (ni moznosti, da bi prsa po posegu zgledala nenaravno ali "fake").

To je pa v največji meri odvisno predvsem od naslednjih dejavnikov:
  • izbira ustrezne velikosti vsadka;
  • izbira ustrezne oblike vsadka;
  • vstavitev pod mišico;
  • koliko imaš lastnega tkiva;
  • kirurg, ki zna poleg ustrezne izbire (prvih dveh alinej), ustrezno vstaviti.
Sama sicer ne vidim niti najmanjše prednosti pri teh metodah brez vsadkov; poleg tega, da ni preizkušeno in so mnogi slabi odzivi oz. stranski učinki, ne vidim nobenega smisla dajati take denarje za nekaj, kar poleg vsega še ni trajno. Ne vem, v čem je smisel, res ne: če si ena želi večjih prsi, si jih najbrž ne za nekaj mesecev - če pa ja, pa naj si kupi dober podložen modrc + vstavke. Bo veliiiiiiko ceneje.
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Tikka
Starost: 42Pridružen: 11. maj 2005Prispevkov: 14022Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 11. avg 2009 19:34
Povezava do prispevka
Huh pri teh "japonskih joškicah" pa je res minimalna razlika, mislim da občutno premajhna za večino žensk, ki si res želijo povečati prsi.

Metoda pa zna biti zanimiva za ženske, ki si želijo polnejše prsi brez pretiranega stresa, ampak še vedno se mi zdi absolutno predraga za ta namen V teh metodah vidim bolj eno daljnoročno perspektivo kot trenutne rezultate, z razvojem pa zna postati super alternativa klasični operaciji povečanja prsi, trenutno še (vsaj z mojega stališča) ni. Tudi argument popolnoma naravnih prsi morda marsikateri ne bo "sedel", saj če bi bilo denimo možno povečanje za več kot pol/eno košarico bi to povleklo za sabo cel kup nevšečnosti, hitro povešanje prsi, morda ti oblika lastnih prsi že v osnovi ni všeč, ipd. Meni osebno so marsikateri "umetni" joški lepši od naravnih, ker ocenjujem estetiko, ne sestavo.

Razen tega imamo varnejšo "non surgery" metodo, ki daje zelo podobne rezultate za veliko manj denarja in sicer:
Brava System
Ta sistem zahteva malce več vztrajnosti ampak deluje (povečanje do košarice, košarice in pol max) in stane cca. 1.000€

Brava Before and After slike: Klik

EDIT: OK sem še malo pogooglala glede Brave (nazadnje sem že pred leti čekirala, pa še ni bilo toliko informacij), in kljub zagotovilom da naj bi bil učinek trajen, izgleda da ni: Brava system comments.
Še en neodvisen site glede Brave: Brava Support

Vseeno me seveda zanimajo študije in vse povezano s temi metodami, lahko tudi v italijanščini.
Per Aspera ad Astra
0
Nazaj na vrh
redgreen
Starost: 36Pridružen: 2. feb 2009Prispevkov: 78Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 9. nov 2012 0:10
Povezava do prispevka
waw, zadeva se sliši zanimivo, če ne bi bila cena tako pretirana...malo se moram pozanimati. punce je katera potem to zadevo sporbala?
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Povečanje prsi brez vsadkov: Macrolane in Celution
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Usnjena krila obožujejo tudi zvezdnice – od Meghan Markle do Olivie Palermo.