Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Pomoč pri izbiri kreme

Galaksija
Starost: -14Pridružen: 18. jun 2006Prispevkov: 343Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. jun 2006 8:27
Povezava do prispevka
Danes sem odkrila ta forum in zdaj ga prebiram že skoraj tri ure. Pa še vedno ne najdem prave izbire kreme, zato prosim za pomoč.
Situacija pa je taka: stara sem 33 let, uporabljam le malo kozmetike. Situacija kože je... mhm... vedno sem mislila, da je koža suha, ampak verjetno ni tako. Nekje do 25 leta sem imela odlično kožo, ki so jo vsi občudovali. Lepo prekrvavljeno, nikoli mozoljev, niti v puberteti. Pa sem vseeno tu pa tam dala gor kako gremo. Rezultat so bile odprte pore (luknjice), tudi pri zelo dragih kremah, ki so mi jih prinesli od kozmetičark, ali pa celo podkožni, tisti debeli in veliki rdeči mozolji.
Zakaj sem mislila, da imam suho kožo? Ker mi jo je vsake toliko časa vleklo skupaj oz. sem imela občutek, da je nekako zategnjena.
Potem nekje do nedavnega nisem uporabljala redno kozmetike. Vsake toliko časa sem se namazala z Lorealovo kremo (taka visoka s prozornim pokrovčkom, visible young, če se ne motim) in nisem imela problemov. Ampak koža ni več taka kot včasih pa tudi sicer mislim, da si pri 33 letih zasluži kaj več. Je pa moja koža, predvsem če se primerjam s kako vrstnico, ki je že leta nisem srečala, v občutno boljšem stanju.
 
Po tej kremi sem vzela Neutrogeno in tudi ta nima kakšnega posebnega efekta, ne pozitivnega ne negativnega.
Pa sem nekega dne zavila mimo L occitana in prodajalka me je založila s testerji. Najprej sem preizkusila žlahtno kremo iz suhocvetnice. Občutek božanski, koža lepa, mehka. Točno tak občutek, ki mi je na koži všeč.
Ampak po treh dneh uporabe - obup. Spet luknjice na obrazu in spet mozolji. Se mi zdi, da bolj kot je krema draga, slabši efekt ima name.
 
Trenutno preizkušam olivno, luknjic ne dela, tu pa tam kak mozolj. Potem imam še tester od medene in še serum suhocvetnice. Ampak po tem, kar sem prebrala tule, se bojim, da to ni TO.
Pa nekaj berem o "Paulini kozmetiki" in o kislinah ampak je vsega skupaj preveč, jaz pa tudi nimam kaj veliko smisla za to.
 
V glavnem - kaj iščem?
Ker uporabljam puder in ker bi bil tudi čas, želim predvsem dnevno kremo, po možnosti tudi nočno, ki ne bo mašila por, delala luknjic in mozoljev, nahranila to kožo, ki jo kar nekam vleče... pa tudi gube se že pojavljajo, predvsem izrazne (vodoravne čelne in navpične ob ustih), pod očmi je situacija za moja leta še kar ok.
Všeč mi je, če mi kaj kožo prej fajn zdrsa. Se mi zdi, kot da postane posebej napeta, prerojena. L occitanovo milo za telo z mandljevimi koščicami je npr. zame, po telesu, pravi balzam.
Verjetno bi bilo fajn, da bi poskusila te alfa kisline, koncentrirane na 10%.
Kje lahko dobim tako kremo?
Se je kateri ob mojem pisanju utrnila še kaka ideja, kak nasvet?
Za vsako besedo bom hvaležna, še bolj pa moja koža!
 
 
0
Nazaj na vrh
Galaksija
Starost: -14Pridružen: 18. jun 2006Prispevkov: 343Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. jun 2006 22:35
Povezava do prispevka
Punce moje zlate - ne me samo brat (vidim da je več kot 100 ogledov) -  prosim, napišite kaj!
 
Med tem sem, po celodnevnem visenju na forumu, ugotovila, da definitivno nimam suhe kože ampak verjetno dehidrirano, mogoče tudi mastno. Predvsem zato, ker je koža najlepša, če nanjo ne dajem ničesar. Ampak, ker se za v službo rada uredim, z uporabo pudra seveda uporabljam tudi kremo in potem sem vsa čudna. Poleti pa, ko ne uporabljam v bistvu ničesar, je koža odlična.
 
Na kozmetometru sem si ogledala tele kreme:
1.) Kreme AHA: Avon - Clinical peel
                          Paula s choise - obstaja kakšna?                        
 
2.) Tonik: Garnier - Essentian fresh
 
3.) Kreme: Alverde - Sensitive jojoba
                Avene - Dia cneal
               
4.) Fluid: Pharmosnatur - Vitaminfluid bioaloe mit mlette
              Paula s Choise - tisti antioksidantski
 
To sem kar tako, po opisih, pobrala.
Kako bi se obneslo na moji koži?
 
Potem me še zanima - čemu je sploh namenjen tonik. Jaz sem vedno mislila, da se z njim čisti obraz, torej je lahko nadomestek kakega drugega čistila, ki se ga spere z vodo. Jaz imam raje slednje. Obstaja kak, ki je hkrati tudi piling s trdimi delci, da kožo malo podrsa?
 
In pa - fluid ali krema?
Rada bi naročila kaj od Paule, saj se mi po branju zdi, da so izdelki kvalitetni, pa ne vem česa.
 
Na pooomoooč...
0
Nazaj na vrh
.:sonja:.
Starost: 42Pridružen: 21. okt 2004Prispevkov: 7366Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 19. jun 2006 7:47
Povezava do prispevka
Če je koža dehidrirana, potem porebuješ lahke vlažilne kreme.
Najprej o toniku. Tonik navlaži kožo in odstrani morebitne preostale nečistoče z obraza po čiščenju. Ni pa to nadomestek čistila. V moji negi je tonik nujen, ker navlaži kožo.
Fluid je ponavadi bolj vlažilne sestave (in lažje) kot krema. Teh Paulinih zadev pa ne poznam.
Torej... tonik si izbrala ta pravi.
Kreme AHA... CP ni krema, ampak piling. Piling delaš samo 2x na teden, ne več. Ima pa Avon tudi eno kremo z AHA kislinami - Alternative. Samo a že poterbuješ kisline? Če imaš sicer lepo kožo, samo dehidrirano, kislin niti ne potrebuješ.

Kreme - jojoba je hudo mastna in pri dehidrirani koži ne bi imela pravega učinka. Diacneal je krema (mislim, da) s kislinami. Spet - a potrebuješ kisline?

Tistih dveh fluidov pa ne poznam.

Najbolje je, da si omisliš najprej kakšno vlažilno kremo - morda Avon M24 (čudovita krema, ki pa so ji zadnje čase spreminjali sestavo in je postala bolj čudna), morda Garnier Total Fresh. Ostalih se pa iz glave ne spomnim. Poglej KMM.
Tonik si že izbrala ta pravi, potrebuješ še nežno čistilo. Priporočam Scheller gele za čiščenje. Spet glej KMM.

Če te še kaj zanima, vprašaj.
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 19. jun 2006 10:27
Povezava do prispevka
Galaksija pozdravljena in dobrodošla na Planetu Lepote!
 
Kot prvo bi morala tako glede na svojo starost kot tudi stanje kože uvesti kakšne kisline - lahko bi začela z 1% salicilne, da se ti tudi pore čistijo. To bi uporabljala vsak večer, zjutraj pa kakšno lahko zadevo z UV fitri - npr. Garnier sprej ali krema. Na mastne predele bi lahko poleti nanesla kakšno čistilno masko, na suhe in pozimi vlažilno. To bi bilo verjetno vse, kar potrebuješ, saj uporaba kislin in UV filtrov najbolj zanesljivo deluje pri ohranjanju zdrave in mladostne kože, poleg tega pa je v glavnem tudi vse kar potrebuješ. Čez čas pa bi lahko uvedla še kakšne dodatne, aha kisline in uporabljala izmenično.
 
Za mimične gube bo treba na botox, ker kaj drugega ne more pomagati "fajn zdrsanje" pa je za kožo zelo slabo, saj jo draži. Vedno je treba biti nežen.
 
Tonik odstrani ostanke čistil, kožo osveži in ji da antioksidante, če izbereš ustrezno kvalitetnega. Za vleženje kože pogosto zadostuije, če slučajno ne bi, pa uvedeš kakšno lahko vlažilno kremo (Garnier Fresh fluid, Clinians z zeklenimi jabolki itd.).
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Galaksija
Starost: -14Pridružen: 18. jun 2006Prispevkov: 343Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. jun 2006 12:33
Povezava do prispevka
Najprej obema najlepša hvala za odgovore.
 
Torej, če povzamem, potem naj se odpravim po tole:
- čistilo: Sheller;  Ima notri tiste mrvice, ki rahlo zdrsajo, zmasirajo kožo?
- tonik Garnier Essentian fresh
- dnevna krema: Garnier fresh fruit 
                         Garnier Total fresh 
                         Clinians zelena jabolka
                         Avon M24 (? je s sestavinami še ok)
                         Avon Alternative 
... naj bi bile tiste, primerne za mojo kožo. 
Kako pa naj vem, če po toniku še potrebujem kremo? Ker bi jaz kremo uporabljala le kot podlago za tekoči puder. Ker če si zjutraj na obraz ne dam ničesar, potem se počutim ok samo z z vodo umito kožo. Če pa se napudram, pa pod puder seveda želim dati kremo in potem sem čez dva dni mozoljasta, pore pa odprte.
Sicer moja koža ni ne mastna ne mozoljasta, pa tudi sveti se ne. Če bi npr. en mesec ne uporabljala ničesar, bi bila koža, razen izraznih gub, dojenčkasta. Mozoljasta postane samo po uporabi določenih krem. Tale od L occitana npr. - olivna - je bila porazna. Na stiku čela z lasiščem je celo pordela, drobnih mozoljčkov pa je bilo nešteto. Česa podobnega še nisem doživela!
Katero od teh krem naj vzamem za začetek? 
Tanja, katero stvar si mislila pod Garnier spray?
Če bi mi zjutraj zadostoval omenjeni Garnieriev tonik, lahko puder nanašam direkt na tonik?
Mimogrede, kateri puder priporočate za rahlo obarvano, izenačeno polt? Zdajle uporabljam Max Factor Flauless Perfection. Moja tehnika pudranja pa je taka, da si na roki zmešam dva odtenka istega pudra, ki skupaj data nekaj podobnega mojemu tenu, in potem narahlo povlečem pod očmi in razmažem po obrazu, da se meje zakrijejo. V bistvu uporabljam puder bolj kot obarvano kremo saj je smisel le v tem, da mi izenači obrazni ten.
Zdajle v tej vročini pa si samo podrgnem pod očmi in po licih z Maybellininim dream matte mousse.  
 
- večerna nega
Tule bom zagotovo poskusila Paulino 1% salicinsko zadevo. Je to beta hydroxy acid gel ali liquid? 
Si po tej zadevi nanesem še kaj?
Kaj pa tale serum Super antioxidant concentrate?
 
- piling
Tule bom zagotovo takoj probala Avonov Clinical peel
 
- maske
bom verjetno še malo počakala z zadevo saj je že ostalega zgoraj preveč, heheh.
 
Mi boste še kdaj napisale, da lahko še kaj vprašam, če me še kaj zanima?   Pa še opravičilo za tale dolg esej... ampak kaj ko sem tak laik. Smile 1
0
Nazaj na vrh
.:sonja:.
Starost: 42Pridružen: 21. okt 2004Prispevkov: 7366Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 19. jun 2006 13:06
Povezava do prispevka
Galaksija je napisal/a
Najprej obema najlepša hvala za odgovore.
 
Torej, če povzamem, potem naj se odpravim po tole:
- čistilo: Sheller;  Ima notri tiste mrvice, ki rahlo zdrsajo, zmasirajo kožo? Ne, nima.
                        Avon M24 (? je s sestavinami še ok) Za silo so še.

Kako pa naj vem, če po toniku še potrebujem kremo? Ker bi jaz kremo uporabljala le kot podlago za tekoči puder. Ker če si zjutraj na obraz ne dam ničesar, potem se počutim ok samo z z vodo umito kožo. Če pa se napudram, pa pod puder seveda želim dati kremo in potem sem čez dva dni mozoljasta, pore pa odprte.
Če ti kože ne zateguje, niti ne rabi dodatne vlage, potem kreme ne potrebuješ.
Katero od teh krem naj vzamem za začetek? Vse so super. po želji. Avon Alternative s kislinami uporabljaj samo ponoči. Če jo pa uporabljaš, pa podnevi sigurno uporabljaj UV zaščito.
Tanja, katero stvar si mislila pod Garnier spray? To je sprej za sončenje. Ambre Solarie.
Če bi mi zjutraj zadostoval omenjeni Garnieriev tonik, lahko puder nanašam direkt na tonik? Lahko.
0
Nazaj na vrh
LoveMe
Starost: -14Pridružen: 14. maj 2007Prispevkov: 191Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. maj 2007 19:25
Povezava do prispevka
ali se lahko pri poznih 20ih začnejo uporabljati anti-age kreme oz proti gubicam ali pa razne "lifting" kreme ipd.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Pomoč pri izbiri kreme
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
S čokolado obloženi malinovi grižljaji z arašidovim maslom so božanska poslastica, ki bo potešila željo po sladkem.