Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Pomoč pri diplomski nalogi Samopromocija na YouTubu

saska85
Starost: 39Pridružen: 20. apr 2008Prispevkov: 409Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 10. maj 2011 9:30
Povezava do prispevka
Pozdravljene! Smile
Imam eno težavico in sicer moj mentor ne pozna te teme dovolj dobro, da bi o njej podal neko družbeno-kritično mnenje. Zato sem se obrnila na vas Wink
Tema je: Samopromocija na YouTubu - graditev osebnostne znamke. In sicer sem analizirala samopromocijo 3 posameznikov: Justin Bieber, Michelle Phan (dekorativni oddelek jo zagotovo pozna :)) in Zuzano Light (charliejames1975, ki dela telovadne vaje).
Jaz trdim, da je YouTube odlično orodje za samopromocijo "navadnih ljudi" in ponuja alternativo vsem ostalim. Vsi našteti zgoraj so doživeli veliko medijsko slavo in prepoznavnost. Tudi trdim, da so za uspeh na YouTubu pomembni naslednji dejavniki: fizični izgled, določen talent, osebnost, kreativnost videoposnetka, redno objavljanje ter sama zanimivost uporabnika (da gledalce vedno znova privabi nazaj).
 
In sedaj me zanima, kaj vi menite? Ali se strinjate z mano oz. ali najdete morda kakšno drugo idejo ali kritiko na mojo tezo? Morda katera od vas objavlja video posnetke?
 
Res bi vam bila hvaležna, če bi mi pomagali, ker se mi z diplomsko malce mudi in bi rada čimprej diplomirala Smile
 
Aja, pa še to: diplomska je sicer dokončno napisana, vendar bi mentor rad dobil še drugo mnenje (ni važno od koga, lahko je to profesor, prijatelj), tako da so vsa mnenja dobrodošla - ni napačnih Smile
0
Nazaj na vrh
katkoc
Starost: 39Pridružen: 1. nov 2008Prispevkov: 1509Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 10. maj 2011 10:18
Povezava do prispevka
O kako zanimiva tema!
 
Sama spremljam YT že nekaj časa in se strinjam s tabo, da je odličen za samopromocijo.
...fizični izgled, določen talent, osebnost, kreativnost videoposnetka, redno objavljanje ter sama zanimivost uporabnika (da gledalce vedno znova privabi nazaj)
 
Jaz nimam kaj dodati
Postajam pa vedno bolj zbirčna koga gledam, ker mi gredo nekateri že na živce. Ostajam pri tistih, ki so bolj 'kvalitetni' in ne temeljijo vsega le na svoji osebnosti.
Lisa mi je še vedno
Coo-coo :)
0
Nazaj na vrh
saska85
Starost: 39Pridružen: 20. apr 2008Prispevkov: 409Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 10. maj 2011 10:48
Povezava do prispevka
Hvala katkoc za tvoje mnenje Smile Če gremo še naprej...kako misliš "kvalitetni" - torej te bolj zanimajo nasveti, talent posameznika in kaj ima za pokazat (bolj kot sama osebnost)? In zakaj misliš, da je ravno YouTube med vsemi drugimi opcijami najboljši? Smile
0
Nazaj na vrh
_*Shaheena*_
Starost: 34Pridružen: 11. avg 2005Prispevkov: 10863Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 10. maj 2011 20:00
Povezava do prispevka
YT je vsekakor odlično in, po mojem mnenju, trenutno vodilno sredstvo samopromocije. Kot največji tovrstni portal ima vsak dan na milijone klikov in, če se znaš dovolj dobro spromovirati, tvoj glas seže še mnogo dlje, kot pa samo v deveto vas. Čedalje bolj postaja tudi vir zaslužka oziroma materialne koristi (recimo ti večji make up guruji, ki dobijo ogromno zastonj izdelkov), kar dodajanju videov daje še toliko večjo težo.

Sama menim, da je za uspešnost yt uporabnika (če se najprej osredotočim na make up guruje) pomembna kombinacija vsega - tako tega, da ima nekaj pametnega za povedat (širi uporabne in kvalitetne informacije) kot tudi tega, kakšna osebnost je (nekdo, ki je dolgočasen, brez energije, ima pust govor, me ne bo pritegnil ne glede na to, kako dobre informacije zame ima). Meni tu vizualna podoba guruja ne igra večje vloge, ker konec koncev rabim predvsem njegovo znanje, podano na zanimiv in razumljiv način.

Na primeru Justina Bieberja in ostalih pevskih zvezd, ki so s pomočjo yt prilezli nekam dlje, pa se mi zdi, da je na prvem mestu seveda talent in takoj za tem všečna, privlačna zunanjost. Res je, Justin zna peti. Vendar trume najstnic verjetno bolj kot to vidijo njegov lušten deški obraz, šele zatem pa pride glasba.
Recimo primer Susan Boyle (ki sicer ni produkt yt) - osvojila je z glasom, vendar pa so ji potem naredili celoten makeover, da je postala privlačnejša za oči - kljub temu, da je za ušesa to že bila. Vprašanje je, če bi na yt uspela kot Bieber.

Yt pa se mi med drugimi opcijami (ne vem sicer, kaj točno tu misliš; blogi in podobno ali drugi, podobni video portali?) zdi najboljši zaradi tega, ker ga ljudje najbolj poznajo, je wordwide naravnan in z malo spretnosti se lahko spromoviraš zelo hitro, učinkovito in predvsem vsesvetovno.
Sleeping with ghosts.
0
Nazaj na vrh
CantLoveCantHurt
Starost: 33Pridružen: 25. sep 2008Prispevkov: 2109Kraj: MemoriaStatus:Offline
Objavljeno: 10. maj 2011 21:25
Povezava do prispevka
Jaz ne gledam takšnih kot so Michelle Phan, JB itd. ker mislim da so dolgočasni in plitki. Meni ni pomemben fizični izgled osebe, ali pa to da redno objavlja posnetke. Meni je pomembno da oseba govori o neki tematiki iz lastnih izkušenj, torej iskrene pripovedi z vsemi težavami, preprekami itd. še posebej mi je všeč ko govorijo o problemih ki niso družbeno sprejeti ali pa so narobe razumljeni.
Opažam da so kar zelo priljubljeni tudi videoposnetki ki se norčujejo na primer: Retarded policeman itd.

Je pa res zelo dober način za samopromocijo navadnih ljudi.

Yesterday, upon the stair,I met a man who wasn't there. He wasn't there again today. I wish I wish he'd go away...
0
Nazaj na vrh
saska85
Starost: 39Pridružen: 20. apr 2008Prispevkov: 409Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 10. maj 2011 22:04
Povezava do prispevka
Shaheena, fuuul hvala za tako dobro opisano, razloženo mnenje in oceno YouTuba ter ostalih uporabnikov Cenim tvoj trud in energijo, ki si jo vložila v ta komentar Smile
Tudi Can'tLoveCan'tHurt - hvala za kritiko!
0
Nazaj na vrh
katkoc
Starost: 39Pridružen: 1. nov 2008Prispevkov: 1509Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 10. maj 2011 22:15
Povezava do prispevka
saska85 je napisal/a
Če gremo še naprej...kako misliš "kvalitetni" - torej te bolj zanimajo nasveti, talent posameznika in kaj ima za pokazat (bolj kot sama osebnost)? In zakaj misliš, da je ravno YouTube med vsemi drugimi opcijami najboljši? Smile


Tudi mene zanima kaj misliš pod druge opcije? Blogi, FB...?

Če je to, je seveda 'moving picture', kjer lahko veliko bolj natančno izveš potek MUja . Jaz sem opazila, da na YT kot MU guruji uspejo večinoma lepi ljudje, saj je nekako logično (na žalost). Pod kvaliteto pa mislim na to, da se prav pozna kdo je pravi MU artist in je potem začel z YT kot pa obratno. Ker nisem več najstnica, so mi bolj všeč umirjene osebe kot je Lisa in pa pixiwoo sestri.
Zanimajo me nasveti, tudi profesionalnost, nočem (preveč) poslušati o njihovem življenju...

Na YT te pomoje precej hitro najdejo, že zaradi tistih videov ob strani, za bloge in FB moraš imeti že skoraj določeno ime. Če je kak video popularen, te dajo na tisto začetno stran, kjer je video še bolj popularen in to se najbrž samo stopnjuje.

JB nisem še videla na YT, ker ga nisem iskala.

Zuzane pa tudi ne spremljem, sem pa že naletela nanjo in si pogledala kak video. Ker je vizualno...zanimiva. Umetne joške in 0% maščobe. Poleg tega dela nekaj, kar bi načeloma vsak lahko delal doma, nekako v svojo korist.

Aja, pa tudi kvaliteta videa mi je pomembna. Če vidim kak zrnat video, kar ugasnem.
Coo-coo :)
0
Nazaj na vrh
_*Shaheena*_
Starost: 34Pridružen: 11. avg 2005Prispevkov: 10863Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 11. maj 2011 9:28
Povezava do prispevka
Saska, z veseljem, mi je super tema za debato

Omenila bi še dosegljivost objavljanja - YouTube je brezplačni medij, za katerega potrebuješ samo solidno kamero (ki jo ima že skoraj vsak digitalni fotoaparat) in povprečno hitro linijo internetnega prenosa (pa še tega ne, če se ti ljubi čakati celo večnost na upload videa). In to je vse. Nobenih zalog finančnih sredstev, visoke tehnologije. Nalaganje je enostavno, vse ti razumljivo piše in odkar so poleg angleščine uvedli še druge jezike, ne potrebuješ niti naprednega jezikovnega znanja. Čedalje bolj torej postaja user-friendly in če imaš kvalitetno znanje, dober način podajanja le-tega ter nekaj znanja in malo sreče v samopromociji, je to vse, kar rabiš.

Tudi sama objavljam. Ne morem sicer reči, da sem s tem dosegla hudo samopromocijo (objavljam lastne posnetke koncertov), so pa recimo enega izmed posnetkov uporabili Skunk Anansie na svojem fb računu in posledično je moj kanal našla cela gora ljudi, povečal se mi je obisk samega kanala kot tudi število ogledov videov. Res je, da je šlo tu za precej specifično skupino ljudi (torej oboževalce dotične skupine), vendar pa so kliki bili precej številčni in če uporabljaš yt za kakšne druge namene (tudi make up) in zraven najdeš še način doseganja širših množic na socialnih omrežjih - si zadel v polno.
Yt prav tako postaja vrsta socialnega omrežja, povezovanja in sklepanja prijateljstev. Sicer ne v tako velikem obsegu kot Facebook (saj vendar temu ni primarno namenjen), se pa mreže prepoznavnosti širijo in to precej hitro. To pa je konec koncev tisto, kar uporabnik, ki želi biti slišan, hoče in pričakuje.
Sleeping with ghosts.
0
Nazaj na vrh
saska85
Starost: 39Pridružen: 20. apr 2008Prispevkov: 409Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 12. maj 2011 13:44
Povezava do prispevka
Aja, pod druge opcije sem mislila lastno spletno stran, blog, ali podstran v okviru neke druge spletne strani (kot npr. Planet Lepote). Ampak mislim, da sem dobila vse, kar sem iskala in upam,da bo mentor zadovoljen Smile
Hvala še enkrat vsem za super komentarje! Wink
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Pomoč pri diplomski nalogi Samopromocija na YouTubu
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:

Preberi še


Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Kar nekaj zvezdnic se je odločilo, da se ne bodo podvrgle kirurškim popravkom temveč sprejele svoj naravni videz.