Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Plačevanje bencina za sovožnjo

Pojdi na stran 1 , 2
Lexie
Starost: 34Pridružen: 10. okt 2010Prispevkov: 41Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 13. nov 2011 20:20
Povezava do prispevka
Zdravo!

Imam vprašanje, ki me muči že kar nekaj časa in me zanima, kako bi ve (vi) ravnali v moji situaciji.

Gre se za to, da znanka iz iste vasi hodi na faks blizu mene. Ker je kraj najinega bivanja precej daleč od faksa so mi starši pomagali pri nakupu avta. Ko je znanka to izvedela me je prosila, če bi se lahko vozila z menoj ob dnevih, ko se nama faks začne ob približno istih urah.
Seveda sem brez problema pristala na to, ker mi res ni težko. Po drugi strani pa me malce moti dejstvo, da se nikoli ni ponudila, da bi sofinancirala za bencin. Glede na to, da gre za skoraj 20km dolgo pot v eno smer se mi zdi da ni neka zanemarljiva poraba bencina.

V bistvu me to sploh ne bi tako zelo motilo, če ne bi imela na drugi strani prijateljic, ki mi za vsako najkrajšo možno vožnjo (do doma npr.) želijo plačati oziroma se oddolžiti. Tako imam na eni strani prijateljice, ki mi rinejo v roke po 1€ za 1 km in na drugi strani znanko, ki se ji zdi samoumevno, da jo vozim zastonj. S prijateljicami se seveda vedno zmenim, da je prav za vse (mi npr plačajo kdaj kavo, ko gremo ven ipd.), ampak glede na to da te znanke ne poznam dobro ji ne upam rečt direkt, da ne bi kaj zamerila.

In kljub očitnemu namigovanju sama od sebe ne bo dala nič. Ko sem se o tem pogovarjala s prijateljicami so mi vse po vrsti rekle, naj ji rečem direktno. Ampak glede na njihov pogled na plačevanje bi rada slišala še mnenje drugih.

Se vam zdi prav, da bi znanka plačevala njen delež? Naj ji rečem osebno? Je sploh na mestu, da pričakujem karkoli? Kaj bi vi storili na mojem mestu?

Jaz res ne vem več, kaj je prav in kaj ne...
0
Nazaj na vrh
jessyca
Starost: n/aPridružen: 20. sep 2008Prispevkov: 484Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 13. nov 2011 20:30
Povezava do prispevka
Jaz bi čisto tko casual enkrat ko bi mi svetila lučka, zapeljala na bencinsko in ji rekla: "Kva je stara, a boš kej prispevala?"
Uglavnem na tak simpl način, ne da zdaj načenjam cel resen pogovor o tem, kako bi se mi zdelo smiselno, da da tudi ona kaj zraven.
0
Nazaj na vrh
CantLoveCantHurt
Starost: 33Pridružen: 25. sep 2008Prispevkov: 2109Kraj: MemoriaStatus:Offline
Objavljeno: 13. nov 2011 20:32
Povezava do prispevka
Jaz sem že v srednji šoli prispevala 50 EUR (kar je preveč) za vožnjo v 13 km! oddaljen kraj.  Ne vem no meni je normalno da prispevaš za bencin, tudi vsi ki jih poznam dajo zraven za bencin.
Yesterday, upon the stair,I met a man who wasn't there. He wasn't there again today. I wish I wish he'd go away...
0
Nazaj na vrh
meme
Starost: n/aPridružen: 24. avg 2011Prispevkov: 1393Kraj: /Status:Offline
Objavljeno: 13. nov 2011 20:35
Povezava do prispevka
meni se zdi 100% na mestu, da bi tudi ona nekaj prispevala. Še posebej, ker zaradi nje delaš dodatne kilometre.
Je pa tudi iz njene strani to zelo čudno, da nima tistega občutka in bi se sama od sebe ponudila in kaj prispevala, ali pa kdaj 'častila' kakšno pijačo/kavo ali se oddolžila kako drugače.
Ampak nekateri ljudje so res brez občutka za take stvari.
Verjamem da ti ni prijetno ji direktno reči. Tudi meni nebi bilo, ker bi mela tak čuden občutek, kot da zdaj njo 'fehtam' za denar... Poizkusi mogoče malo pojamrat, da bencin je pa res drag, in kako zadnje čase veliko denarja porabiš samo zanj... Če ne bo dojela ji pa direktno reci.
Zgubit tako nimaš kaj Wink
0
Nazaj na vrh
Cheeks
Starost: 36Pridružen: 22. feb 2010Prispevkov: 935Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 13. nov 2011 21:43
Povezava do prispevka
glede na to da te znanke ne poznam dobro ji ne upam rečt direkt, da ne bi kaj zamerila.


Ravno zato, ker je ne poznaš dobro, te res ne bi smelo skrbeti, da ti zameri. V najslabšem primeru, če bi pač ti zamerila, se ne bi hotela več voziti s tabo.

Že to, da si vprašala o tem na forumu, je znak, da ji moraš nekaj reči. Saj je ja normalno, da danes ni nič kar zastonj.
0
Nazaj na vrh
BlackCat
Starost: 38Pridružen: 24. jun 2007Prispevkov: 850Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 13. nov 2011 21:48
Povezava do prispevka
Finančno ne boš nič izgubila - tako ali tako ti zdej nič ne plačuje. Smile Če ne bo zamerla, boš pač hodila sama. Takih ljudi ne potrebuješ v življenju. 
A moment of silence...
0
Nazaj na vrh
estelle
Starost: 38Pridružen: 30. maj 2008Prispevkov: 3817Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 13. nov 2011 21:51
Povezava do prispevka
Jaz bi na tem mestu samo na splošno napisala, da če si sam ne postaviš nekih omejitev v tem, kako daleč boš šel drugim "na roko", te prej ali slej začnejo izkoriščati. ;) (Razen redki prijtelji, ki to znajo ceniti in ti vrnejo na tak ali drugačen način z nečim dobrim nazaj.)
"As we advance in life it becomes more and more difficult, but in fighting the difficulties the inmost strength of the heart is developed." -
-- Vincent Van Gogh
0
Nazaj na vrh
_*Shaheena*_
Starost: 34Pridružen: 11. avg 2005Prispevkov: 10863Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 13. nov 2011 21:53
Povezava do prispevka
Meni je samoumevno, da prispevam za bencin. Poleti sem se s sodelavcem dvakrat na teden vozila v službo v precej oddaljen kraj (več, kot 100km). Za v eno smer sva imela dogovorjeno, da mu poravnam polovico vozovnice, ki bi jo sicer plačala za vožnjo z vlakom. To je zneslo 5 eur in niti slučajno mi ni padlo na pamet, da bi se poskušala temu plačilu izognit. Tudi drugi, ki so vozili ostale sodelavce, so bili zmenjeni za polovično vrednost karte.
Na tvojem mestu bi ji naravnost rekla, da naj začne nekaj prispevati. Saj tudi tebi bencin ne pade kar iz neba, a ne. Meni se zdi takšen dogovor, za ceno polovične vozovnice vlaka / avtobusa, povsem na mestu. Saj tudi, če bi se ona peljala z javnim prevozom, ne bi bilo zastonj.
Sleeping with ghosts.
0
Nazaj na vrh
magrateja
Starost: n/aPridružen: 19. okt 2008Prispevkov: 2577Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 13. nov 2011 22:04
Povezava do prispevka
Itak da mora nekaj prispevat.
Jaz sem nekoč pri enem kratkotrajnem študentskem delu "sodelavko" skoraj vsak dan vozila domov, da ji ni bilo treba čakati na bus, pa se mi je že z vidika delanja usluge zdelo malo brezveze, da mi ob koncu ni niti ene male čokoladice prinesla ali kaj podobnega. Je bila kratka razdalja, tako da se mi ni šlo za bencin, ampak za 20 km je pa že treba prispevat, saj ji nisi dolžna delati zastonj uslug (že to, da se lahko vozi s tabo in samo za bencin prispeva je usuga!).
0
Nazaj na vrh
greti
Starost: 38Pridružen: 6. dec 2010Prispevkov: 587Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 13. nov 2011 23:04
Povezava do prispevka
Na armaturko si namontiraj škatlico, ter nanjo napiši "prostovoljni prispevki za bencin"

Pa ne je puščat v avtu, ker potem boš morala zbirat še prispevke za novo šipo, če bi ti vdrli v avto...

Meni je bilo vedno logično, da sem dala nekaj zraven za prevoz. Sem se vozila okrog 50 km, pa sva bila kar zmenjena, da mu plačam polovično ceno avtobusnega prevoza. V bistvu sem plačala vsakih 14 dni po 5€, ker mi je res bila velika usluga, saj sem imela prevoz od vrat do vrat, pa še prtljaga... Pa še tako mi je bilo včasih kar nerodno, kadar sva se ustavila na kakšni pijači in nisem smela jaz plačat!
0
Nazaj na vrh
Akasha
Starost: n/aPridružen: 12. okt 2004Prispevkov: 7649Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 14. nov 2011 8:07
Povezava do prispevka
Nič ne okoliši (zakaj neki bi??), ampak ji prijazno naravnost povej, da se ti zdi pošteno, da prispeva.
Koliko naj prispeva, pa premisli sama prej, da bo primeren znesek.
THE SPIRIT OF FIRE !!!
0
Nazaj na vrh
Sinthija
Starost: n/aPridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 9772Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 14. nov 2011 11:57
Povezava do prispevka
Meni je bilo samoumevno, da če me je kdo vozil, da sem prispevala za bencin.
Sem sama vprašala že prej, ko je bilo še samo dogovarjanje. Jaz imam rada čiste račune.
 
Ko sem pa jaz koga vozila, pa ni bil nihče toliko "pameten", da bi kdaj ponudil le za kavo, kaj šele, da bi plačal kaj zraven za bencin.
Nisem nikoli nič rekla, ampak vozila pa takšnih tudi nisem dolgo.
 
Jaz bi ji rekla. Če bo zamerila, je pa njen problem.
Taxi se mora tudi plačati, ne vem zakaj bi jo ti vozila zastonj.
"Najlepši okras ženske je ljubezen. Najlepša oblačila na ženski pa so roke moškega, ki ga ljubi."
0
Nazaj na vrh
teatime
Starost: 35Pridružen: 18. feb 2010Prispevkov: 1268Kraj: CeljeStatus:Offline
Objavljeno: 14. nov 2011 12:04
Povezava do prispevka
Ja, seveda ji lepo naravnost povej, saj bo najbrž razumela, da bencin ne raste na drevesih. Jaz sem še svojemu fantu prva tri leta vsakič znova dala zraven . Potem sva dobila svoj avto in sva vedno plačala vsak polovico tanka. Zdaj nama na primer še moja mlajša sestra vedno prispeva zraven, če gremo kam dlje, ampak nam se zdi to normalno.
Coffee, tea and sympathy.
0
Nazaj na vrh
Tinchka
Starost: n/aPridružen: 28. okt 2007Prispevkov: 770Kraj: CaliforniaStatus:Offline
Objavljeno: 14. nov 2011 12:22
Povezava do prispevka
Cheeks je napisal/aglede na to da te znanke ne poznam dobro ji ne upam rečt direkt, da ne bi kaj zamerila.

Ravno zato, ker je ne poznaš dobro, te res ne bi smelo skrbeti, da ti zameri. V najslabšem primeru, če bi pač ti zamerila, se ne bi hotela več voziti s tabo.
 
Točno tako!
 
Meni se tudi ne zdi primerno, niti normalno, da se zastonj vozi s tabo. Mi smo se v študentskih letih pogosto vozili skupaj, ko je nekdo imel avto in je pač peljal še 3 ali 4 druge s sabo. In vedno je bila cena nekje 5 eur za 100 km. Sploh pa ti si še študentka in zdej ne vem, ali ti dajo za bencin ali ga plačaš sama, ampak v vsakem primeru bi ti morala nekaj dati zraven. Če si ji že poskusila namigniti (nekaj idej so ti že dale punce) pa ni pomagalo, bi jaz na tvoje mestu kar direktno poskusila. Pač en dan, ko se peljeta, ji reci: "Poslušaj, sem razmišljala, če bi mogoče kdaj kaj prispevala za bencin...". Povej ji, da je ne misliš izkoriščat, ampak da bi se ti zdelo prav, da ti nekako vrne uslugo. Ali ti je težko ali ne, sej ni važno, uslugo ji pa le delaš. In to ne tako majhno. No, vsaj meni bi to bila zelo velika usluga.
0
Nazaj na vrh
SwanHeart
Starost: n/aPridružen: 18. jul 2005Prispevkov: 1527Kraj: Nekje v temi s prekrizanimi rokamiStatus:Offline
Objavljeno: 17. nov 2011 17:02
Povezava do prispevka
Hjah, mi smo s kakim, k se je tezko znebil denarja ravnali tako, da smo zapeljali na bencinsko in ko so vsi dali, je pac bil primoran dat se on.
So se mi pa enkrat babe zbunile, k sem racunala 1000 sit za 120km, ces da je to predrago in da sluzim. Ja seveda... hod pa z busom in daj 2500. Men je avto ogromno pil (slo je pol tanka) in v 4 se je poznalo. Da ne govorim o amortizaciji. Tko da pol so po premisleku le pristale na ceno, konckoncev so tako imeli prav vsi.
There is only 1 part of the universe you can change and that part is your own self.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Plačevanje bencina za sovožnjo
Stran 1 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo