Recept sem našla v mercatorjevi prilogi(april 2003):
Velikonočni čokoladni jajčki
Za cca. 28 jajčkov potrebujemo:
100 g temne čokolade
175 g sladkorja v prahu
175 g mandljev, zdrobljenih
1 beljak, stepen
za dekoracijo:
175 g temne čokolade
175 g bele čokolade
Priprava: 100 g čokolade razpustimo v posodi, pod katero položimo ponev z vrelo vodo in ves čas mešamo. Med mešanjem dodajamo sladkor, mandeljne in beljak, da dobimo kremo. Nežno in na hitro zgnetemo v čvrsto zmes. Testo shranimo v hladilniku in sproti oblikujemo jajčka, velika kot oreh.
Temno in belo čokolado stopimo v dveh različnih posodah. Pustimo 5minut, da se ohladita. Jajček potopimo v skledo z eno od vrst čokolade in ga z vilico obrnemo, da se ves premaže. Previdno ga dvignemo z vilicami in ga položimo na papir. Polovico jajčkov potopimo v črno, drugo polovico pa v belo čokolado. Položimo jih na papir ter pustimo počivati na sobni temperaturi, dokler se popolnoma ne posušijo.
Oba recepta sta še nepreizkušena tako da upam, da mi bo ratalo.
