Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Otok Mljet

Pojdi na stran 1 , 2
A cad
Starost: 46Pridružen: 25. maj 2007Prispevkov: 265Kraj: CeljeStatus:Offline
Objavljeno: 24. jan 2008 14:08
Povezava do prispevka
Torej kot naslov pove  zanima me otok Mljet-Dalmacija.
Ali je katera bila, kako se je imela itd...,
0
Nazaj na vrh
.:sonja:.
Starost: 42Pridružen: 21. okt 2004Prispevkov: 7366Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 24. jan 2008 14:59
Povezava do prispevka
Super mega. To je čudovit otok, na katerem so jezera (ne vem točno, ali so sladka ali slana). Poleti izredno topla. Ob jezerih (to je na tisti strani otoka, kjer je edini hotel - Odisej) je polno bolj ali manj zasebnih kotičkov, kjer se lahko skriješ pred radovednimi očmi.
Na otoku ni bencina in zelo odsvetujem avto. Najboljše je leteti do Dubrovnika, potem pa s hidrogliserjem (kakšni 2 uri) do otoka. Vozi direkt do hotela. Kako je pa z apartmaji, pa ne vem.
Uporabljaj močno UV zaščito - sonce te bistveno bolj opeče kot v Istri. Zakaj, ne vem. Samo vem, da sem bila zakurjena. Nehote.
Na otoku sposojajo kolesa, avte, tako da tudi lahko kaj vidiš.
0
Nazaj na vrh
HitRi
Starost: 39Pridružen: 12. nov 2005Prispevkov: 199Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 24. jan 2008 16:15
Povezava do prispevka
Hm kakor vem sta samo dva jezera en majhen pa en velik voda je sladka, na sredi ta velkega jezera je cerkev al samostan neki takšenga "hehe" ki ga lahko obiščeš s kanujem, kajak :). Drugač pa bolj kot ne je otok dolgočasen je samo en hotel nobenga življenja :), ampak je pa lep Smile
0
Nazaj na vrh
:dune:
Starost: n/aPridružen: 19. feb 2006Prispevkov: 1306Kraj: PlanetStatus:Offline
Objavljeno: 24. jan 2008 16:31
Povezava do prispevka
Dolgočasen?
Dalmacija je za mene osebno nekaj najlepšega, sploh pa razni kraji, kjer je, kot ti praviš, dolgčas!
Te stvari je potrebno izkoristit, ker jih ne bo več dolgo, žal.
Sicer na Mljetu nisem še bila, sem pa na splošno domača v Dalmaciji, zato menim, da je take "dolgočasne" kraje treba čuvati, dokler so še taki, neokrnjeni.
Za mene velja moto, da bolj je divje, manj ljudi, boljše in lepše je.
0
Nazaj na vrh
HitRi
Starost: 39Pridružen: 12. nov 2005Prispevkov: 199Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 24. jan 2008 16:50
Povezava do prispevka
No ja jaz sm bil pač že celo hrvaško preopotaval od vsakega zaliva do otoka ker gremo vsako leto jadrat in pač sm že vidu vse, to je samo moje mnenje, da je otok "dolgočasen" ker sm pač se "mlad" in rabm vsaj mal življenja, kar se tiče nočnega življenja. Sem pa tud napisu če si prebrala da je eden izmed lepših otokov in neokrnjenih tako da se ga splača pogledat.
0
Nazaj na vrh
A cad
Starost: 46Pridružen: 25. maj 2007Prispevkov: 265Kraj: CeljeStatus:Offline
Objavljeno: 25. jan 2008 11:10
Povezava do prispevka
Dolgočasnost iščem, lepo neokrnjeno naravo, hrupa mam dost v Celju
Na katerem delu Mljeta pa je pametno vzet apartma? Hotel odpade, ne maram omejevanja z hrano. Rada dobr jem in v takem levem hotelu ne bi lih uživala v hrani, sem zelo zbirčna in najraje sama kuham
 
0
Nazaj na vrh
Akasha
Starost: n/aPridružen: 12. okt 2004Prispevkov: 7649Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 25. jan 2008 13:56
Povezava do prispevka
Meni je bil Mljet tudi zelo všeč.........ima pa ponorele škržate,haha....    
THE SPIRIT OF FIRE !!!
0
Nazaj na vrh
Nikke
Starost: n/aPridružen: 30. jan 2006Prispevkov: 942Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. jan 2008 14:26
Povezava do prispevka
Meni je bil Mljet tudi čudovit in še nisem srečala človeka, ki bi bil tam, pa ga ne bi pohvalil. Bila sem sicer bolj na hitro, tako, da celega žal nisem utegnila videti. Ampak mislim, da imaš kaj za delati, še posebej, če si športen tip....kajak, kanu, plavanje, kolesarjenje, trimčkanje, ... če ti pa slučajno postane dolgčas, pa greš kakšen dan na izlet na sosednji otok ali v Dubrovnik.
Se pa strinjam z Dune....take kraje je treba videti dokler še obstajajo! Upam, da si Mljet kmalu bolj podrobno ogledam in za dalj časa.
 
 
0
Nazaj na vrh
Dini
Starost: 48Pridružen: 4. feb 2008Prispevkov: 4Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. feb 2008 16:17
Povezava do prispevka
Sicer se nisem registrirala zaradi te teme ampak ok, naj bo prvi post tukaj , če bo kateri v pomoč.
Prijateljica ima eno malo oglaševalsko firmo in je ravno v tem času na Mljetu( Korčula, Pelješac) In ravno včeraj sem jo klicala( sem ji nabijala stroške nehote, nisem vedela da je dol) je rekla da je pri eni gospej na Mljetu ,ki ima privat apartmaje baje čisto na obali in da slika. Tako ,da če ti ni prekasno malo počakaj pa ti bom dala njen naslov in jo vprašaj. Boš dobila informacijo iz prve roke in še čisto sveže slike apartmaja.( Konec meseca baje ,da se vrne nazaj)

Meni je lani zrihtala na Lastovu. Tam je tudi ful lepo.Meni je zakon- da bolj ,ko je otok divji boljše mi je. Na dalmacijo sem pa itak čisto nora. In ( ne da bi jo hvalila) ampak edinkrat ,da so bile slike in opis res realen.
Ker uni domačini ponavadi malo olepšajo zadeve in jaz nekam kjer ni slik na internetu ne grem.
Lp.D.
0
Nazaj na vrh
Kirka
Starost: 42Pridružen: 12. apr 2004Prispevkov: 3553Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 4. feb 2008 16:28
Povezava do prispevka
Pozdravljena, Dini!
Mi napises prosim, lahko tudi na pm, v katerem apartmaju si bila na lastovem? jst sem tudi čisto navdušena nad dalmacijo in sva se letos odlocila, da bi sla na lastovo. Samo nisem nic pametnega nasla na internetu.
[color=orange:ddc61ba942]
0
Nazaj na vrh
Dini
Starost: 48Pridružen: 4. feb 2008Prispevkov: 4Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. feb 2008 16:52
Povezava do prispevka
Na Lastovu nisva bila v apartmaju ampak pri eni familiji ki imajo kakor en tak mali penizion. Šla sva samo za 10 dni- kar je bilo absulutno premalo( vsaj zame) in pa ker sem bila jaz na okrevanju po operaciji sva šla tja ker ima gospa polpenzion ( dobro kuhajo Big smile ) Edino malo pozna sva bila pri rezervaciji pa nisva dobila bližje morja tako ,da sva se vozila kopat v Skriveno luko me niti ni motilo ( zakon če greš okrog rt-a si sam na plaži- lahko tudi brez kopalk- živa duša te ne vidi Big smile :D ) So pa v Skriveni Luki tudi apartmaji- samo kar sva midva tam spraševala , tako malo by the way " kao" za drugo leto, so imeli samo za 4 ali več oseb in kar zasoljene cene tam od 70 eur dalje. Malo poglej po netu... ali pa počakaj da se una moja frendica vrne. Bo kaj uporabnega prinesla za letos, he he .
Evo naslov kjer sva bila
ga Marija Pavličević 00 385 20 801128. Je pa to prav v mestu Lastovo ( ful lepo za videt- une bajte stare in res je mir kot, da bi prišel v preteklost) Žal nimam slik. Ker je naša brihtna moška buča pozabila fotoaparat doma.
Je bilo pa poceni mislim da 100 kun na dan po osebi polpenzion+spanje. In soba ima svojo kopalnico. (ampak raje pokliči go Marijo in jo vprašaj za ceno da nisem kaj zmutila..)
Nazadnje urejeno 4. feb 2008 17:04; skupaj popravljeno 1 krat
0
Nazaj na vrh
Dini
Starost: 48Pridružen: 4. feb 2008Prispevkov: 4Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. feb 2008 17:01
Povezava do prispevka
Aha še to da vam povem. Čisto tako malce v opozorilo. Sodelovka je bila lani na Hvaru( našla na bolhi en apartma) In je prišla turistična inšpekcija in so vse goste zmetali ven iz hiše- baje cela štala v sredini sezone. Ker un domačin ni imel registrirane obrti. Ouch
Bodite previdni če direktno pri domačinih rezervirate.

p.s. Ta gospa Marija ima registrirano Smile sva dobila račun in potrdilo o plačani TT. Thumbs Up

p.s.s. Pa Šolta je tudi ful lepa . Mesto Maslinica na Šolti je taka za bolj romantične- mir in najlepši sončni zahodi. ( trajekt pa 45 minut iz Splita) Lastovo je pa skoraj 5 ur- ker gre Hvar Korčula Lastovo
0
Nazaj na vrh
A cad
Starost: 46Pridružen: 25. maj 2007Prispevkov: 265Kraj: CeljeStatus:Offline
Objavljeno: 7. feb 2008 9:22
Povezava do prispevka
Hvala Dini za informacije, ko boš vedela podatke mi prosim javi. Drugače so pa dol vsi apartmaji čisto ob vodi kolker sem gledala.
0
Nazaj na vrh
moniqe
Starost: 42Pridružen: 29. nov 2007Prispevkov: 49Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. feb 2008 22:19
Povezava do prispevka
Otok Mljet je res nekaj posebnega. Predvsem zaradi raznolike narave. Ni mi žal, da sem ga šla pogledat, a nanj se verjetno ne bom več vrnila.
Najprej lepo po vrsti.
To, da na tem otoku ni bencinske črpalke, je neumnost. Seveda je. In sicer v kraju kamor vozi trajekt Sobra. Pa tudi, če ne bi bila, ne bi blo panike, ker otok meri v dolžino 30km in širino 15km. Tam biti brez avtomobila, zame groza. Prvo kot prvo, je fajn če maš svoj klimatiziran prevoz (ker tam je resnično obupno vroče) in kot drugo, sem tam v celem tednu menda vidla enga reveža, ki se je s kolesom prevažal iz enga konca na drugega (govorim o raziskovanju otoka, ker tam bit sam na enem placu, al si pa it ogledat sam jezera in ne celega otoka, je velika škoda).. Treba je vedet, da je tam tudi gorovito področje in temu primerni so vzponi cest. Sama sem bila v apartmaju v Sobri. Pogledala sem vsak kotiček Mljeta. Razdeljeno na tri dni, predvsem zaradi vročine. En dan na sever, drug dan na jug, tretji dan pa z barčico na nek otoček. Življenje tam je zelooo umirjeno, nočnega življenja praktično ni (razen če je ravno kak praznik pol imajo celo kak koncert). V avtokampu ti odsvetujem bivanje. Ker tam je tako skalnata obala , da morš prvo kot prvo sploh najti kotiček za kopanje, v marsikaterem avtokampu sploh nimajo plaže, in pol te oni okol furajo do plaž (skratka totalno bedno). Renta-car rešitev je veliko dražja kot lastni avto, pa četudi upoštevaš plačilo trajekta zanj. Ta otok ni ravno najbolj prijazen za bivanje družin z majhnimi otroki, ravno zaradi dokaj nedostopne obale. Imajo sicer 2 al 3 peščene plaže, sam tam je nabito s folkom, če pa že to ne, pa je polno os.  Nekak najbolj naseljeno in z turisti polno je mesto Goveđari.

Preden se odpraviš tja na dopust ti priporočam, da se resnično prepričaš o oddaljenosti plaže, pa predvsem o njeni dostopnosti (to slednje je najpomembneje). Obvezno si nabavi čevlje za vodo, ker tam je glede na neoporečno čistost morja pristoten morski jež. Kot je značilno.  In to jih je polnoooo.

Kot pravim je enkratno doživetje, vredno ogleda.
0
Nazaj na vrh
madeira*
Starost: 41Pridružen: 16. apr 2007Prispevkov: 4877Kraj: Pri morjuStatus:Offline
Objavljeno: 30. maj 2011 18:24
Povezava do prispevka
Je še kdo bil na Mljetu? V katerem kraju ali na katerem delu otoka naj iščem prenočišče? Priporočate kakšen penzion ali apartmaje?
Vse, kar Kanibal napiše, + 1. :D
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Otok Mljet
Stran 1 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Mirno lahko rečemo, da je dogodek Met Gala največja modna noč!