Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Obremenjevanje z videzom in primerjanje z drugimi

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6
Kiely
Starost: 37Pridružen: 7. feb 2007Prispevkov: 3384Kraj: KielywoodStatus:Offline
Objavljeno: 14. avg 2009 12:49
Povezava do prispevka
Punce in fantje, pa se sami kdaj počutite preobremenjeni glede videza, ravno zaradi tega ocenjevanja, primerjanja, ....?
0
Nazaj na vrh
PETRA86
Starost: 37Pridružen: 18. jul 2009Prispevkov: 245Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 14. avg 2009 13:02
Povezava do prispevka
Včasih sem se res sekirala, kako sem oblečena, kako izgledam, zoprno sem se počutila celo ker sem imela lase dolge do riti in sem enkrat slišala opazko; Neandertalka (in sicer od dekleta ki je mela švohcene laske, pa mi pač ni potegnilo da mi zavida) čeprav so bili lasje zelo vzorno urejeni (vsak mesec frizer za špice itd.), ampak ne, js sm se doma zjokala in se šla čez en teden postrič do ramen. Ravno tko sm se sekirala zarad teh mojih 5kg viška tok, da sem se oblačila samo še v žaklju podobne cunje...
 
Zdej pa; mam dolge lase, oblačim se normalno LOL Big smile in se SPLOH ne oziram na to, kaj si drugi mislijo o MOJEM videzu. Vedno sem pa poskrbela da sem bla urejena po svojem okusu in mislim da je to to, kar more vsak dojet; če si sebi všeč, se to odrazi na vsem in tudi drugi opazijo, če nekaj nosiš samozavestno (tudi 15kg viška ali mozolje, celulit..) ali ne. Če je človek tak, povzroči da nekaj postane kul, zgolj zato ker ti sam narediš nekaj tako super dobrega, da drugi takoj hočejo to; drugi se začnejo zgledovat po tebi. Mogoče sem zdej vse skupaj mal zakomplicirala, ampak bi res rada samo povedala da se moraš samo imet rad in te kaj kmalu začne prav malo brigat, kaj si drugi mislijo o tebi...
0
Nazaj na vrh
Lai Ming
Starost: -14Pridružen: 11. jan 2005Prispevkov: 13584Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 14. avg 2009 13:35
Povezava do prispevka
PETRA86 je napisal/ače nekaj nosiš samozavestno (tudi 15kg viška ali mozolje, celulit..)


Se sicer strinjam (s celotnim postom) :), ampak kar se tiče samozavesti - marsikatera v zadnjih letih bistveno pretirava s tem, sploh poleti je to opazno (ciljam na preveliko težo). Najbolj mini majčke in vamp skoraj do kolen, hoja pa samozavestna, kot da je najhudejša mačka naokrog. Na drugi strani pa so močnejše punce, ki se resnično znajo lepo in primerno obleči, hkrati pa so samozavestne in se dobro počutijo v svoji koži (kar se opazi) - razlika med prvimi in drugimi je neprimerljiva. Super, da se (prve) ne sekirajo, ampak je poleg samozavesti potrebno vseeno ohranit nekaj malega samokritike in občutka za estetiko.
0
Nazaj na vrh
PETRA86
Starost: 37Pridružen: 18. jul 2009Prispevkov: 245Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 14. avg 2009 13:45
Povezava do prispevka
Ja, ampak to je pa že okus za estetiko... Videvam res veliko punc ki bi mogle met št. vsaj 40, pa se vse vesele tlačijo v S številke, in rečejo; Lej sm spravla nase S. Ja, kul vse, ampak KAKO pa ti zgledaš v tem, je očitno njim pač španska vas.
Da o kavbojkah z nizkim pasom, in dodatnim paskom na bokih ki poudarijo klobase na bokih niti ne govorim, pa o kakšnih cenenih tangicah ki se pokažejo ko se usede.. Neokusno!!! Aja in še to, da dodam; zadnjič v Lesnini vidim dve punci ki stikata nekaj pri dišečih svečah. Ju malo opazujem ker sta mi padli v oči zarad bodeče barve las, lol. Pajkice s čipko dol, minike kavbojske, kratke majčke da se vidi kičast uhan v popku. Vse bi blo v redu, če ne bi mele od oka vsaka vsaj 75kg na višino mogoče 163 če ne manj. Ne vem, js sm ju kar gledala ker nism mogla dojet, da se lahko tko oblečeš in greš dejansko ven. Onidve sta verjetno mislili da ju gledam ker sta mi tok hudi? (Js pa v kapri kavbojkah in majčki do pasu, pač "navadna" punca haha)
0
Nazaj na vrh
armyBITCH
Starost: 38Pridružen: 17. maj 2006Prispevkov: 1678Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 14. avg 2009 14:53
Povezava do prispevka
Včasih se ujamem, ko kakšno random dekle iz ceste (ponavadi tako, ki po mojem mnenju zgleda bolje od mene) primerjam s sabo (in včasih me, priznam, malo grize ljubosumje Big smile )
 
Obremenjena sem tudi, ker imam mozolje in prevelik trebuh. In se gledam v ogledalo in smilim sama sebi, zakaj nisem taka kot Adriana Lima in kako se usoda kruto igra z mano. Ampak te flashe imam običajno v PMS obdobju.
 
 
Life begins at the end of your comfort zone
0
Nazaj na vrh
Tikka
Starost: 42Pridružen: 11. maj 2005Prispevkov: 14022Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 14. avg 2009 16:12
Povezava do prispevka
Ne. Moj edini kriterij je, kaj jaz mislim kako bi morala/kako bi lahko izgledala (kakšen potencial imam), nikoli nisem želela biti kot nekdo drug, niti se ne primerjam z drugimi. Ali je moj ideal mene pogojen s splošnimi ideali, ki so trenutno vodilni, pa bi se zlagala, če bi rekla da ne. Jasno, da je vpliv okolice/trenda bistven, čeprav se ne primerjaš direktno z določeno posameznico.

In ta moj edini kriterij je hudičevo zagaman! Bi se raje primerjala, bi ziher našla manj "napak". Torej še odgovor na prvo vprašanje: ja, z videzom se zelo obremenjujem, preveč, da bi bilo še normalno.

Per Aspera ad Astra
0
Nazaj na vrh
armyBITCH
Starost: 38Pridružen: 17. maj 2006Prispevkov: 1678Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 14. avg 2009 16:23
Povezava do prispevka
A pa prav nikoli si ne rečeš: kaj bi dala za njene noge(oz. pač nekaj)?
Life begins at the end of your comfort zone
0
Nazaj na vrh
selma
Starost: 43Pridružen: 1. mar 2006Prispevkov: 959Kraj: Obala-MariborStatus:Offline
Objavljeno: 14. avg 2009 16:24
Povezava do prispevka
Jaz pa niti ne opazim, niti me ne briga kakšni so ljudje okoli mene v kolikor ne zaudarjajo in se da z njimi lepo pogovarjat. Mogoče je krivoversko za ta forum, ampak ne opazim niti tega da si je najboljša prijateljica naredila novo frizuro, če ravno sama tega ne omeni...
I will not lie in front of the school bus with ketchup on my face
0
Nazaj na vrh
soncnica19
Starost: 122Pridružen: 9. dec 2007Prispevkov: 596Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 14. avg 2009 16:25
Povezava do prispevka
Mislim, da je obremenjevanje z videzom današnji problem skoraj vsake punce. A je bila še kdaj na naslovnici kakšne revije povprečna najstnice z mozoljasto kožo in kakšnim kg preveč....mislim da ne :). Tudi mene kdaj stisne, ko na ulici vidim kakšno hudo bejbiko. Sama že v srednji šoli nisem bila samozavestna kar se glede videza tiče. Manjka mi kakšen kilogramček, ki ga nikakor ne morem pridobiti gor, ker vem da bi boljše izgledala. Vem da  ima ogromno punc probleme s hujšanjem, jaz pa imam ravno obratne probleme. Že od osnovne šole sem suhica, okolica mi je morila, da naj se zredim in ravno to mi je šlo blazno na živce. In potem itak da sem se primerjala z drugimi, ki imajo popolne postave. Nisem tudi zadovoljna s svojim nosom, zato pri drugih najprej opazim popolne noske. Tako pač je...take nas je ustvarila mati narava.
 
Pomembna je tudi samozavest. Tudi nekoliko manj lepa bejbika je lahko seksi, če izžareva energijo. Ravno sem se spomnila na en rek: Ne obstajajo grde ženske, samo lene.
No, so pa tudi take, ki so preveč samozavestne (kot so že predhodnice omenile), ko na svojo ogromno postavo navlečejo število 36 in mislijo da je to in. Ženske smo pa že po naravi bolj kritične in potem na kavici itak opazimo vsako bejbiko in jo malo skritiziramo, da se boljše počutimo...a ni tako :).
0
Nazaj na vrh
_Teheran_
Starost: 40Pridružen: 24. jun 2005Prispevkov: 822Kraj: Tatami Status:Offline
Objavljeno: 14. avg 2009 16:31
Povezava do prispevka
Oblačim se kakor mi paše ta trenutek, briga me kaj si drugi mislijo.. Na izgled 'huuh''.. bo dost če rečem da spim štiri ure na dan in ne rabim lepotnega spanca. Torej sem tak kakršen sem, sebi všeč in to je živala . Ne oblačim se po trendu al modi, kupim tisto kar mi je všeč, pa lahko so to karkoli


Lp T.
To be a warrior is not a simple matter of wishing to be one. It is rather an endless struggle that will go on to the very last moment of our lives. Nobody is born a warrior, in exactly the same way that nobody is born an average man. We make ourselves into one or the other.
0
Nazaj na vrh
Lai Ming
Starost: -14Pridružen: 11. jan 2005Prispevkov: 13584Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 14. avg 2009 17:09
Povezava do prispevka
soncnica19 je napisal/aŽe od osnovne šole sem suhica, okolica mi je morila, da naj se zredim in ravno to mi je šlo blazno na živce.


Sončnica, enako je pri meni (se še vedno dogaja), ampak sem to vedno ignorirala (je pa zanimivo, kako se okolica obremenjuje s tvojim izgledom - v smislu, da ti dejansko težijo, sprašujejo, vsiljujejo svoje mnenje zaradi tvoje suhosti (obratno nisem še opazila)) in se res nikoli nisem primerjala s kom drugim ali si vneto želela, da bi bila drugačna (nikoli tudi nisem smatrala dekleta z naslovnic za neke ideale in pod nobenim pogojem ne krivim ravno modni svet za nizko samozavest pri ljudeh - sama vem, da sem se npr. nečiste kože želela znebiti zaradi sebe, ne zato, ker je ideal lepa in čista koža in sem ta ideal želela doseči). Pravzaprav se sploh ne obremenjujem s svojim izgledom oz. ne gledam drugih punc in si mislim, da bi rada bila takšna kot ona Ofkors imam tudi sama "napake" (tudi tipično ženske, od katerih bi eno z največjim veseljem dala stran), ampak to čisto izklopim in "delam" s tem, kar imam (težje je takrat, ko se najdejo taki, ki jih doma niso naučili obzirnosti, osnovnih manir ipd. in mislijo, da lahko komentirajo težo drugega (pa naj bodo popolni neznanci ali pa prijatelji) in si zaželiš, da bi se lahko na trenutek spremenil samo zato, da ti dajo mir).

Seveda tudi podpiram to, da se vsak oblači po svoje, kar mu paše ipd., ampak spet - malo samokritike, realnosti in vklop občutka za estetiko ... Če se punca z n-kg preveč obleče neprimerno in hodi okrog kot pav, ne daje občutka samozavesti, temveč da se ne zna obleči.

soncnica19 je napisal/aNe obstajajo grde ženske, samo lene.

Amen.
(In potem te lene srepo bolščijo v tiste, ki pa niso lene in bi jim najraje vrat zavile ...)
0
Nazaj na vrh
flamingo123
Starost: -14Pridružen: 2. sep 2008Prispevkov: 430Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 14. avg 2009 17:28
Povezava do prispevka
Ha meni je bilo pa zmeri bad zaradi mojega mladostnega videza,samo mi je  pa sedaj, ko bom kmalu 30 všeč ,ko mi pravijo,da zgledam ful mlajši ,čeprav preružil sem ga ogromno in bi moral biti po vsem tem zgledati,kot en starček, samo imam to srečo,da mama isto zgleda ful mlajša+njena mama itd..
Obremenjevanje z izgledom ,ma ne vem mene skoz neki moti,če niso žilice je pa,kaj drugega čeprav nisem zakompleksan ,tudi ne pretirano samovšečen,to se pravi da  preživim v kopalnici veliko manj,kot moja,čeprav malo samovšečnosti pa mora biti a ne .(v mejah normale).
Ocenjujem drugih ljudi ne,seveda prvi stik je seveda videz,samo mi ni no1,da so ljudje okoli mene lepi imam raje pametne,vesele ljudi pa čeprav niso oh in sploh
Je pa tako,bolj je človek zakompleksan bolj se bo obremenjeval z drugimi oz.bo na drugih iskl napake.Na cune dam veliko in tudi veliko denarja,čeprav se tudi ukvarjam z dragimi blagovnimi znamkami ,amo jih dobim veliko ceneje,kot v normalni prodaji,sem navajen oz. mi je pomenbno biti lepo oblečen.
0
Nazaj na vrh
LittleSassy
Starost: 37Pridružen: 19. okt 2008Prispevkov: 362Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 14. avg 2009 19:01
Povezava do prispevka
Kdaj pa kdaj se zapazim da se kaj primerjam samo mislim da je družba že v osnovi taka-stremi k nekim "idealom" ki jih usvarjajo mediji. Sicer sem zadovoljna sama s  seboj- teža povprečna, v redu za mojo velikost, glede stila se skoraj nikoli ne obremenjujem-kupim kar mi paše na postavo in mi je hkrati všeč (face it-ne morem se oblači v vse cunje ker mi pač ne pašejo in nimam več 16 let, nisem ploska,...). Le redkokdaj opazim kako dekle, ki nosi kaj takega kar bi pasalo tudi meni in takrat si rečem-šment in začnem malce primerjave med tistim kar imam in kar ima ona... Ampak nič hudega-to pomoje počnemo vsi... Kar  se pa tiče izklesanih postavic na morju pa tako-brezveze jim zavidat-tudi jaz imam lahko lepo izklesan trebuh če bom le spravila svojo rit od doma na fitnes ali kakšen pilates Smile dolker tega ne naredim sem si pa sama kriva Big smile
 
 
Pa še glede komentarjev glede teže Question jaz sem imela dolgo časa prenizko težo in sem poslušala kako sem anoreksična in podobno. Punce okoli mene so ob pogovorih o teži zmeraj zavijale z očmi, češ, kaj se pa ti suhica oglašaš in podobne opazke. Zdaj, ko se mi je teža dvignila in ko je vidno nekja trebuščka je pa obraten problem-ja saj ne bi bilo slabo izgubita kak dva kilogramčka in spet smo tu... Nikoli ni konec. A ni čudno da se ljudje obremenjujejo? Sem ravno včeraj eno deklico slišala (okoli8,9 let, zelo suhica)-joj, kako sem pa jaz debela (pri tem vlekala navidezno maščobo)... Res s e vprašaš kam smo prišli...
Zatorej sem se jaz sprijaznila-dokler se dobro počutim, sem zdrava je vse ok Wink
0
Nazaj na vrh
Kiely
Starost: 37Pridružen: 7. feb 2007Prispevkov: 3384Kraj: KielywoodStatus:Offline
Objavljeno: 14. avg 2009 19:31
Povezava do prispevka
quote:3a19b72f29="Lai Ming"zanimivo, kako se okolica obremenjuje s tvojim izgledom

Ker ta okolica ni zadovoljna s svojim.

Jaz sem sama sebi največji kritik. Se mi zdi, da se včasih res preveč obremenjujem oz. zapadem v nek nelagoden položaj. Ampak je pa tudi res, da ga potem vedno uspem premagat. Najbolj nesigurno se počutim na morju, kopalke in pa predvsem ženska družba. Letos mi je šlo prvi dan (ko smo prispeli na zelo turistično in obljudeno plažo) kar malo na jok. Sej vem, mal sem čudna. Samo tisti čas se res nisem dobro počutila v svoji koži. Na koncu je bilo potem vseeno vse v redu, čisto sproščeno, super.

Včasih sem bila zelo nezadovoljna s svojim videzom, tako s postavo, kot kožo. No, z leti pa pride razumevanje in malo odrasteš in pride tudi boljši odnos do samega sebe. He, he mogoče se sliši smešno, ampak ob slabih dneh se pogledam v ogledalo, nasmejem in si rečem,  da sem lepa. In deluje.
0
Nazaj na vrh
Lai Ming
Starost: -14Pridružen: 11. jan 2005Prispevkov: 13584Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 14. avg 2009 19:40
Povezava do prispevka
Kiely je napisal/asi rečem,  da sem lepa.


Si, in to zelo
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Obremenjevanje z videzom in primerjanje z drugimi
Stran 1 od 7
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Usnjena krila obožujejo tudi zvezdnice – od Meghan Markle do Olivie Palermo.