Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Občutljiva in hkrati mozoljava koža 30+

MizMooz
Starost: n/aPridružen: 1. feb 2007Prispevkov: 11Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. feb 2007 8:50
Povezava do prispevka
Pozdravljene častilke lepe in zdrave kože
 
Prečesala sem vaš forum (no, zdaj tudi moj forum) in sem našla precej koristnih informacij. Vseeno pa bi vam zastavila še vprašanje.
 
Sem 30+ (ne povem koliko, hehe), moja koža pa je zelo občutljiva, hkrati pa mastna in zelo dehidrirana. Poleg vsega se mi pred vsako M pojavi miljon mozoljčkov, ki jih sicer pustim povsem pri miru in se po cca 14 dneh sami zrihtajo. Problem je seveda, da imam potem 1 teden mir, potem pa vse od začetka. Probleme s kožo imam zadnjih 8-9 let, kot najstnica nisem imela nikakršnih problemov (ah, kje je že to). Najhuje je sicer že mimo, pred nosečnostjo sem namreč uporabljala skinoren (in vse možne drage kozmetike), kot tudi diane 35. Največji premik k lepši koži je bila nosečnost, ko v glavnem nisem uporabljala nobenih kozmetičnih sredstev. Hormoni in počitek sta kožo naredila res lepo. No, zdaj 2 leti po porodu pa se je spet začelo.
 
Za čiščnje uporabljam Schellerjev gel (minerali, morske alge - nekaj takega), tonika ne uporabljam (se mi je vedno zdelo, da mi zapacka kožo), prej sem uporabljala kremo kozmetike Kahne aloe vera in za okrog oči Carita kremico (ta mi zelo odgovarja). Zadnji mesec pa uporabljam Clinique-ovo SD za mešano do mastno kožo. Krema mi naredi res gladko in žametno kožo, se mi je pa začela povrhnjica čisto na tanko luščit. Malo me zateguje in občasno imam tak srbeče-pekoč občutek. Pojma nimam ali je to povezano s kremo, ali s kakim stresom v službi, ali s hormoni.
 
Dajte mi prosim svetovati katera kremica ali serum bi bila za poskusit na moji koži.
 
Najlepša hvala za vaše nasvete.
 
MizMooz
0
Nazaj na vrh
rene
Starost: n/aPridružen: 17. jun 2005Prispevkov: 3686Kraj: spinning around ...Status:Offline
Objavljeno: 2. feb 2007 13:17
Povezava do prispevka
Miz Mooz pozdravljena na forumu!  
moj odgovor ne bo cisto tak, kot bi si ga zelela, za bolj natancne napotke bo bolje ce se ti oglasi kaksna vecja poznavalka ali tanja, ampak nekaj okvirnih informacij ti lahko dam iz svojih izkusenj. jaz tezav z mozolji nimam, zato ti pri tem zal ne morem svetovati. kar se gela za umivanje tice je schellerjev z algami odlicen in ga komot dalje uporabljas. ce je tvoja povrhnjica dehidrirana ji bo tonik gotovo koristil, za mastno kozo punce priporocajo garnier zeleni, dober je tudi nivein (roza barve embalaza) oz. cera di cupra. SD je pa tudi meni v zimskem casu premalo vlazilna (pa uporabljam tisto za normalno do suho kozo) zato spodaj uporabljam ali lekov (green line) serum za zrelo kozo, ki je vlazilen in antioksidanten (niti ni drag) ali alverde jojoba kremico, predvsem na predelih kjer je koza se posebej suha in rdeca. ta kremica je super, izredno nezna, brez parfumov in primerna za obcutljivo kozo, ravnotako tudi ne masi por, ceprav je kar precej mastna. namazes pod SD, tako da vmes malo pocakas predno naneses SD (zaradi UV zascite).
kozmetometer si si ze kaj ogledala?
"Arguing on the internet is like winning the special olympics, even if you win, you are still retarded."
0
Nazaj na vrh
MizMooz
Starost: n/aPridružen: 1. feb 2007Prispevkov: 11Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. feb 2007 13:49
Povezava do prispevka
Hvala lepa za dobrodošlico!!!
 
...in seveda nasvete. Kozmetometer sem preštudirala, ravno tako kar precejšen del foruma in si včeraj tudi kupila Averde Jojobo. Nisem si je pa upala namazat, ker sem prebrala, da vsebuje karitejevo maslo (sheabutter) oz. neke učinkovine le-tega in če se prav spomnim, naj bi to mašilo pore. No, če jih naj ne bi, bom poskusila zvečer z jojobo. Tisti Lekov serum si grem pa tudi kupit, da ga preskusim.
 
Sem pa tukaj izvedela toliko koristnih informacij, kot jih v celem življenju nisem - je pa res, da se nisem nikoli toliko poglabljala v sestavine in učinkovine kremic:)
0
Nazaj na vrh
rene
Starost: n/aPridružen: 17. jun 2005Prispevkov: 3686Kraj: spinning around ...Status:Offline
Objavljeno: 2. feb 2007 14:06
Povezava do prispevka
.. tudi jaz se nisem do odkritja PL.
 
glede jojoba kremice: mislim, da ne masi por, saj, ce me spomin ne vara, se ta kremica priporoca tudi tistim, ki imajo zaradi skinorena/differina izsuseno kozo. ampak trditi si pa ne upam. pocakajva se na kaksno mnenje.
"Arguing on the internet is like winning the special olympics, even if you win, you are still retarded."
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45017Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 2. feb 2007 16:44
Povezava do prispevka
MizMooz, dobrodošla na Planetu Lepote! In Rene, hvala za pomoč.
 
MizzMooz, kaj pa uporabljaš proti aknam? Ničesar? Differin si že kdaj imela? Če ne, ti ga zelo priporočam, lahko pa seveda tudi Skinoren, če ti je takrat pomagal, ali Diacneal.
 
Tonike ti je že Rene naštela, kože ne packajo, so pa dodatna vlaga in aok. Dodala bi še Garnier roza, je tudi krasen, od dražjih pa Biotherm za suho kožo (roza) je eden najboljših. Tudi Lekov serum je super, lahko bi ga nanesla pod SD kremo, če bi bila koža še vedno dehidrirana, pa lahko malo jojobe.
Izdelke Kahne ti pa zelo odsvetujem, so imele punce precej problemov s kožo po uporabi - malo pobrskaj po forumu.
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
MizMooz
Starost: n/aPridružen: 1. feb 2007Prispevkov: 11Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. feb 2007 18:24
Povezava do prispevka
Pozdravljena Tanja!
 
Hvala za dobrodošlico:)
 
Ja, trenutno proti mozoljem res ne uporabljam ničesar. V bistvu je bilo do nekaj mesecev nazaj stanje tako, da sem ga lahko kontrolirala z redno rutino. Zdaj pa je žal spet nekoliko slabše. Bom poskusila Differin, ker Skinoren mi je bil kar malo premočen in tak packast.
 
Bom poročala kako in kaj.
 
Hvala še enkrat. MM
 
PS: vidim v podpisu, da si ti tudi shoe-addict :-))
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Občutljiva in hkrati mozoljava koža 30+
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zavedati se moramo ene pomembne stvari: eno so moda in trendi, ki pridejo in gredo; drugo pa je večna, ženstvena klasika.