Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Naše knjižnice

Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Travica
Starost: 12Pridružen: 19. mar 2006Prispevkov: 7403Kraj: NeverlandStatus:Offline
Objavljeno: 5. jul 2006 12:00
Povezava do prispevka
Kot vidim, nas je na PL mnogo knjižnih moljčkov.
Ali si knjige same kupujete ali ste tudi včlanjene v knjižnico? V eno, v več? Kakšen se vam zdi izbor knjig, prijaznost knjižničarjev, pomoč pri svetovanju? Se znajdete na Cobiss sistemu, najdete knjige sama ali (vedno) potrebujete pomoč?
 
V naš splošni knjižnici je ponudba velika in raznovrstna, odkar pa se da knjige rezervirati tudi prek neta, je pa sploh fajn. Knjižničarke (in knjižničarji) so OK, vedno pripravljeni pomagati, niso pa vsiljivi. In odkar je možna medknjižnična izposoja, sem včlanjena samo v eni.
 
Kakšne pa so vaše izkušnje?
Tudi pot, dolga tisoč kilometrov, se začne z enim korakom.
0
Nazaj na vrh
mula
Starost: n/aPridružen: 8. avg 2005Prispevkov: 422Kraj: Trnovo-StopStatus:Offline
Objavljeno: 5. jul 2006 12:12
Povezava do prispevka
Moje izkušnje so zelo nasprotujoče. V bistvu je tako, da imam s splošnimi knjižnicami (Jožeta Mazovca, Otona Zupančiča), same dobre izkušnje. Ponavadi so knjižničarji prijazni, čeprav so ponavadi kar že inventar v določeni knjižnici (svaka jim čast), nazadnje mi je še celo knjižničar iz ene enote celote zbrisal dolg v višini 4k v neki drugi enoti, ker je od tega minilo že več kot 2 leti in je rekel, da je to že mimo Me je ful presenetil. Tudi na splošno so ponavadi pripravljeni pomagati pri iskanju.
 
Nasprotje pa je npr. knjižnica na FDV, kjer so zamudnine oderuške in sem v zadnjem letu, ko sem pisala diplomo, tam sigurno, ne pretiravam, pustila 50k. In tu ni šans, da bi ti kaj odpisali ali pogledali čez prste, da naprimer lahko vzameš novo knjigo in drugič prineseš zamudnino Pomagati se jim pa tudi ne da pri iskanju knjig.
 
V NUKu se mi pa tudi zdijo še kar neprijazni, jaz tam nisem bila velikokrat zato se nisem prav dobro znašla, pa so mi zmeraj prav osorno in naveličano dajali navodila.
 
Hvala bogu za moderno tehnologijo, ki res ful olajša rezervacije in iskanje gradih prek internetnih katalogov. Cobiss kot program je sicer slabo dodelan za uporabnike, a se da. Mogoče bi ga lahko res malo izpopolnili, ker je dejansko zastarel. Ampak dela vseeno.
0
Nazaj na vrh
Angellina
Starost: 34Pridružen: 14. jan 2004Prispevkov: 6907Kraj: celjeStatus:Offline
Objavljeno: 5. jul 2006 12:15
Povezava do prispevka

Če bi imela na voljo neomejena denarna sredstva bi si vse knjige,ki so so mi vtisnile v spomin z največjim veseljem tudi kupila,ker pa živim v realnem svetu Wink , se moram ponavadi zadovoljiti kar s knjigami iz knjižnice.že od malega sem včlanjena v celjsko knjižnico,ki ima več oddelkov in povsod lahko uporabim isto izkaznico,kar mi je super.Ko sem bila mlajša,sem redno hodila na otroško-mladinski oddelek,zdaj pa knjige za svoj okus največkrat najdem na oddelku za odrasle,včasih pa v študijski knjižnici,čeprav imam včasih rahel odpor iti tja,ker so ponavadi precej neprijazni.Pa še knjig si ne morem ogledati,temveč moraš samo na kos lista napisati,kaj želiš in ti prinesejo.Je priročno,pravzaprav.Če točno veš,kaj iščeš Smile Je pa super,da je tam zelo mirno in je dovolj računalnikov ter miz,tako da imaš res mir in se lahko tam npr. v miru učiš ali kaj podobnega,če doma zaradi določenih zadev občasno pač tega ne moreš.Cobiss je pa zame itak ena najboljših stvari na internetu sploh,ne vem več kaj bi brez njega,sem redna uporabnica.Ali iščem naslov knjige,ali avtorja,ali pa knjige tudi rezerviram.Uporaba je več kot preprosta in sistem je zelo pregleden in učinkovit.

Sicer sem včlanjena še v eno drugo knjižnico,ki je na drugem koncu Slovenije,ker tam preživim poletja in seveda tudi takrat ne gre brez knjig.

 Vseeno še vedno zeeeelllooooo rada zavijem tudi v knjigarne,kjer bi lahko mirne duše preživela nekaj uric.Cene nekaterih knjig se mi zdijo res visoke,je pa ponudba žepnih knjig in žepnic iz dneva v dan večja,cene so povsem primerne in to se mi zdi super.Nekatere knige so preprosto tako dobro napisane,da jih rada prebiram vedno znova in znova in take imam najraje stalno doma,svoje Smile

 Včasih si pa knjige tudi naročim po internetu,v Sloveniji imamo kar nekaj spletnih knjigarn,ponavadi se tudi izognem poštnini in naletim na kakšno akcijo,zato se nakup kar splača.Je pa Amazan še vedno zakon. Big smile

Normalnost je relativna.
0
Nazaj na vrh
Tea1
Starost: 50Pridružen: 4. feb 2004Prispevkov: 2803Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 13. jul 2006 9:56
Povezava do prispevka
Včlanjena sem v dve splošni knjižnici, poleg knjig  imajo v eni ogromno Cdteko, v drugi pa ogromno igrač (za izposojo) Knjižnično osebje je prijazno in vedno pripravljeno priskočiti na pomoč.
Doma imamo kar precej knjig, bi jih pa imela še veliko več, pa ne vem kam jih dati. Zelo nam je pomembna tudi knjižna vzgoja našega mladička- spodnja knjižna polica je čisto in samo njegova.
0
Nazaj na vrh
.:sonja:.
Starost: 42Pridružen: 21. okt 2004Prispevkov: 7366Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 13. jul 2006 10:23
Povezava do prispevka
Jaz sem bila pred časom včlanjena v NUk, v CTK, v knjižnico O. župančiča. Danes sem pa samo v knjižnici v Velenju. V NUKu mi je brezveze, ker ne moreš iskati sam. Jaz večinoma izbiram knjige po naslovnici. in si vzamem čas in brskam po policah. Ni lepšega.
Tudi na faxu imamo super knjižnico, kjer so določeni ljudje že inventar, super prijazni. Pa še zamudnine niso oderuške.
Si pa ne znam več predstavljati življenja brez Cobissa, ker knjige večinoma vse naročam preko Cobissa.
0
Nazaj na vrh
Tea1
Starost: 50Pridružen: 4. feb 2004Prispevkov: 2803Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 13. jul 2006 10:25
Povezava do prispevka
Ja, Cobiss je zakon!
0
Nazaj na vrh
bambi
Starost: 45Pridružen: 27. jan 2005Prispevkov: 1610Kraj: Goriška stran SlovenijeStatus:Offline
Objavljeno: 13. jul 2006 10:52
Povezava do prispevka
Včlanjena sem v knjižnico v Ajdovščini in po sili razmer, ko sem pisala diplomo, sem se morala še v knjižnico na FDV. Kot je že ena tam omenila, so tam razmere nevzdržne. Omejeno je število knjig, ki jih lahko vzameš. Če pišeš diplomo, si iz daljnega kraja, je ta omejitev naravnost grozna. Poleg tega ti vzamejo prilogo knjige - cd kot dodatno enoto, tako da na koncu lahko vzameš le štiri knjige, saj je ena enota cd.  Enkrat so mi rekli sicer, da lahko vzamem, a so mi že naslednji dan poslali opomin, ker je računalnik evidentiral, da imam šest enot. Ker sem opomin kar ignorirala, sem opomin za ta preveč vzet cd še kar naprej dobivala. Ko sem končno nesla vseh pet knjig s cd-jem nazaj, so mi rekli naj plačam, jaz sem rekla NE, potem smo se malo grdo gledali in so mi dolg odpustili, saj so mi oni naposled dovolili, da vzamem eno enoto več.
Naslednja stvar te knjižnice je, da ti zaračunajo ti tudi le en dan zamudnine v tej knjižnici - ful nesramno.
Še ena stvar, ki se je spomnim pri tej knjižnici - ene knjige imajo rdečo piko, kar pomeni, da jih lahko le gledaš, ne smeš pa jih si sposoditi. Neumno. Grem stavit, da jih iz tega razloga noben ne pogleda.
 
V splošni knjižnici v Ajdovščini se imam pa zelo u redu. Knjižničarke so kot ene "kolegice", vprašam jih lahko kar mi pade na pamet. Večkrat uporabljam Cobbiss, se mi zdi najprimernejši, da ugotovim, ali je kakšna knjiga že prišla ali ne. Pomoči knjižničark skoraj ne rabim, če pa, so vse pripravljene pomagati.
 
Drugače sem vpisana tudi v knjižnici na Pravni fakulteti, a sem jo zelo redko uporabljala, ker poleg pravnih knjig ni imela nič kaj pametnega. Osebje korektno, prijazno.
 
Knjige drugače zelo redko kupujem - sploh pa romane. Te kupim le, če se mi ful vtisnejo v spomin kot lepe in jih hočem imeti. Drugače pa imamo doma celo sobo knjig, predvsem strokovnih, iz vseh področij.
 
 
0
Nazaj na vrh
Lena
Starost: 122Pridružen: 6. jul 2004Prispevkov: 3778Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 13. jul 2006 11:45
Povezava do prispevka
Tudi jaz sem včlanjena v knjižnico, kjer sem vsak teden redni gost. Najprej se seveda zaženem k polici, kjer so uspešnice, nato po področjih, ki me zanimajo. Vedno pa s seboj prinesem še seznam, ki ga najdem na netu. Včasih sem knjige kupovala, zdaj pa kupujem edino priročnike in knjige, ki so mi tako sedle, da jih hočem imeti v svoji knjižnici. Je pa problem, ker jih nimaš kam dati, če pretiravaš z nakupi in zato si sedaj večinoma knjige kar izposodim.
Pozdravček, Lena

http://lena1.moj-album.com/
0
Nazaj na vrh
Ninja
Starost: n/aPridružen: 30. maj 2004Prispevkov: 838Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 13. jul 2006 12:11
Povezava do prispevka
Včlanjenja sem v dve knjižnici. Ena izmed njiju je Študijska knjižnica Celje, in se strinjam z Angellino, da so tam strašno neprijazni (dve ženski in en moški). Edino en mlajši knjižničar je faca in te celo pozdravi ko prideš.
 
COBISS je pa zakon, sploh sedaj, ko so ga posodibili Wink
0
Nazaj na vrh
sweden
Starost: 43Pridružen: 20. jun 2005Prispevkov: 1964Kraj: Maribor - KrškoStatus:Offline
Objavljeno: 16. jul 2006 11:10
Povezava do prispevka
Včlanjen sem v Krško Valvasorjevo in več kot zadovoljen z izbiro, ker je res velika .

Najdeš dejansko vse kar želiš, tudi CDji, kasete, DVDji in CD romi...
Knjižničarji so prijazni, včasih mi doovlijo da si namesto dveh sposodim tri CDje .
Cobiss poznam ja in je OK sistem.
Če lahko malo pokritiziram pa se mi zdi da je tule v velikih knjižicah kot je krška iskanje zelo oteženo...tiste cifre in kode ki ti jih izpiše so včasih pomešane po celi knjižnici .
In potem niti raje ne iščem nič.
0
Nazaj na vrh
Akasha
Starost: n/aPridružen: 12. okt 2004Prispevkov: 7649Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 21. avg 2006 16:04
Povezava do prispevka
Včlanjena sem v Knjižnico Otona župančiča v Ljubljani in v Knjižnico Prežihovega Voranca.
(obe splošni)
 
Potem pa še knjižnica na faksu in najbrž bo zaradi diplome treba še NUK.
 
 
Zloženost je povsod bolj tako, knjige pa vedno izbiram sama po recenzijah na spletnih straneh in v drugih medijih. V knjižnico grem potem s seznamom.
 
Včasih sem za nasvet vprašala tudi knjižničarje, nekateri imajo dobre predloge, drugi pa sploh ne. Eni ti še knjige ne znajo najti na polici..
 
Cobiss uporabljam občasno, je ok,ravno velika navdušenka pa nisem.
 
 
Kupujem precej manj knjig kot jih preberem, v glavnem v nemščini,pa take,za katere že vem, da so vredne,da jih imam doma in jih preberem več kot 1x.
THE SPIRIT OF FIRE !!!
0
Nazaj na vrh
Lai Ming
Starost: -14Pridružen: 11. jan 2005Prispevkov: 13584Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. okt 2006 20:06
Povezava do prispevka
Jaz sem včlanjena v knjižnico Šiška že odkar pomnim (še pred OŠ), a
zadnja leta ne hodim pogosto, predvsem zaradi pomanjkanja časa (zato
velikokrat prosim brata, da si kaj izposodi zame v Delavski knjižnici),
zadnje čase si jih pa tudi kar kupim (predvsem tiste, ki jih že poznam)
in povečujem število knjig na poličkah. So mi pa v Šiški (na Celovški,
"ta glavni") ok knjižničarji, sicer nekateri ne vedo, kaj pomeni biti
prijazen Wink ampak velika večina jih je v redu. Ravno zadnjič mi je ena
starejša knjižničarka rekla, koliko sem zrastla in da se me spomne, ko sem bila še majhna punčka in sem brskala med knjigami.



Eno vprašanje glede Cobissa
Ponavadi samo iščem knjige, da vidim, če jih sploh imajo v knjižnici,
zdaj bi si pa kakšno tudi rezervirala. A košarica pomeni, da si knjige
rezerviraš? In kako to potem poteka, jaz jih dam v košarico in
naslednji dan pridem v knjižnico in..? 
0
Nazaj na vrh
firbček
Starost: n/aPridružen: 13. sep 2004Prispevkov: 1090Kraj: ZasavjeStatus:Offline
Objavljeno: 3. okt 2006 21:08
Povezava do prispevka
A kdo ve koliko stane med knjižnična izposoja?
0
Nazaj na vrh
klarca123
Starost: 38Pridružen: 8. jun 2004Prispevkov: 782Kraj: PosavjeStatus:Offline
Objavljeno: 3. okt 2006 22:31
Povezava do prispevka
mislim, da je medknjižnična izposoja cca. 1500.
 
Drugače sem pa zelo zadovoljna z Valvasorjevo knjižnico, ki je zelo zelo dobro založena. Enkrat sem na faksu morala naredit seminarsko in profesor mi je tudi napisal obvezno literaturo. No in te "obvezne" knjige sploh niso imeli v knjižnici na faksu, v Valvasorjevi pa so imeli kar 2 izvoda. 
aja, pa še knjižničarji in knjižničarke so večinoma ok.
0
Nazaj na vrh
_barby_
Starost: 38Pridružen: 12. avg 2004Prispevkov: 479Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 4. okt 2006 9:02
Povezava do prispevka
Včlanjena sem v mariborsko univerzitetno knjižnico in ptujsko knjižnico Ivana Potrča. Z ptujsko se zelo zadovoljna, so namreč zelo prijazni, vedno so ti pripravljeni pomagat poiskati knjige. Z mariborsko univerzitetno pa sem zelo nezadovoljna-glede na to da je to zelo velika knjižnica bi ti lahko kdaj pomagali poiskti knjige, ne pa da te pošljejo na računalnik, kjer si moreš vse poiskati sam, kar pa je v tej knjižnici zelo težko. enkrat so me ful nadrli, ker sem pozabila odložiti jakno v garderobi, kar se mi zdi noro, glede na to da sem mislila ostati max. 5min...
Wake up in the morning felling like pdiddy, grab my glasses im out the door im gonna hit this city...

Blue eyeshadow should be illegal.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Naše knjižnice
Stran 1 od 3
Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zvezdnice, kot so Jennifer Lawrence, Kate Hudson, Serena Williams in Emma Stone so na rdeči preprogi zažarele v (kot) poročnih oblekah.