Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Nakup avta

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6
Tamika
Starost: 40Pridružen: 26. jan 2005Prispevkov: 900Kraj: tam nekje...Status:Offline
Objavljeno: 9. mar 2008 8:16
Povezava do prispevka
Zdravo.
Že kar nekaj časa razmišljam o nakupu avta, pa se nikakor ne morem odločiti, katero znamko naj kupim. V mislih imam Citroen C3, Toyota Yaris in Opel Corsa, letnik nekje 2003 do 2005, cena okoli 6.500,00 EUR (max. 7.000,00 EUR). Cene teh avtov so zelo različne, pač odvisno od letnika, km, opreme, itd.
Kaj mi ve priporočate? Katere znamke vozite in kako ste zadovoljne?

Hvala vam in lepo nedeljo še naprej!
Lp, Tamika
0
Nazaj na vrh
Mimi_M
Starost: 44Pridružen: 13. dec 2005Prispevkov: 2127Kraj: PrimorskaStatus:Offline
Objavljeno: 9. mar 2008 9:46
Povezava do prispevka
Jaz sem v tem rangu za 6.000 € kupila Fiat Punto l. 2004, 1.3 diesel,  MJET motor in sem super super zadovoljna, res...
Glede na prostornino motorja je zavarovanje in cestnina v skoraj najcenejšem razredu, na moči pa ni zaradi tega prav nič prikrajšan,
da je dizl, je pa itak zakon, poraba je cca. 4,2 l / 100 km.
pa vedno so mi bili ti puntiči ful lepi glede na obliko, pri tem sem pa imela srečo še pri zelo lepi in redki barvi.
Od tvojih naštetih sta mi všeč pa yariska in corsa, C3 mi pa ni, dosti lepši mi je C2.
Čeprav so bile Yariske tega letnika, ko sem jaz iskala avto, ful drage in mislim, da ne odtehta vse drugo  cene...
 
"Odločimo se, da je nekaj mogoče in da hočemo to storiti, pa bomo našli tudi način."
(A. Lincoln)
0
Nazaj na vrh
Katrin
Starost: 47Pridružen: 21. jul 2004Prispevkov: 1762Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 9. mar 2008 10:05
Povezava do prispevka
Jaz sem dve leti nazaj kupila za 4.000 eur Seat Ibizo, letnik 2002 s 45.000 km, 1.4 motor. Takrat je bila zelo ugodna (sedaj ne poznam več cen), iskat sem jo šla v Kobarid, je pa živo rumene barve 
Porabi 7,2 litra, imam pa v glavnem samo vožnje v službo, na fitnes in podobno.
0
Nazaj na vrh
Cama
Starost: -14Pridružen: 20. dec 2004Prispevkov: 1301Kraj: Kraški svetStatus:Offline
Objavljeno: 9. mar 2008 10:48
Povezava do prispevka
Moj odgovor ti mogoče ne bo v celoti pomagal, saj jaz ne bi vzela niti enega od naštetih. Mogoče bi se strinjala z mimi in vzela punta ali stilota, vsekakor pa si kupi avto, ki ga boš lahko vzdrževala, še najbolje je, da poznaš kakšnega res dobrega serviserja, ki pa jih v Sloveniji primanjkuje. Tako da prvo preveri kakšne so cene na uradnih servisih oz. neuradnih (samo če serviserja poznaš!) in ti bo to zelo pomagalo.
Če nimaš predsodkov bi na tvojem mestu vsekakor pogledala za kakšno Fabio (1.4 16V s 75 ali 101 KM) ali mogoče še celo kakšno TDI, če bi se jo dalo dobiti za ta denar.
Kar se tiče multijeta v fiatu, je to eden top malih mlinčkov, tako da skorajda ne moreš zgrešiti z nakupom. Pri fiatovem dizlu pa niti ne zgubljaš toliko cene kot pri bencincu. Torej, fabia ali punto z mJet motorčkom.

Drugače pa pojdi na avto.net, označi svoje kriterije in mogoče se ti bo izbor še povečal. S tvojimi kriteriji se namreč izbira zelo poveča.

Drugače sem pa prej imela punta 1.2 16V go. Glede na to, da je bil 3/4 časa vožen v zgornjih mejah obratov in km/h mi je odslužil odlično. Je pa res, da jaz svoj avto servisiram ne glede na kilometre in nisem nek tipični slovenec, ki si kupi avto nad svojimi zmožnostmi, potem pa avto zanemarja. Mi je pa postal premajhen, ob klimi ni šel nikamor in seveda je imel težave s pospeševanjem, ko je bilo v avtu več ljudi. V glavnem, ubošček je imel relativno malo navora.
image file name: 2kb9dedb4f21.jpg
Zdaj pa imam Škodo Octavio 1 1.8T 4x4 (haldex). Imam veliko prostora in še kar močen motor glede na stroške vzdrževanja. Je dobra za kakšne off road podvige, pa tudi moči ji ne manjka (no, slej ko prej ti je vsak avto prepočasen, ampak na srečo je ta mašinca zelo prilagodljiva in za "male pare" omogoča veliko veselja). Se pa verjetno ne bom nikoli več odločila za avto s prednim ali zadnjim pogonom, samo še AWD (upam na torsen).

www.dlvkos.si
0
Nazaj na vrh
fridda
Starost: 37Pridružen: 23. jan 2007Prispevkov: 1402Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 9. mar 2008 11:08
Povezava do prispevka

še moje mnenje.

tast vozi Toyoto Yaris (službeno vozilo) 1.9 TDI in pravi, da je super. meni je sicer relativno močna mašina za tako majhen avto. pravi, da je zelo primeren za mestno vožnjo, ampak je meni osebno premajhen - vsaj v prtljažnik ne moreš nič kaj pametnega spravit.
Citroen C3 - bencinski motor - vozi mama od kolegice in ni ravno zadovoljna. se ji je večkrat že zgodilo, da ne vžge. servisi so tudi menda precej dragi. sicer je med temi, ko si naštela najbolj simpatičen po videzu.
ampak sama sem simpatizerka nemških znam, zato bi se odločila za Opel Corso - dizelski motor. sem ga že vozila in je super. majhen, a vseeno ima prtljažnik dovolj velik. tudi poraba je majhna.
tudi sama sem ravno v obdobju, ko bom zamenjala avto - in to bo sigurno Opel Corsa ali Astra.
0
Nazaj na vrh
Cama
Starost: -14Pridružen: 20. dec 2004Prispevkov: 1301Kraj: Kraški svetStatus:Offline
Objavljeno: 9. mar 2008 11:20
Povezava do prispevka
Ja saj Corse 1.3 dizel imajo fiatov motor 1.3 mJet. A ima Opel sploh svojega dizla? Vem, da po večini uporabljajo Fiatove, nekateri pa so bili tudi Isuzujevi. Tamika, poglej če imaš kakšnega serviserja za Corsico tdci. Vsekakor pa jo prvo pojdi stestirat.
www.dlvkos.si
0
Nazaj na vrh
paisley
Starost: 41Pridružen: 18. maj 2005Prispevkov: 2025Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 9. mar 2008 11:28
Povezava do prispevka
O Toyoti Yaris vem bolj malo, razen tega, da mi vizuelno ne potegne.

C3 mi je super lep avto, sploh notri; bil je prvi avto, ki sem ga kdaj vozila (avtošola). Ker takrat nisem imela praktično nobenih izkušenj z avtomobili, ga težko ocenim, sem pa že od večih slišala pritožbe, da se kvari, da so materiali zanič in podobno.

Opla letnik 2001 imam pa jaz, samo da ne Corso, ampak Astro 1.4. Sicer prvotno nisem načrtovala nakupa Opla, ampak sem ga dobila zelo ugodno in zelo malo voženega in sem zaenkrat zelo zadovoljna. Porabo ima moj sicer malo višjo, ker ima avtomatski menjalnik, ampak z navadnim menjalnikom nimajo visoke porabe. Materiali so kvalitetni, kvari se mi ne. Mi je pa osebno Astra precej bolj všeč kot Corsa. Sicer je malo dražja, je pa tudi precej večja (sploh tastar model) in močnejša.

V temu cenovnemu rangu pohvalijo tudi Ford Focus, pa že prej omenjeno Fabio. Odsvetujem pa Renault, Peugeot in Kia (novejši modeli so sicer OK, ampak letnik 2002 so bili pa še precej slabi).
Nazadnje urejeno 20. nov 2014 13:36; skupaj popravljeno 1 krat
Women, not girls, rule my world. - Prince
0
Nazaj na vrh
snezka
Starost: n/aPridružen: 6. dec 2004Prispevkov: 914Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 9. mar 2008 17:10
Povezava do prispevka
paisley, zakaj odsvetuješ peugeot?
be happy;)
0
Nazaj na vrh
mimika
Starost: 41Pridružen: 30. okt 2005Prispevkov: 6588Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 9. mar 2008 17:44
Povezava do prispevka
Jaz bi se med temi sigurno odločila za Yarisa, ker je Toyota pač Toyota - na splošno kvalitetna znamka, odlične ocene na testih varnosti, pa tudi sama imam dobre izkušnje z njo, sem nekaj let vozila Starlet (starejši model, nekako predhodnica Yarisa) in sem bila ful zadovoljna.
“Be daring, be different, be impractical, be anything that will assert integrity of purpose and imaginative vision against the play-it-safers, the creatures of the commonplace, the slaves of the ordinary.” - Cecil Beaton
0
Nazaj na vrh
majckena
Starost: 40Pridružen: 13. jul 2005Prispevkov: 1791Kraj: Daleč od oči, daleč od srcaStatus:Offline
Objavljeno: 9. mar 2008 18:24
Povezava do prispevka
Moj ati se ukvarja z avtomobili in pri nas doma vedno kupujemo le vozila naslednjih znamk: Audi, Renault, Opel ali Volkswagen.
 
Tako, da definitivno bi jaz že iz svojih izkušenj priporočam Opla.
Moj dedi vozi Opla že celo življenje in ni imel še nikdar kaj slabega za povedat čezenj, medtem ko sem za Toyoto in Citroena slišala že hude stvari, med drugim, da se je kolegu med vožnjo v Citroenu začela samodejno odpirat in zapirat sprednja leva šipa.
0
Nazaj na vrh
paisley
Starost: 41Pridružen: 18. maj 2005Prispevkov: 2025Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 9. mar 2008 21:17
Povezava do prispevka
snezka je napisal/a
paisley, zakaj odsvetuješ peugeot?


Ker so materiali slabi in se kvari. Sploh tisti letniki, po katerih sprašuje avtorica.

Samo moraš vedet, da jaz vsak avto predvsem s tega vidika ocenjujem, ker sem imela s prejšnjim (Kia Pride) zelo slabe izkušnje in ogromno stroškov.
Women, not girls, rule my world. - Prince
0
Nazaj na vrh
sea
Starost: 42Pridružen: 12. mar 2006Prispevkov: 1217Kraj: neskončni oceanStatus:Offline
Objavljeno: 9. mar 2008 21:26
Povezava do prispevka
Tamika, odgovor je na dlani: nobenega izmed naštetih.:) Hecam se. Mislim, da mi ni treba posebej poudarjati, katera znamka je popolnoma osvojila moj osrednji organ, haha.:)

Ampak takole nekako bi rekla. Pri avtomobilih igra največjo vlogo okus. Prav vsak ti bo argumentiral, zakaj je njegova izbira super in zakaj se njegov avto ne kvari in zakaj so vsi ostali bolj grozni od njegovega. Ampak garancije o brezhibnem delovanju ni pri nobenem (razen pri novem, tam ga pač potem voziš na servis:)). Za vsako znamko kroži kakšna domnevno resna zgodbica, s katero se potem blati pač ime. Dejstvo je, da vsak prisega na svoje. Torej: poglej, kateri ti je res všeč in ob katerem ti zaigra

Potem poskušaj pregledat, kakšne so tvoje potrebe, kakšen avto res potrebuješ. Imaš večinoma mestno vožnjo (v tem primeru npr. ne potrebuješ ne vem kako hudega motorja), delaš relacije in koliko km letno prb narediš... Podobno je z opremo, ker se znamke pri osnovni ceni kar razlikujejo po tem.
Najbolje, da poklikaš po netu (saj veš kje;)), šibaj na kakšen sejem in preglej situacijo tega tvojega ožjega izbora-ponudbo, ohranjenost, opremo ...
Če avta ne boš imela dolgo, se splača odločit za tiste, ki nekoliko bolj držijo ceno, čeprav zna biti tudi vzdrževanje dražje, ni pa nujno;)

0
Nazaj na vrh
soraia
Starost: 42Pridružen: 27. okt 2005Prispevkov: 2871Kraj: KrasStatus:Offline
Objavljeno: 9. mar 2008 21:54
Povezava do prispevka
Moje mnenje je tako, da vsak v e povedati kaj narobe, oz. slabega o vsaki znamki, ker pač od toliko kot jih je na trgu, je logično, da pride do napak.
 
Če bi se ozirala po ostalih, nebi kupila nobenega avta, ker čez vse avte in zmanke so neke pripombe.
 
Pač sama se odloči.
0
Nazaj na vrh
Cama
Starost: -14Pridružen: 20. dec 2004Prispevkov: 1301Kraj: Kraški svetStatus:Offline
Objavljeno: 9. mar 2008 22:09
Povezava do prispevka
Dva meseca nazaj se je moji znanki v Pugiju 206 odprl airbag med vožnjo. Sicer ne vem, kako so se potem zmenili, ampak jaz bi taka jajca skantala v najbližji graben. To je pravi killer Pugi.
Kar se tiče moških je bolje pozno kot nikoli spoznati, da lažejo. Smile Ne resno, sploh kakšni fanatiki do določene znamke imajo tako super nepokvarljive avtomobile, da jih potem na skrivaj "šraufajo" pri popoldancu. Sem imela priliko videt že marsikaj in ko enkrat začneš misliti s svojo glavo, ugotoviš, da je bolje, da jih ne poslušaš. Razen, če se mu potem da očitati, da ti je svetoval avto, ki je klump in mu potem obesiš servis.
Če se išče kvaliteta, se pa ponavadi pogleda za kakšnim dobrim Subijem. Kolega je iz Italije pripeljal Imprezo GT, ki osmeši marsikaj iz nemškega trga. Pa pustimo performanse, ampak notranjost - kot da smo se prvič usedli v avto. S tem, da je to avto s katerim se ni nežno ravnalo. Tako da, če se mi pojavi dobra šansa za kakšnega starega Legacya AWD si ga kupim takoj, pa tudi če bo samo za čez gozd.
Drugače pa VAG in top kvaliteta - no go. Danes je avto potrošni material in temu primerna je tudi kvaliteta. Zato pa pri nakupu rabiš veliko sreče in dobrega prejšnjega lastnika. Za primer, če nimaš sreče pa še dobrega serviserja. In vedno je treba računat na to, da nimaš vedno sreče.
www.dlvkos.si
0
Nazaj na vrh
LIVvy
Starost: 41Pridružen: 4. jan 2006Prispevkov: 4786Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 9. mar 2008 22:40
Povezava do prispevka
Jaz ti izbire najbrž ne bom prav nič olajšala  Lahko pa povem za Corso, ki jo ima moj fant. On bo sšimfal Ople po dolgem in po čez, ampak to seveda samo na podlagi njegovega primerka, ki je imel že tisoč in en problem. Po pogovorih z večimi lastiki Cors, je kasneje ugotovil, da so podobne nesrečne zgodbe imeli le lastniki 1.4 benzinskih motorjev, tisti z 1.2 verzijo so bili zadovoljni.

Kar se pa mojega vidika kupovanja avtomobilov tiče pa najbolj zadanem, če prisluhnem intuiciji. Sem že kupila avto zelo racionalno, vse natančno preračunano do zadnjega centa, da bo ja najmanjša poraba, nizko zavarovanje, naštudirana velikost, oprema, cena gum, vse, kar ti pade na pamet, in nisem bila zadovoljna. To pa zato ker sem v želji po čim manjših stroških sklenila preveč kompromisov.
Zdaj imam avto, za katerega sem se odločila v prvem trenutku, ko sem ga videla (in seveda proučila njegove lastnosti), čeprav pred tem sploh ni bil v ožjem izboru in sem bila že na poti, da zaaram drugega.

Preglej čim več raznih modelov v tvojem finančnem okviru s karakteristikami, ki ti ustrezajo, in ko ga boš videla, boš vedela, da je pravi. Čeprav se sliši zelo babje in bi se marsikateri dec zgražal, je meni poleg vseh relevantnih karakteristik pomebno tudi to, da avto začutim, ker je moj prijatelj in ne samo prevozno sredstvo.

Sicer je pa danes skoraj vsak avto ne glede na znamko že loterija, tako da jaz najraje ne bi govorila o boljših in slabših znamkah. Presodi po tem, kar je tebi pomembno pri avtomobilu. Je to poskočen motor, dodelana notranjost, veliko dodatne opreme ali stopnja varnosti. Pomembno je, da se ti počutiš prijetno in varno za vožnjo, da boš z užitkom šla na pot
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Nakup avta
Stran 1 od 34
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Profesorica je razkrila, da je uživanje mesa nujno za duševno zdravje, saj veganska hrana ne vsebuje ključnih hranil.