Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Koža - vedno slabše postaja

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6
Dina
Starost: 43Pridružen: 12. jun 2004Prispevkov: 3221Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 21. jan 2007 16:49
Povezava do prispevka
Zadnje mesece imam s kožo na obrazu take težave, da kljub temu, da redno berem forum in uporabljam stvari, ki naj bi bile ustrezne, gre vse samo še na slabše .
Torej, moja koža je takšna, da je hkrati ekstremno suha in tude zelo mastna, pa še neverjetno občutljiva je ratala. Ko si obraz zvečer umijem (že več kot 2 leti uporabljam Sheller mineralni gel, zdaj sem pa na polovici Avonove Pure pore fection pene), si potem očistim ostanke pudra še z Alverde mlekom divja vrtnica, splaknem z vodo in potem še tonik Garnier Fresh. Koža je po tem tako suha, da se luska, včasih po celem obrazu, včasih pa le po nosu, ampak jo vedno zateguje. Potem se namažem z nočno Garnier Nutritionist (sprobala sem pa že Clinians ta zeleno, pa mi je bila čisto prešvoh, nekaj časa sem uporabljala Avon M24, ki je bila tudi premalo, pa Garnier Fresh, isto). Tam, kjer me najbolj zateguje se namažem še z Alverde jojobo. Včasih dam spodaj še Green Line serum in takrat ne uporabim jojobine kremice.
Imam tudi za mojo starost nenormalne težave z mozolji, sploh, ker v puberteti v primerjavi z zdaj sploh nisem imela mozoljev. Opažam, da se mi čedalje bolj mašijo pore in tudi precej velike postajajo. Še nikdar ni bilo tako hudo, kot je zadnje čase. Nekaj časa sem uporabljala Skinoren in Klimicin gel, samo zdaj tega ne uporabljam več, ker nimam tistih velikih mozoljev, ampak so čisto drobni, včasih je samo mala podkožna bunkica, ki se napolni z belim (ne kot podkožni mozolj, ker nič ne boli, niti ni rdeče).
Obraz imam poln flekov od mozoljev in si jih parkrat na teden namažem z Avonovo Anew Alternative z glikolno, čez pol ure dam čez še Garniejevo nočno. Takrat seruma in jojobe ne uporabim, ker bi bilo preveč vsega na enkrat.
Zjutraj si obraz osvežim z vodo in Fresh tonikom, namažem z Anew Alternative, ker če dam katero drugo se zgodi to, da mi čez dan kožo zateguje, če je premalo mastna, ali pa nos in pri očeh dobim čisto luskasto kožo - tudi če dam spodaj jojobo, če je pa bolj mastna, se pa po celem obrazu svetim in si moram kar z robčkom pivnat maščobo (luščim se pa še zmeraj), tako da sem ugotovila, da je ta še najbolj ustrezna za mojo grozno kožo, ki je hkrati ekstremno suha in ekstremno mastna.
Uporabljam puder Revlon CS Natural.
Kadar je zvečer po umivanju povrhnjica tako izsušena, da imam obraz kar siv od luskic in izsušene povrhnjice, takrat uporabim Avonov dvostopenjski kislinski piling, ki pomaga za dan ali dva. Takrat imam potem z luščenjem dva dni mir, potem pa je vse po starem.
Puder moram imeti pa obvezno gor, čene zaradi vseh mozoljev in brazgotin ne morem med ljudi, medtem ko sem še dve leti nazaj mirno šla na sprehod s psom brez pudra na obrazu, zdaj mi je pa čisto nerodno taka hodit okoli. Čeprav se tudi s pudrom opazi, da je moja koža čisto v zadnjih zdihljajih, ampak vsaj malo se zakrije to grozoto. Najbolj me čudijo te mozolji vseh vrst, od velikih gnojnih, do malih, do podkožnih, do takih, ki jih niti poimenovati ne znam, potem zamašene pore, pore so razširjene tako, da bo še kdo padel notri, do ogrcev. Groza, groza! ne vem kaj naj naredim.
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45018Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 21. jan 2007 21:09
Povezava do prispevka
Dina, probaj takole:
  • nehaj uporabljati Alverde čist. mleko in si kupi Balea MED Sensitive
  • tudi tonik si kupi Balea MED Sensitive
  • nehaj uporabljati Avon čist. peno - samo Schellerja
  • s čist. mlekom se očisti pred gelom, ampak, da ne boš preveč dražila kože, uporabljaj zvečer to mleko, zjutraj mineralni gel
  • takoj pojdi po recept za Differin in ga uporabljaj vsak večer
  • po 10 min čez nanesi jojobo
  • tudi sicer uporabljaj samo jojobo, ostale kreme do nadaljnjega pospravi.

Pa potem poročaj, da bomo videli reakcijo in po potrebi ukrepali naprej, ok?

A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Dina
Starost: 43Pridružen: 12. jun 2004Prispevkov: 3221Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 21. jan 2007 23:34
Povezava do prispevka
Hvala Tanja, se bom držala navodil. Edino glede Differina, bom mogla počakati do sredine februarja, ker grem takrat k dermatologu in mu bom rekla naj mi ga predpiše, ker moja osebna zdravnica mi ga noče in mi vedno predpiše Skinoren, čeprav sem ji rekla za Differin. Ali se lahko tačas s Skinorenom mažem? A z jojobo se pa pocelem obrazu namažem oz. kjer je suha koža? Ker je tako, da včasih imam "napade mastnosti", da se zvečer s kremo sploh ne namažem in je čisto ok, že čez par dni se pa zgodi, da je koža tako suha, da je kar siva, faco mi vleče skupaj da ni za zdržat, pa polno takih rahlih gubic se pojavi, ki pa jih krema potem "zbriše" in je koža spet bolj napeta.
Pa še to sem pozabila omeniti, da zanimivo napadi mozoljev pred in med menstruacijo malo pojenjajo. So se mi pa začeli mozolji pojavljati tudi po dekolteju, ramenih in zgornjem delu hrbta (ne po celem hrbtu ampak do tam nekje, do koder lahko nazaj sežem tudi z roko), kar se mi ni zgodilo nikoli v življenju, niti v puberteti ne. Sem bila pa tudi na pregledu ščitnice, če bi bilo kaj s hormoni narobe, ker so mi še do pred kratkim tudi lasje močno izpadali (ampak so zdaj nehali) in je bilo vse v redu. Tudi nohti so zadnje čase katastrofa, lomijo se, cepijo, plastijo. Jemljem pa prehranski dodatek Fidival, ki mi bolj ustreza kot Fitoval, ki sem ga jemala kakšno leto nazaj.
0
Nazaj na vrh
Nikky
Starost: n/aPridružen: 1. dec 2006Prispevkov: 9Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. jan 2007 0:37
Povezava do prispevka
Mozolji, se zlasti po dekolteju in po hrbtu in pa izpadanje las lahko res pomenijo hormonske tezave. To dela testosteron, kar se da ugotoviti s pregledom krvi. Je pa zelo odvisno od tvoje zdravnice ali ima posluh za take zadeve ali ne. Pomagajo KT Diane 35, ki vsebujejo snov, ki veze testosteron. Upam, da ti vsaj prevelika porascenost ne dela problemov, ker to tudi spada sem zraven.
 
Nikky
0
Nazaj na vrh
Sher
Starost: -14Pridružen: 30. jul 2006Prispevkov: 1069Kraj: HrvaškaStatus:Offline
Objavljeno: 22. jan 2007 8:10
Povezava do prispevka
Dina, čeprav je Tanja tukaj strokovnjakinja, bom ti jaz dala še svoje mnenje ker vem kaj pomeni imeti takšne probleme.
Me zanima če uporabljaš kakšne KT? Ker mislim da bi ti lahko to zelo pomagalo ker se ti vsi tvoji problemi slišijo kot da se ti razina hormonov vedno menja.
To je prevelik skup problemov da bi se to rešilo samo z  uporabo krem za obraz in gelov za umivanje, se zdi bolj kot notranji problem, posebno zato ker se dogaja po celem telesu in takih problemov prej nisi imela. Nega obraza ne bo rešila problem dekolteja.
No, bilo bi dobro še o tem razmislit.

Kaj pa se izdelkov za nego gre, Avonovo čistilno peno takoj prenehaj uporabljat! Tudi meni je ostavila občutek da kožo preveč izsuši a jo ne očisti dobro.
In druga stvar katero bi še dodala je da bi lahko tu pa tam uporabila kakšen mehanični piling. Nivein masažni piling ti je meni vsakič rešil problema z dekoltejem. Sem ga tudi uporabljala za obraz in mi je odlično rešil problem z mozoljem. To je bio veliko presenečenje. Mehanični piling te bo rešil suhe povrhnjice in bodo kremice bolj uplivale na mlado kožo odspod. Seveda, za obraz lahko vzameš kakšen drugi piling, morda Alverde, ker ga zelo hvalijo tukaj.
Če pa slučajno uporabljaš še kakšno glineno masko ali gel za umivanje, bi ti svetovala da tudi s tem nehaš ker je moja iskušnja da te stvari povrhnjico zelo posušijo, tebi pa tega res ni potrebno.

Avon Alternative (in Clinical) pa so tudi meni odlične kremice. Čeprav so kreme z glikolno, so pa najbolj idealni vlažilci moje kože. Ne preveč in ne premalo, ampak ravno prav. Če bi ti jojba bila premastna, mogoče bi morala nastaviti z to kremico, če poveš da ti tako paše.

No, samo sem hotela dati še par nasvetov za razmislit. Upam da boš problema skoraj rešila.
Pozdravljena!
Ljubezen je, ko vidiš vse napake, in ljubiš njim navkljub.
moj fotoalbum: http://sher.planet-lepote.com/foto
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45018Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 22. jan 2007 10:59
Povezava do prispevka
Ne, Skinoren zaenkrat pusti. Če je tako, si, dokler ne dobiš Differina, kupi Diacneal. Pa morda bi bilo res fajn, da bi šla še na pregled stanja hormonov ...
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
klarca123
Starost: 38Pridružen: 8. jun 2004Prispevkov: 782Kraj: PosavjeStatus:Offline
Objavljeno: 22. jan 2007 11:49
Povezava do prispevka
No, pa da še jaz pristavim svoj piskrček Smile
Tudi moja koža je dobesedno zmešana (izsušena, ogrčasta, včasih malo mozoljčkasta -zdaj je že precej boljše- povrhu vsega pa še zelo občutljiva). Predlagam pa naslednje (malo bom ponovila za Tanjo ):
 
1. Zamenjaj Alverde mleko za Balea MED mleko; kajti po tem Alverdinem sem jaz dobila polno izpuščajčkov; ta Balein je pa edini, ki mi paše na kožo
2. Od krem mi paše pozimi le Alverde Jojoba (po vseh drugih me kar peče, pa čeprav naj bi bile nežne). Pozimi pa imam kremo s faktorjem 15 od Paula s Choice, na suhe predele pa si nanesem oljčni tonik od L Occitana - meni je bil tonik Fresh preveč "limast".
3. Tudi za puder ne vem, če je najbolj primeren: meni je bil sicer Natural kar nekaj časa ok, dokler niso izbruhnili mozolji. Sedaj uporabljam puder Deborah 24 ORE in sem zelo zadovoljna.
4. Od mask za obraz ti pa priporočam Schellerjevo kutino, ki je lepo vlažilna, pa Lushevo Ayesho (čeprav vsebuje eterična olja meni čudežno paše).
6. Glede kislin pa tako: meni je bil npr. Avene Cleanance K obup, medtem pa ko mi je Diacneal super
 
Upam, da se ti koža čimprej popravi Smile
 
0
Nazaj na vrh
Dina
Starost: 43Pridružen: 12. jun 2004Prispevkov: 3221Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 22. jan 2007 17:38
Povezava do prispevka
Hvala lepa vsem za nasvete.
KT sem jemala tri leta neprekinjeno, ravno ta mesec pa je eno leto odkar jih ne jemljem več. Težave z mozolji sem imela tudi ko sem jemala KT. Prenehala sem jih jemati pa zato, ker so se mi začele pojavljati vmesne krvavitve (po treh letih jemanja) in sumila sem tudi, da mi povzročajo izpadanje las. Najprej sem jemala Femoden, ko so se začele pojavljati težave (vmesne krvavitve in izpadanje las), sem probala Cilest, in potem še tiste ki so na novo na tržišču z zelo nizko vsebnostjo hormonov in so samoplačniške, pa se zdaj ne spomnim kako se jim reče. Ker mi nobene niso ustrezale, sem jih opustila in 10 dni po prenehanju jemanja (ampak dobesedno 10 dni), so mi lasje občutno manj izpadali, vendar še vedno preveč, zdaj po enem letu so pa v mejah normale (čeprav kakšen mesec še vedno preveč, ampak ne zaradi sezonskih vplivov, vendar je zdaj skoraj normalno). Naj povem, da pred letom dni so bili moji lasje tudi na pogled zelo bogi, čisto mrtvi, grozni skratka, v zadnjih nekaj letih so se mi stanjšali, ker včasih sem imela zelo goste in debele, zdaj so pa bolj tanki in srednje gosti.

Na pregledu ščitnice sem bila kakšen dober mesec nazaj in je bilo vse v redu.
Bom pa pri dermatologu tudi omenila morebitno hormonsko neravnovesje, ker je tudi res, da je moja osebna zdravnica v odkrivanju zadev ki niso na prvi pogled očitne, bolj tako, tako.

Zdaj bom najprej zamenjala kozmetiko tako kot ste mi svetovale in šla k dermatologu.

0
Nazaj na vrh
*nina*
Starost: 31Pridružen: 9. avg 2006Prispevkov: 185Kraj: obalaStatus:Offline
Objavljeno: 22. jan 2007 19:18
Povezava do prispevka
Klarca123...napisala si,da uporabljaš puder 24 ORE.Mi lahko poveš malo
več o njem???Misliš,da bi prekril večje nepravilnosti?? A mas mogoče
sestavine?? Smile



Lp
0
Nazaj na vrh
klarca123
Starost: 38Pridružen: 8. jun 2004Prispevkov: 782Kraj: PosavjeStatus:Offline
Objavljeno: 22. jan 2007 19:50
Povezava do prispevka
@*nina*: Sestavine od pudra je napisala ena druga punca v temo Sestavine. S pudrom sem pa zelo zadovoljna: ne začnem se kmalu svetit, hkrati pa mi ne izsuši kože, ne delajo se mi mozoljčki, pa tudi prekriven je ok. Pa še perfekten odtenek sem našla. Meni v splošnem veliko bolj ustreza kot pa Revlon CS Natural.
Aja, kupila sem ga pa v Limoniju v CP.
 
Lp
0
Nazaj na vrh
*nina*
Starost: 31Pridružen: 9. avg 2006Prispevkov: 185Kraj: obalaStatus:Offline
Objavljeno: 22. jan 2007 20:12
Povezava do prispevka
Hvala ti Smile Bom pogledala.
0
Nazaj na vrh
klarca123
Starost: 38Pridružen: 8. jun 2004Prispevkov: 782Kraj: PosavjeStatus:Offline
Objavljeno: 22. jan 2007 20:30
Povezava do prispevka
Oprosti, zmotila sem se. Sestavine so na temi Pudri (sem kar prekopirala):
 
Aqua, Cyclomecticone, Propylene Glycol, Isohexadecone, Etnoxydiglycal, Talc, Ethylhexyl, Methoxycinnamate, Cimethicone, Trimethylsiloxysilicate, PPG-12/SMDI Copolymer, Barium Sulphate, Bentonite, Sodium Chloride, PEG/PPG-18/18 Dimethicone, Polyglyceryl-4 Oleate, Nylon-12, PEG-8, Hamamelis Virginiana, Qurcus Infectoria, Sodium Hyaluronate, Ethylene/Methacrylate Copolymer, Isopropyl Titanium Triisosearate, Methicone, Aluminum Magnesium Hydroxide Stearate, Imidazolidinyl Urea, Dimethiconel, Parfum, Undecylenic Acid, Sodium Methyparaben, PPG-15 Stearyl Ether, Alpha-Isomethyl Lonone, Hexyl Cinnomal, Linalool, Hidroxycitronellal, Citronellol, Limonene, Benzyl, Salicylate, Butylphenyl Methylpropional. +/- CI 77891, CI 77492, CI 77491, CI 77499, CI 77007
0
Nazaj na vrh
Lukec
Starost: 35Pridružen: 6. okt 2005Prispevkov: 120Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. jan 2007 0:59
Povezava do prispevka
    ali lahko pridem do dermatologe z naročilom od zdravnika ali lahko direktno grem do dermatloga?
0
Nazaj na vrh
Lukec
Starost: 35Pridružen: 6. okt 2005Prispevkov: 120Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. jan 2007 1:03
Povezava do prispevka
    aja pa pri tej dermatologinji sm že bil nekje pol leta nazaj
0
Nazaj na vrh
.:sonja:.
Starost: 42Pridružen: 21. okt 2004Prispevkov: 7366Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 23. jan 2007 7:51
Povezava do prispevka
Z napotnico. Razen če si samoplačnik.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Koža - vedno slabše postaja
Stran 1 od 7
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Gillian je bila stara komaj sedem let, vendar je bila njena prihodnost že ogrožena.