Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Kdaj je kozmetike preveč?

Pojdi na stran 1 , 2 , 3
summertime
Starost: 34Pridružen: 6. sep 2009Prispevkov: 628Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 30. maj 2012 14:42
Povezava do prispevka
Res nisem vedela kam naj dam tole temo  ampak danes sva šla s fantom na sprehod in sva se pogovarjala, nakar mi reče, da se mu zdi, da imam preveč vsega in, da sem obsedena z videzom in nakupovanjem in da želim bit popolna. Rekel je, da ga to ne moti ampak, če ga že sprašujem mi pač pove.

Seveda sem protestirala, da sploh ničesar nimam in me vpraša, kam bi se dala na lestvici od 0 do 100, kjer so 0 tiste, ki nimajo nič razen mila 100 pa tiste, ki imajo največ pa sem rekla, da nekje med 40 in 60, on bi me pa dal med 90 +.

Ne nakupujem več kot 1x na 14dni, ker itak nimam denarja večino žepnine res zapravim za kozmetiko ampak mislim, da je to povsem normalno. Res je, da imam preveč deodorantov in krem za roke ampak to zato, ker mi niso všeč stran jih pa ne mečem, pa imam nek deodorant, ki mi ni všeč npr. za doma, ko vem, da se ne bom spotila, pač da ga porabim in seveda traja sto let da ga zmanjka, prav tako imam 13 šmink ampak za šminke tudi veste, da jih zlepa ne zmanjka, do zdaj sem porabila 1 šminko in gloss v življenju do konca. Res je da imam npr. 4 shower gele ampak od tega sta dva res samo še za 3x. Pa če grem npr. v The body shop bom kupila 4 masla za telo, ne le enega, ker vem, da še eno leto ne bom šla itd.

Ni zdaj konec sveta in se ne mislim na smrt obremenjevati s tem ampak sem se zamislila, morda pa sem res preveč v tem in ne vidim, da imam problem.

Zanima me: kaj se vam zdi, kdaj je kozmetike preveč in meji na obsedenost?
0
Nazaj na vrh
Sinthija
Starost: n/aPridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 9772Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 30. maj 2012 15:55
Povezava do prispevka
Načeloma je moško in žensko stališče glede tega kaj je veliko kozmetike dokaj različno.
 
Ne vem koliko vsega imaš in na splošno je težko dati nek okvir kaj je preveč in kaj je zmerno.
Je pa res, da se meni nakupovanje kozmetike 1x na 14 dni zdi veliko. Razen, če ti zmanjka gela za tuširanje, šampona in deota, če vas več isto stvar uporablja.
Nakupovanje šmink, senčil, lakov za nohte, pudra ipd. pa se mi zdi veliko, če kupuješ nove stvari vsakih 14 dni.
 
Jaz imam za moje pojme malo kozmetike (bi je z veseljem imela več, a je pač moj proračun za te stvari omejen) In tudi moj se ni še nikoli pritožil, da imam veliko. So pa pač nekatere stvari, ki se jih mora imeti na zalogi. Imam osnovno zalogo kozmetike in ličil, da sem lahko vedno urejena, nove pa kupim večinoma le, ko je potreba.
"Najlepši okras ženske je ljubezen. Najlepša oblačila na ženski pa so roke moškega, ki ga ljubi."
0
Nazaj na vrh
soncnica19
Starost: 122Pridružen: 9. dec 2007Prispevkov: 596Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 30. maj 2012 15:56
Povezava do prispevka
Verjetno nas je 3/4 punc na PL, ki bi lahko zmanjšale kozmetične izdelke na polovico, pa bi še kar imele preveč vsega :).

Tudi jaz se kdaj vprašam zakaj rabim 3 gele za tuširanje na polici v kopalnici, ko pa bi lahko imela samo enega? :). Jaz sem se kar sprijaznila, da tako pač mora biti :).
Nazadnje urejeno 30. maj 2012 17:10; skupaj popravljeno 1 krat
0
Nazaj na vrh
KrvavaMeri
Starost: 36Pridružen: 5. nov 2007Prispevkov: 7853Kraj: Zagorje ob SaviStatus:Offline
Objavljeno: 30. maj 2012 16:09
Povezava do prispevka
Dokler imaš denar, veselje in voljo tudi za druge stvari, se mi ne zdi problem. Ko te kupovanje kozmetike omejuje pri nekem vsakdanjem življenju, potem postane problem. Ali če s kupovanjem poskušaš rešiti nek psihični problem. Simple as that.
Ostalo je itak relativno. Npr. dekleta, ki se ukvarjajo z YT ali bloganjem o kozmetiki, imajo itak tone kozmetike, pa se mi večinoma zdijo čisto ok. (Če že ocenjujemo samo po tem kriteriju.)

Jaz imam srednje do veliko kozmetike (predvsem mejkapa) in prav tako kupujem na 14 dni, zato se mi zdi to čisto ok. Ampak kot pravi Sinthija, se večina moških ne bo strinjala o potrebni količini kozmetičnih izdelkov.
mejkap - blog o ličenju
0
Nazaj na vrh
summertime
Starost: 34Pridružen: 6. sep 2009Prispevkov: 628Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 30. maj 2012 16:12
Povezava do prispevka
hehe no ne grem na vsake 14 dni v šoping  to sem res mogoče malo čudno napisala ampak vedno pač česa zmanjka npr. zobne paste, vložkov, vatk itd.
evo sem preštela:
 
bom napisala sam tiste bolj pomembne stvari, ne bom vsega naštevala
imam:
- 4 gele za tuširanje od tega 2 pri fantu enega bo ravnokar zmanjkalo
- 3 negovalne izdelke za telo ( eno olje, eno kremo in eno maslo za telo pri fantu, pa 3 masla iz TBS ampak res vsazga samo še za enkrat namazat pa še to ne po celem telesu).
- 2 čistilna mleka (en pri fantu)
- 3 kreme za obraz: ena nočna ena dnevna (ena pri fantu)
- 2 parfuma
- ja priznam 8 deodorantov (od tega uporabljam 3 vse neutro roberts, vsak različen vonj)
- pa 6 krem za roke (ena v kuhinji, ena v kopalnici, ena v torbici, ena na nočni omarci, ostale se valjajo, 2h po kmalu zmanjkalo)
- 1 krema za noge, ki je samo še za 2x potem bom pa na nogah porabla te za roke
- 3 šamponi (en trdi šampon, en za občasno proti prhljaju, en ki je v redni uporabi)
- 1 balzam za lase
- 1 maska za lase
- 4 tekoči pudri (priznam enkrat sem kupila 2 od Bourjois naenkrat, ker se nism mogla odločit katerga bi pa še znižana sta bila, 2 imam pa pri fantu, ker sta že skoraj porabljena, sta še za približno 10x)
- 2 sončni kremi za obraz in 2 za telo
- 13 šmink
- 2 maskari (eno sem dobila pri enem nakupu)
- 2x po 88 baru paleti (pač zdelo se mi je poceni, pa še od prej 2 paleti po 10 senčk in še ene par senčk, ki so se nabrale že prej in se jih zlepa ne porabi)
- 29 lakov za nohte (kar naberejo se- veliko jih dobim od prijateljic, ki se ne ličijo pa jih dobijo pa jih men dajo itn.)

Pač tako nekako meni se ne zdi nič pretiranega mogoče res deodoranti, ker jih pač ne mečem stran, če mi ne ustrezajo, kreme za roke in pudri pa še to bosta kmalu samo 2.

-
0
Nazaj na vrh
kitty83
Starost: n/aPridružen: 11. maj 2012Prispevkov: 21Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 30. maj 2012 16:35
Povezava do prispevka
Razen deodorantov se mi zdi, da nimaš ničesar preveč. Po mojem mnenju je čisto povprečna količina stvari, tako, da bodi kar mirna. Fant mogoče nima najbolj realne predstave o tem kaj ženske vse potrebujemo Smile Ampak saj se bo s časom navadil, mene moj mož še spodbuja k nakupu kozmetike (če vidi, da si nečesa želim, a zaradi financ nočem kupiti) pa je moj "seznamček" izdelkov kar precej daljši od tvojega....
0
Nazaj na vrh
summertime
Starost: 34Pridružen: 6. sep 2009Prispevkov: 628Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 30. maj 2012 16:37
Povezava do prispevka
O Kitty83 kok je pasal to prebrat  
0
Nazaj na vrh
Lunča
Starost: n/aPridružen: 14. mar 2006Prispevkov: 1075Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 30. maj 2012 16:43
Povezava do prispevka
Iskreno povedano razvijam počasi hudo alergijo na te neprestane moške komentarje o količini kozmetike (je bila že neka tema nedavno o preveč kozmetiki in knjigah če se ne motim?).

Midva z mojim imava vsak svojo stvar (jaz si lakiram nohte, on gleda šport) in se ne vtikujeva en drugemu v čisto vsako tako malenkost. Vsak človek mora imeti en užitek, meni so očitki glede tega čisto brezveze, ker potem bi se lahko on vtaknil v vsak moj lak in jaz v vsako njegovo vstopnico. A ima to res smisel? V resni normalni zvezi sigurno ne.

Summertime, na hitro sem uč vrgla na tvoj seznam in jaz imam sigurno večje zaloge. Že lakov imam okoli 60....
No ampak mislim, da se večina planetk uvršča v ljubiteljice kozmetike in so še daleč od Elle Fowler sindroma (kar je pa meni osebno res pretiravanje - se nanašam na YT video o njeni kolekciji - ne glede na to da je blogerka).

Summertime tudi tvoj fant ima verjetno kakšno tako pregreho če dobro pomisliš. Wink

Sicer pa kaj se ma za mešat kako ti razporejaš svoj denar... če ni plačal naj bo kar tiho! Evil Smile
0
Nazaj na vrh
summertime
Starost: 34Pridružen: 6. sep 2009Prispevkov: 628Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 30. maj 2012 16:46
Povezava do prispevka
Hehe Lunča saj je rekel, da ga ne moti samo, da če pa že sprašujem sm pa obsedena z videzom in nakupovanjem in imam po njegovem 1000x več kozmetike od povprečne ženske. No meni se zdi, da imam še premalo zato me je rahlo šokiralo 
0
Nazaj na vrh
Sydelle
Starost: 33Pridružen: 3. dec 2008Prispevkov: 1752Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 30. maj 2012 16:54
Povezava do prispevka
Jaz se strinjam z Meri Smile Imho je nemogoče reči v številkah, ker tudi ženske smo si glede tega različne, je pa po mojem mnenju preveč, ko te začne obremenjevati. 
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 30. maj 2012 16:58
Povezava do prispevka
Kar se mene tiče, je to zelo relativno. Za nekoga je preveč vse, kar je več kot 1 komad ene vrste izdelka, ker mu je to zgolj nuja/potreba in ima le toliko, kolikor nujno potrebuje - za nekoga po 10 kom ni veliko, ker mu je to nekakšen hobi oz. mu kozmetika predstavlja nekakšno veselje, užitek.

Sama jo imam definitivno preveč in me to moti - predvsem v smislu, da je ne uspem porabiti oz. jo počasssiiiiii, ampak hkrati se nekako ne morem ločiti od nje, to je moje veselje, užitek, rada se negujem in urejam, pri čemer izdelke rada konstantno menjavam. Ne bi se mogla npr. tuširati/deodorirati/umivati obraza/mazati ... po en mesec ali celo več z enim samim istim izdelkom. Rada izmenjujem med njimi glede na razpoloženje, vreme, vonj, potrebe kože ...
Nisem pa prepričana, da je pametno, da grem zadeve prešteti.

V glavnem, uživam v kozmetiki in si želim le, da bi izdelke porabljala hitreje. Priznam pa, da me malo skrbi, kdaj bom uspela vse porabiti.
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
summertime
Starost: 34Pridružen: 6. sep 2009Prispevkov: 628Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 30. maj 2012 17:08
Povezava do prispevka
Hehe Tanja s tem se pa popolnoma strinjam jaz komaj čakam, da nečesa zmanjka, da lahko novo kupim Big smile
0
Nazaj na vrh
soncnica19
Starost: 122Pridružen: 9. dec 2007Prispevkov: 596Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 30. maj 2012 17:12
Povezava do prispevka
Jaz tudi komaj čakam, da kaj zmanjka, da lahko odbrzim po nov izdelek.
0
Nazaj na vrh
Aralyn
Starost: 36Pridružen: 2. jan 2010Prispevkov: 1297Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 30. maj 2012 18:01
Povezava do prispevka
Oh, summertime, ko sem začela brati temo, sem prav čakala kakšen seznam, pričakujoč neke blazne številke. Smile Če te kaj tolaži, je moja kolekcija negovalnih izdelkov praktično ista, z izjemo deodorantov. Vendar ne vem, zakaj bi ti bili problem. Iščeš pač tapravega. Ko je mami imela s tem težave, smo imeli tudi doma kar nekaj napol načetih deodorantov, pa kaj moreš, če ji niso pasali. Smile Dekoratva se mi zdi v lepih mejah normale, pri lakih pa se mi zdiš sploh skromna. Wink

Mislim, kot je ena že povedala, da je to predvsem stvar fanta. Moj recimo niti ne ve točno, za kaj vse se uporabljajo stvari ki jih nucam, pa mi vseeno s potovanja prinese 4 lake, če so mu všeč (pa jih imam ob zadnjem štetju in redčenju čez 250 in ja, to je malce huda številka). Tudi če se mu zdi, da imam česarkoli preveč, razume, da imam s tem blazno veselje in da uživam v make upu in pomoje to smatra pač kot en moj hobi. Saj ne da je tvoj težak (glede na to, da si rekla, da ti sicer ne teži - poznam punce, ki kar naprej poslušajo o tem, pa imajo 1/5 moje zbirke), ampak ko se že ravno pogovarjamo. Smile

Kdaj se mi zdi kozmetike preveč ... hm ... kaj pa vem, verjetno pri marskateri blogerki, ki ima cele helmerje (Ikeine predalnike) polne samo senčil, pa preko 250 glossov, sto šmink in tako naprej ... sicer so profesionalne blogerke, ampak meni se to zdi odločno preveč kozmetike. Sicer pa je za eno 'amatersko' zbirateljico pomoje preveč takrat, ko začneš pozabljat, da imaš točno isti odtenek doma in ko nimaš več prostora absolutno nikjer za nove izdelke, doma pa ti še zmeraj ležijo neodprti, stari mesece. Tako nekako. Smile
People listened instead of just waiting for their turn to speak. (C. Palahniuk, Fight Club)
0
Nazaj na vrh
Orion
Starost: 37Pridružen: 3. mar 2010Prispevkov: 857Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 30. maj 2012 19:25
Povezava do prispevka


KrvavaMeri je napisal/aDokler imaš denar, veselje in voljo tudi za druge stvari, se mi ne zdi problem. Ko te kupovanje kozmetike omejuje pri nekem vsakdanjem življenju, potem postane problem. Ali če s kupovanjem poskušaš rešiti nek psihični problem. Simple as that.
Ostalo je itak relativno. Npr. dekleta, ki se ukvarjajo z YT ali bloganjem o kozmetiki, imajo itak tone kozmetike, pa se mi večinoma zdijo čisto ok. (Če že ocenjujemo samo po tem kriteriju.)

Jaz imam srednje do veliko kozmetike (predvsem mejkapa) in prav tako kupujem na 14 dni, zato se mi zdi to čisto ok. Ampak kot pravi Sinthija, se večina moških ne bo strinjala o potrebni količini kozmetičnih izdelkov.

Se podpišem pod tole (da ne ponavljam istih stvari)

Moški itak nimajo pojma, kaj vse rabimo ženske   Moji doma so tudi šokirani, zakaj rabim toliko stvari, pa imam določenih izdelkov manj kot ti, summertime. Tako kot me ne razumemo kakšnih moških hobijev (npr. zakaj je treba vsako nogometno tekmo pogledat), pač oni ne razumejo, zakaj rabimo 10 šmink

Jaz sem včasih celo vsak teden v dm-ju, ker mi pač tako zmanjkajo stvari ali pa kaj pozabim kupit. Ali pa kaj vidim na PL in moram "nujno" nabavit

0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Kdaj je kozmetike preveč?
Stran 1 od 3
Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zvezdnice, kot so Jennifer Lawrence, Kate Hudson, Serena Williams in Emma Stone so na rdeči preprogi zažarele v (kot) poročnih oblekah.