Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Kdaj in kako naj se začnem ličiti?

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5
Trakuljadoo
Starost: 27Pridružen: 28. sep 2008Prispevkov: 29Kraj: LJStatus:Offline
Objavljeno: 24. jan 2009 18:53
Povezava do prispevka
Stara sem 11 let. Ali sem že dovolj stara za maskaro ali malce svinčnika? Poleg tega pa bi vprašala, kako lahko poudariš oči, pa bi vendar zgledalo vse naravno? Hvala za odgovore!
0
Nazaj na vrh
soncnica19
Starost: 122Pridružen: 9. dec 2007Prispevkov: 596Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. jan 2009 19:31
Povezava do prispevka
Zdravo,
 
če se želiš naličiti se mi ne zdi nič prezgodaj ali nenavadno. Pomembno je, da ne pretiravaš. Uporabi malo maskare, nežno si obrobi oči... ne sme biti preveč vpadljivo. Manj je več - velja tudi zate :). A se tvoje sovrstnice že tudi ličijo?
0
Nazaj na vrh
Sydelle
Starost: 33Pridružen: 3. dec 2008Prispevkov: 1752Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. jan 2009 20:25
Povezava do prispevka
Meni osebno se zdi ličenje za v OŠ nepotrebno* (in se dobro spomnim, kako je pri nas eno učiteljica v petem razredu poslala iz razreda, da si umije make up - pa nisem tako stara, hehe), čeprav vem, da se jih dosti maže Smile Za kake posebne priložnosti, kak rojstni dan in podobno pa zakaj ne =) vaja dela mojstra, se pa strinjam, da je manj velikokrat več.

*ker fantje tako nič ne opazijo xD da se punca sama zase počuti lepa je treba pa od znotraj na vn gradit in my opinion
0
Nazaj na vrh
Tikka
Starost: 42Pridružen: 11. maj 2005Prispevkov: 14022Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 24. jan 2009 20:42
Povezava do prispevka
Meni osebno se zdi prezgodaj, jaz sem se začela ličiti pri 13-14tih. Je pa res da se časi spreminjajo...
Per Aspera ad Astra
0
Nazaj na vrh
SovicaOka
Starost: 39Pridružen: 2. dec 2008Prispevkov: 760Kraj: KoperStatus:Offline
Objavljeno: 24. jan 2009 21:04
Povezava do prispevka
Če želiš izgledati naravno, bi ti priporočala, da za obrobo oči raje uporabljaš senčko kot pa svinčnik. Svinčnik naredi MU bolj opazen in prej izpade nenarvano. S senčkami lahko narediš veliko bolj mehke linije. Prav tako od barv izpadejo naravnejše zemeljske barve (od bež, vanilije, razni odtenki rjave, taupe, ...) kot pa črna. Maskara je spet naravnejša v rjavi ali temno rjavi barvi kot pa v močni črni. Nauči se uporabljat klešče za privihanje oz kodranje trepalnic. Vse ostale bolj žive barve - recimo vijolične, zelene itd. bodo sigurno opazne in vidne in če tega ne želiš za začetek, ti jih ne priporočam. Bo še čas zanje . Mladim puncam tudi pašejo drugačne tehnike MU kot za kasneje in na to bodi pozorna. Pazi, da ne bo količina prevelika, saj te bo postaralo. Vedno moraš ostati mladostna in povdariti to, saj je to tvoja prednost. Priporočala bi ti mineralni MU, ki da bolj naraven finiš, recimo mineralni puder - pazljivo izberi odtenek primeren tvoji naravni barvi. Potem korektor (tudi priporočam mineralnega) za prekrivanje podočnjakov, če se ti zdi, da jih že imaš. Če imaš kakšne mozoljčke tudi korektor, ki izpade čim bolj naravno, da jih prekriješ. Zelo lahko spremeni cel obraz primeren blush in to je zelo lepo tudi na mladih puncah. Pazi, da ga ne bo preveč, da bodo barve nežne - nežno roza, marelična, breskva ipd. Lahko poskušiš tudi kak nevtralen ne preveč močno pigmentiran gloss za usta. In pa senčke za oči, spet mislim, da so najlepše mineralne.
Sliši se veliko MU, ampak celotna podoba je lahko izredno naravna, dodala ti bo mladostni glow in to enostavno ne more biti grdo. Primeren del MU je pa tudi lak za nohte - pri barvah imaš ogromno možnosti. Če želiš biti neopazna, ampak vseeno polepšana bi bile barve nude, prosojno roza, nežne s shimmrom, francoska manikura. Po moje počakaj edino z rdečimi, za moj okus pašejo bolj malo starejšim puncam in ženskam (se pravi vsaj 17+). Za kakšne bolj odštekane barve pa imaš vse možnosti odprte. Da le paše k tvojemu stilu, osebnosti in tudi oblekam. Glede primernosti za šolo pa bo kmalu poletje, ko se ti ni treba sekirat glede tega in je krasno obdobje za prva eksperimentiranja. Pa veliko zabave in ustvarjalnosti ti želim .

Odsvetujem ti samo pretiravanja, da ne boš izgledala poceni (sej veš kaj mislim) pa težkih pudrov (v stiku, kremnih, tudi nekaterih tekočih) - lahko začneš z obarvano kremo v pravem odtenku. In pa preveč kričečih barv. Pa pretiranih bleščic, sploh za čez dan.

MU je lahko tvoj velik prijatelj, samo znat ga moreš uporabljat. Mislim, da je zgodnja uporaba MU čisto ok.
Vadi za doma, med vikendom, mogoče za sprehod s kolegico, potem boš pa videla, ko se navadiš, kdaj bo čas za v šolo.
0
Nazaj na vrh
Lai Ming
Starost: -14Pridružen: 11. jan 2005Prispevkov: 13584Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. jan 2009 21:19
Povezava do prispevka
Moje osebno mnenje je, da si pri 11 letih veliko premlada za karkoli, kvečjemu kak obarvan balzam ipd. Call me old fashioned, vendar pri svoji hčeri ne bi odobravala MU v OŠ (morda v kakem 8. razredu, pa še to nekaj minimalnega). Čeprav ima Tika prav, časi se spreminjajo ...
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 24. jan 2009 21:22
Povezava do prispevka
Meni se zdi 11 let res malo mlado za ličenje, je pa tudi res, da se časi spreminjajo in da je to odvisno tudi od siceršnje zrelosti in videza.
Vsekakor ti priporočam, da če se boš odločila za ličenje (ampak komot še kako leto ali dve počakaš), da se drži načela "manj je več" in nikar ne posezi po ubijalski črni barvici (po možnosti nanešeni tako obilno, da se oči sploh ne vidi ven, kar pogosto vidim pri zelo mladih puncah) in črni maskari, ampak kupi svinčnik v rjavi ali sivi barvi, torej čim bolj naravni in nanesi zelo malo. Enako velja za maskaro - rjavo ali sivo, če ne, pa naj bo vsaj zelo blaga (naj samo malo poudari trepalnice) in nanos skromen. In kakšen brezbarven do rahlo teniran glos - tile so npr. krasni, ker so tudi zelo negovalni in krasno dišijo.
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
SovicaOka
Starost: 39Pridružen: 2. dec 2008Prispevkov: 760Kraj: KoperStatus:Offline
Objavljeno: 24. jan 2009 21:25
Povezava do prispevka
jaz pa mislim, naj punca proba in če ji bo všeč, zakaj pa ne. sicer učit o MU in si nabirat izkušnje ter prakso že zgodaj ne škodi. ličenje je tudi zabava. s tem se igrajo že zelo male punčke. če bi imela hčerko bi se igrala skupaj z njo. tudi od kolegice tamikena je v prvem razredu pa je tko srečna če dobi nalakiran mezinček.
se spomnim, da sem že v OŠ mislim, da je bilo pred 5. razredom, na r.d. zabavi od vseh sošolcev dobila take otroške paletke za ličenje hihi. so že vedli, kaj mi morajo prinest .
0
Nazaj na vrh
Lai Ming
Starost: -14Pridružen: 11. jan 2005Prispevkov: 13584Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. jan 2009 21:29
Povezava do prispevka
To je nekako tako, kot če bi ti mali rekel, da bi jedel sladoled za zajtrk in kosilo, ti bi pa bila "pa naj proba, in če mu bo všeč, zakaj pa ne". Ni point v tem, če ji je všeč (verjamem, da ji bo), temveč v primernosti - in enajstletna deklica ni dovolj stara za MU. Igranje z MUjem izpustimo (eno je igranje, eno pa uporaba), sem tudi jaz pri petih pacala mamino šminko, vendar sem "šele" nekje pri 13, 14 letih dobila nude šminko ipd. Wink Če bi se ravnali samo po tem, kaj je otrokom všeč, ne vem, kam bi prišli :) 
0
Nazaj na vrh
SovicaOka
Starost: 39Pridružen: 2. dec 2008Prispevkov: 760Kraj: KoperStatus:Offline
Objavljeno: 24. jan 2009 21:45
Povezava do prispevka
Ok, se strinjam s tabo. Tut jst kot mama ne bi pustila nečesa kar ni zdravo. MU pa se mi ne zdi škodljiv. Vsaj danes ni več tak, da bi škodil koži ipd. Vsaj v večini, a ni tako?
Drugač glede igranja sem pa mislila, da je uporaba MU pri taki mladosti še vedno del zabave in ekperimentiranja ni resen jutranji opravek nujen za profesionalen videz urejene ženske za v službo npr.
Vsaj jaz si predstavljam, da bi to tako zgledalo.
Po feedbacku ljudi, sošolcev, učiteljev, staršev se bo pa potem odločila, a je še prezgodaj oz če način njenega MU ni primeren oz spodoben. In sej pri 11ih je že čas ko to opaziš, dojameš in se pravilno odločiš. Nima 3 leta, da bi ji vse mogla mamica povedat kaj sme česa ne. To je moje mnenje. Še vedno sem za pravo količino, prave barve, pravo priložnost in za postopno uvajanje MU. Verjetno bo tudi pri njej to trajalo kar nekaj let da bo postala redna rutina in podobno temu, kar danes me naredimo kot dovršen MU.

Če pa se spet nase navežem - meni niso nikoli omejevali tovrstne svobode. Sej sem dobila kakšno pripombo pri kosilu doma, da sem grozna z živo oranžnim ali živo zelenim lakom, ampak z ženske strani družine sem vseeno dobila podporo, da ni nič takega. Kljub tej vzgoji pa sem se s konkretnim MU začela šele v 2. letniku srednje šole.
Prej pa kakšna nežna senčka (sploh mela nisem močno pigmentiranih), malo maskare (imam boge in svetle trepalnice naravno) in korektor (mozoljčki) pa labela (od barv edino roza).

Pa ne bi rada, da ta tema postane krvoločna debata, kako bi katera vzgajala svojo bodočo hčerkico, prosim .

edit: pa še eno mnenje imam, mislim da ni nujno da ji bo všeč vsaka reč ki jo bo dala nase. Mogoče nimam realne predstave kakšne so današnje 11letnice, ampak me tudi nismo takrat imele možnosti brat PLja (in podobnih zadev na netu) in majo mogoče današnje punce malo bolj izostren okus in občutek za primernost že sedaj. Če ne po moje ne bi prej tukaj spraševala...
0
Nazaj na vrh
freakica
Starost: 28Pridružen: 23. jul 2008Prispevkov: 217Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. jan 2009 21:54
Povezava do prispevka
ok jaz sm stara 13 in se redno ličim za šolo in tudi drugam(razen takrat ko sem pozna, pa še takrat se zelo potrudim:))
za šolo uporabim črno barvico in maskaro. za kakšne večje zabave(novo leto,rojstni dnevi...) pa tudi kaj močnejšega.
noo...jaz sem začela s prozorno maskaro,a imam sestro,ki mi je pomagala. začni z nečim nežnim,nato ko boš pa obladala pa tudi kaj drugega (samo da ne bo druge kap:))
za v šolo le ne pretiravaj (nas učitelji gledajo,kot bi iz marsa padli...samo nas so že navajeni:))
drugače pa doma poskušaj, prosi koga za nasvet(mamo, starejšo prijateljico...)
vso srečo:)
in se opravičujem za svoje nakladanje:)

0
Nazaj na vrh
SovicaOka
Starost: 39Pridružen: 2. dec 2008Prispevkov: 760Kraj: KoperStatus:Offline
Objavljeno: 24. jan 2009 22:09
Povezava do prispevka
nč se opravičevat. ni nobeno nakladanje. mislim, da bo za Trakuljadoo lih tvoj nasvet najbolj koristen, ker sta najbolj blizu po starosti in ti bolj veš kako je danes v vaši generacijo kot pa me "tapametne" tlele .
0
Nazaj na vrh
freakica
Starost: 28Pridružen: 23. jul 2008Prispevkov: 217Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. jan 2009 22:16
Povezava do prispevka

ja pač priznam da se še jaz nisem najbolj naučila uporabiti par stvari.ampak vaja dela mojstra:)
lahko pa(to sem jaz naredila) povabila sem prijateljico k sebi in sva poskušali naličit druga drugo in sami sebe. če ne kaj drugega se bosta noro zabavali:)
0
Nazaj na vrh
nihrida666
Starost: 122Pridružen: 29. dec 2006Prispevkov: 1049Kraj: SevnicaStatus:Offline
Objavljeno: 24. jan 2009 22:25
Povezava do prispevka
Meni osebno se zdi 11 let še malo premalo.  Fantova sestra je stara toliko in si je sploh ne predstavljam, da bi znala uporabiti kaj drugega kot izdelke v baby roza/modri barvi z ogromno bleščic. Potem smo vsi okoli nje v bleščicah, ker vse leti naokoli.

Jaz bi ti vsekakor priporočala kako preizkušanje in ''afnanje'' doma, ne pa tudi ličenje za v šolo.

Z ličenjem pričela v srednji šoli (tam nekje okoli 14/15 let). Na začetku samo maskara, kakšen svinčnik...s senčkami sem intenzivno začela šele ob vstopu na faks (18/19 let). Meni se ni nikamor mudilo.
Spužva Bob je car!

0
Nazaj na vrh
freakica
Starost: 28Pridružen: 23. jul 2008Prispevkov: 217Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. jan 2009 22:28
Povezava do prispevka
zakaj pa ne za v šolo?
no sai v mejah normale lahko. v naši šoli vidiš ž punco iz 4 razreda, ko je močno naličena.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Kdaj in kako naj se začnem ličiti?
Stran 1 od 5
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zvezdnice, kot so Jennifer Lawrence, Kate Hudson, Serena Williams in Emma Stone so na rdeči preprogi zažarele v (kot) poročnih oblekah.