Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Kanarski otoki in Medeira

Pojdi na stran 1 , 2
bambi
Starost: 45Pridružen: 27. jan 2005Prispevkov: 1610Kraj: Goriška stran SlovenijeStatus:Offline
Objavljeno: 28. feb 2006 11:47
Povezava do prispevka
Zanima me, če je kakšna od vas že bila na teh otočjih. S fantom se zanimava zanje v primeru, če bi morala iti na morje oktobra, ko je navoljo le še Afrika - tja pa ne bi šla, ker se mi zdi muslimanska kultura zelo čudna, kar sem videla na Djerbi. Zanima me predvsem:

- koliko ste plačali (sem gledala na Globturju in je npr za sedanji čas cena okoli 200 jurjev za polpenzion na kanarskih otokih)
- kako je bilo
- nastanitev....

0
Nazaj na vrh
*malla*
Starost: n/aPridružen: 8. jun 2005Prispevkov: 4164Kraj: above starsStatus:Offline
Objavljeno: 28. feb 2006 11:55
Povezava do prispevka
jaz sem bila že parkrat na Gran Canariji in mi je bilo zelo všeč. sem
se pa vsakič prislinila zraven mojim staršem, ki imata vsakega novembra
za 14 dni rezerviran apartma, tako da ne vem glede cen polpenzionov. je
šla pa enkrat sestra tja z Iliriko in je bila zelo zadovoljna in je
bilo precej ceneje kot 200 tisočakov. potem je bolje da greš v lastni
režiji
0
Nazaj na vrh
xtinax
Starost: 15Pridružen: 15. mar 2004Prispevkov: 4071Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 28. feb 2006 12:12
Povezava do prispevka
Na Madeiri sem bila že 5x, na Kanarskih otokih še ne.
Madeira ni ravno kraj za tipično morsko počitnikovanje (plaža...), z Djerbo nikakor primerljiva, plaž je zelo malo (tipičnih peščenih) ali pa so omejene na hotelska naselja (betonske). Voda je za moje pojme premrzla, jaz se v morju ne kopam, problem so tudi močni valovi. Meni najbolj ljuba značilnost otoka je mila klima, nikoli ni zelo vroče ali mrzlo, celo leto med 20-25 stopinj, zaradi tega, khm, priljubljena pri upokojencih (s tem v zvezi velja poudariti, da otok ni znan po obilici sonca, vreme zna biti bolj na kisli strani, lani konec septembra sem bila pretežno v dolgih rokavih); druga odlika je prekrasno rastlinje in spektakularni razgledi (otok je zelo hribovit, veliko možnosti za lahko planinarjenje). Šla sva vedno v lastni režiji, za nastanitve plačala nekje od 30-50 eur za dve osebi, pa pri čistoči in udobju nisva delala kompromisov. Cene letalskih vozovnic se precej spreminjajo (zadnje čase navzdol, včasih je bilo nekje 100.000 sit), povprašaj v kakšni agenciji.

Sicer težko svetujem, ker ne vem, kaj ti je všeč (meni so npr. hotelski kompleksi na splošno grozoviti in se jih ogibam v velikem loku, no če ti je to všeč, jih je na južni obali otoka na pretek, z bazeni in vsem ostalim, kar spada zraven).
0
Nazaj na vrh
inga
Starost: 41Pridružen: 30. nov 2004Prispevkov: 2410Kraj: RatečeStatus:Offline
Objavljeno: 28. feb 2006 14:57
Povezava do prispevka
S fantom sva bila na Kanarskih otokih, na Tenerifih julija lani in je blo nepozabno. Šla sva pa z Odklopom, ki prodaja aranžmaje nemških agencij in je prišlo 105.000 SIT na enega, pol penzion, hotel s 4 zvezdicami, transfer z letališča do hotela (80 km v eno smer). Poled je bil pa iz Münchna.
Bivala sva v mestu Puerto de la Cruz, ki je na SZ otoka. Je veliko mesto z neštetimi hoteli. Plaža ni taka, kot smo jo vajeni, je črna zaradi vulkanskega peska, morje je precej nemirno in ne moreš se kopat kje na samem, ker je nevarno. Midva sva se dvakrat kopala v morju, drugače pa na hotelskem bazenu (vsak hotel ima svoj bazen). Nisva nič pogrešala kopanja in poležavanja na plaži, ker sva počela veliko drugih stvari. V tem mestu je Loro Park, eden največjih živalskih vrtov v Evropi, poudarek je predvsem na pticah, papagajih. Vidiš pa vse živali, tugi gorilo in morskega psa. Ta park ima tudi ogromen akvarij. Potem lahko obiščeš botanični vrt, nasad banan. Midva sva vzela tudi rent-a-car (agencija na vsakem vogalu) in se v enem dnevu prevozila otok (250 km). Šla sva na vulkan Pico del Teide in v nacionalni park, na jug otoka, kjer so turistična mesta, v glavno mesto otoka Santa Cruz...
Skratka, en teden je bil premalo. Bilo je super, pa še poceni. Ni mi žal. Vleče pa me tudi na Gran Canario.
Če te karkoli zanima, kar vpršaj. Je fino vzbujat spomine.
Da te bar mogu probuditi...
0
Nazaj na vrh
Stella Alex
Starost: 15Pridružen: 17. nov 2004Prispevkov: 3562Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 28. feb 2006 15:19
Povezava do prispevka
Tudi jaz sem bila na Tenerifih, sredi julija. Potovala sva preko slovenske turist. agencije, ki trži aranžmaje nemških turist. agencij.
Tenerife se absolutno izplača cele prevozi (rent-a-car), ampak ne vse v enem dnevu.
Zelo priporočam Loro Park, kot je omenila že Inga; ogromen živalski vrt, lepo urejen, polno animacij in ogromno živali...
Zanimivost otoka je vulkan, ki je približno na sredini otoka.
Bila sva v hotelskem kompleksu (imena se točno ne spomnim), katerega atrij ni imel strehe;  to pa zato, ker tam skoraj nikoli ne dežuje in si tak hec lahko privoščijo.
Kopala sva se samo v hotelskih bazenih (lepo, okusno narejeno, slana voda), ker je morje zelo črno in mi ni bilo ravno noter za hodit...
Ja, pa vseskozi rahlo piha veter....
 
 
 
****************************
Lep pozdrav,
Stella A.
0
Nazaj na vrh
candy
Starost: 42Pridružen: 27. avg 2004Prispevkov: 11856Kraj: KoperStatus:Offline
Objavljeno: 28. feb 2006 19:09
Povezava do prispevka
apartmaje na Tenerifih vem da vsako leto en slovenc oddaja v Salamoncu.
0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 28. feb 2006 22:30
Povezava do prispevka
Moja sestra je bila s fantom in je baje super. Kupila je dosti oblačil in tudi obutev, res lepe stvari pa dost poceni. Hrana je baje grozna, vse ostalo pa fenomenalno. Plačala sta pa okoli 160.000 na osebo.
0
Nazaj na vrh
Stella Alex
Starost: 15Pridružen: 17. nov 2004Prispevkov: 3562Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. mar 2006 8:12
Povezava do prispevka
Ja, točno - oblačila in obutev so zelo poceni; tudi kozmetika in parfumi...
****************************
Lep pozdrav,
Stella A.
0
Nazaj na vrh
inga
Starost: 41Pridružen: 30. nov 2004Prispevkov: 2410Kraj: RatečeStatus:Offline
Objavljeno: 1. mar 2006 10:30
Povezava do prispevka
Ja, zame je bil tam raj za nakupovanje. Sva z mojim nazaj komaj vse pritrogala, da ne govorim, kako sva v kufer basala stvari. Poleg oblek, parfumov, itd. se splača kupiti tudi tehniko. Digitalni fotoaparat sva na žalost že imela, drugače bi ga sigurno tam kupila.
Hrana je bila men zelo dobra. Najbrž nista imela sreče. 
Da te bar mogu probuditi...
0
Nazaj na vrh
strella
Starost: -14Pridružen: 31. maj 2005Prispevkov: 4794Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. mar 2006 10:57
Povezava do prispevka
Jaz sem bila pred že kar nekaj leti med božičnimi prazniki na Gran Canarii. Bilo je super, najeli smo si avto (kar zna biti tik pred novim letom zelo težavno, oktobra pa pomoje ne bi smelo biti problema) in prevozili otok po dolgem in počez. Plaže so peščene in skalnate, okolica je dokaj pusta. Tudi na tem otoki imajo živaljsko-botanični vrt in sicer Palmitos park - super za ogledat, spomnim se tudi nekega "kavbojskega" naselja kjer prirejajo razne šove. Res se zelo splača kupovati parfume, kakšne fotoaparate, kamere, usnjena oblačila,... saj je zelo poceni, sploh če si povrhu še dober barantač. Kar je mene zelo presenetilo: zvečer so bili zunaj in po trgovinah ljudje dokaj slavnostvno oblečeni (mogoče, ker je bil Božič? ). Spomnim se, da so bile ženske večinoma v bleščečih večernih oblekah, urejene 100/h in to samo za večerne sprehode!!!
 
Sicer bi šla pa jaz veliko raje v Afriko, sploh če bi imela vsaj mesec dni časa. In niso po celi Afriki samo muslimani, je tudi zelo veliko manjših religij pa tudi protestantov je dosti - odvisno v posameznih držav.
0
Nazaj na vrh
Nikke
Starost: n/aPridružen: 30. jan 2006Prispevkov: 942Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 13. mar 2006 14:34
Povezava do prispevka
Jaz sem bila na obeh otokih, na Madeiri in na Kanarskih otokih oz.na Tenerifah (pa tudi na Gran Canarii).
MADEIRA:
Pot: bili smo preko neke avstrijske agencije, ki je bila specializirana za Madeiro in Portugalsko, vendar mislim, da ne obstaja več. Sem pa videla lani, da je Madeiro imel tudi Kompas, drugače od tujih pa Neckermann, Thomas Cook, ... Leteli smo direkt iz Gradca za Funchal na Madeiri cca. 4 ure. Zanimivo je že letališče, del letališke steze je speljan nad morjem, pristanek in vzlet je tako prav poseben občutek.
Cena: za nočitev z zajtrkom v hotelu s 4 zvezdicami v kraju Machico je bila (leta 2001) 155.000 sit. Hrana ni draga, podobno kot pri nas in je zelo dobra, predvsem ribe, sadje, zelenjava. Naslednjič ko bom šla pa nameravam it v kakšno majhno hiško.
Otok: je čudovit, po vseh prospektih piše, da je to vrt sredi atlantika in to definitivno drži, vse je zeleno, vse je v rožah, urejeno (seveda, največ gostov je iz Anglije). Otok je zelo razgiban, tukaj najdeš visoke klife, ki padajo v razburkano morje(Cabo Girao-razgled je veličasten, Ponta de S. Laurencio), nasade mangov, papaj, mandljev, terase trt, borove gozdičke, lovorove gozdičke, gozdičke evkaliptusa, potočke, ki se zlivajo v morje, majhne ribiške vasice, čudovite botanične parke (Jardim Tropical Monte Palace), obvezen je ogled slikovite tržnice v Funchalu,če si želiš avanture so tukaj urejene poti za treking, ki so po večini speljane ob levadah(odprti vodni kanali), lahko se namakaš v lavinskih bazenčkih (Porto do Moniz), zelo slikovita je pot po severni strani otoka od Porto do Muniz do Sao Vicente, kjer se pelješ po v steno vklesani poti, spodaj buči morje, nad tabo pa se čez cesto pretakajo majhni slapovi, vsekakor je zelo atraktivno, za igralce golfa je tukaj zelo dobro poskrbljeno, veliko je urejenih golf igrišč, organizirani so ogledi kitov z ladjico, v kraju Canical je tudi muzej kitov, najvišja vrhova na Madeiri sta Pico do Arieiro je visok 1.810 m in Pico Ruivo 1.860 m in po njiju je speljano veliko treking poti... plaže pa kot so že povedali so precej skalovite in vulkanske, se pravi črne barve, tako, da za plavat je boljše se odpeljati s trajektom na sosednji otok Porto Santo, kjer so plaže iz rumenega peska.
žal ne morem dat gor slik, ker takrat še nisem imela digitalca, tako, da boš na spodnjih linkih lahko našla kakšno slikico in ostale informacije:
 
 
Zelo priporočam najem avtomobila za si ogledat vse te lepote. Mi smo plačali za 1 teden za Toyoto Yaris 45.000 sit (leta 2001).
Nakupi: sadje-mango, papaja, doma vzgojene banane,anona oz. cherimoya (full dober sadež, na videz tak grd zelen, okus pa nekaj med ananasom in banano), obvezno likerje, iz pasijonke-marakuje(se priporočam za ena 2 litra), mangota, evkaliptusa, papaje, češenj,....., medeni kruh z mandeljni, obvezno vino, rože oz. sadike, gomoljčke (ti jih lepo spakirajo),
 
 
TENERIFE:
Pot: preko avstrijske agencije Tui z letalom iz Gradca direkt za Tenerife, let traja cca. 4.30 ure. Po otoku priporočam najem avtomobila, imajo kar ugodne cene, Opel Astra 35.000
Cena: za polpenzion v hotelu s 4 zvezdicami cca. 160.000 sit (leta 2002) v kraju Puerto de la Cruz.
Otok: Največji od vseh kanarskih otokov, zelo zanimiv, zelo raznolik, tukaj najdeš vse: na jugu v kraju Los Cristianos, Playa de las Americas, ki tvorita največji letoviški kompleks na Tenerifu(ju ne priporočam, gužva katastrofalna, masovni turizem) so svetle plaže, naprej so nasadi banan, terase s trtami, ribiške vasice, ko se malo dvigneš se tudi rastje spremeni, pelješ se skozi evkaliptusove gozdičke, nato se začenjajo borovi gozdovi, ko ti prenehajo se pelješ po bolj kamniti z mahom porasli pokrajini z grmičevjem, nato preideš v pravo puščavo (tukaj imajo tudi observatorij) in če se pelješ še naprej proti vrhu prideš do vznožja vulkana Pico del Teide(v nacionalnem parku Del Teide)od koder se vidi celotno kanarsko otočje in je najvišji vrh Španije, na vrh vozi gondola, pod vznožjem pa so tudi treking poti po vulkanski pokrajini oz. po kraterju po katerem je posejanih veliko zanimivih visokih skal nenavadnih oblik, veliko je tudi zabaviščnih parkov(Loro Parque), botaničnih vrtov, skritih gorskih vasic (Masca) do katerih prideš po zelo panoramični vijugasti cesti..
Spet nimam slik iz digitalca zato poglej tukaj:
http://www.fotocommunity.de/pc/pc/cat/168  Tukaj so slike, poglej !!!
 
Skratka, tukaj je vse kar hočeš, od vulkanov,morja, puščav, gozdov, klifov, naravnih rezervatov, parkov...mogoče boš malce razočarana kar se tiče plaž, večinoma so črne, vulkanske, ena rumena peščena je na severu Playa de las Teresitas blizu glavnega mesta Santa Cruz, pa na jugu kjer je masovni turizem v kraju Los Cristianos, Playa de las Americas, za druge svetle plaže ne vem, vsekakor pa to niso plaže kot si jih morda navajena iz Jadrana oz. mediterana, tukaj ne moreš normalno plavat-so močni podvodni tokovi, mogoče so dobre le za namakanje, kakorkoli pa ima vsak hotel bazen, tako, da če ti bo ostalo kaj časa, se lahko tukaj naplavaš.
 
Še jaz, ki se bila že na obeh otokih bi se težko odločila kateri je bolj zanimiv, vendar sem že za letos nekako načrtovala, da grem spet na Madeiro. Kakorkoli, če še nisi bila na nobenem Kanarskem otoku pa ni dileme kateri je najbolj zanimiv, povejo vsi, da Tenerife.
Če te še kaj znaima me lahko vprašaš (lahko tudi o Gran Canarii).
 
Nikke
 
 
 
 
0
Nazaj na vrh
alive
Starost: 36Pridružen: 26. mar 2007Prispevkov: 198Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 26. jun 2008 12:57
Povezava do prispevka
Sem se odločila, da kar tu vprašam, da ne bom odpirala nove teme.
Zanima me, v katerem letnem času je najbolj priporočljivo iti v "te" kraje? Oziroma, sta november ali pa mogoče februar ok?
Lp, alive
0
Nazaj na vrh
Nikke
Starost: n/aPridružen: 30. jan 2006Prispevkov: 942Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 30. jun 2008 8:36
Povezava do prispevka
Najbrž sta november in februar tudi O.K., predvsem mislim da februar.
Jaz sem bila na Tenerifah in na Madeiri v aprilu, na Gran Canarii pa v decembru, pa če primerjam podnebje decembra in v aprilu, se mi zdi, da ni bilo kakšne velike razlike.
 
Bolj poletne razmere so (tudi na Madeiri-okrog 30 stopinj in velika vlaga) v poletnih mesecih.
 
0
Nazaj na vrh
vanilla
Starost: n/aPridružen: 7. mar 2005Prispevkov: 25Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 8. sep 2008 14:28
Povezava do prispevka
Priporočate kakšen hotel na Gran Canarii? S fantom letiva tja v začetku novembra, destinacije pa še nisva izbrala. Drugače pa pravijo, da se na Kanarske splača it kadarkoli v letu, stopinje so vedno okoli 25, le sredi poletja je malo bolj vroče. 
Tudi ko ne ves kaj poceti,pocni to ocarljivo.
0
Nazaj na vrh
dacka
Starost: n/aPridružen: 1. nov 2006Prispevkov: 148Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 14. nov 2011 18:19
Povezava do prispevka
Kako je z vremenom konec decembra? Kopanje še preide v poštev?
.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Kanarski otoki in Medeira
Stran 1 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Usnjena krila obožujejo tudi zvezdnice – od Meghan Markle do Olivie Palermo.