Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Kakšen lak za v službo?

Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Tasijas
Starost: 42Pridružen: 17. dec 2008Prispevkov: 455Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 20. sep 2009 21:25
Povezava do prispevka
Mene pa zanima, kakšno je vaše menje o barvah primernih za službo. V kratkem bom namreč začela delati v novi službi - pisarniško delo, veliko kontakta s poslovneži. Katere barve lakov se vam zdijo primerne oz. ali mislite, da so kake barve res preotročje ali enostavno dajejo napačen vtis o osebi (neresnost, itd.)?
Osebno se mi zdijo neprimerne samo neon barve ali pa zelo svetle (rumena, oranžna), je pa res, da kot lastnica čez 100tih lakov za nohte morda nimam prave slike o tem .
Moje mnenje je, da dokler je lak neokrušen in solidno nanešen, daje vtis urejenosti, čeprav ima kako bolj nenavadno barvo ali finiš.
 
 
0
Nazaj na vrh
Lubenica
Starost: n/aPridružen: 10. jul 2006Prispevkov: 6018Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 20. sep 2009 22:53
Povezava do prispevka
Meni pa laki kakršnih koli drugih barv kot mlečni ali podobni rdeči (seveda ne preživi), torej recimo rdeči, vijolični, vampy, ipd. nikakor ne izgledajo primerno za poslovno žensko. Žal zato, ker ženske po večini ne znajo kombinirati bolj vpadljivih barv lakov s primernimi oblačili in lak na koncu izpade ceneno. Niti slučajno pa mi ne paše tudi kak flakey lak. Shimmrasti so mi še OK, tisti s koščki pa ne. Thumbs Down Še najlepše gre k poslovni obleki klasična hladna rdeča, ne pretemna, ne presvetla.
0
Nazaj na vrh
AngelEye
Starost: 38Pridružen: 28. apr 2006Prispevkov: 3479Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 20. sep 2009 22:57
Povezava do prispevka
Mislim, da večina rdečih odtenkov paše skoraj na vsak outfit, če ni kakšna živa barva oblačila, podobno kot MU. Sicer pa prvo napiši kakšne barve npr. oblačila boš pretežno nosila: siva, črna, bela - tu nimaš kaj falit. Ostalo pa malo prilagodiš pa je Wink Odvisno tudi od odnosa v službi: ali je bolj zaostreno ali je bolj sproščeno, temu je potem tudi celoten izgled primeren. Mislim, da boš po parih dneh sama videla, kje so kakšne meje, če jih imajo, ko boš več sodelavk spoznala in jih malo neopazno prečekirala Big smile
All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them. (W. D.)
0
Nazaj na vrh
Sahara
Starost: -14Pridružen: 7. apr 2009Prispevkov: 1205Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 20. sep 2009 23:18
Povezava do prispevka
Za službo, tudi za študentsko delo, razen če je res priložnostno v smislu kakšnega promoviranja pijač, je zelo pomembno, da dekle pozornost zbuja s profesionalnim nastopom in dobro opravljenim delom in ne npr. z outfitom, ki bi se zdel nenavaden oz. nesprejemljiv določenim (zlasti starejšim) strankam in nadrejenim. Navedeno seveda ne velja za svobodne poklice kot npr. umetnice, novinarke ipd. Sama imam za službo (pa čeprav razen moža nimam nobenega drugega šefa) vedno le mlečne odtenke, klasično in bordo rdeče ter občasno kakšen vamp odtenek. Bleščice, poslikave, zeleni, rumeni odtenki torej vsaj zame odpadejo.Pa čeprav mi je super za poletje kakšna modra ali sončnično rumena, ampak s tem si dam duška v prostem času.

Sicer pa je vse skupaj zelo odvisno celotnega outfita; če je ta urejen, potem taki lakasti podvigi niti niso tako kritični.
0
Nazaj na vrh
AngelEye
Starost: 38Pridružen: 28. apr 2006Prispevkov: 3479Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 20. sep 2009 23:37
Povezava do prispevka
Hehe, potem pa ti je lepo, če ti je mož šef Wink Sicer pa se strinjam s Saharo, saj sv obe nekako podobnega mnenja, kot vidim, hehe.
All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them. (W. D.)
0
Nazaj na vrh
Pegasus
Starost: 40Pridružen: 22. okt 2005Prispevkov: 13101Kraj: LitijaStatus:Offline
Objavljeno: 21. sep 2009 7:42
Povezava do prispevka
Jaz za v službo nosim predvsem srednje in klasično rdeče, pa tudi vijolične in vampy odtenke. Sredi poletja, ko sem se itak bolj ali manj zadrževala v pisarni, sem imela veselje tudi s turkiznimi in zelo bonbončkasto rozastimi odtenki, ki so pokombinirani z oblačili podobnih odtenkov za moj okus čisto lepo izgledali. Bi se pa jaz osebno vsekakor izognila kakšnim neonskim, živo zelenim/modrim/oranžnim/rumenim odtenkom, ampak ti mi že tako niso všeč.

You have enemies? Good. That means you ve stood up for something, sometime in your life.
- Winston Churchill
0
Nazaj na vrh
Tasijas
Starost: 42Pridružen: 17. dec 2008Prispevkov: 455Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. sep 2009 12:42
Povezava do prispevka
Hvala za mnenja punce! Bom upoštevala in začela z mlečnimi in rdečkami. Rdeči odtenki so mi tako ali tako daleč najljubši.
V prejšnji službi sem nosila VSE barve, kar jih imam in ker sem imela v večini moške sodelavce, so šli moji nohti večinoma mimo neopaženo ali s kakšnim komentarjem v stilu: "O, a siv lak tudi delajo ". Zdaj pa bom imela v glavnem sodelavke in veliko več stika z ljudmi zunaj pisarne, tako da bom malo bolj pazila, kaj dam na krempeljce. Vsaj na začetku .
Drugače pa sem vedno v črnih oblekah in prijateljice trdijo, da so zato moji nohti opazni bolj, kot pri drugih, ker so "edina barva" na meni.
 
Glede usklajenosti ustnic in nohtov pa se popolnoma strinjam z AngelEye.
0
Nazaj na vrh
Cama
Starost: -14Pridružen: 20. dec 2004Prispevkov: 1301Kraj: Kraški svetStatus:Offline
Objavljeno: 10. dec 2009 10:59
Povezava do prispevka
estelle je napisal/a

Glede barve za v službo pa sem tudi jaz strinjam s Pegasus, Saharo, Lubenico (sem še koga izpustila?). Mislim da so najprimernejši nevtralni rdeči (torej ne preveč kričeči), vampy ali pa mlečni laki. Mogoče še vijolične variante? Tega ne bi znala oceniti...

Skrajno neprimerni so mi rumeni, zeleni, modri, poslikave ali pa strašansko dolgi ala akrilne oz. gel variante.

To sem tudi sama hotela dodati, da se mi zdi bolj važno, kako krempeljci izgledajo, kot kakšne barve so. Nasploh mi gel nohti izgledajo tako ceneno, da pogleda na njih v pisarni res ne bi prenesla (vsaj v neki resni firmi ne). Pri nas ima mogoče ena na 100 gelirane nohte (najmlajše). Sem pa opazila, da se veliko nosijo mlečni odtenki, precej zaostajajo rdeči in temnejši rdeči odtenki, zelo redki pa so vampy odtenki. Smo zelo konzervativni, zato se verjetno uporablja največ nežnih, mlečnih odtekov. Pa tudi časa moraš imeti več, če želiš imeti kakšne bolj žive barve, saj se vsaka napaka pozna in tudi okruški grdo izgledajo, pa moraš potem večkrat popravljati.
Jaz nosim poleti največ mlečne odtenke, čez jesen in zimo pa tudi temno vijolične in rdeče.
www.dlvkos.si
0
Nazaj na vrh
mimika
Starost: 41Pridružen: 30. okt 2005Prispevkov: 6588Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 10. dec 2009 11:06
Povezava do prispevka
Ne vem, kako sem spregledala to debato glede nohtov v službi :o), ampak se strinjam s Camo glede dolžine oz. oblike. Če bi videla v službi kakšno s porno nohti, grem direkt bruhat Dead Ali pa kakšni tisti ogabni vzorčki, svetleči "kamenčki" ipd. Glede barv se pa še zdaleč ne strinjam, da so primerne samo mlečne in kakšne bolj uizi rdeče. Vse je odvisno od celotne podobe. Ne bi pa ravno nosila kakšnih ultra bleščičastih (no, to jih že tako ali tako ne bi, itak že nekaj časa nosim samo lake s krem finiši, ker mi bolj sedejo).
“Be daring, be different, be impractical, be anything that will assert integrity of purpose and imaginative vision against the play-it-safers, the creatures of the commonplace, the slaves of the ordinary.” - Cecil Beaton
0
Nazaj na vrh
Sahara
Starost: -14Pridružen: 7. apr 2009Prispevkov: 1205Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 10. dec 2009 11:11
Povezava do prispevka
Mene pa najbolj zmrazi, če vidim dolge gelirane kremplje na medicinskemu osebju. Pa skoraj na vseh fotkah o cepljenju protipandemski gripi so motivi nekih dolgih geliranih nohtov in zraven injekcije. Grozno (že čisto tako na podzavestni ravni, a ni?)

Pa tudi kakšna sicer zrihtana in znana političarka (ne bom o imenih) ima gelirane in potem mi je res grdo, da je noht že prerastel, tako da se vidi grbina in si čez  na debelo namaže kakšen živo rdeči lak. Kaj tedaj pomagajo dragi kostimi...  
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45018Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 10. dec 2009 11:40
Povezava do prispevka
Citiram v novo odprto/razdeljeno temo:

Buffy je napisal/aGlede primernih barv za v službo: največ je po mojem res odvisno od tega, za kakšno delovno okolje gre, bolj konservativno ali bolj sproščeno. Se pa meni zdi tudi različno od človeka do človeka - nekateri zelo dobro nosijo tudi kakšne bolj nenavadne barve, ki jim
prav lepo pristojijo in ne izgledajo neprimerne, tudi če so malo bolj divje.


estelle je napisal/aGlede barve za v službo pa sem tudi jaz strinjam s Pegasus, Saharo, Lubenico (sem še koga izpustila?).
Mislim da so najprimernejši nevtralni rdeči (torej ne preveč kričeči), vampy ali pa mlečni laki. Mogoče še vijolične variante? Tega ne bi znala oceniti...

Skrajno neprimerni so mi rumeni, zeleni, modri, poslikave ali pa strašansko dolgi ala akrilne oz. gel variante.

No, to je samo IMO.
Tudi sama imam v glvnam mlečne, rdečke in vampy odtenke, najdejo pa se še kakšna plum, vijola, siva, rjava in koralna barva, vendar so ti v manjšini. Druge barve mi nekak ne ustrezajo.


In vas prosim, da za nova vprašanja odprete novo temo, ne da se izgubljajo v xy temah. V tej temi o lakih je zdaj 'svega-i-svašta', od lakov do ujemanja s šminko do odstranjevanja z obnohtne kožice (in se vidi, da me takrat ni bilo). Ja, lepo prosim, no! Medtem, ko je odprtih xy tem za eno tematiko, tule vse stlačite v eno. Moderatorke in jaz naj se potem pa po pol ure in več skupaj zafrkavamo s selitvami sporočil, citiranji, delitvami tem ipd.
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Blondie
Starost: n/aPridružen: 14. dec 2005Prispevkov: 324Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 10. dec 2009 12:22
Povezava do prispevka
Sem definitivno za gel nohte, vendar, ko le ti niso predolgi in so brez kakršnihkoli poslikav, torej le klasični french...tole vedno izgleda zelo elegantno in urejeno.
 
Kar se pa barv tiče, se mi zdijo sprejemljivi mlečni odtenki, skoraj vsi, razen zelo svetlih odtenkov rdeče, tudi kakšni temno vijolični in temno rjavi se mi zdijo primerni, dokler so nohti urejeni, ne predolgi in usklajeni z outfitom.
0
Nazaj na vrh
soncnica19
Starost: 122Pridružen: 9. dec 2007Prispevkov: 596Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 10. dec 2009 18:31
Povezava do prispevka
Meni se za v službo zdijo primerne mlečne barve lakov, tudi rdeč odtenek. Definitivno pa ne žive barve (rumena, oranžna, pinki). Pač v mejah okusa, sploh če delaš z različnimi ljudmi. Barve morajo biti všečne, v mejah okusa...ne samo tvojega, tudi tvojih strank.
0
Nazaj na vrh
gita
Starost: 41Pridružen: 28. nov 2004Prispevkov: 17636Kraj: t.Status:Offline
Objavljeno: 10. dec 2009 19:58
Povezava do prispevka
najbolj se najdem v napisanem od pegasus in mimike Big smile
 
jaz nosim vse moje lake tudi za v službo (imam veliko stika s strankami), nimam pa nobenih posebej ekstravagantnih (neonskih, posebnih finišev - čeprav sem tudi že za kakšen mat lak rekla, da bi k točno določenem outfitu lahko izgledal super fajn in bi ga tudi za v službo nosila ;)).
 
zadnjič sem imela tudi temno modrega za v službo, k primernemu outfitu Wink tako da ni zgledalo ne darkersko, ne neurejeno, ampak za moje pojme, za ljudi s smislom za estetiko, kvečjemu lepo Wink
 
imamo pa sto ljudi, sto čudi in verjamem, da komu zgleda kak mojo lak kdaj tudi grd ali pa čuden, čeprav imam vedno urejene nohte in nikoli okrušenega laka.
 
mimo grede, rdeči laki se nakaterim zdijo preveč drzni, erotični ipd. Wink v tem pogledu, so potem še najmanj primerni za službo, pa vemo, da temu še zdaleč ni tako Wink
 
hočem samo povedati, da se bo lahko kakšni stranki ali pa šefu še takšna klasika, kot so rdeči nohti, zdela neprimerna, prav tako, kot se bo komu drugemu zdel neprimeren turkizen lak ... Wink zato je najboljše, da se okolje malo prečekira, v kolikor ni protokolarnih pravil na tem področju Smile če pa so, je pa stvar tako in tako hitro rešena in ni dvoma.
 
enkrat sem se zelo navdušila nad povsem črnim lakom in to zaradi tega, ker sem ga videla na eni zelo lepo urejeni ženski - estetsko urejeni in so bili črni nohti prav šik, med drugim pa bi lahko izgledali tudi grdo, neprimerno.
 
spet se pa ob tej temi ne morem znebiti občutka, da je izrazita urejenost ženske lahko marsikdaj tretirana kot minus
0
Nazaj na vrh
glili
Starost: 42Pridružen: 8. jul 2009Prispevkov: 636Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 11. dec 2009 10:02
Povezava do prispevka
Jaz načeloma nimam nič proti različnim barvam lakov, je pa res da so v nekaterih firmah zelo strogi glede samega izgleda...
 
Poznam primere, ko so npr. zahtevali, da ženske ne smejo nositi rdečih salonarjev, ker  preveč izstopajo (šlo je za navadne nič kaj ekstragavantne salonarje), pa kakšnih posebnih majic (in to gre za delo v pisarni, ko nimaš niti stika s strankami)...
Eni moji prijateljici so se vpičili na razgovoru za službo v nohte, ker je imela poslikave na njih (pa to ne govorim o kakih kričečih, ampak je imela na vsakem nohtu še po eno črno in roza črtico...nič kaj izstopajoče). Samo po moje so se že prej odločili, da je ne bodo zaposlili, tako da to je bil samo en neumen izgovor.
 
Moje mnenje je, da če je ženska lepo urejena in se barva laka sklada s celotno podobo, ni nič narobe tudi če poseže po kakšnih bolj močnih odtenkih. No, jaz bi se tudi izogibala kakim neonskim barvam in zelo vpadljivim poslikavam.
 
spet se pa ob tej temi ne morem znebiti občutka, da je izrazita urejenost ženske lahko marsikdaj tretirana kot minus
 
Na žalost se strinjam s tabo gita....
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Kakšen lak za v službo?
Stran 1 od 3
Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Gillian je bila stara komaj sedem let, vendar je bila njena prihodnost že ogrožena.