Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Je dobro vedeti koliko te kaj stane od 01.01.2006

Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Pegasus
Starost: 41Pridružen: 22. okt 2005Prispevkov: 13101Kraj: LitijaStatus:Offline
Objavljeno: 17. jan 2006 13:16
Povezava do prispevka
To z rumeno lučjo je mišljeno za tiste, ki nalašč vozijo skozi rumeno in celo rdečo. Ti se pač normalno pelješ, če je zelena te sploh ne briga. Če si par metrov od semaforja in se prižge rumena pa jasno ustaviš (čeprav v Ljubljani je zadnje čase tako, da vsi norijo skozi rdečo kot da jim gre za življenje poleg tega pa zafilajo križišče čeprav je jasno, da ga ne bodo mogli spraznit preden se nasprotnim prižge zelena...in pol sledi živčno hupanje).

Ampak ne vem zakaj pišejo te stvari po zakonih, ker jih itak nihče ne upošteva, če v križišču ni policaja. Da ne govorim o prehodih za pešce: ena ženska me je skoraj povozila pol mi pa še hupa, kaj tam delam. Ko sem ji pokazala na zeleno na semaforju za pešce se je pa neki fino delala. Če so pa policaji kje blizu ti pa vsi ustavljajo kot da si sam Dalajlama.
You have enemies? Good. That means you ve stood up for something, sometime in your life.
- Winston Churchill
0
Nazaj na vrh
kia
Starost: 38Pridružen: 16. feb 2005Prispevkov: 8808Kraj: ChickenlandStatus:Offline
Objavljeno: 17. jan 2006 13:17
Povezava do prispevka
*Vesna* najlažje si pomagaš tako, da ko se približuješ semaforju opazuješ tudi luč na prehodu za pešce (ne tisti prehod za pešce, čez katerega ti pelješ, ampak tistega, kjer gori zelena luč, ko imaš ti zeleno)...in če je tisti semafor rdeč pelješ z enako hitrosto proti križišču, ko pa si na razdalji cca. 10m pritisneš plin do konca in tudi če se v tistem trenutku prižge rumena, nisi naredila nobenega prekrška.
Save the earth. It's the only planet with chocolate.
0
Nazaj na vrh
študent
Starost: 45Pridružen: 5. avg 2004Prispevkov: 1621Kraj: KrtinaStatus:Offline
Objavljeno: 17. jan 2006 14:27
Povezava do prispevka
Sicer mi o tem sploh ni treba razmišljat o vožnji skozi semafor...ker čez križišče še vedno hodim peš. Ampak za avtomobile ni ravno dobro gledati semafor za pešce ker niso vsi semaforji narejeni. Pri nekaterih še dolgo gori zelena za avtomobile, ko so pešci že rdeči.
0
Nazaj na vrh
sweden
Starost: 44Pridružen: 20. jun 2005Prispevkov: 1964Kraj: Maribor - KrškoStatus:Offline
Objavljeno: 17. jan 2006 14:50
Povezava do prispevka
Neustavljanje pred prehodom za pešce ?!
Pa saj še policisti ustavijo redko !
Joj, kr neki!!
0
Nazaj na vrh
pina`
Starost: 43Pridružen: 10. maj 2005Prispevkov: 236Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 17. jan 2006 17:23
Povezava do prispevka
No ker ste se že o tem tako na široko razpisali nej vas malo razžalostim ali pa potolažim...
To niso nove kazni in te napisane tudi niso obstoječe-sploh pri
kazenskih točkah, gre za zbrko pri interpretaciji zakona iz lanskega
leta z net strani sponka tv, ki so jo ljudje začeli razpošiljati po
mailih. V zvezi z ZVCPjem tudi ni v pripravi nobenih sprememb.
Glede na to da sem zaposlena na tem področju mi lahko tudi tk verjamete.
0
Nazaj na vrh
Vanni
Starost: 13Pridružen: 29. apr 2005Prispevkov: 4903Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 17. jan 2006 19:56
Povezava do prispevka

Kazni sicer res niso "nove", veljajo že od 1.1.2005, ker se je takrat novi ZVCP tudi začel uporabljati. In tu je zakon zelo jasen kolikšna je globa, koliko kazenskih točk se izreče..., ne razumem kako bi lahko prišlo do napačnih interpretacij. Poglej si predvsem 32. člen ZVCP (upb 2).
Nazadnje urejeno 18. jan 2006 9:15; skupaj popravljeno 1 krat
Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno. (Antoine de Saint-Exupery)
0
Nazaj na vrh
pina`
Objavljeno: 17. jan 2006 22:13
Povezava do prispevka
gre za napačno interpretacijo sploh pri točkah..
npr. citiram iz zakona
-če prekorači hitrost v naselju do vključno 10km/h je kazen 10.000sit
-če prekorači hitrost do vključno 10km/h na območju za pešče ali v območju umirjenega prometa je kazen 30.000 +1 kazenska točka ....itd.
zdej
pa poglej če je situacija v prvem postu  ista? no da ti pomagam ,
tm piše kao za prekoračitev hitrosti v naselju do 10km/h je kazen
1o.000+1kazenska al nekak tk...

bi ti še kej ponazorila, da bi me bl razumela, pa ne morm kopirat zarad firefoxa....
0
Nazaj na vrh
Ursha
Starost: 44Pridružen: 13. okt 2004Prispevkov: 1516Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 17. jan 2006 23:29
Povezava do prispevka
Glede ostalih kazni ne morem komentirat, a ko nas je v petek ustavil policist zaradi neuporabe varnostnega pasu je bila kazen 20.000 sit, medtem ko je fant poleti 2005 za isti prekršek dobil kazen v višini 10.000 sit. Kako se pa potem to upošteva oz. vrednoti?
Kadar si nečesa res želiš,
stremi vse stvarstvo k temu,
da bi se ti sanje uresničile.
0
Nazaj na vrh
pina`
Objavljeno: 18. jan 2006 4:59
Povezava do prispevka
Kazen za nepripet varnostni pas med vožnjo je 20.000sit. Lahko da je izkoristil  možnost polovičke.
0
Nazaj na vrh
Vanni
Starost: 13Pridružen: 29. apr 2005Prispevkov: 4903Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 18. jan 2006 9:15
Povezava do prispevka
Aja, Pina, pa res!! No, se jaz sem šla v zakon gledat (sem tudi napisala), se pa ne ujema s tistim postom, ja.

Ursha, kazen je 20000, če plačaš v roku 8 dni, je 10000.
Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno. (Antoine de Saint-Exupery)
0
Nazaj na vrh
Ursha
Starost: 44Pridružen: 13. okt 2004Prispevkov: 1516Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 18. jan 2006 10:34
Povezava do prispevka
Ja, to je res, da če plačaš v 8 dneh je kazen polovična in je v tem zadnjem primeru 10.000 sit. A glede na to, da je bila pred pol leta 10.000 sit, je bila v 8 dneh torej dejansko 5.000 sit. Ne razumem ravno, kako je mogoče, da če je zakon v veljavi od 1.1.2005, da je enak prekršek v radobju pol leta (julij 2005- januar 2006) obravnavan po različni vrednosti oz. višini.
Kadar si nečesa res želiš,
stremi vse stvarstvo k temu,
da bi se ti sanje uresničile.
0
Nazaj na vrh
bambi
Starost: 46Pridružen: 27. jan 2005Prispevkov: 1610Kraj: Goriška stran SlovenijeStatus:Offline
Objavljeno: 21. apr 2006 19:56
Povezava do prispevka
Prosim za pomoč!
Pred meseci je moj fant uporabljal moj avto, ker sama še nisem imela izpita. Tako se je zgodilo, da je avto napačno parkiral (v Ljubljani) in mu ga je odpeljal pajek. Šel je po avto in plačal tistih 16 jurjev, in do danes se glede tega nisem nič sekirala.
Danes pa sem dobila listek v nabiralniku, kjer piše, da sem dobila priporočeno pismo, ki ga lahko prevzamem le osebno na pošti, od redarstva v Ljubljani. Zanima me to: ali je mogoče, da je tisto, kar je plačal fant, le strošek za odstranitev vozila, in da moram poleg tega plačati še kakšno denarno kazen, ki mi je bila dostavljena danes? Rada bi vedela, ker nevem, ali bi šla iskat to pismo ali ne. Če gre le za poslan sklep, bom šla iskat, če pa gre za denarno kazen, bom kar pustila, da poštar pusti po petnajstih dneh v nabiralniku, ker bi se rada pritožila in zavlekla, da bi zastaralo.
0
Nazaj na vrh
loti
Starost: 41Pridružen: 12. dec 2005Prispevkov: 721Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. apr 2006 19:58
Povezava do prispevka
Poleg vsega ti pripada še kazen mestnega redarstva
Iz izkušenj se učimo.
0
Nazaj na vrh
Tahney
Starost: n/aPridružen: 9. feb 2005Prispevkov: 139Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. apr 2006 21:29
Povezava do prispevka
žal se zadeve od kar je nov zakon ne dajo več zavlačevati do zastaranja. Če tu uspe nekaj časa zavleči boš kvečjemu še kaj dodatnega plačala.

So to spremenili ravno zato ker so vsi vlekli do onemoglosti in je večina primerov zastarala.
0
Nazaj na vrh
Mimi_M
Starost: 46Pridružen: 13. dec 2005Prispevkov: 2127Kraj: PrimorskaStatus:Offline
Objavljeno: 23. apr 2006 21:43
Povezava do prispevka
Aha, tole z zastaranjem in zavlačevanjem ne pali več, mi je sodnica za prekrške povedala pred dvema mesecema, ko sem bila tam, hehe.. Moraš imeti zelooooooo tehten razlog za pritožbo...

No, pa glede pajka - tudi meni se je to zgodilo nekje decembra ali novembra v Lj, ko sem šla iskat avto sem plačala 16k zgolj pajka, na avtu pa je bilo za brisalci zataknjeno še obvestilo redarstva s kaznijo 20k, polovična kazen v 8 dneh 10k. Seveda sem jo plačala, ker avto ni bil moj in nisem želela, da lastnik izve za to.

Nato sem še klicala na redarstvo v Lj, če slučajno pošiljajo kaka obvestila o prekršku naknadno (da ne bi lastnik izvedel pač) in je rekla, da v primeru, če sem plačala, ne.
Tako da pomoje v tvojem primeru ni bila plačana tista kazen..
Pa je bila sploh na avtu?
"Odločimo se, da je nekaj mogoče in da hočemo to storiti, pa bomo našli tudi način."
(A. Lincoln)
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Je dobro vedeti koliko te kaj stane od 01.01.2006
Stran 2 od 3
Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Koža je naš največji organ in prvi obrambni zid pred zunanjimi vplivi.