Za nami je ravno ta izkušnja, samostojna montaža Ikeine kuhinje. In bi rekla tkole...pis of kejk-če je kuhinja kot taka v vaservago narjena (stene ravne, tla ravna...). Pri nas ni bilo tako, očitno so pijanci zidali našo stavbo, in je bilo kar neki zajebavanja okol tega. Pa začetniške napake-hrbet omarice pribit z "lepo" stranjo zunaj

Rezanje pulta (masivni les), je bila tudi veselica, ampak je šlo. Navodila pa so NAČELOMA zelo jasna. Vsaj mojemu so bila-meni so se zdela krneki, ampak jaz nimam niti povprečnega tehničnega znanja. Omarice so bile zelo hitro sestavljene skupaj...dlje časa je trajalo, da so zares v nulo stale tam, kjer je bilo treba. Vseskupaj je trajalo...hmmmm...18.6. mam prvo fotko narjeno-kup 165 paketkov, 29.6 je pa praktično skor bila sestavljena, čakal smo samo še vodovodarja in ploščičarja, da sta svoje opravila. Skratka, skor 14 dni, da je bila za rečt postavljena komplet, s tem, da sta sestavljala moj in moj fotr v popoldanskem času, pa ne vsak dan. Če bi delala res 12h/dan, če bi imeli vse stvari pri roki, bi trajal 5 dni-1 teden.
Kuhinja pa zdaj zgleda tkole:

na sliki manjka še otok, dimenzij 150x100, kjer je tudi kuhalna plošča.
Skratka, manjša ko je kuhinja, bolj ko je prostor idealen, manj je dela. Čim v prostoru kej ne štima, se lahko dost zezaš, da nardiš vse v nulo. Če te pa špranja tu, špranjica tam, malo viseča omarica tu, malo tam, ne moti, pol si pa res lahko tik tak fertik
