Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Glasneje od misli...

BInchy777
Starost: 38Pridružen: 9. mar 2009Prispevkov: 4Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 14. mar 2009 9:13
Povezava do prispevka
Pred časom sem dobila odgovor ravno na vprašanja, ki sem si jih že dolgo zastavljala, pravzaprav, na vsa vprašanja. Ne gre za to, ali v to verjamem, gre za to, ali sem pripravljena odgovor sprejeti. Rada bi tisti delček tega, ki mi je bil najbolj všeč, delila z vami...
 
"Svet je takšen, kakršen je, povsem namenoma – kakor je snežinka namenoma takšna, kakršna je. Vi ste ustvarili tak svet – kakor ste tudi svoje življenje ustvarili natanko takšno, kakršno je. Jaz hočem tisto, kar hočete vi. Tistega dne, ko boste resnično hoteli pregnati lakoto, ne bo več lakote. Na voljo sem vam dal vsa sredstva, s katerimi lahko to dosežete. Imate vsa orodja, s pomočjo katerih se lahko odločate. Pa se še niste odločili. Ne zato, ker se ne bi mogli. Z lakoto bi svet opravil čez noč. Odločili ste se, da tega ne boste napravili.
Trdite, da obstajajo tehtni razlogi, zaradi katerih mora za lakoto vsak dan umreti štirideset tisoč ljudi. Tehtnih razlogov ni. Medtem, ko govorite, kako ne morete z ničimer preprečiti, da ne bi vsak dan za lakoto umrlo štirideset tisoč ljudi, pa vsak dan spravite na svet petdeset tisoč novih življenj. In to imenujete ljubezen. To imenujete božji načrt; pa gre za načrt brez vsakršne logike ali pameti, da ne omenjam sočutja.
Brez okolišenja vam dokazujem, da je svet takšen, kakršen je, zato, ker ste se tako odločili. Sistematično uničujete lastno okolje, nato pa kažete s prstom na tako imenovane naravne nesreče kot na dokaz krute božje potegavščine ali neprizanesljivosti narave. Žrtev lastne potegavščine ste in vi ste tisti, ki ste neprizanesljivi.
Nič, nič ni prijaznejšega od narave. In nič, nič ni bilo do nje bolj okrutnega, kakor človek. Vendar se izogibate vsaki vpletenosti v to, zanikate vsakršno odgovornost. Nismo mi krivi, pravite, in glede tega imate prav. Ne gre za krivdo, gre za odločitev.
Že jutri se lahko odločite, da boste prenehali z uničevanjem vaših deževnih pragozdov. Lahko se odločite, da ne boste več načenjali zaščitne plasti, ki lebdi nad vašim planetom. Lahko se odločite, da boste zaustavili nenehne napade na genialno izoblikovan ekosistem vaše zemlje. Lahko si prizadevate znova sestaviti snežinko, ali vsaj zavreti njeno nezadržno topljenje – toda ali boste to res storili…?
Prav tako lahko že jutri končate vse vojne. Preprosto. Zlahka. Vse, kar potrebujete – vse, kar ste vedno potrebovali - , je soglasje vseh vas. Ampak če ne morete soglašati o nečem tako preprostem, kot je konec medsebojnega pobijanja, kako lahko s pestjo grozite nebesom in zahtevate, naj spravijo vaše življenje v red?
Za vas ne bom storil ničesar, kar ne boste zase storili sami. To je zakon vaših prerokov.
Svet je v takem stanju, v kakršnem je, zaradi vas in odločitev, ki ste jih sprejeli – ali niste sprejeli. (Tudi če se ne odločiš, je to odločitev). Vaš planet je v stanju, v kakršnem je, zaradi vas in odločitev, ki ste jih sprejeli – ali niste sprejeli."
0
Nazaj na vrh
irmica
Starost: 122Pridružen: 15. feb 2006Prispevkov: 730Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. mar 2009 22:40
Povezava do prispevka
Pisec ne navede, kako rešiti navzkrižje interesov. Tako vsemogočni nismo, da bi na drugi celini ustavili sečnjo pragozda, če imajo tam lokalni majstri svoje male kratkoročne gospodarske cilje.In podobno za ostalo. Svet je takšen, kot je, zato ker je takšen všeč močnejšim. To manjka v tem sestavku. 
Preveč dobrega je lahko... čudovito. (Mae West)
0
Nazaj na vrh
madeira*
Starost: 41Pridružen: 16. apr 2007Prispevkov: 4877Kraj: Pri morjuStatus:Offline
Objavljeno: 17. mar 2009 10:52
Povezava do prispevka
Meni se to ne zdi nič novega. No, kakor komu... Pogrešam vir članka.
Vse, kar Kanibal napiše, + 1. :D
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Glasneje od misli...
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Kar nekaj zvezdnic se je odločilo, da se ne bodo podvrgle kirurškim popravkom temveč sprejele svoj naravni videz.