Oh ja...pa je spet ena stvar o kateri se lahko razpisemo

Sama prireditev

, meni je sploh Poles fenomenalen in nisem ga se navelicana (kot npr ce bi vodil to Bizovicar, ki mi je tudi ok samo ga je drugje dosti)...se najbolj mi je bila vsec napoved Alenke Gotar...hudo

!
Glede izvajalcev (bom pokomentirala tudi samo finaliste):
Don Corleone - dbest, je prejel se moj glas (pa res nikoli ne glasujem preko telefonskega glasovanja...mi je ponavadi skoda kesa...hja sem gorenjka

). Tako kot je rekla ze SPA, preprosta melodija, ki gre v usesa (mene je spomnila na komad Because I got high - Afroman). Italijani so se tako vedno dobro odrezali

in koncno nekaj kar bi res lahko pritegnilo pozornost.
Sebastian - enako kot SPA, zgresena barva obleke, se je prevec zlivala z barvo koze (predvidevam, da je sel kar parkrat v solarij), njegov vokal presibek za tako pesem, bolje plese kot poje. Pesem me je pa prav tako spomnila na eno ze slisano njegovo, pa sem pozabila na katero tocno.
Martin Perovic - tudi tu mi je glas presibek za tako pesem. Drugace se mi zdi, da je kar tipicno evrovizijski...me je spomnil na lanskoletnega predstavnika Rusije. Ful mi je vsec ritem v refrenu, malce juzni melos.
Alya - Tipicna Alya. Fluid mi je boljsi, pa ce ima "baletno kiklco" mi je tud boljsa, izgleda bolj punckasto, kar se mi zdi da njej pristoji.
Dean Vivod & Tonus Kitaris - v uvodnih delih, ko so nastopajoci govorili drug o drugem mi je bil antipaticen, na odru, se posebno baletnik, je bil kul

. Refren mi je tudi tu vsec.
Alenka Gotar - vidi se da zna pet in ima izjemen vokal. Vsec mi je ta operna verzija refrena, pritegne pozornost in to s kvaliteto vokala. Enako me je spomnila na Saskine Mandoline, ze na samem zacetku, da ne omenjam back vokalistov oz plesne skupine, ki so tudi ze nastopali s Sasko (ne vem ce lani, vem pa da predlani, ko je pela pesem Metulj - ne bom nikoli pozabila plesalaca, ki mi je grozno antipaticen v obraz in je bil non stop v kadru). Back vokali so bili pravzaprav tudi zelo podobni back vokalom pri Mandolinah (tisti A ali E...nekaj vmes

)
Zablujena generacija - odbito v simpaticnem smislu, pritegnejo pozornost, ceprav pojejo eno in isto (ti vsaj ostane v usesih)
Povzetek...glede na to, da je bilo kar nekaj manj znanih obrazov se mi je zdel izbor pesmi kar ok. Ce pogledam iz evrovizijske plati se mi zdi, da ima moznosti samo Corleone, ker pac Evrovizija je SHOW kjer s povprecnimi nastopi ne dosezes veliko (ne recem, da je Corleone tako zelo nadpovprecen, vsekakor pa je drugacen) in je pravzaprav vse v tem, ce znas pritegnit pozornost...povprecno