Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Draga vs. poceni kozmetika

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
scta123
Starost: n/aPridružen: 2. sep 2006Prispevkov: 230Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. sep 2006 19:43
Povezava do prispevka
tole sem napisal pod eno drugo temo, pa se mi zdi kar zanimiva tema.
 
sodobna kozmeticna industrija se pri pripravi preparatov zanasa na farmacevtsko industrijo in nove tehnologije. nove nano tehnologije omogocajo, da se ucinkovine "zapakirajo" tako da omogocajo najboljse delovanje. npr. nano oblika salicilne kisline, ki je raztopljena v vodi (,kar je nemogoce z navadno saliicilno kislino, kot ste dokazale s svojim eksperimentom z nizkoalkoholnim salicilnim tonikom iz lekarne)  in se sproza ali casovno omejeno ali pa omogoca, da je kar najvec ostane na kozi tudi po spiranju z vodo... moznosti je vec. enako je z veliko drugimi ucinkovinami. nanotehnologija je draga, ucinkovine so drazje, posledicno to pomeni drazjo kozmetiko in vodlne blagovne znamke, ki vlagjo veliko v razvoj... sama navedba ucinkovine v seznamu sestavin ni vec zadosti.

kako gledate na nove tehnologije in posledicno ceno kozmetike. zanima me vase mnenje o tem. je res drazje tudi boljse? kako gledate na nove tehnologije v kozmetiki...

s. spinning around
0
Nazaj na vrh
blondy
Starost: 46Pridružen: 11. avg 2006Prispevkov: 563Kraj: tržičStatus:Offline
Objavljeno: 4. sep 2006 21:25
Povezava do prispevka
Jaz bolj zaupam dragi kozmetiki. od kar imam plačo enostavno nočem več
kupiti poceni izdelkov, pa četudi so nevemkake sestavine notri. Zaupam
znanost in tehnologiji...in ta ima svojo ceno. Sestavine v kremah
namreč ne morejo delovati, če so napačno kombinirane, če so na napačnih
prenašalcih. Cel. stena namreč predstavlja vrata- vsaka snov ne prida
noter zlahka ali pa v taki količini kot bi hoteli, zato potrebuje
prenašalce. Eni prvih so bili tako liposomi, v katere lahko
0
Nazaj na vrh
manaja
Starost: n/aPridružen: 5. sep 2006Prispevkov: 412Kraj: ljubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 5. sep 2006 0:51
Povezava do prispevka
bi se kar strinjala s predhodnico.. sestavine na izdelkih nam vsekakor lahko sluzijo za orientacijo, vendar na zalost iz njih ne zvemo dosti o tehnologiji, ki odloca o sami absorbciji ucinkovine, casu in mestu delovanja...
vprasanje pa je tudi, za kaj se bo kozmeticna firma odlocila investirat svoj denar (marketing, mogoce nova tehnologija, kvalitetna embalaza..)
0
Nazaj na vrh
blondy
Starost: 46Pridružen: 11. avg 2006Prispevkov: 563Kraj: tržičStatus:Offline
Objavljeno: 5. sep 2006 7:26
Povezava do prispevka
Marketing, ja...Vedno razmišljam, koliko le jih stanejo vse te reklame:
za Loreal in MaxFactor npr. Ne bi raje tega denarja dali v
razvoj...Nekje mora bit računica...
0
Nazaj na vrh
Tinka
Starost: n/aPridružen: 27. mar 2005Prispevkov: 2751Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. sep 2006 8:48
Povezava do prispevka
Ja, tudi meni je pred kratkim "moja" maserka (ki se kar dobro spozna tudi na kozmetiko, pa še osnovno izobrazbo ima z medicinskega področja) razlagala, da je zelo pomembna tudi tehnologija izdelovanja kozmetike. Predvsem ta nano tehnologija zveni zanimivo in obetavno.
Strokovnjakinje (Tanja), kaj ve menite?
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 5. sep 2006 9:51
Povezava do prispevka
Oboje je zelo pomembno; tako sestavine, kot tudi izdelava oz. bolje rečeno, način "transportiranja" koži koristnih snovi.
 
Kljub temu, da je nanotehnologija precej obetavna, še ni dovolj preverjena, da bi si jaz upala uporabljati izdelke, narejene na ta način. Ena izmed prednosti je namreč tudi ta, da nanokapsule prodrejo globlje v kožo, ker so ultra drobne - ampak do kje? Ne bi rada, da se mi po krvi pretaka moja kozmetika, zato bom tule raje previdna in počakala, da se zadeva malo bolj preveri in testira.
 
Je pa tako: sama raje izberem kremo z več aok, ki je cenejša, kot drago, ki jih sploh ne vsebuje ali ima enega za konzervansi. Namreč, še tako nora tehnologija ne pomaga nič, če ni ustreznih sestavin, ki bi koži lahko koristile. Torej, raje si kupim Garnier Fresh kremo, ki vsebuje precej aok kot eno Juvenino, ki jih sploh ne - ne glede na način izdelave.
 
Aja, pa blondy: L Oreal da tudi ogromno v razvoj. So pa npr. Diorjeve reklame zagotovo dražje od L Orealovih in jih je manj. Določeni proizvajalci se odločijo, da bodo imeli "prestižno" kozmetiko, dajo ogromno za reklame, najamejo najboljše (beri: najdražje) modele, objavijo jih v najdražjih revijah, kreatorji jim naredijo luksuzne lončke in embalaže - gre bolj za vizualni luksuz kot kakšen drug. IN vse to stane - ne le tehnologija (če sploh je). Drugi gredo v masovno prozvodnjo, imajo cenejše reklame, neznane modele, pa imajo pogosto boljše formule (po sestavinah in izdelavi) od dražjih. Enotnega pravila ali zagotovila, da je dražje avtomatično boljše pa zagotovo ni. Seveda pa po želji.
 
Če vas zanima tako kvalitetna sestava kot tudi način izdelave, najprej poglejte Clinique in EL, ki sta čudovit primer fantastičnih sestavin IN kvalitetne izdelave. Juvena je IMHO še daaaleč od teh dveh ...
 
P.S. Pa še to: tehnologije ne moremo preveriti, ker lahko vsak napiše kar želi (in to tudi počnejo) - sestavine lahko, zato so za moje pojme še vedno najboljši pokazatelj.
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Tinka
Starost: n/aPridružen: 27. mar 2005Prispevkov: 2751Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. sep 2006 11:47
Povezava do prispevka
Tanja, hvala za tvoj izčrpen in razumljiv odgovor . Najbrž bo za to nanotehnologijo res treba še malo počakat, kako se bo dolgoročno izkazala. Do takrat pa Clinique, Paula, Avon (pa ne kar vse).
0
Nazaj na vrh
Lena
Starost: 122Pridružen: 6. jul 2004Prispevkov: 3778Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. sep 2006 11:54
Povezava do prispevka
Pod Tanjih post se pa podpišem. Točno to mislim tudi sama.
Pozdravček, Lena

http://lena1.moj-album.com/
0
Nazaj na vrh
scta123
Starost: n/aPridružen: 2. sep 2006Prispevkov: 230Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 9. sep 2006 2:18
Povezava do prispevka
btw a na tem forumu razen tanje, ki ji potem vsi prikimavate nihce nic ne misli? Wink
 
nanotehnologija je v kozmetiki prisotna ze kar nekaj casa, se spomnite prvih zacetkov liposomov? ja liposomi, so predhodniki nanotehnologije. tudi UV zascitni filtri iz titanovega dioksida so izdelani po nanotehnologiji, saj bi bili brez nje kot pobarvani z belo barvo, nanotehnologija pa priskrbi ustrezno majne delce, ki delujejo brezbarvno in nas scitijo pred UV zarki... se bi se dalo nastevat, posebno zanimiva je zadeva, ki se uporablja v gelih za umivanje in zapakirana ucinkovine v posebne lepljive paketke, da ostanjo na kozi tudi po izpiranju.
Se seveda strinjam, l oreal je ena izmed vodilnih firm v patentiranju novosti (tudi nanotehnologije) v kozmetiki... je pa na drugi strani dior definitivno vodilna firma kar se tice uvajanja novosti v kozmetiko za kar skrbi laboratorij v katerem je zaposleno 200 ljudi, se pravi ne gre le za lepo embalazo... Wink recimo diorjeva kozmetika je uvedla v svoje formule tehnologijo/odkritje, ki je dobilo leta 2003 nobelovo nagrado za kemijo. btw pravkar testiram njihovo hidratantni gel s to novo tehnologijo - sem cisto navdusen - thanks blondy Wink
ko govorimo o aok in kozmetiki se takoj pojavita vec dilem, prva ali uporabljamo prave sestavine (prave oblike, ki lahko presnovno deluje), druga govorimo o obstojnosti sestavin in tretja, ce razumemo, kako je tezko ze vodo, ki je sestavljena iz enega atoma kisika in dveh vodika, prenesti v kaj vec kot porozeneli (mrtvi) del povrhnjice... moje mnenje je to, da za telo najvec lahko naredimo ce AOK vnasamo sistemsko in to s hrano. o (ne)ucinkovitosti nadomestkov je bilo veliko ze povedanega v najrazlicnejseih strokovnih razpravah. najenostavneje povzamemo vse skupaj s skromnim citatom ce nam koristi hrana z dolocenimi spojinami se ne pomeni, da bo enak ucinek imel tudi prehrambeni dodatek. recimo vitamin C je enostavno nemogoce pripraviti da bi kaj naredil na kozi v obliki, ki je obstojna v kremi/losjonu... etc.
seveda ni nobenega zagotovila da je drazje boljse. zato je dobro vedeti osnovna pravila, ki jih je v clankih in tem forumu zadosti. po mojem pa se je dobro seznanit tudi z novostmi, ki izkoriscajo najnovejse znanstve metode farmakologije in medicine za kozmetiko.
 
na "trgu" je vse vec tudi "kozmetike", ki jih dobimo pri zdravniku. to so kreme/losioni/geli ki vsebujejo ciste ucinkovine v zadosti velikih odstotkih, da lahko res naredijo razliko. individualno krojene mesanice. nove kreme sreminjajo teksturo in delujejo tam kjer je nemogoce poseci z nego... bo trend prisel tudi do nas?
s. spinning around
0
Nazaj na vrh
blondy
Starost: 46Pridružen: 11. avg 2006Prispevkov: 563Kraj: tržičStatus:Offline
Objavljeno: 9. sep 2006 8:15
Povezava do prispevka
To si pa tako lepo, pregledno in razumljivo ARGUMENTIRAL 

Saj že veš, da se strinjam Aquaporini so pa tudi super, kajne?
0
Nazaj na vrh
Lena
Starost: 122Pridružen: 6. jul 2004Prispevkov: 3778Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 9. sep 2006 10:52
Povezava do prispevka
Ja, vsi prikimavamo Tanji, to si verjetno opazil in zakaj bi mislile s svojimi glavami, če to lahko naredi namesto nas Tanja? Sicer pa je to Plante lepote in imamo glave samo za lep okras. Kimanje pa zelo koristi vratni hrbtenici in zato imamo tako lepe tanke vratove, kot srnice .
Pozdravček, Lena

http://lena1.moj-album.com/
0
Nazaj na vrh
mojcej
Starost: 48Pridružen: 16. okt 2004Prispevkov: 10057Kraj: My planetStatus:Offline
Objavljeno: 9. sep 2006 11:04
Povezava do prispevka
Lena
Packarije http://mojcej.moj-album.comBedarije :) http://mojcej.webs.com
0
Nazaj na vrh
sarah
Starost: 12Pridružen: 8. mar 2004Prispevkov: 2346Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 9. sep 2006 11:17
Povezava do prispevka
scta123,  katera Diorjeva krema je to?
Fashion passes. Style remains. -Coco Chanel
0
Nazaj na vrh
cathy
Starost: n/aPridružen: 30. mar 2006Prispevkov: 252Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 9. sep 2006 11:52
Povezava do prispevka
aquapourine ima celotna dirjeva hydraaction linija...
tud jest to sprobala (aok gor ali dol)... pa mi je super...
Včasih se sprašujem zakaj živim,
sem res edina ki trpim...
0
Nazaj na vrh
scta123
Starost: n/aPridružen: 2. sep 2006Prispevkov: 230Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 9. sep 2006 12:00
Povezava do prispevka
lena, ti ga pa pihnes... Wink se sreca da je kimanje fajn za lepoto...
 
ja kolekcija hydraction od diorja, obstaja serum, potem kreme, emulzije in gele za razlicnen tipe koz in se osvezitveni sprej. jaz mam tester za osvezitveni sprej, gel in serum... gel sem sporbal in je super za dehidrirano kozo... Smile
s. spinning around
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Draga vs. poceni kozmetika
Stran 1 od 4
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zvezdnice, kot so Jennifer Lawrence, Kate Hudson, Serena Williams in Emma Stone so na rdeči preprogi zažarele v (kot) poročnih oblekah.