Vsekakor ga lahko uveljavlja kot vzdrževanega člana, ampak bo morda on moral "plačati" oz. mu bo odmerjena dohodnina za nekaj drobižka. (odvisno koliko so še dividende, ampak predvidevam da ne veliko) Glede na to da je olajšava za študente 1.200.000 - v kolikor je ta znesek presežen in nima spološne olajšave v znesku 564 K SIT, bo plačal nekaj fičnikov dohodnine - če so mu trgali akontacijo bo pa verjetno še kaj od tistega dobil nazaj.(skratka verjetno mu ne bo treba nič plačati, samo par jurčkov manj bo dobil nazaj, kar so mu trgali akontacije - če so mu jo)
Če z delom preko študenta in dividendami vred ni presegel 1.200 K SIT, pa mu ne bo odmerjena dohodnina (oz. je ne bo) in bo dobil vso vplačano akontacijo povrnjeno, tvoja mama pa ga lahko še bolj komot da v vzdrževanega.
Jaz imam čisto enako situacijo in smo prepračunali da se vsekakor mojim staršem splača dati mene v vzdrževanega, jaz pa dobim par jurčkov dohodnine, ki jih dejansko ne plačam, saj sem imela več vplačane akontacije kot mi bo odmerjena dohodnina.(vseeno dobim nekaj nazaj)
Razumljivo?