Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Delo v Galeriji

lolitica
Starost: 33Pridružen: 31. mar 2010Prispevkov: 94Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 15. maj 2013 15:19
Povezava do prispevka

Ali katera dela v Galeriji? Bilokateri:)
Zadnjič sem šla na eno razstavo in sem vprašala delavko,kaj je potrebno znat,da opravljaš njeno delo. Odgovor me je presenetil! Sama se zanimam za umetnost, vendar sem/bom študirana v samo eni smeri; nisem in ne želim pa študirati umetnostne zgodovine.
No,vrnimo se na delavko. Rekla je,da je treba znat sesat,kaj pomit in to je to. Delo v Galeriji (taki, va kateri se dela menjano; ya vse stalne moraš biti doštudiran umetnostni zgodovinar) bi mi zelo pasalo (čeprav ne bi rada samo sesala:D),ker si v stiku z umetninami, izveš kaj je novega in potem to znanje predaš vsem,ki pridejo kasneje na razstavo.
Me pa zanima, koliko mislite,da je delo plačano in pa kako sploh priti do tega,da te v Galeriji zaposlijo za redno? Delavka v tej Galeriji je rekla,da jemljejo samo študente...

Zanima me tudi delo v gledališču! kako priti do take kul službe,kjer si nevidno v ozadju,v stiku z umetniškimi deli.

Lp

0
Nazaj na vrh
pikiCCa
Starost: 29Pridružen: 22. mar 2013Prispevkov: 32Kraj: LitijaStatus:Offline
Objavljeno: 20. maj 2013 17:18
Povezava do prispevka

Kokr jst vem jemljejo študente.

Sestrična dela tam, pravi, da samo sedi in npr. bere knjigo, malo mora tudi pazit da se kakšen otrok ne dotika preveč nekih razstavnih artiklov. Po zaprtju galerije pa prevzamejo vlogo čistilke. 

Pomoje bo najbolš če pošlješ prošnjo, mislim da boš imela kar velik plus ker se dejansko zanimaš za te stvari. Mogoče bo pomagalo tudi če maš kakšne veze, da  bi te kdo priporočil? 

"Dont do that. You make me feel annoying human again." -Eric Northam, True Blood
0
Nazaj na vrh
Casandra
Starost: 34Pridružen: 7. nov 2010Prispevkov: 529Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 20. maj 2013 18:00
Povezava do prispevka

Mestni muzej in galerija mesta Ljubljane so povezane, tako da če hočeš službo znotraj njih boš mogla mimo muzeja najprej ker oni izobražujejo folk za vodstva in podobno, potem pa se šele deli kje bi ti rad delal in kje oni rabjo nekoga za delat. Drugače pa na splošno, za katerikoli muzej, galerijo - študentov ki hočejo tako služboje ogromno, konkurenca je huda, jemljejo raje umetnostne zgodovinarje in zgodovinarje, pri katerih je večja varjetnost da po potrebi jih bodo lah ponucal na drugi lokaciji za vodstvo ko bo treba filat etc.. no notri prideš če poznaš koga ki tam že dela in te povleče takoj zraven ko se odprejo mesta ker drugim študentom poteče status ipd, drugače pa težko.. vsako poletje in jesen pošljem mail vsem ki so v LJ, pa večina sploh ne odgovori, tisti, ki pa odgovorijo pa navadno ne rabijo.  Zanimanje, osebni interes za galerije in umetnost je zadnja stvar ki jo oni gledajo ko se odločajo koga bodo zaposlili, gleda se kolk časa maš še status, kolk te morjo naučit, kolk folka rabjo, kakšne so tvoje dotedanje delovne izkušnje ker hočejo iz tebe iztisnit čim več, torej več znanj in kompetenc kot imaš večje so šanse. Ni pa nujno da študiraš kaj v to smer, to je bolj postransko - važne so pretekle izkušnje.

 

Aja drugače so pa take stvari plačane tam 3,50e do mogoče 4e če imaš srečo, seveda s tem da delaš samo par ur na dan, pa še to ne vsak dan ker imajo vedno veliko študentov, zato da se nikoli ne zgodi da ni koga poklicat za delat. Na primer ena ura vodstva po razstavi v MGML je bila nekoč plačana 6e, sedaj pa ne vem več kako je. Pač če si tam bolj ali manj samo informator, sediš obstrani in gledaš da vse štima, spremljaš folk in eksponate... tako je ponavadi max 4e na uro, rabijo te pa sam tolk da filaš vmes, kake 3 do 4 ure na izmeno, ene 3x na teden. Mogoče v poletnem času ko so dopusti malce več.

0
Nazaj na vrh
lolitica
Starost: 33Pridružen: 31. mar 2010Prispevkov: 94Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 30. maj 2013 0:02
Povezava do prispevka

Obema hvala za odgovor!
Želim biti optimistična glede prihodnosti ampak se mi kdaj zdi,da je res težko delat,to kar si želim/o.

0
Nazaj na vrh
LiliMarlen
Starost: n/aPridružen: 29. nov 2008Prispevkov: 576Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 29. apr 2014 20:32
Povezava do prispevka

Delo v galeriji oz. muzeju je precej raznoliko in je povsem odvisno od delovnega mesta ki ga oseba opravlja, kakšna znanja so zanj potrebna. Za tehnične službe, ki skrbijo za red, čistočo in varnost razstavljenih predmetov res ne rabiš biti umetnostni zgodovinar, zgodovinar, arheolog ali etnolog, medtem ko za delo kustosa, kustosa pedagoga, arhivista in knjižničarja  obvezno potrebuješ specifična znanja. Kako boš pa postavil razstavo o določeni tematiki oz. pripravil pedagoški program, če nimaš nobene strokovne podlage o njej.  Poleg strokovne podkovanosti pa je izjemno dobrodošlo tudi znanje managementa, PR, pedagogike ipd.

Skratka, delo je raznoliko. Odvisno od delovnega mesta in tematike muzeja oz. galerije pa je katera znanja so potrebna. 

0
Nazaj na vrh
sybilvane
Starost: 33Pridružen: 7. dec 2014Prispevkov: 1Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. dec 2014 16:51
Povezava do prispevka

Živijo Smile

 

 

mene pa blazno zanima katere so galerijie, ki ''sprejemajo'' študentsko delovno pomoč? 

oz. kje se splača vprašat/ oddat prijavo?  

0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Delo v Galeriji
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:

Preberi še


Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
S čokolado obloženi malinovi grižljaji z arašidovim maslom so božanska poslastica, ki bo potešila željo po sladkem.