Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Če se še zmeraj niste odločili kam

irena
Starost: 20Pridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 5210Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. jul 2004 20:08
Povezava do prispevka
Ultimativno razkošje v stilu Tisoč in ene noči

Ultimativno unikatna zunanjost in dih jemajoča notranjost, katere razkošnost in raznovrstnost spominja na pravljice iz Tisoč in ene noči, so besede s katerimi bi lahko le približno opisali znameniti hotel Burj al Arab. Če ste si že kdaj zaželeli, da bi vas razvajali kot kralja, potem je ta "otok užitka" definitivno pravi kraj za vas.


V hotelu, ki leži 15 km južno od Dubaja, glavnega mesta Arabskih Emiratov, so njegovi ustvarjalci neverjetno učinkovito in subtilno združili najnovejšo tehnologijo in tradicionalno gostoljubnost, po kateri že dolga stoletja slovijo Arabci. Ime je dobil po umetnem otoku na katerem stoji, saj "burj" v arabščini pomeni otok.

Najvišji hotel na svetu

Sega 321 metrov v nebo, od drugih podobno visokih ali še višjih stavb pa ga ločuje njegova unikatna arhitektura. Oblikovan kot jadro, stoji kakih 280 metrov od obale, s katero ga povezuje most, se zdi kot velikanska elegantna jadrnica. V hotel se lahko pripeljete v Rolls Roysu ali pa s helikopterjem pristanete na vrhu hotela.

 
Gradnja tega arhitekturnega fenomena se je začela leta 1994, temelji segajo kar 40 metrov globoko v morje. Je višji kot Eifflov stolp in le 60 metrov nižji kot Empire State Building, zagotovo pa je najvišji hotel na svetu. Podnevi očara s svežo belino, ponoči pa zažari v mavričnih barvah, ki pričarajo vtis neverjetnega luksuza, ki čaka na gosta znotraj hotela.




Spektakularni razgledi

Hotel ima 202 dvojnih suit - apartmajev, ki so razporejeni v 28 nastropjih. Vsako nadstropje ima svojo recepcijo, prav vsi apartmaji pa so neverjetno razkošni in vključujejo celo brigado natakarjev, ki 24 ur na dan čakajo, da izpolnijo vsako vašo željo.
 


Izbirate lahko med 142 "Deluxe", 18 "Panoramskimi" in 4 zelo intimnimi "Club" suitami z eno spalnico, 28 suitami z dvema spalnicama in 6 suitami s tremi, višek udobja pa predstavljata dve predsedniški in dve kraljevski suiti.

Katero koli suito si boste izbrali, v vseh boste imeli spektakularen razgled na morje. Tudi utesnjeni se prav gotovo ne boste počutili, saj so najmanjši apartmaji veliki "le" 169 kvadratnih metrov, kraljevske in predsedniške suite pa merijo kar neverjetnih 780 kvadratnih metrov. Večina apartmajev se razteza na dveh nadstropjih. Poleg tega so prav vsi opremljeni z najnovejšo računalniško tehnologijo in dostopom do interneta.

Kraljevsko razkošje
 


Višek razkošja predstavljata kraljevski suiti, ki se nahajata v 25. nadstropju, in v katerih se boste, kot pove že njihovo ime, počutili kot v kraljevi palači. Neverjetno luksuzno notranjo opremo, ki so jo izdelali najboljši strokovnjaki iz najkakovostnejših materialov na tem svetu (hotel svoje razkošje kaže tudi s številnimi predmeti iz zlata), dopolnjuje še privatno dvigalo, kinodvorana, premikajoče se postelje in arabska sprejemnica. Tudi ko se boste želeli preobleči, boste to lahko storili v oblačilnici, ki je večja kot večina povprečnih hotelskih sob.

Gurmanski užitki visoko pod zvezdami ali pod morjem

Hotel ponuja tudi odlično kuhinjo v neverjetnih ambientih - večerjo si lahko privoščite visoko pod zvezdami ali pa globoko pod morjem. Za vas bodo kuhali nekateri najboljši kuharji sveta, tem pa dnevno sveže sestavine za svoje obroke pripeljajo kar letala iz različnih koncev sveta.

 
Restavracija Al Muntaha leži na višini 200 metrov nad Arabskim zalivom in ponuja spektakularne razglede na Dubai in svetlikajočo se obalo. Do nje se boste pripeljali z dvigalom, ki premaguje kar 6 metrov na sekundo, uživali pa boste lahko v izbrani sredozemski kuhinji.

Če se bolj navdušujete za morsko hrano, se boste spustili v restavracijo Al Mahara. Če vas hrana slučajno ne bo navdušila, pa si boste gotovo zapomnili 3 minutno pot do nje. V spodnjih prostorih hotela se boste namreč vkrcali na mini podmornico, ki vas bo odpeljala v restavracijo-akvarij.
 


Romantični trenutki ob sončnih zahodih

V srcu hotela pa lahko uživate v pristnem arabskem ambientu - v restavraciji Al Iwan. Bolj neformalno večerjo si lahko privoščite v restavraciji Abab Al Yam, ki leži ob privatnem bazenu in plaži.

Podobno sproščujejoče vzdušje vas bo pričakalo v restavraciji Majalis Al Bahar, kjer vam bodo postregli z moderno sredozemsko in bližnjevzhodno kuhinjo s poudarkom na svežih, močnih okusih, za bolj evropski okus pa nudijo tudi veliko paleto "bolj mehkih" verzij teh jedi. Bar tik te rastavracije pa je idealno mesto za romantične trenutke ob gledanju sončnega zahoda.

Zabavno, a tudi resno
 


Ko se vam bo takole obdanim z vsem razkošjem, zahotelo razmišljati o smislu življenja, miru na svetu ali o drugih pomembnih temah, obiščite salon Juna, kjer boste lahko to počeli ob puhanju vaše najljubše havanke, kajti ta salon ponuja neverjetno bogato izbiro najboljših havank.

V 27. nadstopju hotela se nahajajo konferenčne suite in plesna dvorana. Plesna dvorana je opremljena z razkošnim dekorjem Al Faraka, visoki marmornati stebri in kristalni lestenec pa le še dodajo piko na i. Na zunanji terasi, boste poleg v spektakularnem razgledu lahko uživali tudi v lahnem vetriču.

Razsipnost, ki ji ni para


 
V 18. nadstropju se nahajata Assawn toplice in Klub zdravja, ki vas bo kljub temu, da boste že razvajeni od vsega razkošja, še presenetilo z razsipnostjo, ki ji ni para. Ekstravagantni dekor spominja na kopališča starih bližnjevzhodnih ljudstev.

Čas lahko "zapravljate" v različnih bazenih, toplicah, masaži, pri različnimih lepotilnih in medicinskih tretmajih, aerobiki, fitnesu, zraven pa vseskozi uživate v neverjetnih razgledih. Moški in ženske so po stari arabski navadi ločeni, kar nudi popolno intimnost za goste, ki iščejo sprostitvene ali poživljajoče tretmaje, ki jih izvajajo visoko usposobljeni strokovnjaki.
 


Razkošje Burj Al Araba, je dosegljivo po različnih cenah, dostopnih tudi za "navadne" Zemljane, ki imajo malo več pod palcem ali pa so za okus po razkošju pripravljeni "žrtvovati" svoje prihranke.

Za vse ostale pa naj ostane tolažba, da je razkošje relativno in ne prinaša sreče ali pravega osebnega zadovoljstva.

Piše: Andreja Burja
0
Nazaj na vrh
bai-
Starost: 34Pridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 994Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 1. jul 2004 21:02
Povezava do prispevka

No, jaz se še vedno nisem odločila... tudi tole je preslaba ponudba.

ajaj... razkošje je relativno in ne prinaša sreče ali pravega osebnega zadovoljstva.

Lp, Barbara
0
Nazaj na vrh
Sinthija
Starost: n/aPridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 9772Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. jul 2004 21:05
Povezava do prispevka
Za toliko keša že imam eno veliko hišo z bazenom, pa potovanje na Maldive v normalnem cenovnem razredu.
"Najlepši okras ženske je ljubezen. Najlepša oblačila na ženski pa so roke moškega, ki ga ljubi."
0
Nazaj na vrh
minca
Starost: 41Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 1232Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. jul 2004 21:47
Povezava do prispevka
Ni slabo, se spomnim, da sm to že nekje brala, ko so bili najdražji hoteli objavljeni.
0
Nazaj na vrh
barbara
Starost: n/aPridružen: 20. okt 2003Prispevkov: 3282Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. jul 2004 22:11
Povezava do prispevka
ma me sploh ne mika v take drage hotele... preseravanje ne kvadrat
0
Nazaj na vrh
Simona
Starost: 44Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 5512Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 1. jul 2004 23:14
Povezava do prispevka

Barbara, ce si premislis, me lahko prides obiskat.  Ponavadi sem poleti vsaj en mesec tam.


(sanja svija kukuruz)

Lep dan,
:*: Simona :*:
0
Nazaj na vrh
andreya
Starost: -14Pridružen: 28. mar 2004Prispevkov: 3715Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. jul 2004 23:29
Povezava do prispevka
Simona je napisal/a

Barbara, ce si premislis, me lahko prides obiskat.  Ponavadi sem poleti vsaj en mesec tam.


(sanja svija kukuruz)



A lahko pridem še jaz?

0
Nazaj na vrh
barbara
Starost: n/aPridružen: 20. okt 2003Prispevkov: 3282Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. jul 2004 0:36
Povezava do prispevka
Simona je napisal/a

Barbara, ce si premislis, me lahko prides obiskat.  Ponavadi sem poleti vsaj en mesec tam.


(sanja svija kukuruz)



ok, če maš največji suite!

0
Nazaj na vrh
Simona
Starost: 44Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 5512Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 2. jul 2004 8:44
Povezava do prispevka
Bom letos vzela, samo za tebe. Tak, da lahko navalite se ostale.
Lep dan,
:*: Simona :*:
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Če se še zmeraj niste odločili kam
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zavedati se moramo ene pomembne stvari: eno so moda in trendi, ki pridejo in gredo; drugo pa je večna, ženstvena klasika.